a gde moze da se vidi jel fast ili interleave? u pitanju je hg510
Device Info
Statistic
ADSL = Type: FAST ili Interleave
a gde moze da se vidi jel fast ili interleave? u pitanju je hg510
U periodu dok nisam potpisao ugovor stajalo je
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 13564 / 1057
Bandwidth Down/Up(kbps) 8000 / 509
Ako me pitaju za razlog ? Nije mi i dalje jasno kako sam imao onako dobar ping![]()
Attainable Rate: 19520 kbps Downstream / 1233 kbps Upstream ++++
dali kojim slucajem mozda mogu nekako tu brzinu da iskorisitm?
možeš: povećaj brzinu na click 16 jer ti blizina centrale to omogućava
sudeći po SNR kad jednom krene vdsl/vdsl2 "smeška" ti se 44mbit-a :d
u svakom slučaju možeš da probaš da osetiš "vetar u kosi" = par dana pre kraja meseca povećaš na 16mbit i smanjiš prvoga u mesecu i platiš click16 za tih par dana dlujići ~150gb dnevno![]()
ne vidim zasto ti nisu dali 16mbit, jer po tvojim parametrima sa rutera, linija ti je fantasticna.a vidis sta je problem kad sam ja jednom hteo da prebacim brzinu na 16 mb (dok sam imao onih 3 meseca gratis) su mi rekli da moja parica ne moze vise od 8 mb da izvuce a na kraju sam dobio 6 mb protoka. a i tada sam imao ovaj ruter samo doduse je bio onaj za wifi (mozda je tu bio problem?), a drugo kadgod sam menjao brzinu uvek sam cekao po par dana pa se desilo da nekada mi aktiviraju tada nego tek u sledecem mesecu paket (*** i marva naucilo sta je seno a sta je trava).
nije losa fora to za prebacivanje na par dana ali kada bi to funkcijonisalo kako treba odnosno kako su sami napisali pravila i uslove koriscenja.
ma bilo bi mi dosta samo jedan dan ili dva da poskidam neke igre za ps3 koje su malo vece ali taman bi se ugradio u tih dva dana i skinuo sta mi treba. bilo bi to extra samo da kada bi to funcijonisalo kako treba znaci da ja danas podnesem zahtev a da je vec zahtev sutra odobren i promenjena brzina. ali nazalost kod mene ne moze nista da bude lako nego sve mora da prodje sa njima na gurku i raspravu sa doticnim telekomom.
kod mene je isto bio FAST, a po prijavi za IPTV je Interleaved. medjutim nije mi se mnogo promenila latencija, veca je za nekih ~5ms na Interleaved.
nije losa fora to za prebacivanje na par dana ali kada bi to funkcijonisalo kako treba odnosno kako su sami napisali pravila i uslove koriscenja.
ma bilo bi mi dosta samo jedan dan ili dva da poskidam neke igre za ps3 koje su malo vece ali taman bi se ugradio u tih dva dana i skinuo sta mi treba. bilo bi to extra samo da kada bi to funcijonisalo kako treba znaci da ja danas podnesem zahtev a da je vec zahtev sutra odobren i promenjena brzina. ali nazalost kod mene ne moze nista da bude lako nego sve mora da prodje sa njima na gurku i raspravu sa doticnim telekomom.
Ja imam aktiviran speed up odavno,sinhronizovan ruter na 2047/185,ali realno 1 Mb brzina
ne vidim zasto ti nisu dali 16mbit, jer po tvojim parametrima sa rutera, linija ti je fantasticna.
A da li ovo valja ja mislim da je odlično, ili grešim.
ADSL State Show Time
Data Path Fast
Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 20856 / 1249
Bandwidth Down/Up(kbps) 2048 / 188
SNR Margin Down/Up(dB) 36.0 / 38.2
Attenuation Down/Up(dB) 4.1 / 4.8
Power Down/Up(dBm) 13.4 / 11.3
CRC Down/Up 0 / 0
FEC Down/Up 0 / 0
HEC Down/Up 0 / 0
System Up Time 6:54:09
DSL Up Time 6:52:58
PVC Select
PPP Up Time 0:22:32
ne vidim zasto ti nisu dali 16mbit, jer po tvojim parametrima sa rutera, linija ti je fantasticna.
brzinu menjam on line
uvek promene za manje od 24h
(ne zaboravi da čekiraš da ne pristaješ na manju brzinu ako tvoja linija "ne ispunjava tehničke uslove")
desilo mi se da zbog speedup-a ne povećaju odmah na click16 ali tako sam dosao u priliku da "istestiram" liniju jer su mi za prošli superbowl "pustili" 24/3mbit-a
a vrednosti za SNR/Attenuation/Output Power su mi lošije od tvojih.
neko tu "laže" ili tvoj sadašnji ruter ili telekom
što se tiče "žongliranja" sa brzinom na par dana (obzirom koliko vidim imaš zaglavljen speedup na 2mbit na click1) ne znam koliko vremena im treba da to reše
meni su iako sam imao preko leta kao ti "zaglavljen speedup" pustili 16mbit (počela NFL sezona) opet za jedan dan (nisam merio baš u sat) ali ti si u NS i ja u NBGD...
Izgleda taj bag sa Speed-up uglavnom na teritoriji Novog Sada 021 evo meni već ovako skoro tri meseca Click 1.
![]()
evo sta meni stoji u device info
This information reflects the current status of your DSL connection.
Line Rate - Upstream (Kbps): 192
Line Rate - Downstream (Kbps): 2048
ne kontam zasto onda ne mogu da aktiviram speed up a imam onaj kao account za to al kao nemam tehnickih mogucnosti, koji k -.-
neznam ti ja ni sta je to
nego sta trebam da uradim da bi sve radilo kako treba?
Jel' ti zivis na centrali? To je vise nego savrseno.
cek malo! jel vec si jedno aktivirao speed up pa ti se zaglavio ili bas koristis paket od 2 mb. ako je ovo prvo upitanju onda nemoj da se cudis to izbacuje svima jer je speed up zaglavljen i ne moze da aktivira povecanje brzine na 3 sata posto ti je vec brzina povecana na sledeci paket ali za trajno. a ako je ovo drugo i dobijas te informacije telefon u ruke i okreni telekomovu podrsku da ti aktiviraju speed up.
Jel' ti zivis na centrali? To je vise nego savrseno.
Technology: DSL
Protocol: ETHoA
Mode: ADSL2+
Annex Mode:
Type: Fast
Line Coding: Trellis on
Status: No defect
Link Power State: L0
SNR Margin: 33.6 dB Downstream / 39.8 dB Upstream
Attenuation: 10.0 dB Downstream / 5.0 dB Upstream
Output Power: 0.0 dBm Downstream / -1.7 dBm Upstream
Attainable Rate: 20840 kbps Downstream / 820 kbps Upstream
Connection Speed: 1024 kbps Downstream / 123 kbps Upstream
Connection Duration: 97 hours, 50 minutes
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari