Šta je novo?

Telekom Srbija IPTV - prvi utisci

• Začetnik teme mischo
  • Datum pokretanja
U poslednjih par dana je pušten i MPEG4 signal sa domaćih TV stanica. Na raspolaganju su: RTS1 i 2, RTV1 i 2, B92, B92info, Pink, Pink kids, Pink music, SOS, Košava. Pored toga rade i Fox, HRT1 i OBN u MPEG2. Razlika u kvalitetu između MPEG2 i MPEG4 na mom CRT Samsungu od 25 inča se ne primeti.

Da li je brza promena kanala koji su MPEG4 kodovani u odnosu na MPEG2 kanale?

Hmm...jel može malo pojašnjenje o prednostima i manama MPEG4 kanala vs MPEG2 kanala ? Mislim...čemu MPEG4 ako je lošiji ili sporiji od MPEG2 a propusne moći ima i više nego dovoljno... (8.5MBit)... Jedino ako je to neka priprema za HD :)
Sry, baš sam vuna kad je IPTV u pitanju :)

da bi gledali kvalitetan hd potrebno je 10MBit samo za HD a ostatak za SD u mpeg4. tako da za jedno 5-10 godina.

da bi gledali kvalitetan hd potrebno je 10MBit samo za HD a ostatak za SD u mpeg4. tako da za jedno 5-10 godina.

Verujem da ce nacin kompresije za 5-10 godina biti takav da ces hd moci da gledas preko obicnog modema,ako ih bude u to vreme:d

pa sigurno hoće u svetu, ali ti zaboravljaš da živimo u srbiji.

Promena kanala kod MPEG4 je po mojoj proceni sporija za 200-400 ms u odnosu na MPEG2.

MPEG2 troši oko 2.5 puta više propusnog opsega u odnosu na MPEG4. Razlika u kvalitetu je skoro neprimetna.

Koliko ukupno vremenski traje menjanje kanala?

možda bi naši mogli da nabiju neki 1080i materijal.

pa znas kako
sobzirom da na jugu srbije nisu culi za komp
ovo je za pocetak super
a da ne pricam da kao ni 10% ljudi nema LCD ili plazmu

@mischo

reci mi jel bi bilo moguce da recimo moze da se gleda na kompu IPTV i na TV u isto vreme recimo 2 razlicita kanala?

!

pa znas kako
sobzirom da na jugu srbije nisu culi za komp
ovo je za pocetak super
a da ne pricam da kao ni 10% ljudi nema LCD ili plazmu

po toj logici trebali bi valjda svi da imaju LCD ili plazmu pa da onda krene "napredak"

dokle vise u ovoj zemlji da reper budu najlosiji, najjadniji ...
Sta me briga koji % ljudi ima komp ili LCD TV :mad:
OCU SAD I OCU SVE :mad:

:)

"Može, ali ima to i da platiš."

Nažalost, tom logikom se i vodi Telekom...

Olimpijske igre RTS snima u 1080i. Naravno ne moze se direktno gledati olimpijada u HD ali jednog dana kada se budemo secali prve teniske medalje sa olimpijade- secacemo se u formatu visoke definicije:)

po toj logici trebali bi valjda svi da imaju LCD ili plazmu pa da onda krene "napredak"

ne i ja sam da ako imas finansiskih mogucnosti mozes sebi da priustis lepo 100mb vezu

naravno za neke dostojne pare

ali za sve to treba malo vremena

I sve to po mogućstu džabe...:wall:

Bas bih voleo da vidim tebe u toj situaciji. Da vidim ko bi ti bio ciljna grupa takvi kao TI tačnije 20 ljudi koji bi plaćali po 1000€ mesečno ili oni "malo" skromnijih mogućnosti, tačnije 50000 ljudi koji bi ti plaćali po 20€ mesečno...:wall::wall::wall:

umesto da nam dele besplatne akcije, bolje da nam podele 40 incne lcd televizore ;)

ja mislim da trenutno imamo najjeftinije 40" lcd-ove u evropi. naravno da to nisu najnoviji modeli, koji kod nas kasne i po 6 meseci.
jedino treba tržište unaprediti da kad izađe novi tv, da starom modelu odmah padne cena za 30% min. a ne da imamo stari i novi model nekog tv-a po istoj ceni, a ima čak i primera gde je stari 37" skuplji od novog sa 40" u istoj radnji.
isto je i sa internetom, svakih 6 meseci dupliranje brzine kao u svim normalnim zemljama. juče gledam reklamu za bosanski telekom na ftv televiziji. VOIP, poziv na čekanju, slanje poruka na mobilni, čak i slanje MMS-a a o cenama za ADSL da ne pričam kao i o uploadu.

a i kad za jedno 5 godina dobijemo pravo na prodaju tih beplatnih akcija, za tih 300e biće i 50" televizora.

Poslednja izmena:
Pomaklo se+pdv:wave:

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    33 KB · Pregleda: 1,243
  • untitled2.jpg
    untitled2.jpg
    15.2 KB · Pregleda: 1,117
  • untitled3.jpg
    untitled3.jpg
    81.7 KB · Pregleda: 1,413
Poslednja izmena:
Ovo deluje sasvim primamljivo, problem je što u mestu gde živim nema ADSL-a, a u decembru gde se selim nemam TELEFON, iako je zahtev podnesen još pre 2 godine.

fino bi bilo i da postoji neki popust za paket adsl+iptv, popšto ga ja u ovom cenovniku ne vidim.

^ Isto sam i ja pomislio, mada bi time oteli korisnike drugim provajderima, sto je bas monopolisticki.

Da li ce se moci koristiti Telekomov IPTV i ADSL nekog drugog provajdera na istoj liniji?

ne, nece moci
to i jeste ono sto telekomu daje prednost ako izuzmemo to da je monopolista

Za sada, ni blizu pomisli da menjam provajdera i nesrećni IKOM. Mada, prvenstveno zbog problema sa brojem televizora, a tek onda zbog cene.
Koliko treba da bude kvalitetnija slika da bih prešao? Videćemo :)

Poslednja izmena:
bio sam kod prijatelja u hrvatskoj koji ima njihov Maxtv, i veoma sam pozitivno iznenađen.
meni uređaja je odličan + eye candy. ima 90 kanala u osnovnom paketu za 600 dinara. tamo je i pretplata za HRT 600 dindži. prošle godine kad sam išao imao je ukupno četiri kanala: HRT1, HRT2, RTL i NOV@ tv. i još slika je bila dupla kad je najbolja a puna snega kad je oblačno. to je tek dobio pre možda mesec dana, jer u hrvatskoj su išli na povećavanje brzina na uštrb pokrivenosti zemlje sa adsl-om. zanimljivo je da je to jedno malo mesto (10000 stanovnika) a imaju mogućnosti za 16MB/s.
sad jedino mu fali neki HD televizor i mogao bi da koristi i HD paket. paket je besplatan i ima oko 10 kanala. kasnije će uvoditi i neke filmske HD kanale pa će to biti posebna opcija. a u videoteci ima i 720p i 1080p kao i dvd filmova. dvd filmovi su 150 dinara za 24 sata, a hd 200 dinara.
i svidelo mi se još da tamo ko naruči preko leta dobije i olympusov F-310 fotoaparat, koji je solidan poklon.

a da li se zna koji će kanali biti kod nas i kakvi paketi interneta?

Poslednja izmena:
Mozda se pod ovim paketima ADSL1,2,3 krije neko lepo iznenadjenje

Nazad
Vrh Dno