Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se pre neko vece desilo da se sve vuce, problem je bio sto je ping otis'o u tri lepe jer dl je bio normalan. Posle par sati, modem se resetovao i sve se vratilo u normalu, verovatno su nesto cackali/radili.

dok sam bio na click 1 sve je radilo u fullu pa cak i hotfile,fileserve samo rapidshare nije... A sad na click 4 sve cudno radi. Skida samo kako treba sa MU a ovo sto je pre bilo kako valja ni da cuje vuce se oko 60kb/s. Torenti rade savrseno i izvlacim oko 495kb/s

Ljudi podneo sam juce zahtev za ADSL ko Telekoma kolko se treba cekati dana da mi stigne modem.
Znaci imam i mogucnosti i portova ima slobodnih.

Ljudi podneo sam juce zahtev za ADSL ko Telekoma kolko se treba cekati dana da mi stigne modem.
Znaci imam i mogucnosti i portova ima slobodnih.

Nema nekog pravila, mogu da te pozovu sutra, a mozda se i otegne na par dana/nedelja....

Ok.
Hvala i jos nesto posto sam rekao da mi opremu posalju na kucnu adresu da li moram mozda ici u njihovu poslovnicu da potpisem ugovor ili kako to vec ide?

Vi sto se zalite na spor download - moguce je da vam probleme pravi download manager, narocito ako je JD u pitanju. Cini mi se da ga ovih dana sabotiraju svi znacajniji hosteri osim megauploada.
Za probleme sa pingom - izbegavajte adrese koje pocinju brojem 7

Poslednja izmena:
dok sam bio na click 1 sve je radilo u fullu pa cak i hotfile,fileserve samo rapidshare nije... A sad na click 4 sve cudno radi. Skida samo kako treba sa MU a ovo sto je pre bilo kako valja ni da cuje vuce se oko 60kb/s. Torenti rade savrseno i izvlacim oko 495kb/s

Takodje u ovo sam se uverio , neki dan kod drugara koji ima Click 1 ubija surf, na klik se sve otvara, dok na Click8 ne radi ni blizu !!!

Ok.
Hvala i jos nesto posto sam rekao da mi opremu posalju na kucnu adresu da li moram mozda ici u njihovu poslovnicu da potpisem ugovor ili kako to vec ide?

opusti se, kontaktirace te iz telekoma i reci ti kako i sta, konkretno meni su poslali sms da dodjem do poslovnice da uzmem opremu i potpisem ugovor

skandalozno je koliko sporo učitava youtube poslednjih dana...

Ne mogu da cekam 15. maj kada mi istice ugovor sa telekomom, hocu da raskinem ugovor ranije. Koliko se placaju penali, preostale mesecne pretplate do isteka ugovora? Znaci placam za mart i april po ceni paketa na koji sam zakljucio ugovor a to je click 1? Znaci trebalo bi da platim ukupno 3000din. Jel je raskidao neko pre vremena, zanima me procedura tacna.

Ne mogu da cekam 15. maj kada mi istice ugovor sa telekomom, hocu da raskinem ugovor ranije. Koliko se placaju penali, preostale mesecne pretplate do isteka ugovora? Znaci placam za mart i april po ceni paketa na koji sam zakljucio ugovor a to je click 1? Znaci trebalo bi da platim ukupno 3000din. Jel je raskidao neko pre vremena, zanima me procedura tacna.

Kazna za raskid ugovora pre isteka roka je do sada bila : 5000 din + PDV = 5900 din. S obzirom da imas klik 1 mislim da je bolje da sacekas istek ugovora i onda predjes na drugog provajdera. Nije ti jos mnogo ostalo do kraja.

@batat

Ja sam ga cekao 2 nedelje, iako sam imao sve preduslove za momentalnu aktivaciju... I kontam da bi trajalo 2 meseca da ih nisam zvao na dnevnoj bazi. Po paket ides licno.

@Ika

Zar nisu bile preostale mesecne pretplate...

Nemam click 1, samo sam potpisao ugovor na click 1, odmah sam se prebacio na click 4 i njega imam od trenutka potpisivanja ugovora.

Evo iskopao sam ugovor, pisu preostale mesecne pretplate.

Ne zelim da cekam, hocu da uzmem 16/1 kod Oriona za 2500din mesecno, a posto dobijam prva dva meseca za dzabe na nuli sam.

@Gizmor
Sad pogledah moj ugovor i stvarno pise kao u ovom tvom, izgleda da su promenili taj deo. Ovo sto sam naveo vazilo je ranije. Onda ti se u svakom slucaju isplati.

Pitanje je sta se njima vise isplatilo, tih 5900din ili preostale mesecne pretplate. Verovatno je vise ljudi raskidalo u prvih 4,5 meseci pa su promenili da se bolje obezbede. Lopuze su u svakom slucaju :)

Open ADSL Click START paket od 1. marta postaje Click 1 paket. bla bla bla...

iiiiii... te brzine nema !... u cemu je fora ????!!!!!!!!!!!1111111111111111111111

Da li postoji osoba koja je uspela da dobije tehinčku podržku za ADSl, 0800 100 100 ?

Devojka mi ima problem sa DNS-om pa sam pregledao malo temu i nasao sam gde se podesava. Vidim da preporucujete googlove DNS adrese da se ubace.
E sada, ja sam na PTT-eu i da li moj ping od 53 i slabo ucitavanje youtube likova cak i ovi od 240p a imam 4Mbit konekciju ima veze sa DNS adresom? Posto sam na drugom mestu procitao ali samo za Telekom da hoce zbog te njihove DNS adrese da slabije ucitava YT linkove.

To je pitanje od milion $. Probaj, nista te ne kosta. Pa nam javi dal ti bolje radi.

Devojka mi ima problem sa DNS-om pa sam pregledao malo temu i nasao sam gde se podesava. Vidim da preporucujete googlove DNS adrese da se ubace.
E sada, ja sam na PTT-eu i da li moj ping od 53 i slabo ucitavanje youtube likova cak i ovi od 240p a imam 4Mbit konekciju ima veze sa DNS adresom? Posto sam na drugom mestu procitao ali samo za Telekom da hoce zbog te njihove DNS adrese da slabije ucitava YT linkove.

Ako krene da otvara stranicu tu je kraj price sa DNS-om i brzina nema nikakve veze sa njim...

Koliko ovim nesretnicima iz Telekoma treba vremena da prebace na veci paket. Pre dva dana sam sam kod njih na sajtu prebacio na veci paket ruter mi je setovan na vecu paket ali od protoka nista i dalje imam isti kao i pre.

Kuku i lelek kad sam video u ruteru da imam 11000 crc 24000 hec gresaka :smash: Ne znam do cega je to ali je sigurno da se to desava od povecanja brzine!!! Ovako nisam primetio neke velike promene u radu sa netom osim sto ponekad zna da steka ali to su neke lelekomove periode i kako sam skontao kod vecine nekad steka i ne radi kako treba?!

Ako krene da otvara stranicu tu je kraj price sa DNS-om i brzina nema nikakve veze sa njim...

hoces da kazes da dns ima samo veze sa konektrovanjem na stranu?

msm meni dosta dugo mi pise connecting to... kad otvaram stranice... imam google dns-ove, da probam da promenim na neke druge?

Domain Name System sluzi da prevede www neki domen rs u IP adresu hosting servera.
Kad dobijes IP servera dalje je sve na transferu izmedju tebe i tog servera.

Probaj opendns 208.67.222.222 208.67.220.220 mozda ti oni budu bolje radili mada meni telekomovi vec duze vreme rade kako treba tako da probaj prvo sa njima.

Telekom adsl radi kod dosta korisnika ocajno posle ovog ubrzanja. Bas sam pricao sa kolegom koji radi mreze po firmama, kaze svi se zale, ne znaju sta da rade vise.
Kako je moguce ovakva politika Telekoma prolazi? Ima li nacina da se raskine 2god ugovor? Koliki su penali? Rado bi ih se resio ako je moguce, ako ne razmisljam i varijantu da se posavetujem sa advokatom, jer mi ni internet ni IPTV ne radi kako treba, drugim recim uzasno radi.

Ugovor je godinu dana, nije dve godine. Penali su onoliko koliko ti je ostalo mesecnih pretplata do kraja ugovora.

Nisu mi jasni uopste, kazu broj mesecnih pretplata paketa koji trenutno imas, a ne onog na kojem si zakljucio ugovor, sto je konfuzno. Ja sam zakljucio ugovor na click 1 a sad imam click 4 i trebalo bi da platim valjda po click 1 ceni penale, ali mi kazu da je to ipak po ceni click 4. Cak sam ih pitao sta ako predjem sad na click 1, pa raskinem tada ugovor a oni mi kazu isto nesto u fazonu da ce to biti po click 4 ceni. Moram da im posaljem mail da razjasnim to dalje.

Domain Name System sluzi da prevede www neki domen rs u IP adresu hosting servera.
Kad dobijes IP servera dalje je sve na transferu izmedju tebe i tog servera.

Probaj opendns 208.67.222.222 208.67.220.220 mozda ti oni budu bolje radili mada meni telekomovi vec duze vreme rade kako treba tako da probaj prvo sa njima.

bas sam pratio, ustvari ne traje meni toliko dugo konektovanje na stranu nego mi se dugo vrti kruzic i pise resolving host... do cega je to, ako znas?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno