Šta je novo?

Telekom ADSL studentska ponuda

Koga jos boli glava od vise?:smoke:

To si u pravu ali velika vecina korisnika interneta kod nas je verovatno srecnija sa klik 4 ili 1.5(kod beotela je sa ovom akcijom klik 4 1100 din.)za neke realne pare nego klik 16 za 2-3000 din sto realno jeste povoljno kod oriona ali veliko je pitanje ko ce da izvuce tu brzinu i jos vaznije realno kome treba.Mislim da vecina ljudi koji imaju brzi net vise od 2 godine ne boluju od toga da po svaku cenu moraju skinuti svaki film ili svaku novu igricu itd...pa im je za neko normalno koriscenje sasvim dovoljan klik 4 ako ne i klik 1.5. Znaci sve je to u redu ali treba se boriti za smanjenje cena manjih paketa a oni koji hoce da skidaju stotine giga mesecno treba da se pruze onoliko koliko im treba tj.da plate taj nazovi luksuz.Da se razumemo nemam ja nista protiv ljudi koji zele vece pakete i trenutno imaju dobru ponudu kod oriona ali nije u redu bas kod tog oriona da je razlika 900 kinti izmedju klik 1.5 i klik 16 osim ako to nije navlakusa na vece brzine pa onda koriguju cene.Mislim da se vecina vas slaze u tome da bi osnovne pakete neta svi operateri morali smanjiti bar za pola sadasnje cene jer je to trenutno sigurno najskuplja varijanta ali znaju oni da vecina korisnika koristi max klik 4 i onda tu uzimaju pare a navlace nove korisnike sa jeftinim max paketima.Kao sto ti rece koga boli glava od vise pa onda uzmes umesto klik 4 klik 16 jer je mala razlika u ceni a velika u brzini a da ti realno nije neophodan ali ti razlika od klik 4 do klik 16 dodje jeftino.Tebi mozda jeste ali masi ljudi nije ali uzmu jer je povoljno u odnosu na nize pakete.Da REMIZIRAM sto bi reko Sojic sve je to lepo ali treba se boriti za jeftiniji net pogotovo osnovne pakete jer je to skoro pa moranje za funkcionisanje neke normalne porodice a ne da kao i do sada oni sa malim paketima fakticki placeju za vase velike a jeftine pakete jer su verujem vise od 80 posto korisnika neta u Srbiji korisnici tih manjih paketa po nerealno velikim cenama.Nista zlonamerno nisam hteo da kazem koristite blagodeti dok mozete.

Totalno razocarenje ...... :trust:

Ova ponuda je skoro ista kao telekomova .... kod telekoma 4 gratis a kod beotela 6.
Svi se trude da nas "naguraju" silom da uzmemo vece pakete. SRAMOTA !
Da su pustili ovako mini flat 1536/256 kb/s bilo bi OK

A i veliko pitanje je kako beotel racuna 12 meseci, da li kalendarski ili 12 uplata ?? Ako je 12 uplata onda je to navlaka ...:smash:

Ja ozbiljno razmisljam da predjem na ptt adsl 512/128 Kbps 1050 dinara bar na neko vreme

Totalno razocarenje ...... :trust:

A i veliko pitanje je kako beotel racuna 12 meseci, da li kalendarski ili 12 uplata ?? Ako je 12 uplata onda je to navlaka ...:smash:

Pojasni malo. Kako sam razumeo, placa se unapred-uplatis 1 mesec, koristis 2.

Pojasni malo. Kako sam razumeo, placa se unapred-uplatis 1 mesec, koristis 2.

Dobro si ti razumeo nego neki miniraju cuj njemu je isto ko kod telekoma 4 000 manje nije isto otprilike.Uvek se provlaci to neznam ja koliko je to kod njih 12 meseci itd....12 meseci je 12 meseci i nista vise a i ti pitaj kad ih nazoves da li u tih 12 meseci ulazi i gratis meseci ili ne ja verujem da ulazi i nemas problema.

Naravno da je tako uplatis mesec i dobijes sledeci mesec dzaba i tako 6 puta dok ti ne istekne ugovor.Ja trenutno koristim njihovu promociju od prosle godine i sve je ok jos nisam imao nikakav ugovor ali su ispostovali sve 6+6 a kamo li kad potpises.Uplatio sam krajem marta za april i dobio mail da imam uplaceno do kraja maja i to je to .Posto mi istice krajem maja ja ocekujem da ponove slicnu akciju i u maju ako ne onda imam popust za dalje koriscenje.Da se razumemo ne branim ih ali imam bolje iskustvo sa njima nego sa telekomom ali ako neko ponudi bolje ja odo.Jedino bi se debelo razmislio da predjem kod telekoma morali bi debelo da se potrude da ponude nesto sto bi me oraspolozilo da promenim misljenje.

Nisam imao nameru da miniram bilo koga. Samo ovde raspravljamo o najboljoj ponudi posle studentskog paketa. Dakle, jeste beotel 4000 manje ali koji ruter dobijas ?? Jednoportni bez wireless jel da ? Mora se i to uzeti u obzir. Uz to dobijas i CD za setup ?? U telekomov samo ubodes zice i to je to.

Plus kod beotela imamo i trinaesti mesec evo ovde: :)
"Po isteku roka o minimalnom trajanju korišćenja BeotelNet ADSL servisa definisanog u članu 3. ovog Ugovora, svaka strana ima pravo jednostranog raskida, pri čemu otkazni rok iznosi 30 dana od dana prijavljivanja raskida ovog Ugovora, a za koji rok je Korisnik obavezan da plati korišćenje BeotelNet ADSL servisa za taj period, pod pretnjom prinudnog izvršenja."

Nisam imao nameru da miniram bilo koga. Samo ovde raspravljamo o najboljoj ponudi posle studentskog paketa. Dakle, jeste beotel 4000 manje ali koji ruter dobijas ?? Jednoportni bez wireless jel da ? Mora se i to uzeti u obzir. Uz to dobijas i CD za setup ?? U telekomov samo ubodes zice i to je to.

Plus kod beotela imamo i trinaesti mesec evo ovde: :)
"Po isteku roka o minimalnom trajanju korišćenja BeotelNet ADSL servisa definisanog u članu 3. ovog Ugovora, svaka strana ima pravo jednostranog raskida, pri čemu otkazni rok iznosi 30 dana od dana prijavljivanja raskida ovog Ugovora, a za koji rok je Korisnik obavezan da plati korišćenje BeotelNet ADSL servisa za taj period, pod pretnjom prinudnog izvršenja."

Kod svih ima otkazni rok.Ali sto se tice beotela tu nema greske jer im placas unapred hocu reci da ako ne uplatis do kraja meseca nemas za sledeci net tj.sami ti ga ugase i nema nikakav *****.Sto se tice rutera vecini nije potreban wi-fi ali ako si citao na njihovom sajtu "besplatan wi-fi ruter za nove ADSL korisnike midi i većih ADSL paketa!".Toliko o tome da je telekom povoljniji.Ja sam licno imao telekomov ruter wi-fi + 4 porta ali sam imao vise *******cije sa njim nago sa RUZNIM ZyXEL-om koji i sad koristim. Hocu reci da ako nemas potrebe za 4 porta ili wi-fi zasto se otimati za te rutere i onda prosipati pamet kao oni su dobri a oni drugi ne valjaju itd...a dobro znamo da na forumima nema ni jednog rutera koji je svima dobar tj.da neko nema primedbu...

12 meseci
kod Beotela 6x2190=13140
kod Lelekoma (u teoriji) 4x1+8x2122=16980, a u praksi (ko potpisuje krajem meseca) 3x1+9x2122=19100 !
A od Beotela se dobiju i gratis SMS poruke i besplatni pozivi preko VOIPa.

Poslednja izmena:
Ima li nekoga ko je uzeo prosle godine u martu ovaj paket da mi ogovori da li su mu od 1.aprila smanjili brzinu na 1,5 ili je brzina ostala na 4.

Ima li nekoga ko je uzeo prosle godine u martu ovaj paket da mi ogovori da li su mu od 1.aprila smanjili brzinu na 1,5 ili je brzina ostala na 4.

Nema niko mozda se wavrinka jos nada da ce da mu ostane klik4 a da placa klik 1.5 a mozda je i on skonto da je to nemoguce.Prijateljski savet ne nadaj se vec gledaj sta ti je trenutno isplatljivivije i to radi.Mislim da gledas trenutne ponude i da se pronadjes u njima shodno svojim potrebama.

Poslednja izmena:
Ta varijanta nije moguca, jedino da brzina ostane ista, a da naplacuju 2200 din.

ps
ni meni se nesto ne menja provajder, ali 6000 je 6000, a ovi iz Lelekoma su kvarni ko kvaran zub, a ugovor im je tu samo da te opuste i onda zaj*** kako stignu!

Poslednja izmena:
Ljudi, ja nisam pitao da mi ostane po istoj ceni nego da li automatski ostaje na 4 ili oni vracaju na 1,5.

Ljudi, ja nisam pitao da mi ostane po istoj ceni nego da li automatski ostaje na 4 ili oni vracaju na 1,5.

Ako si potpisao na klik 4 sa cenom klik 1.5 ostaje ti klik 4 i obratno_Onaj paket koji si potpisao trebalo bi po svakoj logici da ostaje a cena se koriguje.

Ja sam danas potpisao ugovor za beotel 6+6, ubedio me @ironmanbg. ;)
Sad cekam da mi jave pa da postavim njihovu opremu sto sam dobio ... videcemo kako radi.

Otisao sam u telekom i prvo pitao da li imaju neki povoljan paket u akciji ? Kazu samo ono sto je na sajtu i da ocekuju uskoro obavestenje o novim akcijama za nekoliko dana bla bla bla ...
Posto cisto ne verujem da ce ista pustiti barem do 30 aprila jer do tada vazi sadasnja akcija, potrazio sam MIK i odmah dobio pa pravac beotel.

Ugovor je na 12 meseci, modem je TD-W8901G wifi + 4 porta (ne doplacuje se nista za njega) ,)
Nemam vise sta reci za sada ...

Poslednja izmena:
E, nemoj da bude posle ja te ubedio ( ako ne valja) ! :)

E, nemoj da bude posle ja te ubedio ( ako ne valja) ! :)
Ma ne brini se ... ne moze da bude toliko ne valja. ;)
Imao sam ja jednu godinu kod telekoma paket start od 256/64kb/s. I to uzeo ga bez akcije, a posle nedelju dana pustili akciju za 1024. Tako da me 256 kostao na godisnjem nivou isto kao ovaj od 1024 ... ali i to je proslo.
Tako da dobro pamtim tu za**banciju telekoma. :trust: Tad mi nisu rekli "sacekaj nedelju dana pusticemo akciju"

A jedan savet onima sto ne znaju da li ce brzina ostati ista i da li ce cena ostati ista. Velike su sanse da ce brzina ostati ista a placati 2.122,82 ako sami ne smanje brzinu.
Bolje da se odmah odluce i uzeti kod telekoma 4 meseca po 1 dinar ili otici negde ... po izboru

Ljudi, šta bi na kraju sa isteklim studentskim paketima tj. Click 4 po ceni Click 1? Kako ste rešili problem po isteku perioda od god. dana? Da li ste podnosili zahtev za smanjenje brzine ili nastavili korišćenje Click 4 po punoj ceni ili ste raskidali ugovor i prešli kod drugog provajdera?
Zanima me jer sam i ja u sličnoj akciji sklopio ugovor na godinu dana, mada imam još fore do isteka istog.

Moj slucaj. Posle isteka ugovora, prosledilo je uzimanje MIK-a i vracanje opreme kod Lelekoma.
Istog dana sa MIK-om se prijavio kod Oriona i narednog dana prikljucio drugu novu opremu i koristio vec ADSLMAX do 16384 Kbps/ 1024 Kbps.
To vam je otprilike to. Zasto bi nastavio da placam ADSL 4mb kod Lelekoma za 2145din kad za 2490 ima mnogo bolje.
Dvoumio sam se i kod Beotela onaj 6+6 Maxi ADSL 6mb za 1450din. mesecno.

Ljudi, šta bi na kraju sa isteklim studentskim paketima tj. Click 4 po ceni Click 1? Kako ste rešili problem po isteku perioda od god. dana? Da li ste podnosili zahtev za smanjenje brzine ili nastavili korišćenje Click 4 po punoj ceni ili ste raskidali ugovor i prešli kod drugog provajdera?
Zanima me jer sam i ja u sličnoj akciji sklopio ugovor na godinu dana, mada imam još fore do isteka istog.

Meni studentski 4mbit istice 1. Avgusta.

Meni studentski paket ne istice za godinu dana lepo pise u ugovoru koji sam potpisao " Ugovor se zakljucuje na neodredjeno vreme uz MINIMALNO trajanje od 12 meseci"

Sto znaci da ja nisam zakljucio ugovor na 1 godinu vec to je minimalan period, a lepo pise da je na neodredjeno vreme.

Vi koji imate ugovor lepo procitajte.

Da je napisano samo godinu dana, znaci da bi posle godinu dana morao da se produzava, pritom ne bi mogao da se raskine za manje. Ovako je ogranicen minimalno na godinu dana, a posle toga moze neodredjeno dugo, dok ga neko ne raskine. Za slucaj raskida postoji poseban clan ugovora, koliko se secam.

meni je vec proslo 14 meseci ;) Brzina i dalje 4mbita,cena oko 1500 din ;)

meni je vec proslo 14 meseci ;) Brzina i dalje 4mbita,cena oko 1500 din ;)

E to me zanima jer je ovde bilo polemike šta se dešava nakon isteka godinu dana obavezujućeg perioda trajanja ugovora.
Znači i nakon ovog perioda ostaje ista cena i ista brzina. To je onda ok.

E, nek se neko konacno javio, a da mu je istekao ugovor. Sad ce neko reci da nas lozi :D ima dva smajlija na kljucnim mestima ;)

Ja mogu reci samo da sam raskinuo ugovor 30. marta (uzeo MIK) inace ugovor bio obavezujuci do 22. marta i onda mi je za mart mesec stigo racun od 2.122,82 din. (cena za click 4 paket) nasta sam se ja zalio jer su mi naplatili punu cenu i u toku oavezujuceg perioda, da bi mi pre par dana stigo ispravljen racun od 1.532,82din. (click 1 paket) znaci da ce po ovoj logici stizanja racuna cena za studentski paket Click4 biti ista kao i za regularni Click4 (2.122,82 din.) posle obavezujuceg perioda od 12 (24) meseci.

Poslednja izmena:
Raskunuo ugovor, uzeo Mik i prijavio se kod Beotela 28-og. Medjutim jos uvek mi nisu pustili net, navodno Lelekom "koci".
Da li je zaista tako ne znam, znam kada sam uzeo ADSL kod Lelekoma kad sam stigao kuci radilo je "out of the box".
Elem, kada se ulogujem na ruter pise mi paket 4096/512, ima i SNR 20,6/24,9 i line attenuation 12,1/8,2
Da li je moguce da se to sve vidi, a da net nije pusten?

ja sam shvatio da nakon godinu dana cena ostaje ista a brzina pada na regularnu click1 koja je sada 1536 kb/s. tako mi je rekla neka babetina što tamo radi kad sam potpisivao ugovor. ako bude bilo kako drugačije a na moju štetu *ebaću im kevu.

Vrh Dno