Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od pre podne kad sam se prijavio za speedup

ruter setovan na 6144/864

Od sinoć kada sam aktivirao Speed-up (prijavio sam se tačno 14-og) navodno onda su krenuli sa novim servisom.

1162211136.png

Probao da aktiviram opet i evo šta sam dobio odgovor

Servis vec aktiviran, preostalo vreme -20:-18:-50

to znači da po ovom brojčaniku servis ostaje aktivan 48 sati jer sam sinoć aktivirao oko 21h.

Kako vama radi Telekom aDSL po danu ?
Meni ocajno i net i IPTV ? Sta je tu problem ? Nocu radi kao sat i jedno i drugo.

ja sam zvao tehnicku pordrsku i vodao me je po podesavanjima i kad sam restartovao ruter odlicno radi cak 720p na yt radi :) videcu dokle ce ide ovako :D

Koja podesavanja?

moze li neko da mi odgovori sta vama pise na racunu za januar koju brzinu imate? meni stoji 4/256 i upload mi je sad 30 kb najvise sto je jelte tih nekih 256, a trrebo bi valjda da imam 512, da li je moguce da mi nisu promenili brzinu uploada vec samo download?

Nije moguce i reci kako si merio upload? Sto se tice racuna tek od ovog za februar treba da stoji 4/512.

pa i preko speedtesta a i probao sam na ovim sajtovima za upload fajlova... sad zvao 080100100 proveravala nesto neka likusa kao nije do nas ne znamo sta je zovite 9813 nazovem 9813 kaze i ova nije do nas zovite adsl podrsku, vrte me u krug uzas... pa koga da zovem vodovod?!

ja sam zvao tehnicku pordrsku i vodao me je po podesavanjima i kad sam restartovao ruter odlicno radi cak 720p na yt radi :) videcu dokle ce ide ovako :D

alo kiki
de te vodao el mozes da zakacis neki SS posto brdu ljudi ne radi net preko dana kako treba sto je najore i meni nece da opepeli WOT ping 70-999 strasno .
aj ako ti nije tesko zakaci neki SS sa tim podesavanjima ! ja sam zvao tehnicku jedno 100puta i stalno zauzeto.

bila mi podrska, zamenila modem, dobio sam i wi fi konacno, i sad sljaka u fulu

jos se momak iz sluzbe cudi odakle mi ova brzina na 4/512 reko mi da "iskljucim speed up" da mi ne bi dosao racun za ovaj paket :D

bila mi podrska, zamenila modem, dobio sam i wi fi konacno, i sad sljaka u fulu

jos se momak iz sluzbe cudi odakle mi ova brzina na 4/512 reko mi da "iskljucim speed up" da mi ne bi dosao racun za ovaj paket :D

pusti sta ti on kaze, jer ne moze da ti stigne veci racun od onog paketa na koji ti imas ugovor ili ti je isti istekao. jer nisi ti sam mogo sebi da pustis tu brzinu pa da ti istu naplate nego samo opusteno koristi. ne mogu ti zbog njihove greske da ti napalte nesto sto ti nisi trazio.

bar je tako kod mene bilo. jedino sto mogu da ti urade je to da ti deaktiviraju taj trenutni paket i da te vrate na koji si bio a sa time ce ti iskljuce i speed up a ti opet podneses zahtev i eto ga opet paket koji sada koristis.

samo opusteno ne mogu ti nista.

Poslednja izmena:
20110219182946.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Primetio sam da imam previse gresaka u ruteru a ipak u radu sa netom ne primecujem nesto posebno? Dok sam bi na click 1 ovo nije bilo tako... Moze neko da mi objasni sta konkretno znace ove greske i da li trebam da prijavljujem ovo KC??? DL se krece od 410-435kb/s a UPL od 40-50kb/s!

Poslednja izmena:
Ja sam sinoc aktivirao sve normalno ali brzina ostala ista.

i ja sam sad aktivirao i pise da ja aktivirano i ne menja se brzina... jel se kod tebe nesto promenilo?

sta sad? zvati tehn podrsku i zaliti se ili? edit: sve bi to bilo lepo kad bi tehnicka podrska radila xD

Poslednja izmena:
Speed-up aktiviran pre tri dana i još uvek radi istom brzinom (a gde je ono na tri sata). Što se tiče mene može da ostane ovako do isteka ugovora. Samo bi pitao kakva je situacija kod ostalih, da li imaju slična iskustva.

1165066956.png

Speed-up aktiviran pre tri dana i još uvek radi istom brzinom (a gde je ono na tri sata). Što se tiče mene može da ostane ovako do isteka ugovora. Samo bi pitao kakva je situacija kod ostalih, da li imaju slična iskustva.

1165066956.png

pa to je caka da ostane tako da radi a ne na svaka tri sata da je aktiviras i da svaki put aktiviranje placas 59 dinara + pdv a da svako cetvrto bude besplatno. i ostace tako da radi dogod ti nebudes zvao da se zalis na neki problem pa onda vide na tvom portu da je setovano vise nego sto treba, dok to ne uradis ovako ce ti net radi dogod budes placao adsl. a da kojim ti slucajem opet vrate na tvoj paket dali click 1 ili click 4 ti ponovo odes na sajt i ponovo podneses zahtev za speed up i ko zna mozda opet ubodes premiju.

1165186824.png

evo kako je kod mene a isto sam neki dana aktivirao uslugu.

Kako vama radi ADSL preko dana? Naravno kod telekoma, meni je uzas mulja zulja grozota. Nocu posle 1 ili kasnije kida kako radi otvara savrseno ali zato ceo dan ubija.

ma i meni isto !!! strasno je ovo vise postalo samo sto meni oko 23 proradi kao inace od 10 ujutro katastrofa...............................

Očigledno se telekom "preračunao" u povećanju brzine i IPTV pa sad "davi" svoje korisnike.
Smešno (tužno) je da ping sa Telekoma koji je natprovajder ptt i eunetu bude veći za 20tak ms na istim serverima po evropi nego na ptt/eunetu...

Znam da na ovom forumu ima dobrih ljudi koji žele da pomognu i zato bi pitao ako može da mi pomogne. Ruter je hg520c i zanima me da li je ikako moguće ograničiti brzinu interneta na samo jednom lan portu. Znači lan1 radi normalno a lan4 da se malo uguši sa brzinom u podešavanju na samom ruteru ili na neki drugi način.

Na tom ruteru ne, a na samom racunaru moguce uz neki program tipa netlimiter i sl.

I kod mene je ostalo zaglavljeno evo vec 20 dana, paket 1mb>odnosno1.5 po novom. Imam IPTV. Jdownloader skida hotfile premium na 615kb.

Upravo sam dobio od telekoma ponudu, 4 meseca adsl click 4,6,8 po 1 dinar, pritom ako sam open adsl korisnik mts paket neki do 9 meseci placam po ceni 1 dinar, takodje i mobilni internet surf paket, po ceni takodje 1 dinar do 12 meseci. Pocele su nove akcije telekoma, nek neko potvrdi ovo. Naravno nekome ovo nece odgovarati zbog mts-a itd. koriste neki drugi mobilni provajder itd. al eto , makar je jedan korak blize ponudama u inostranstvu.

help

Ljudi, toliko zalbi, a sutra sam planirao da idem kod njih, uzmem opremu i potpisem ugovor za 4mbit na 12meseci...

Molim vas ako nekome dobro radi net na telekomu neka napise to ovde uskoro, dok se i ja nisam z...

ili da se vracam na vektor.net, do pre 3 meseca sam ga koristio i radio mi je odlicno (2mbit). ne potpisuje mi se ugovor sa vektorom na 18 meseci da bih dobio 4mbit za iste pare jer oni umeju ponekad da se upropaste pa ne radi net uopste :) Prosla 3 meseca sam koristio eunet adsl koji je radio isto odlicno sve vreme ali kod njih su vece cene, pa ne mogu da ostanem tamo nazalost.

Ljudi, toliko zalbi, a sutra sam planirao da idem kod njih, uzmem opremu i potpisem ugovor za 4mbit na 12meseci...

Molim vas ako nekome dobro radi net na telekomu neka napise to ovde uskoro, dok se i ja nisam z...

ili da se vracam na vektor.net, do pre 3 meseca sam ga koristio i radio mi je odlicno (2mbit). ne potpisuje mi se ugovor sa vektorom na 18 meseci da bih dobio 4mbit za iste pare jer oni umeju ponekad da se upropaste pa ne radi net uopste :) Prosla 3 meseca sam koristio eunet adsl koji je radio isto odlicno sve vreme ali kod njih su vece cene, pa ne mogu da ostanem tamo nazalost.

Ako ti eunet radi odlicno, radice i telekom, iste parice su u pitanju, a to je bitno. tj ako nisi jos raskinuo ugovor sa eunetom, samo uzmi migracioni kod i prebaci se kod telekoma

ma ja mislim da su ovim zadnjim "ubrzanjem" podelili vise nego sto imaju i sada se net vuce , opet posto vidim da se neki hvale, onda je kome se kako zalomi!!!!
znate nije u pitanju download ima njega koliko bi i trebalo vec ping koji skace ko lud pa tako na jednom merenju bude 22ms na verat netu a u drugom posle samo par minuta 800ms

Meni deluje kao da namerno usporavaju. Šta god da sam probao od ovih sajtova za dl, sve sporo radi, čak i gde imam pretplatu. Download mi danas ide 5-6x sporije nego inače. Da li treba da poverujem da to nije do telekoma, da je čista koincidencija da se gomila sajtova za dl zaglupela tačno u isto vreme? Yeah, right..

Skidanje drajvera sa nvidia.com ide punom brzinom.

Poslednja izmena:
Precenili su svoje kapacitete pa sad moraju da guse protok. Sinoc sam pokusavao da gledam streaming, nema sanse od 50 linkova ni jedan nije radio samo secka, sta vise reci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno