Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^ nema logike da ti je neobee radio a sad telekom ne radi. Trebalo bi da telekom radi bolje ili isto...
Ali izgleda da je praksa drugacija.

Zakucao mi ruter telekomov samo stajao power zvao sam i moram da priznam da nisam preterano cekao dan ipo zamenili mi ruter. Ocekivao sam da cu da cekam bar 5 dana.

Posle 20-og u tekucem mesecu za prosli mesec.

Pokušao sam da forwardujem port za uTorrent na Pirelli DRG A216 pomoću upustva za model DRG A226G, skida mi normalno ali uTorrent(štiklirano zeleno) ali mi treker i test iz uTorrent prikazuju sasvim drugu stvar kao da nisam konektovan. Šta mi je činiti? Da li je u pitanju neka opcija u samom ruteru ili aplikacija?
H2SOS.jpg

Pokušao sam da forwardujem port za uTorrent na Pirelli DRG A216 pomoću upustva za model DRG A226G, skida mi normalno ali uTorrent(štiklirano zeleno) ali mi treker i test iz uTorrent prikazuju sasvim drugu stvar kao da nisam konektovan. Šta mi je činiti? Da li je u pitanju neka opcija u samom ruteru ili aplikacija?
H2SOS.jpg

I kod mene je isto kao i kod tebe.... ali sve dok skida kako treba, i pojavi se zeleni kruzic u donjem desnom uglu utorrent-a dotle nema da brines....

Brinem zato što moram biti konektovan na privatnim trekerima. Hoću da vidim šta je tačno problem.

Brinem zato što moram biti konektovan na privatnim trekerima. Hoću da vidim šta je tačno problem.

a ti trekeri prijavljuju da si offline?

posto meni sa ovakvim postavkama rade svi trekeri koje koristim (a ko jos koristi otvorene trekere?)

Windows firewall je isključen, AV mi je NOD32, a fw COMODO. Nikada pre nisam imao problema, ne znam otkud sada ovo.
Windows 7 koristim.

Skidam normalno, ali testovi za port pokazuju zatvorenost, kao i neki trekeri.

Windows firewall je isključen, AV mi je NOD32, a fw COMODO. Nikada pre nisam imao problema, ne znam otkud sada ovo.
Windows 7 koristim.

Skidam normalno, ali testovi za port pokazuju zatvorenost, kao i neki trekeri.

obrisi nod posto on blokira portove. proveren problem jer isto se meni to desavalo. vrlo je moguce da mozes da naters portove da rade i preko nod-a ali je to deo u koji nisam zalazio nego sam isti obrisao resetovao komp i ponovo pokusao da otvorim port i posle toga je sve bilo ok.

Disejblovao sam ga na trenutak da opet testiram i ništa se nije promenilo, znači nije do njega.

c ovo adsl sr..e opet ne radi ... ffffffffffffffffffffff dokle bre vise ovako ping u 900 a streaming 0 ............. al samo preko dana uvece sve radi extra znaci da nije nista do mene nego kao da je prebukiaran provajder (lelekom).......

NOD32 ne blokira portove tako da nije do njega. Mozda taj COMODO nije dobro podesen.

hmmm... ja sam imao slucajeva kada je nod32 skroz onemogucio internet i nisam znao kako da omogucim pa sam ga obrisao i sve je proradilo :D

Probao sam na sto načina na podesim Comodo i taj port, ali ništa uspešno :/

NOD32 ne blokira portove tako da nije do njega. Mozda taj COMODO nije dobro podesen.

jel to govoris iz iskustva ili priacas onako? jer eto ja sam imao problem na cistoj intalaciji windows-a da sam hteo da podesim port za utorrent i nije mi davao nikako sansu za to ali cim sam ga podpuno obrisao iz racunara otvorio sam port u jednom potezu. do duse ovo je bio problem kod mene a mozda je kod tebe drugacije.

@Corey

neznam sto ti je tesko da obrises nod iz racunara pa ako nije do toga pa nije instalacija nod-a toliko komplikovana pa da ne mozes da ga ponovo instaliras za minut?

Poslednja izmena:
ja sam par puta e sad ako mislis "podesavao" na forwardovao portove za uTorrent ali ja mislim da to nema veze sa nodom jer sam ga ja imao instaliran i nisam imao nikakvih problema sa forwardovanjem.... sad mozda je to bio slucaj kod mene ......

Dugo sam koristio NOD32, a onda presao na EsetSmartSecurity (NOD32+Firewall) bas zato sto mi je trebalo da blokiram neke portove.

kako vam danas radi net i IPTV? meni puca vec 2 puta!........telekonje,telekonje...................

Tri meseca sve je radilo fenomenalno a danas 2 puta prekid!pomaze samo ako podignem slusalicu fixnog telefona.........tada sve proradi ponovo

Drugari,
vec pomenuh da mi riknuo ruter telekoma zamenili mi i sad mi vec 5 dana ide net oko 5Mb a ja placam onaj od 1.5Mb pitanje moje je da li da prijavljujem da ide brzi net ili da cutim, naravno da mi ne bi stigo veci racun?
Hvala

Cuti i uzivaj, veci racun ti ne moze stici nisi podneo zahtev za brzi net. To sto ide brzo moze da bude i kompenzacija ako ti jedno vreme nije radilo zbog crknutog rutera.

ma nemoj da prijavljujes ja znam da neki likovi imaju i 8mb a placaju 1 odnosno sada 1,5Mb/s. to je njihov peh (lelekomov) ali ipak proveri dali ti je paket od 1,5 i ako jeste ziv bio dugo ti trajao ....

Tri meseca sve je radilo fenomenalno a danas 2 puta prekid!pomaze samo ako podignem slusalicu fixnog telefona.........tada sve proradi ponovo

Proveri kontakte na tel. kablu i parici u instalaciji (zameni ako je potrebno) ako se to dešava. Prilikom podizanja slušalice prostruji veća struja u parici i zavari za kratko vreme pa je dobro a kasnije opet oksidira bakarni provodnik i dođe do prekida.

Lelekom, adio mare,
Opet su monopolisti produzili istu aktuelnu kampanju tj promociju do 30.aprila 2011.
ono 4 free meseca po dinar... Tuzna im je ponuda i skupa.
Trenutno do kraja marta i
1. Beotel 3+3free , 6+6free , i studentski paket !
2. Orion ADSLMax i
3. PTT napredni paketi
imaju mnogo konkurentnije cene za vece pakete tako da nakon 3 godine vernosti odlazim.
Prvo procedura trazenja MIK-a
i onda neko drugi od ova 3 sa boljim promocijama. Drugih boljih uslova u provincijama nema.
Pitanje je samo koga vise ometa Lelekom u radu ? Prvo konkurente pa samog sebe.

Poslednja izmena:
Meni danas radi ocajno... Na merenju varira od 2 do 4mb! Stranice otvara jedva a 4,5 puta sam morao da iskljucujem dugme na modemu jer pokazuje da nema neta a kad iskljucim i ukljucim ponovo proradi? I ona lampica za internet stalno treperi a wirelles je iskljucen i nista ne vuce net,100%??? Sta je sad u pm?!

Malopre odjavio ADSL sa ogromnim osmehom na licu... :) dosta je bilo 4 godine krađe na signalu i plaćanje visokih cena za male brzine.

Ljudi, moj vam je savet, bežite od ADSL-a ako imate mogućnost za kablovski net.....ne dajte da vas kradu, posebno ako vi zarađujete taj dinar kojim plaćate net!

Pozdrav!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno