Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ugovor je godinu dana, nije dve godine. Penali su onoliko koliko ti je ostalo mesecnih pretplata do kraja ugovora.

Nisu mi jasni uopste, kazu broj mesecnih pretplata paketa koji trenutno imas, a ne onog na kojem si zakljucio ugovor, sto je konfuzno. Ja sam zakljucio ugovor na click 1 a sad imam click 4 i trebalo bi da platim valjda po click 1 ceni penale, ali mi kazu da je to ipak po ceni click 4. Cak sam ih pitao sta ako predjem sad na click 1, pa raskinem tada ugovor a oni mi kazu isto nesto u fazonu da ce to biti po click 4 ceni. Moram da im posaljem mail da razjasnim to dalje.

Pa ne moze tako, ako pise po ceni trenutnog paketa, tj paketa koji imas onda to to znaci ne mogu oni da ti napate penale po 4mb ako ti koristis 1.5Mb ako tako pise u ugovoru, aj nek pokusaju samo vidi sa ljudima iz zastite potrosaca, pa da vidis kako ce da se smire, cuj oni su ti to rekli da to nebi uradio jer ces manje platiti a njima to neodgovara naravno ali tebi odgovara, ako tako pise u ugovoru onda je tako, ko njih **** brate samo ti radi kako pise u ugovoru a oni mogu da ga duvaju.
Pozz

Problem je sto su se ogradili u ugovoru. Nisu specifizirali sta se tacno placa. Kazu ovako u ugovoru:

"Ukoliko Korisnik otkaze ovaj ugovor pre isteka minimalnog perioda trajanja ovog ugovora iz stava 1. ovog clana, u obavezi je da Telekomu isplati pun iznos mesecnih pretplata do isteka minimalnog perioda vazenja ovog ugovora iz stava 1. ovog clana, a Telekom ce navedeni iznos sa pripadajucim PDV-om, naplatiti Korisniku kroz prvi mesecni racun za telekomunikaocione usluge."

Meni lepo u ugovoru pise ADSL Paket 1, logicno je da po tome platim penale. Poslao sam im juce mail, bas me zanima sta ce da odgovore.

I kod mene *****ava samo tako.
Dok sam bio na klik 1 100 puta bolje je radio net.
Sada na klik 4 puca svakih pola sata, dl se vuce :S
Ne znam, dal zvati i sta raditi.
Ovo nema smisla nikakvog :wall:

bas sam pratio, ustvari ne traje meni toliko dugo konektovanje na stranu nego mi se dugo vrti kruzic i pise resolving host... do cega je to, ako znas?

Resolving host - to je do DNS servera.

Gde da nadjem mail od generalnog direktora telekoma??? Ustvari moze i neki drugi direktor,mada bi idealno bilo par mail-ova od raznih odlikasa,tipa direktor marketinga,pr,direktor nabavke i slicne moderne titule dolaze u obzir... Gde to da nadjem?

pa sta ja sad treba da uradim? da promenim svoje dns ili je to do njih i ja nista ne mogu?

Rekao si da koristis google dns-ove, vrati ti to na telekom pa ako budes imao problema onda cackaj dalje.
Meni rade savrseno ne razumem zasto ne bi i tebi ipak su telekomovi najblizi i najbolji je odziv.

Internet mi ceo dan ne radi. Sto je najgore, ni mobilni nece vise od EDGE-a. Juce i prekjuce online igre su ocajno radile.

Kada mi istakne ugovor ukidam ovo djubre. Nece od mene vise dinara videti.

Sent from my X10 Mini Pro

Meni preko dana na Lelekomu Youtube npr radi katastrofalno lose, cak ni 240p ne mogu da gledam bez seckanja! Ima li nekog resenja za to?
Video sam da se prica o promeni DNS-a, kako se to tacno radi? Moze li neki link ako je vec bilo objasnjeno.
Hvala unapred.

Meni preko dana na Lelekomu Youtube npr radi katastrofalno lose, cak ni 240p ne mogu da gledam bez seckanja! Ima li nekog resenja za to?
Video sam da se prica o promeni DNS-a, kako se to tacno radi? Moze li neki link ako je vec bilo objasnjeno.
Hvala unapred.

i meni youtube tako slabo vuče da je to skandalozno!

evo uputstva kako promeniti dns, upravo sam to odradio
ali nešto i ne vidim razliku.... javi tvoje rezultate kad završiš.

Za youtube instalirajte speedbit video accelerator. Radi onako kako treba, tj. punim kapacitetom.

ja inace slabo trosim net, ali kada provalim da su oragnicili youtube kao sada, ja nadjem par dugometraznih klipova (od preko sat vremena) i pustim da se ovako bez veze ucitavaju.
znam da nista ne postizem ali meni je lakse :)

ma ljudi ne vuce lose samo you tube vec bilo koji streaming i nije to do you tubea nego do telekoma!!! i mislim da je krajnje vreme da se organizujemo na neki nacin jer ovo poslednje vreme kod mene je mesec dana i nista se ne menja . ako im je ovo ubrzanje meni neka uspore net al nek radi kako treba a ne ping 999..... sve se vuce ko prebiveno tako da ako neko ima koju mail adresu na koju moze da se zalimo neka je edituje i da krenemo masovno da vrsimo pritisak pa nas nista ne kosta a oni mozda nesto urade po tom pitanju....
lako je nekima koji imaju uslove da promene provajdera i predju npr na SBB ali mnogi od nas su ili vezani ugovorom ili nemaju tehnicke mogucnosti da predju na SBB ili nekog drugog provajdera.... inace ovo ima po starom srpskom obicaju da traje bar dok se lelekom ne privatizuje. ili dok im svi klijenti koji mogu ne predju kod drugih provajdra.........................
............kad se setim kako je sve lepo radelo pre poslednjeg "ubrzanja"(usporenja)...................................

i meni youtube tako slabo vuče da je to skandalozno!

evo uputstva kako promeniti dns, upravo sam to odradio
ali nešto i ne vidim razliku.... javi tvoje rezultate kad završiš.

Stvarno radi daleko bolje.
Idete na LAN connection, pa properties, pa ip, pa advanced i onda dodate one DNS adrese sa linka sto je okacio kolega.
Evo 720p radi ko sat sada.

Inace sve koje muci Telekom aDSL i imaju onaj Huwai ruter, neka ugase uPnP. Kako sam to ugasio net i IPTV rade daleko bolje. Cak se i p2p, emule popravio.

pa uPnP je i ugasen po def. na svim huwei ruterima evo sad sam proverio i kod mene i nije ukljucen ali net ne mrda........

Stvarno radi daleko bolje.
Idete na LAN connection, pa properties, pa ip, pa advanced i onda dodate one DNS adrese sa linka sto je okacio kolega.
Evo 720p radi ko sat sada.

Inace sve koje muci Telekom aDSL i imaju onaj Huwai ruter, neka ugase uPnP. Kako sam to ugasio net i IPTV rade daleko bolje. Cak se i p2p, emule popravio.

Sto se tice DNS adrese preporucio bih vam da skinete DNS Banchmark aplikaciju i ubacite Telekomove i Google DNS-ove i testirate-uporedite. Meni su Telekomovi pokazivali najbolje rezultate na testu.
Evo linka: http://www.grc.com/dns/benchmark.htm

^ dobra preporuka. Stim sto nije samo problem u brzini, vec negde dolazi do prekida, bar kod mene kad sam drzao telekomove. sa google adresama uvek mi radi.
Moj slucaj.

u mom slucaju je obrnuto... do sad sam koristio google dns i poceli su zadnjih 15ak dana da stekaju, juce sam stavio telekomovo, cini mi se da bolje radi

1189517023.png

Poslednja izmena:
pa telekomovi imaju najbolji odziv dok funkcionisu, sto je i logicno jer se nalaze u mrezi ISP-a.
ali previse cesto se zaglupljuju.

Probao sam i ja sad goole DNS i mogu vam reci da mi sad stream na YT i ostalim mestima radi 10 puta bolje.
Hvala onom sto je okacio to za google neizmerno! Ima pivo ako se ikad vidimo.

Probao sam i ja sad goole DNS i mogu vam reci da mi sad stream na YT i ostalim mestima radi 10 puta bolje.
Hvala onom sto je okacio to za google neizmerno! Ima pivo ako se ikad vidimo.

Bilo bi lepo ako je to resenje, ipak mislim da je bolje da pokusas i uvece da vidis kako radi pre nego sto pocnes da se radujes. Meni YT nekad radi i na 1080HD kao na primer sada, a nekad se vuce i na 240.
Meni ovaj snimak sluzi za testiranje :) : http://www.youtube.com/watch?v=XSGBVzeBUbk

Evo probavam sad ovaj tvoj video u 1080p i ide do 300kps.
Mislim da 4mbita ni ne moze ovo da izgura bez seckanja ni u max brzini. Znam da ortaku na kablovskoj na 2mbita 720p malo zapinje.

Sjajan je ovaj Telekom adsl, evo sad npr radi sa 20kb/s download sa placenim FS premiumom. :D
Komedija.
Po cenu da platim sve mesecne pretplate moram se resiti ovog i preci na SBB.

evo kako je kod mene:

2diov47.jpg

295alwh.jpg

2jfk1l4.jpg

nadam se da je ovo ok. posto ceo snimak je ucitao a da nije ni jednom zakocio. naravno sav download sam bio iskljucio i pustio full da radi. ovo je kod telekoma 6 mb paket.

Sjajan je ovaj Telekom adsl, evo sad npr radi sa 20kb/s download sa placenim FS premiumom. :D
Komedija.
Po cenu da platim sve mesecne pretplate moram se resiti ovog i preci na SBB.
Ovo smo vec apsolvirali, verovatno je problem do hostera, ne do telekoma. Skidaj dva fajla istovremeno i resen problem.

Ovo smo vec apsolvirali, verovatno je problem do hostera, ne do telekoma. Skidaj dva fajla istovremeno i resen problem.

Skidam sa 2,3 uvek.
Sigurno zato sto je dobar net IPTV zabode svakih 2h.

Skidam sa 2,3 uvek.
Sigurno zato sto je dobar net IPTV zabode svakih 2h.

Nisam tvrdio da je net dobar, vec da je uzrok tvog problema sa filesonicom nesto drugo. I kod mene jedan filesonic premium fajl ide bogaljasto, ali kad dodam drugi bandwidth se popuni. Neki hosteri imaju obicaj da sabotiraju pojedine download managere, a desava se i da aktuelni fajlovi budu jednostavno preoptereceni.

Fileserve imam, ne Filesonic.
Telekom adsl je za sad najvece djubre od neta koje sam imao, nista ne radi kako treba, ruter zabada 3 puta dnevno, IPTV zabada, sve je sjajno, a do juce sam imao savrsen Neobee adsl, pa presao na ovo djubre.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno