Šta je novo?

Telekom ADSL studentska ponuda

3 u najboljem slučaju, a dva i kusur u gotovo 90% slučajeva.
Treba otići prvog u mesecu da podnesete zahtev, pošto im računanje tog prvog meseca kreće od tada a ne od potpisivanja ugovora.
Provereno.

Chek, chek, neshto si pobrkao.
Valjda ti rachunaju tek od dana kada potpishesh ugovor, a ne od dana kada podnesesh zahtev za uvodjenje.
Ja sam pochetkom aprila podneo zahtev i shta sada, ako me ovih dana pozovu za opremu imacu samo mesec ipo dana free, ili ako me pozovu kroz pola godine placacu im za ta 3 free meseca po 2.5din i josh za druga 3 meseca po 1425din a nisam imao internet?!?!
Malo nelogichno....

znam da je nelogično ali tako mi reče "teta" iz lelekoma pa ako nešto nije jasno pitaj tamo.
Kad sam došao da podnesem zahtev rekla je da mi mesec računaju od momenta kad prihvate zahtev pa do kraja tog meseca. u mom slučaju to je bilo 7 dana a tako mi je i ona rekla :" April će ti trajati 7 dana(sa sve osmehom)"
ma meni to nije problem, ionako je net duplo jeftiniji i kad krene da se plaća regularno (1400 naspram 2900)

nisam citao sve postove ali koliko sam razumeo vi sto imate studentski adsl placate po mesecima:

01. 1,18 din.
02. 1,18 din.
03. 1,18 din.
04. 1.425,44 din.
05. 1.425,44 din.
06. 1.425,44 din.
07. 1.425,44 din.
08. 1.425,44 din.
09. 1.425,44 din.
10. 1.425,44 din.
11. 1.425,44 din.
12. 1.425,44 din.

jesam li u pravu?

ne :)
1. je 2.36 :) modem je 1 dinar i pretplata 1 dinar i na to dodash PDV :)

a za ovu vecu cifru za ostale mesece sam u pravu ili?

Da, jesi u pravu sto se tice tih cena, ali je poenta u necemu drugom. Evo sta je problem. NIGDE u ugovoru ne pise nista blize (ugovor je uopstenog tipa) o tome od kada krecu da racunaju taj prvi mesec (to su muckovi namerno izostavili, da bi se ljudi pecali tokom tekuceg meseca i na taj nacin im skratili deo 3. meseca, a to su morali da stave kao klauzulu u ugovoru). U clanu 14. jasno pise da se ugovor sklapa na 12 meseci i da stupa na snagu danom potpisivanja. Prema tome, ono sto rade je skroz podvaljivacki potez i treba im zbog toga razbiti glavu, jer je korisnik doveden u zabludu na samom startu obligacionog odnosa iz ugovora. :crash:

Prema tome, ono sto rade je skroz podvaljivacki potez i treba im zbog toga razbiti glavu, jer je korisnik doveden u zabludu na samom startu obligacionog odnosa iz ugovora. :crash:

Ta diskriminacija prema studntima je stvarno neverovatna:
Navući studente na Click 4 koji košta stare korisnike 34.196.40 dinara
i naterati ih da plate 14.254.40 dinara godišnje umesto 12.871 dinar koliko su očekivali, je za svaku osudu.

Mislim da studenti treba da bojkotuju takvu prevarantsku ponudu Telekoma i da stanu na stranu naroda (čitaj starih korisnika) kao što su uvek bili udarna "sila" u svim promenama.

Studenti ujedinite se sa starim korisnicima i platite 34.196.40 za godinu dana
Ne dozvolite da vas Telekom "zavrne" za 1500 dinara.

Ta diskriminacija prema studntima je stvarno neverovatna:
Navući studente na Click 4 koji košta stare korisnike 34.196.40 dinara
i naterati ih da plate 14.254.40 dinara godišnje umesto 12.871 dinar koliko su očekivali, je za svaku osudu.

Mislim da studenti treba da bojkotuju takvu prevarantsku ponudu Telekoma i da stanu na stranu naroda (čitaj starih korisnika) kao što su uvek bili udarna "sila" u svim promenama.

Studenti ujedinite se sa starim korisnicima i platite 34.196.40 za godinu dana
Ne dozvolite da vas Telekom "zavrne" za 1500 dinara.

ej decko ocemu ti pricas??? :S: :mad: :wall:

niko studnete nije navuko na nista nego im je ponudjeno! sto meni nije tako nesto ponudjeno pa da vids dali bi se bunio da mesto 30k mesecno placam 15k?!

nego za stare korisnike nema nista a za nove e pa izvini molimte nemoze to tako, pa i stari korisnici su tu pa imaju vise privilegija nego novi koji su dosli juce i oni koji su tu 2 godine!

Uzmi mik od telekoma pa predji na telekom HAHAHAHA :)

ej decko ocemu ti pricas??? :S: :mad: :wall:

niko studnete nije navuko na nista nego im je ponudjeno! sto meni nije tako nesto ponudjeno pa da vids dali bi se bunio da mesto 30k mesecno placam 15k?!

nego za stare korisnike nema nista a za nove e pa izvini molimte nemoze to tako, pa i stari korisnici su tu pa imaju vise privilegija nego novi koji su dosli juce i oni koji su tu 2 godine!

Stvar je u tome da je njih apsolutno bas briga za stare korisnike (koji nisu studenti u ovom slucaju). Njih drze na lancu, muzu i to je to, super im je od njih. Oni ciljaju da osvoje nove korisnike, a oni koji su i duzi korisnici i ujedno studenti, su im samo usputni neuspeh. Veca im je korist nego gubitak, jer oni realno nemaju nista od toga sto meni kao starom korisniku koga muzu 5-6 godina, udele 4 puta bolji net za iste pare. Jedino mogu da me smore sto mi udele novi novcijati lanac (ugovor na jos 12 meseci, kao garant da necu da se odvezem sa lanca kao Dzeki, koji su mi i nakon seljakanja prikljucka nekoliko puta do sad resetovali- i to je bezobrazluk, ali to je vec za neku drugu pricu). Ali imaju korist sto zakucaju jos vecu studentsku masu, koju vezu na lanac. Fin poslic, zar ne?

Ne znam za vas, ali je meni ljubazna teta u KC lepo rekla da dodjem prvog radnog dana u maju da preuzmem modem i potpisem ugovor, da ne bih bez razloga za 4 dana izgubio ceo mesec. :)

Iskreno, procitao sam prethodne postove, ali nisam bas najbolje shvatio. Da li neko moze da mi objasni kakva je situacija.

Dakle, ja trenutno imam Click2 paket kod Telekoma, ali nisam registrovan kao student. Ako bih sada raskinuo ogovor sa njima i potpisao novi "studentski" ugovor kako bi to funkcionisalo? Prva 3 meseca (ili 2,5 u zavisnosti kada potpisem ugovor) bih imao besplatno (da ne sitnicarimo sa 1 dinar+PDV) a posle toga u sledecih 9 meseci bih placao cenu za Click1 paket, ali bih imao Click4 paket? Posle tih 9 meseci bi mi spustili brzinu na standardni Click1 paket, ali bih mogao da se ponovo prebacim na neki veci paket bez problema?

Uzmi mik od telekoma pa predji na telekom HAHAHAHA :)
pa gle a što ne bi moglo?
uzmeš mik i vratiš se sutra i kažeš da si se predomislio :d
misliš da te ne bi primili nazad

ustvari upravo si objasnio svima koji hoće da menjaju običan za studentski šta treba da urade da sačuvaju port :d

Iskreno, procitao sam prethodne postove, ali nisam bas najbolje shvatio. Da li neko moze da mi objasni kakva je situacija.

Dakle, ja trenutno imam Click2 paket kod Telekoma, ali nisam registrovan kao student. Ako bih sada raskinuo ogovor sa njima i potpisao novi "studentski" ugovor kako bi to funkcionisalo? Prva 3 meseca (ili 2,5 u zavisnosti kada potpisem ugovor) bih imao besplatno (da ne sitnicarimo sa 1 dinar+PDV) a posle toga u sledecih 9 meseci bih placao cenu za Click1 paket, ali bih imao Click4 paket? Posle tih 9 meseci bi mi spustili brzinu na standardni Click1 paket, ali bih mogao da se ponovo prebacim na neki veci paket bez problema?

Uglavnom da, jedino nisam siguran da li vraćaju brzinu na clic1 posle 12 meseci, ali i da vraćaju tada ćeš moći da raskineš ugovor i odeš negde drugde ako negde bude povoljnije.

Ja sam isto shvatio da posle isteka ugovora, vracaju na najslabiji moguci, a to je sada click1 (mozda se dotle nesto i desi, pa da recimo tada click1 bude sadasnji click2 i sl.).

(mozda se dotle nesto i desi, pa da recimo tada click1 bude sadasnji click2 i sl.).

Razmišljaj ovako :
Sledeće godine će nam ponuditi da obnovimo ugovor po istim uslovima (možda bez 3 meseca za 1din za stare korisnike) ako naravno i tad budemo studenti. To bi bilo prva liga.

Da, jesi u pravu sto se tice tih cena, ali je poenta u necemu drugom. Evo sta je problem. NIGDE u ugovoru ne pise nista blize (ugovor je uopstenog tipa) o tome od kada krecu da racunaju taj prvi mesec (to su muckovi namerno izostavili, da bi se ljudi pecali tokom tekuceg meseca i na taj nacin im skratili deo 3. meseca, a to su morali da stave kao klauzulu u ugovoru). U clanu 14. jasno pise da se ugovor sklapa na 12 meseci i da stupa na snagu danom potpisivanja. Prema tome, ono sto rade je skroz podvaljivacki potez i treba im zbog toga razbiti glavu, jer je korisnik doveden u zabludu na samom startu obligacionog odnosa iz ugovora. :crash:
Jesu smradovi, ali prezivecu.
A za ove "stare korisnike", sto se bune, sami ste krivi sto ste bili ovce za sisanje, meni nije padalo napamet da uzimam ADSL sve do sada, dok se nije pojavila ova manje vise prihvatljiva ponuda, vec sam se za net snalazio!

Uglavnom da, jedino nisam siguran da li vraćaju brzinu na clic1 posle 12 meseci, ali i da vraćaju tada ćeš moći da raskineš ugovor i odeš negde drugde ako negde bude povoljnije.

Proverio sam, vracaju na click1 sami.

imam ja par pitanja :)

1.Jel mora cale da ide samnom da bih raskinuo ugovor posto se ugovor vodi na njegovo ime?
2.Koliki je rizik od gubljenja porta?
3.Jel moze to da se obavi u poslovnici na obilicevom vencu?

:)

1. Verovatno zavisi od provajdera, mozda je dovoljna samo njegova licna karta, ali meni u PTT-u to ne daju, mora licno. Nesrecom, registrovan je na ime mog brata od tetke, jer sam njega prvog nahvatao kada sam se prijavljivao (nisam bio punoletan tada :D ).

2. Uz MIK, valjda nikakav :).

Jesu smradovi, ali prezivecu.
A za ove "stare korisnike", sto se bune, sami ste krivi sto ste bili ovce za sisanje, meni nije padalo napamet da uzimam ADSL sve do sada, dok se nije pojavila ova manje vise prihvatljiva ponuda, vec sam se za net snalazio!

au a ti si neki pametan! pa znas nisu verovatno svi mogli da se snadju ko ti za net pa su bili prinudjeni da uzmu ono sto m se nudi...

a tu pricu ti okaci macku o'rep ja nisam uzimao net jer nisam hteo, nisi ga uzimao iz dva razlog ili zato sto nisi imao port ili zato sto nisi imao sredstava da ga placas trece nepostoji! a svako opravdanje koje kazes je manje vise tvoja odbrana ali od ta dva razloga nevidim treci koji bi jos mogo biti! odnosno ima ih jos: da nisi imao fiksni telefon da si podstanar a da gazda nije hteo da ti da saglasnost za uvodjenje i da nebih nabarajao postoji jos tu razloga ali verujem da sam medju ovima sto sam sada naveo jedan pogodio!

i sto bi samo novi korisnici bili povlasteni a za stare da ih boli uvo pa i stare korisnike treba da nagrade ako nista drugo onda bar za vernost koju su im pruzili sve ove godine i koristili njihov adsl!

e jadanlinam je drzava ako ovako svi studenti razmisljaju! :wall:

Ja sam danas dobio SMS od Telekoma da što pre odem i potpišem ugovor. Malo čudno nedeljom, ali dobro, u četvrtak sam se prijavio. Treba index i kad idem da potpišem ugovor?

i sto bi samo novi korisnici bili povlasteni a za stare da ih boli uvo pa i stare korisnike treba da nagrade ako nista drugo onda bar za vernost koju su im pruzili sve ove godine i koristili njihov adsl!

Kakvo crno nagradjivanje??? Zasto bi oni tebe i mene kao stare korisnike nagradili? Zasto?! Jer oni imaju neku korist od toga??? NEMAJU!!! Prema tome, otpisan si. :) Kako ljudi ne shvatate u kakvom drustvu zivite? Pa ako nema korist, nece ni da se radi. Veoma prosto...
Od nove garniture buducih korisnika IMA KORISTI i zato i postoji uostalom ova akcija. Da se sisaju ovce, jer za to i sluze uostalom. I svi mi koji ovde palamudimo, pripadamo tom stadu, nazalost...A ne moramo u krajnjem slucaju, stvar je izbora u ovom slucaju. Jadna je drzava i sa lakomislenim studentima koji jos ne shvataju ni gde zive i imaju laicke poglede na svet u kome zive, a i sa misljenjima koja ocekuju da ih $%$#* Telekom nagradi. :D

pa nece da nagradjuju stare korisnike iz samo jednog razloga a to je sto nemaju konkurenciju koja bi im bila za pretnju... ok sbb je tu ali telekom zna da svi imaju u kucama fixni telefon dok sbb kablovsku nema svako ili mu je skupa za uvodjenje a onda svaki mesec odrzavanje pa na sve to jos internet...

da u nasoj drzavi postoji jos koji ozbiljniji operater fixne telefonije sa adsl-om videli bi vi kako bi telekom spustao cene davo non stop jos bolje akcije a ovako se on neplasi ni sezama ni beotel-a ni neobee ni euneta jer svi oni uzimaju link od telekoma dok verat mu isto nije pretnja i onda sto bi nesto forsirao brzine jer ako poveca sebi onda mora i ostalim provajderima koji zakupljuju link od njih a ovako znaju lopovi da smo osudjeni na njih ili na sbb pa se ni nesto preterano netrse da ucine po pitanju korisnika!

tako dogod se nesto neucini po pitanju konkurencije mi necemo videti pravi net i vece brzine!

Poslednja izmena:
offtopic: Bozhe koliko hejta, daju znatno jeftinije od drugih i hejtujete ih? A kada neko digne cene onda nishta, ko ovce cjutite i placjate. Neverovatno. Smanjite taj offtopic, bolje da prichamo o konkretnim stvarima ovde, ipak je ovo iznenadjujucje dobra ponuda za veliki deo chlanova Bench zajednice.

au a ti si neki pametan! pa znas nisu verovatno svi mogli da se snadju ko ti za net pa su bili prinudjeni da uzmu ono sto m se nudi...

a tu pricu ti okaci macku o'rep ja nisam uzimao net jer nisam hteo, nisi ga uzimao iz dva razlog ili zato sto nisi imao port ili zato sto nisi imao sredstava da ga placas trece nepostoji! a svako opravdanje koje kazes je manje vise tvoja odbrana ali od ta dva razloga nevidim treci koji bi jos mogo biti! odnosno ima ih jos: da nisi imao fiksni telefon da si podstanar a da gazda nije hteo da ti da saglasnost za uvodjenje i da nebih nabarajao postoji jos tu razloga ali verujem da sam medju ovima sto sam sada naveo jedan pogodio!

Kako mislis, nisam imao, pa vidis da imam, cim sam sada uzeo, samo placam nesto samo onoliko koliko i vredi!
~1000 din za 4096/256
a ako te bas toliko zanima moj net, delio sam SBB kablovski preko wifi za 500 kinti mesecno

Poslednja izmena:
Kako i ja najbezbolnije da se docepam te akcije,
Imam ovaj adsl click 1, tj to je drugarov adsl koji je prebacio kod mene a on je uzeo sbb kad se preselio (proslo je vise od 12 meseci od potpisivanja tog ugovora sa telekomom). Jel bi ja mogao sa njim da odem u poslovnicu telekoma i da podnesem zahtev a on u isto vreme da raskine ugovor. Tako bi u sustini adsl ostao na istom broju samo bi ja bio nosioc ugovora.
Ovo bi trebalo da bude jednostavan posao,ali poznavajuci telekom kontam da ce to da se pretvori u nocnu moru.
Sa druge strane bitan mi je i ovaj ruter hg520s, tj treba mi i wireless ne znam kakve sad rutere deli telekom ako bude ovo moralo da ide *****nijim putem, tj da on vraca ovaj ruter i raskida ugovor, pa ja da potpisujem novi ugovor i cekam ko zna koliko port i nadam se da ce mi dati wireless ruter.

Vrh Dno