Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
na osnovu pitanja novog kojeg sam postavio jer su mi na jedno odgovorili uopsteno pa sam im sada poslao drugo pitanje i dobio taj odgovor

hmm... otkud ovako nesto u ovoj temi? :trust:
pitam se dal bi zverbre bio momentalno obrisan zbog offtopica (jer om ipak nije tako sofisticiran u tome)?

Ti si procitao ne ono sto pise nego ono sto ti zelis da procitas. Upravo zbog likova poput tebe sam hteo da podvucem da pricam o uslovima ne o racunarima ali reko, aj nema potrebe. Izgleda da ipak ima, pa ce i na ovom forumu svako morati da kao u USA kad nesto uradi, napise, proizvede da napravi "disclaimer" od par strana da ****** ne bi mogli da ga tuze za svaku mogucu glupost koju se moglo uraditi sa time.

pa i ti procitas ono sto zelis. ja i ne pricam o racunarima uopste.
da li je za ono sto si ti hteo da kazes bilo neophodno pomenuti da su to "najbolji uslovi u zemlji"?
koji je smisao te recenice?
mozda si ti nesto drugo imao na umu tipa: "eto, postoji i posebna povoljnost", ali ono sto si napisao znaci nesto drugo.
a licno bas ne verujem da si ti podlozan nevestom izboru reci...

drugo, da je bilo ko drugi to rekao, verovatno ne bih ni video, ali s obzirom na tvoju aktivnost i stavove u ostale tri teme...

trece, ne podrzavam ja zverbre i njegove stavove (vecinu), jedino sto delimo je odbojnost (u razlicitoj meri, i iz razlicitih razloga) prema doticnima, a tvoj stav je tamo (po meni) jednako neopravdan i pristrasan.

ali, naravno, najlakse je okarakterisati nekog ko ti ukaze na propust debilom- agresivan pristup je ono sto definitivno dobija na ovim terenima. ti kazes kako ljudi generalizuju, ovo ono. pa i ti generalizujes. svako ko ospori tvoje misljenje spada u "grupu debila za koje treba pisati disclaimer, i voli da **** po svakom ko je nesto uspeo u zivotu..." itd. vec si oformio profil 'smaraca'

ili se mi jednostavno obostrano ne razumemo?

Poslednja izmena:
Ja sam danas dobio uz racun ponudu CT-a i TS-a i to je zavrsilo zajedno sa ugovorima i zahtevom za kredit koji su bili lepo popunjenji u kanti za otpatke.
Znaci i ovo dele selektivno, haha, torturi nikad kraja
Mislim da su mene veoma "pametno" izvukli u tu selekciju da bi me odvukli od sadasnjeg ISPja, ali su se malo presli u racunici.

Poslednja izmena:
Znaci i ovo dele selektivno, haha, torturi nikad kraja, ziveo telekom

Da ja sam upravo dobio, imam isdn liniju, možda je to potvrda one priče da će prvo isdn korisnike da bombarduju, sigurno neće da šalju ljuidima koji imaju dvojnika, pcm i sl. mada su oni najželjniji dobrog interneta ali to iziskuje dodatno cimanje Telekoma na koji oni naravno ni u ludilu ne bi pristali.

Poslednja izmena:
Ja sam bio danas do Info Centra ovde u Smederevu. I rekli su mi da cu sigurno dobiti oko 16. (ne uz racun), ponudu za ADSL (posto sam im rekao da sam na netu skoro po 24h), i da tada dodjem ponovo kod njih. Videcemo sledece nedelje da li ce nesto stici.

daj boze da nam stigne naknadno ponuda. ja nemam ni dvojnika ni PCM ni ISDN, ali imam jaku zelju za jeftinim 256k flatom.

nek nam je sa srecom svima, evo upravo Telekom ponovo lagano umire... net, pa skoro da ne radi :)

Poslednja izmena:
Pa jel sam lepo rekao da ce prvo dobiti ISDN korisnici ?
Moram vratim ispod avatara ono "uvek u pravu" ;)

@geom
nemoj se tripujes, kao sto sam rekao, ISDN korisnici su prvi na spisku + odredjeni broj redovnih platisa. Zato si dobio, nema teorije zavere.

@nenad
nemam nameru da se uvlacim u besmislene diskusije.

Poslednja izmena:
Naravno, jer ko ima ISDN ima sigurno uslova i za ADSL! Bas mi je drago sto imam ISDN :p

Mom drugu u Mirijevu stigla ponuda preko računa, valjda.

Citat:

Kod Telekoma nisu baš TAKVE ruže, u stvari, više je trnja! - upravo sam dobio kover(t)činu, pitah se šta li je - kad - nude ADSL/dial-up i ComTrade računare... Fiiiino, nema šta... Ali, šta kaže flajer za ADSL, al' između redova, a redovi - sitnim slovima:

1027/1539/2053 din. za 256/512/768 JE BEZ PDV-a!

Znači, pune cene:

1212/1816/2422

I još punije:

postoji obaveštenje da su prva tri meseca s 15% popusta, a u flajeru piše:

-15% -15% -15%

1208* / 1811*/ 2415*

1027* /1539* /2053*

*sve cene su bez PDV-a

što, blago nama, znači da su cene, kad tri "medena meseca" prođu (al' i oni s PDV-om):

1425 / 2136 / 2849

E, ali, nisam bio lenj, pa pozvah korisnički servis, koji je, usput, očajan (prvo mene nisu čuli, a onda, posle drugog poziva, ja sam jedva čuo njih). Svejedno, posle moje elaboracije problema (hehe), i - njegovih - osujećenih pokušaja dezavuacije, operater je suvo potvrdio da sam u pravu. Nazdravlje!

Cene su, ako ih uporedimo sa npr. Sezamovim (čisto jer je Sezam prvi povukao nogu i snizio cene): Za paket 256, nakon promotivnog popusta Telekoma od tri meseca, Sezam je jeftiniji čak za 1 dinar, a plaćenjem na više meseci može biti još jeftiniji. Za paket 512 Telekom je jeftiniji oko 240 dinara. Sezam ih stiže samo ako uplatite na rok koji daje maksimalni popust. Za paket 768 Telekom je jeftiniji za oko 480 dinara i Sezam ih ne stiže ni sa najvećim popustom.

@Lomnica City, bas sam kod male skole.

Sretoh jutros jednog decka, radio neku dostavu u komsiluku, pa sam ga pitao. Kaze da je u Jagodini ADSL poceo jos pre 20ak dana, ali samo za firme. Takodje, brat koji radi u banci ima vec nekoliko meseci vrlo brz internet (1mbit) na poslu - pretpostavljao sam sve vreme da je ADSL i bio sam u pravu, rece mi ovaj iz poste da su banke jos odavno dobile. Dakle, prvo ce dobiti firme (Pivara i to), a kaze svi mi obicni cemo da sacekamo (iako i on radi u posti i sebe je svrstao tu:)). On predpostavlja da ce se ta "infrastruktura" (opticki kablovi) postaviti tek u prolece, posto se zimi nista ne radi i misli da je to realno vreme kada ce fizicka lica moci da dobiju internet.
I da, rece da postoji i problem sto se mnogo vec ljudi prijavilo, pa je pomenuo neki nedostatak (slotova??!). Videcemo...

Banex >>> tvoj drug je otkrio rupu na saksiji, mislim da svako ko se makar malo interesovao za adsl odavno zna da su to te cene i ne vidim sta je tu cudno sada

Kakve veeze imaju optički kablovi, mislim, šta sve ljudi lupaju.

@Banex
Nemas pojma, ni ti a srecom ni telekom, na sta smo spremni da pristanemo.
Meni odgovara pa da dopisu i nulu na kraju :(

Poslednja izmena:
!@

@Banex
Nemas pojma, ni ti a srecom ni telekom, na sta smo spremni da pristanemo.
Meni odgovara pa da dopisu i nulu na kraju :(

Tuzno:S:
a, jesi siguran da ne znaju ?
s obzirom kako se ponasaju .... :wall: znaju oni i to poprilicno !:mad:

@ Sasa
Ne pamtim od terorije zavere, ali su pokusali da me "ukradu" sadasnjem ISPu.
Da zaboravio sam da napomenem da nemam ISDN, ali sam tj. moji su redovane platise. Lepo od njih, ali ja bih samo za prava tri meseca ustedeo 50din./mesecno, ali bi nakon toga placao 100din./mes. skuplje tako da bi u 5.mesecu TS ADSLa bio u minusu od 50din. u odnosu na ono sta sada placam (flat 256/64 Beotel studentski) tako da mi se ne isplati placanje i uspostava TS ADSLa u narednom periodu, jedino ukoliko ne budem dobio produzenje Beotelovog studentskog paketa nakon 04/2007 ili ako Beotel ne snizi cene, mada za ovakav kvalitet adsla koje mi isporucuje Beotel placao bih i staru cenu od 1790din. buduci da bih nakon 04/2007 morao da platim TS-u setup od 5900din. Ovaj TS setup bi mi se isplatio nakon 15 meseci (valjda ce za 15 meseci biti bolja situacija sa netom, po tom pitanju sam jos uvek optimistican tj. nadam se da TSu nece biti produzen monopol) ukoliko eventualno mi bude ukinut studentski popust. Sve ovo vazi ako ostanu trenutni uslovi i uslovi koji su u najavi.

Poslednja izmena:
@ Sasa
Ne pamtim od terorije zavere, ali su pokusali da me "ukradu" sadasnjem ISPu.

Ovo dvoje jednostavno ne idu u istu recenicu :)

Mislim, bole me uvo za Telekom, placam analogno digitalno sezampro liniju i za smesne razlike uceni ne menjam provajdera. Moje cimanje do korisnickog servisa, novi setup cekanje itd cenim mnogo tako da bi neki drugi provajder morao biti toliko i jeftiniji da bi ga menjao.
Ali.. "pokusali su da me ukradu"... mislim... ne znam sta jos treba dodati :)

Poslednja izmena:
bole me uvo za Telekom
Takodje, a ono "ukradu" sam stavio pod navodnike, jer moze sa vise strana da se gleda na tu situaciju, ali ovaj je tema o Telekom ADSLu pa tako neka i ostane, necu se vracati na ovu temu neko vreme, ali cu je citati kada budem imao vremena.
Nemojte da pomislite da se bojim rasprave.

Kod mene u Svilajncu kazu da ce da krene Telekom ADSL do kraja oktobra, vec pocelo prijavljivanje ali izgleda da ce prvo firme da dobiju. Javljam cim saznam nesto vise.

Uveliko stizu ponude za Telekom ADSL , proverite postu.

I meni je danas stigla ponuda od Telekoma za ADSL. Pocelo je i u Boru!

off: @core jel u boru imate alcatel centralu? Meni u Negotinu nije stiglo jos uvek nista a imam ISDN.

@puska

Ne, ja u Boru imam "Siemens EWSD" digitalnu centralu.

blago vama, ovde je neka DKTS centrala i verovatno ADSL nece jos koju godinu

Pih ADSL mi sad deluje smešno, da znate kakvu sam ja ponudu dobio danas. Postoji mogućnost da ću učestvovati u Telekom WiMAX pilot projektu. 2-3 meseca testiranja WiMAX konekcije, preko telefona mi je samo rečeno da se radi o konekciji od nekoliko Mbit-a, a dobiću i VoIP telefon na testiranje. Fora je samo da im šaljem dnevne izveštaje o radu usluge i da izvršavam zadatke kao što su download/upload nekog fajla sa njihovih servera itd... I naravno da rezultate testiranja i iskustvo držim u tajnosti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno