Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li ima veze sa mozgom-ne znam ali da ima veze sa tim da nema slobodnih potova to je jasno i to su ti rekli.Nema razloga da te lazu,ako bude prosirenja na tvojoj centrali dobices ADSL.

Istice mi ugovor (studentski) krajem meseca i
ne bih ostajao kod Telekoma, barem ne po redovnim uslovima (bez promocije).
Mislio sam da danas odem do poslovnice i to im najavim, nadam se da nije kasno, jer ugovor istice, a u istom nema nista o tome koliko bi ranije trebalo da najavim raskid (neko kaze do 25-og u mesecu)
Kada bi trebalo da im vratim opremu?

Istice mi ugovor (studentski) krajem meseca i
ne bih ostajao kod Telekoma, barem ne po redovnim uslovima (bez promocije).
Mislio sam da danas odem do poslovnice i to im najavim, nadam se da nije kasno, jer ugovor istice, a u istom nema nista o tome koliko bi ranije trebalo da najavim raskid (neko kaze do 25-og u mesecu)
Kada bi trebalo da im vratim opremu?

Ajde podeli iskustva iz poslovnice. Šta kažu? (normalno ako si saznao nešto i ako si bio)

Nisu se mnogo bunili 😛
Kazu donesi opremu sutra da se razduzis i gotovo, a moze i neki drugi dan i to bi se naplacivalo kao po danu od prvog!
Meni odgovara da se razduzim do 31-og kako bih presao kod Beotela.

U svetlu poslednjih desavanja i informacija ( da mi ugovor istice "tek" 28-og aprila, iako sam ja mislio da istice vec 31-og marta, sudeci po uplatnicama).
Elem, po ugovoru imamo 3 meseca po 1din + 9 meseci po ceni click1 paketa (±1400din)
A evo mojih uplatnica:
Dakle ugovor potpisan 28. 04.2010
Kod:
prva uplatnica stize za period [B]01.04.2010-30.04.2010[/B] na 2.36din - tu je uracunat i 1 din za sklapanje ugovora
sledeca za [B]maj[/B] 1.18
[B]jun[/B] 1.18
[B]jul [/B]1425
[B]avgust[/B] 1425
[B]septembar[/B] 1425
[B]oktobar[/B] 1425
[B]novembar[/B] 1425
[B]decembar[/B] 1425
[B]januar[/B] 2011 1425
[B]februar[/B] 1532
Dakle, za mart jos nije stigla, a kazu da mi ugovor istice 28. aprila i ako otkazem (da sam otkazao) ranije, opet placam taj mesec.
Pa gde mi je onda 1 pun mesec po 1 dinar?
Da je bila ona prica, da se msec racuna od prvog, kad god da potpises, meni bi ugovor istekao 31-og marta, jer je to 12 meseci, racunajuci od aprila prethodne godine, a oni mi ovim naplacuju i 13-ti mesec! zar ne? 😡

[WIKI]Telekom-operater koji cini greske iskljucivo na racun korisnika[/WIKI]

Kod mene takodje ovih dana SNR Margin sa 17 ode na 9-10?!jer to do Telekoma ili.......

Kod mene bio isti problem pre par dana.

Problem sa snr-om moze da izazove parica, spliter(adsl ili obican telefonski), router ili neki telekomov vod od vaseg stana do centrale. Najjednostavnije je proveriti kablove u kuci, pa onda zvati njihov broj. Uglavnom oni provere u centrali i ako je kod njih sve u redu najcesce donesu i zamene router, bar su tako meni u radili i meni se net popravio i vise nego sto treba 😀.

Ja sam jos pre ADSL ere, imao ISDN prikljucak i dialup, i meni je pucala ISDN veza stalno... ako je bilo kisno ili vlazno vreme problem se pogorsavao...

Dosli su ljudi iz telekoma, prikljucili neki merni instrument i utvrdili da je problem na 22 metra od zidnog prikljucka. Otisli gore na tavan, izmerili koliko tamo zice imam umotano, i ispostavilo se da tih 22 metra treba da bude na drugom tavanu od moje kuce.

Zazvonili kod komsije, popeli se na tavan, i tamo nasli da je nekih 5-6 zica/kablova (telefon, kablovska, antena sa krova itd) sve na vise mesta spojeno izolirkom, i na jednoj deonici su se kablovi stopili (verovatno vrucina na tavanu)...

Izdvojili moje telefonske zice i zamenili tamo koji metar, da premostimo to, javili komsijama da pogledaju sta imaju tamo njihovo ako misle da menjaju i to je to, od tada ne puca ni ISDN, a trenutno SNR preko 30 i na u i na downstreamu...

turbo

aj pitanje jedno.

Drug nije placao racune od oktobra prosle godine. Nakon neplacena 2 racuna (oktobar, novembar 2010), njemu iskljuce uslugu adsl-a.
Danas ga zovu i kazu mu da je posle eto 6 meseci adsl port demontiran i da mora da vrati opremu, i da pri tom mora da plati sve racune!

Nije znaci imao net od decembra, i logicno bi bilo da plati oktobar i novembar internet dok ga je koristio. Ali ne, oni kazu da mora plati i decembar, januar, februar, mart iako mu nisi pruzali uslugu adsl-a.

Ugovor je bio sklopljen pre 3 godina na 12 meseci, tako da je on istekao odavno, pa pitam jel ima neke osnove da ne plati sve ovo?

Ne znam da li je ovo to Telekoma ili do YouTuba, ali ceo dan ne mogu da pustim kako treba nijedan klip. na 4mbita mu treba 15 minuta da ucita jednu pesmu. Zalosno.

hahhahahhahha... pa ti bi HD da gledas xD pa nece ni 240p normalno xD

msm da je problem do telekoma, opet pate od iste bolesti kao i oko nove godine... ako ista vise mrzim nego kad mi you tube ne ide lepo, udjem jednom dnevno da se opustim uz muziku i on par sec pa stane istog momenta bih bacio kasikaru u telekom...

aj nek mi neko objasni gde se gleda taj snr i sta to zapravo znaci kad je visok i na cega utice

Pa naravno da bih da gledam 720p.Na 4 mbps to treba da radi glatko.
snr up i dwn gledas u parametrima kada udjes u ruter.Sto veci snr, to bolje.

aha, nasao sam
Downstream Upstream
SNR Margin (dB): 22.2 6.0

jel dobro to? koliko bi trebalo da bude? a na cega utice taj snr?

aha, nasao sam
Downstream Upstream
SNR Margin (dB): 22.2 6.0

jel dobro to? koliko bi trebalo da bude? a na cega utice taj snr?

Slab ti je SNR za upsream, inace SNR je ukratko jacina korisnog signala u odnosu na shum, znaci da bi sve radilo glatko SNR mora biti bar 7 ( sa tvojih 6 za upstream moze doci do gubitka sinhronizacije). Ukratko sto veci SNR to bolje.

Kod mene radi savrseno sa
SNR Margin Down/Up(dB) 16.0/5.0
Attenuation Down/Up(dB) 2.5/2.0

Ako ti to radi dobro onda si srecan covek 🙂 zar nemas crc greske?
p.s. Evo mojih margina...

Prilozi

• margine.png
    margine.png
    12.2 KB · Pregleda: 100
Negleda se samo snr margin, bitaj je i taj Attenuation, meni danas stoji za snr down 19 up 12.5, ali mi je taj Attenuation down 19.0 up 9.8. Ali snr mi je pao danas na 6 i net je stao odma, nasao sam caku kad se to desi samo podignem slusalicu telefona, da nije onda do splitera? Al ipak mislim da nije probao sam i direktno da povezem isto se desava... Nego da li zna koliko se ceka da majstori odrade to merenje, trebalo je 24h sto je proslo?

Poslednja izmena:
U ćemu je fora sa YT na Telekomu? Zašto ne radi kako treba?

šta se dešava sa youtube-om???
skandalozno je da 240p klipove ne mogu normalno da gledam!

chart

edit:
izgleda da se na slici jasno vidi o čemu se radi.... 🙁

Poslednja izmena:
YouTube Video Speed History

Your average video speed at this location from 11 Mar 2011 to 9 Apr 2011 was 3.02 Mbps.

Samo,zadnjih par dana nemoze 360p bez baferovanja da se gleda....Inace paket 4 Telekom

Zeza i YT i FB pogotovo vikendom ://, nedelja uvece pa na dalje je vec bolje.

U Srbiji izgleda sve ima neko ogranicenje, tako i Lelekomovih "vikend" 4Mbps.
Katastrofa ! YT se vuce nevidjeno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno