Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobio sam ovaj ADSL ruter JetSpeed IAD-Wp2 kada sam presao na Telekom, i sad imam problem sa igrom Pro Evolution Soccer 2011, na ruteru sam otvorio sve portove koje navodno treba da otvorim, kad proverim pise da su portovi otvoreni, na ruteru sam iskljucio firewall kao i u windowsu, vise ne znam sta bi mogao. Imam Avast! antivirus ali kod njega sve stavim na disable kad ocu online.

Kad pokusam da se ulogujem u odredjeni online mod izbaci mi ovu gresku, i pise da od svih modova mogu da igram samo 1 vs 1 in Quick Match(Ranked Match), i naravno dalje ne mogu.

Kada odem na taj Quick Match(Ranked Match), opet mi izbaci slicnu poruku ali sad mogu da prodjem dalje i da se logujem. Ali samo za to...

U NAT/Virtual Server sam pootvarao portove koje treba, dodao sam sad i ova dva takodje 3478,3479:

I sa Pro Evolution Soccer 2010 online sam imao problema jer neki sa telekoma isto iz igre nisu mogu u lobiju da pristupe mojoj sobi ili ja njihovoj, tako da sa njima nisam mogao da igram.

Za ruter imam pristup admin panelu, ako neko zna nek kaze sta da cacnem :D

U NAT imam opciju enable disable ali kad stavim disable ruter se kao konektuje ali ne mogu vise da pristupim internetu.

Mislim da imaš grešku u podešavanjima. Ova sličica koju si okačio sam podešavanjima NAT-a opcije nakon određivanja koji transportni protokol će biti omogućen (TCP i / ili UDP). Imaš dve stavke od kojih je jedna , predpostavljam, source a druga destionation port. Destination port treba uneti one koji koristi server na koji se kačiš ali source port nikako ne možeš znati jer računar odnosno ruter obično otvara prvi dostupan ili random port u opsegu od 1024 do 65535 tako da bi to bila najsigurnija opcija koju bi trebao da probaš .
Znači adresa ta i ta , transportni protokol tcp i udp , source port 1024 - 65535 destination port taj i taj .

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

Prilozi

• port checker.PNG
    port checker.PNG
    28.7 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Ma ni tako ne moze, vec sam to probao danas, pise The quantity of Lan port and Public port are not the same.

Izgleda da tvoj ruter ima mapiranje port za port. Moj Pirelli dozvoljava ceo opseg LANa da se mapira ka jednom portu a i sve sam radi :) .

Ma portovi su i definitivno otvoreni, jer kad ih zatvorim i kad ocu da igram PES 2010 online odmah mi prijavi gresku da treba da otvorim port 5739, cim ga otvorim prodjem i kad proveravam preko PFPortCheck naravno pise da su svi otvoreni. Kad odem u PES 2011 bilo da su oni otvoreni ili zatvoreni dobijam istu gresku... moracu izgleda da kontaktiram njihovu podrsku, mozda oni znaju u cemu je problem.

Najbolje rešenje je da od telekoma tražiš username i pass modema i zvekneš ga u bridge mod. Zatim podesiš PPPoE konekciju and the world is yours, and everything in it:d

jel ima neko problema sa Youtube-om, meni uopšte neće već dva dana da učita upload sekciju, ne mogu ništa da nakačim.

Da li neko zna mozda da li je je u junu 2007 god postojala Telekom ADSL akcija gde si mogao da potpises ugovor samo na 24 meseca. Jer ja sam podneo zahtev tada otprilike i kada su mi posle 6 meseci javili da mogu da potpisem ugovor oni su meni rekli da ne mogu na 12 meseci samo na 24. Mozda su me tu i zeznuli. Jos su se cudili ljudi koji su bili samnom kako samo na 24 meseca.
Tako da sam morao to ili nista.

Adsl modem username

Pre 6 dana sam od Telekoma potrazio korisnicko ime i lozinku da bih se povezao koristeci svoju opremu. Da li neko zna koliko im dana treba da mi to posalju (jos cekam) i da li to salju mejlom ili putem klasicne poste. Ima li neki drugi nacin da se povezem koristeci modem koji nije njihov?

Pre 6 dana sam od Telekoma potrazio korisnicko ime i lozinku da bih se povezao koristeci svoju opremu. Da li neko zna koliko im dana treba da mi to posalju (jos cekam) i da li to salju mejlom ili putem klasicne poste. Ima li neki drugi nacin da se povezem koristeci modem koji nije njihov?

Kada sam zatrazio korisnicko ime, poslao sam zahtev na [email protected]
poslali su mi podatke redovnom postom u koverti.

Meni je pismo sa podacima stiglo posle vise od dve nedelje..

Meni je zena u telekom centru lepo dala odstampani ugovor sa user/passom pri potpisivanju ugovora.
Pre nekoliko dana odem komsiji da podesim ruter i vidim da je takodje i on isto dobio.
Slobodno trazite te podatke pri potpisivanju ugovora.

ja stavrno neznam sta rade ova gospoda u telekomu ali ovo je za svaku smejuriju..

pa evo sta se dogodilo: proslog meseca 20-tog sam podneo telefonski zahtev za iptv do juce mi nisu dali nikave informacije i naravno odustanem, e posto sam imao 1 mb paket sa aktiviranim speed up-om sam dobio greskom 2 mb. danas vidim da su mi vratili paket na 1 mb, te ti ja na to ponovo podnesem zahtev za speed up kada sam video da je brzina smanjena i gle cuda opet sam dobio 2 mb po ceni 1 mb.

preporuka za sve koji imaju pakete kod telekoma na 1 mb i 2 mb da podnesu zahtev za speed up jer ce vam duplirati brzinu. pa ocigledno je da imaju neki tehnicki problem u kojem dolazi do aktiviranja veceg paketa a ne speed up-a. ili je to mozda neka akcija o kojoj se nezna pa ko je uhvati uhvati to mu je (ovo kazem MOZDA).

eto vam sada informacija pa svi koji su voljni da probaju neka izvole, jer mogu samo biti na dobitku nikako na gubitku. i da nebude zabune: ne mogu da vam naplate 2 mb paket zbog svoje greske.

Jel imas realno 2 mb ili ti je ruter sinhronizovan samo na 2 ?

Jel imas realno 2 mb ili ti je ruter sinhronizovan samo na 2 ?

ruter mi je sinhronizovan na 2048/188 i imam tu brzinu a po paketu placam 1 mb.

980710196.png

Poslednja izmena:
meni je glupost sto nmg da koristim speed up zbog iptv-a ko da cu ja da ga gledam bas u tom trenutku kada se resetuje IP i poveca brzina ???

Zabagovala ti centrala :d

nije samo to kod mene, reko sam kolegi koji trenutno zivi u nisu da proba i njemu je isto uspelo...

verovatno imaju neki kvar u centrali koji prilikom aktivacije speed up usluge dobijate duplu brzinu, i da nebude greske nemam duplu brzinu na tri sata nego non stop.

meni je glupost sto nmg da koristim speed up zbog iptv-a ko da cu ja da ga gledam bas u tom trenutku kada se resetuje IP i poveca brzina ???

nazalost tako je, a to je iz razloga jer je tebi ruter setovan na maximalni protok koji moze tvoja parica da provuce pa samim time vec nemas onaj procenat da gubis na adsl-u vec sve radi ok.

Poslednja izmena:
Pa znas kako mislim da protok moze jos vise da bude pusten, ai neide mi vise od 3.8 mbita i ping je mnogo veliki otkad sam uzeo Click4 + IPTV

Pa znas kako mislim da protok moze jos vise da bude pusten, ai neide mi vise od 3.8 mbita i ping je mnogo veliki otkad sam uzeo Click4 + IPTV

cek malo? jel ti ping veliki dok radi iptv ili dok neradi? probaj da nesto igras dok ti radi tv a onda iskljuci tv pa pokusaj ponovo pa vidi dali ima nekih promena, po meni bi trebalo da bude znacajnih promena. mada mnogi govore da iptv nema veze sa netom i obratno ali desavalo se ljudima da kada ugase iptv da im download skoci za po 200 kb/s, sve zavisi koliko je kome pusteno na parici i koliko je setovano na ruteru.

Pokusacu, prvo da objasnim situaciju, kada sam podneo zahtev za promenu na ovu kampanju, pusten mi je protok na ruteru i brzina neta je bila 2mbita sa savrsenim pingom, internet je za 2mb bio savrsen...evo screenova od tada

u utorak sam otisao da podignem stb i potpisem ugovor. IPTV mi je stalno povezan sa ruterom, a kada sam evo malopre merio brzinu samo je bio iskljucen na daljinskom.

Speedtest ovde do samog kraja meri 3.8mb i onda kad se zavrsi izbaci skoro uvek 4.0 a meni i na torrentima i sa bilo kog sajta da skidam ne prelazi 500kb/s.
Dok je bio taj period sa 2mbita ping je bio nikad bolji, a sada evo koliko je porastao

Ja imam aktiviran speed up odavno,sinhronizovan ruter na 2047/185,ali realno 1 Mb brzina

Speedtest ovde do samog kraja meri 3.8mb i onda kad se zavrsi izbaci skoro uvek 4.0 a meni i na torrentima i sa bilo kog sajta da skidam ne prelazi 500kb/s.

veruj mi ovo su vise nego dobri rezultati za tvoj net. jel realno bi trebo da imas 512 kb/s a ti imas oko 500 kb/s sto je za svaku pohvalu a imas minimalne gubitke na paketu. mada nijedan internet ne moze da radi sa svih 100 % kapaciteta tako da je ovo sto bi se reklo minimalni gubici.

nemoj se dzaba tripovati ovo ti je ok.

Pokusacu, prvo da objasnim situaciju, kada sam podneo zahtev za promenu na ovu kampanju, pusten mi je protok na ruteru i brzina neta je bila 2mbita sa savrsenim pingom, internet je za 2mb bio savrsen...evo screenova od tada

u utorak sam otisao da podignem stb i potpisem ugovor. IPTV mi je stalno povezan sa ruterom, a kada sam evo malopre merio brzinu samo je bio iskljucen na daljinskom.

Dok je bio taj period sa 2mbita ping je bio nikad bolji, a sada evo koliko je porastao

promenili su ti Data Path sa FAST na Interleave zato ti je porastao ping.
Ili ti je SNR Margin / Attenuation loš (zbog dužine linije) ili tehničari po automatizmu stavljaju Interleave da ne razmišljaju

Zovi Telekom i traži da ti vrate Data Path-Type na FAST

Edit: Interleaving/Fast path

Poslednja izmena:
a gde moze da se vidi jel fast ili interleave? u pitanju je hg510

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno