Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Restart rutera obicno pomaze.
Probajte Google DNS da namestite.
Meni je ocajno radilo mesec dana, sad radi odlicno.
Ako vas zanima jos nesto oko toga kako sam resio probleme pitajte.

Uglavnom su ljudi na ovom forumu dosta nezadovoljni sa radom telekoma ali moje lično iskustvo govori suprotno. Plaćam 1500 din prijavio sam se u decembru za akciju 4 za 1 i ne pamtim kada sam imao neki prekid u adsl-u i ne znam da li ima negde bolje za ove pare od ovog

1203214769.png

polako, nov si...kad provedeš 4 godine kao adsl korisnik telekoma, veruj mi, imaš više nego dovoljno razloga za nezadovoljstvo....ovde završavam. :)

Meni danas radi ocajno... Na merenju varira od 2 do 4mb! Stranice otvara jedva a 4,5 puta sam morao da iskljucujem dugme na modemu jer pokazuje da nema neta a kad iskljucim i ukljucim ponovo proradi? I ona lampica za internet stalno treperi a wirelles je iskljucen i nista ne vuce Imam paket net,100%??? Sta je sad u pm?!

Imam paket klik 4.
U četvrtak se prijavim za SpeedUP, u petak posle aktivacije net radio celih 15 min i onda prekid do juče po podne. Internet lampica u opšte ne svetli.
Evo kako mi je setovano u ruteru posle aktivacije SpeedUP-a

43977181.jpg

Posle reklamacije nekako juče proradi, down. bio oko 5 mb, isključim sve i kada sam danas došao sa posla i ponovo uključim ruter i računar, ovo zateknem

1203585688.png

1203613483.png

Ne mogu da dobijem podršku, smučilo mi se više ....:mad:

Poslednja izmena:
Imam paket klik 4.
U četvrtak se prijavim za SpeedUP, u petak posle aktivacije net radio celih 15 min i onda prekid do juče po podne. Internet lampica u opšte ne svetli.
Evo kako mi je setovano u ruteru posle aktivacije SpeedUP-a

I kod mene se to desava posle aktivacije speedup.Ali je kod mene proradio veceras. Dobio sam teh.podrsku oko 18h i ne verujem da su oni to vec sredili,vec samo od sebe...Simptomaticno je to sto mi jos uvek stalno treperi lampica za internet i ako je iskljucen wifi i nista ne vuce net...KO ce ga znati,sutra ce me zvati neko od lokalaca pa cemo da vidmo ???

http://www.speedtest.net/result/1203834487.png

Poslednja izmena:
Bas me zanima zasto je surf speed jadan , ispadne da na 4 ili 8mb nalogu bude surf speed 130k , gotovo kao dial-up , uverite se sami http://www.numion.com/ !!

Verovatno iz istog razloga sto ti je i prosecna brzina voznje automobilom u gradu 25-30 Km/h iako ti izmedju dva semafora uspes da izvuces i 80-100 (ako nema pandura :) )

Kod surfovanja postoji request koji ti posaljes da ti nesto treba, onda se ta strana generise i posalje ti se na "uvid" znaci ima praznog hoda... a i nisu sve stranice hostovane na superbrzim serverima, ili nisu putanje do tih servera svaki put iste (proveri sa traceroute-om kako stizes do nekih sajtova, ja se ponekad iznenadim, kada vidim da do nekih "domacih" sajtova stizem preko nemacke, svedske, amerike, a trebale bi biti hostovane kod nas) sve su to milisekunde u pitanju ali se te milisekunde sabiraju, i ne postoji kontinualan protok podataka...

I oni sami su napisali AVERAGE, znaci prosecna brzina, a ne maksimalna brzina linije...

Evo mojih rezultata:
http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMeasurement.php?ID=76,860,098

Meni to deluje sasvim OK

polako, nov si...kad provedeš 4 godine kao adsl korisnik telekoma, veruj mi, imaš više nego dovoljno razloga za nezadovoljstvo....ovde završavam. :)

Ako se 2 god. smatra novim onda u redu. Saranio sam već dva rutera (zamenili ih dosta brzo) ovo mi je treći HG520c

Poslednja izmena:
Evo ja imam njihov internet od septembra 2007 i nisam imao nikada nekih vecih problema.. i iptv sam uzimao na probu, sada imam imam ono 4 za 1 i radi odlicno

Da li imate problem sa restartovanjem modema? U zadnjih dva sata modem mi se sam od sebe restartovao najmanje 10x.

Modem se ceo ugasi (sve lampice se ugase) pa krene ponovo da se konektuje.

Ja imam probleme na ISDN liniji i desava mi se sledece, po nekoliko puta na dan gasi mi se samo lampica za internet, dok adsl lampica ostaje upaljena i tako mi je internet u prekidu od 30 sekundi do minut, pa se opet pali lampica i internet mi se vraca. Neobicno je i to sto mi se pojavljuje enorman broj gresaka(evo copy/paste od maloprasnjeg stanja iz rutera):
ADSL State Show Time
Data Path Fast
Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 11456 / 1261
Bandwidth Down/Up(kbps) 6144 / 1021
SNR Margin Down/Up(dB) 13.9 / 12.8
Attenuation Down/Up(dB) 10.6 / 7.0
Power Down/Up(dBm) 16.8 / 12.3
CRC Down/Up 319/ 20
FEC Down/Up 24040/ 0
HEC Down/Up 460/ 0
System Up Time 37:32:02
DSL Up Time 7:48:29

Ovo prekidanje neta je zapocelo od njihovog povecanja brzina, nije bilo ucestalo pa nisam prijavljivao nadajuci se da ce se stabilizovati internet, ali to se jos uvek nije desilo, pre toga mi se mozda jednom do dva puta desilo da mi se prekine internet.Do povecanja brzine je radio zadovoljavajuce stabilno, jeste skup, ali takvo je stanje kod nas(monopol ili oligopol, sve ostaje isto). Sad vec pocinje da me nervira to sto se desava, jer mi ponekad nestane internet dok pricam skype-om ili radim nesto drugo meni bitno. Kucne instalacije nisam dirao od samog uvodjenja ADSL-a, tako da sumnjam da su one problem, pre bi rekao da je neka greska do njih. Interesuje me da li neko ima ideju do cega moze da bude problem, pre nego sto pocnem da zovem njihovu tehnicku podrsku?

Poslednja izmena:
Korisnik sam 4mbit studentskog paketa [do avgusta] i prijavio sam se na speedup. Net mi se ubrzao na 4.8-5.2mbita [varira]. Oce li ostati ovako brz net ili ce se smanjiti na full 4 mbita? Nije da se zalim. :D

Korisnik sam 4mbit studentskog paketa [do avgusta] i prijavio sam se na speedup. Net mi se ubrzao na 4.8-5.2mbita [varira]. Oce li ostati ovako brz net ili ce se smanjiti na full 4 mbita? Nije da se zalim. :D

Isti slučaj i kod mene ne spušta ispod 5 Mbit. A videćemo dokle će da traje.

^^ ne stajte mi na muku :D ja mislim da sam jedini u ns kome nece da se zaglavi xD

Odakle ti to da si jedini? Meni je oko dve nedelje trajao speedup i onda se deaktivirao bez reseta rutera ili pucanja veze.

Meni je pre ovog "ubrzanja" bio mesecima zaglavljen na 2Mb, posle "ubrzanja" pala brzina na 1.5.
kada aktiviram speedup brzina ode na 5+Mbs ali samo par sati i vrati se na staro - 1.5 Mbs
Vise puta probao i odustao.
Dakle, nece da se zaglavi !

E da javim sta sam uradio. Posto se ovde niko nije javio, sam sam testirao kablove malo i nazalost nije bio problem do njih. Okrenuo sam onaj cuveni broj jedno stotinak puta i uspeo da prijavim kvar(sreca moja da ISDN mnogo brze vrti redial, pa ovo zvanje nije dugo trajalo). Juce sam zvao danas dodjose, donese mi neko crno cudo od routera, zamenismo ga i meni net proradi.
Jedino imam sad nekoliko sitnijih problema. Ovo je JetSpeed IAD(cita se valjda kao "jad" :D ) p2(nije wp2, vec samo jadno p2) ruter. Admin sifru nisu znali ni ovi likovi, mada sam skontao da oni puno toga ne znaju, da sam kojim cudom bio u linuxu, tek bi se pogubili. Sifra definitivno nije ona kao na IAD WP2(admin / tzlkisonpk), to su i oni mislili da jeste, ali posle dvadesetak kucanja sam skontao da ipak nije. Da li neko slucajno zna sifru za ovo cudo(mislim na admin sifru, jer telekom/telekom znam i sam)? Jos jedna tuzna vest je da sad vise nemam wi-fi(sto ce moj brat da se razocara, a ja ga nisam ni koristio prethodnih godina).
Evo jos jednog malog problemcica:
1216566722.png

:D Pogadjate, ping mi je los na ovom ruteru, a inace je paket Click 1 i speedup je prijavljen ali nikada nije aktiviran :p. Evo jos jedno merenje da bude realnije prikazana slika:
1216587093.png

Danas sam montirao jedan ADSL modem kod jednog poznanika, u pitanju je novi ruter HG552a1, ima i neki usb ulaz, u uputstvu piše da se može priključiti memorija za skladištenje podataka, ništa više, a ja nisam imao vremena da ispitujem, jer sam imao i drugih obaveza.

34y9tmc.jpg

Poslednja izmena:
I ovaj moj ruter ima USB port i evo cemu sluzi:
USB

This IAD supports the USB Host controller function. You could enable this function and plug-in your USB device to share it with other people via network. The supported USB devices include:

USB mass storage: hard disk, flash disk or single slot card reader, up to 1 device.
USB printer.
USB-Hub: up to 1 device.

After you plug-in the USB device into IAD. You may click "Update Status" to see the device information in the "Current USB Device Status" table.
Three different file system formats are supported: FAT12, FAT16 and FAT32, and up to 4 partitions could be activated at the same time. For your convenience, this IAD will activate the first 4 partitions automatically when you plug-in an USB storage device. If you have more than 4 partitions in your storage device, you could "Deactivate" some unused partitions and "Activate" other partitions you would like to use. Please activate the partitions before you configure the "File Server", "FTP Server" and "Web FTP Server".

Nije losa stvar, ali nije ni nesto preterano. Koja je admin sifra na tom HG552a1?

Super je stvar za printer.

Zasto je super stvar za printer, kada ga mozes i sa jednog racunara share-ovati preko mreze? Bila bi super stvar kada bi se mogao ubaciti torrent klijent u router i koji bi mogao direktno da sacuvava na neki externi uredjaj povezan preko usb-a. Mozda i moze, ako ima negde vec neki modifikovani firmware sa tim dodacima.

i ja sam danas dobio taj hg552a1 jer crkao stari. Ja presrecan jer nisam imao wifi do sada :D Jel zna neko admis pass za njega?

Meni racunar svakako radi non stop i nikad se ne gasi, pa je zato meni promakla ta prednost rutera :D .
Sto se tice admin sifre za moj ruter, uspeo sam da je uhakujem, samo treba se "hakne" firmware i sifra se lako preuzima. Inace moja sifra je neka random bar po nekom mom misljenju, jer nisam nasao na netu da je iko ikada pomenuo, a i sami tehnicari koji su mi instalirali ruter nisu imali pojma koja je, mada treba da ih pohvalim na brzini, a njihov posao sam bolje odradio od njih samih. Mada danas su mi opet margine bile lose, pa sam promenio samo spliter i one su se odmah poboljsale, tako da mozda i nije bio problem u ruteru. Zanimljivo je da su mi podesavanja sa 6141/1021 bila pala na nesto tipa 3000/768, ali posle gasenja rutera iz struje i ponovne inicijalizacije vrednosti su se vratile na 6141/1021 i speedtest kaze da je stanje bas takvo. Ovo je obican Click 1 paket(nije nikakva promocija), ali koliko sam im godina klijent, red je da me malo nagrade.
Odradio sam i jedan speedtest ka Ulmu cisto da vidim kako to tamo izgleda i rezultat je:
1218629696.png

Jedini nisam zadovoljan pingom, ali dobro je dok nije 500.

Poslednja izmena:
Zahtev za adsl sam podneo jos 26-og decembra prosle godine u Pirotu i jos uvek ga nisam dobio. Inace, isao sam pre jedno mesec dana da proverim zasto je to tako, a oni mi odgovorili da nema portova u tom kraju grada i da bih mogao da pokupim modem odmah da sam u centru. Da li ovo ima veze s mozgom, je l' se nekom desilo nesto slicno i hocu li uopste dobiti adsl uskoro? Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno