Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog cega mislis da ima razlike u brzini izmedju tog paketa i bilo kog drugog od 4Mb/s.
I vidis da nece niko da ti odgovori,jedino ja jer sam danas raspolozeniji nego inace.
Slovo sam pojeo jer je tastatura odavno za bacanje ali mi prirasla za srce.;)

Povuci neku Linux distribuciju i reci brzinu...

naravno da nisam PROCITO,pitam ljude koji su uzeli ovo,kako im ide net.

druze, lakse malo... nisi 3 dana ovde a mnogo si arogantan nece da izadje na dobro... moras shvatiti da nekim ljudima nije vazno da li ce nesto pravilo napisati ili ne i takodje da neki ljudi grese pri kucanju... niko nije savrsen...

Downloads:
258.96_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql.exe
74.4 kB/s - 1826 kB of 122 MB
avg speed 80 kB/s

...
Paket click 1

Zbog cega mislis da ima razlike u brzini izmedju tog paketa i bilo kog drugog od 4Mb/s.
I vidis da nece niko da ti odgovori,jedino ja jer sam danas raspolozeniji nego inace.
Slovo sam pojeo jer je tastatura odavno za bacanje ali mi prirasla za srce.;)

Povuci neku Linux distribuciju i reci brzinu...

izvini ako sam te uvredio.. plasim se toga da mi nece parica izvuci iptv + adsl,zbog toga pitam.. inace,download drajvera od NVIDIE,420kb/s,na speed testu,stabilizuje se oko 3.30 mb.

U Subotici su istaknute tri promocije: do 6 meseci za 1 din, ADSL Click 4 po ceni Click 1 + IPTV i ADSL + Iptv na probu. Ima kratko objašnjenje za svaku promociju.

Jedino zanimljivo što do sad nisam pročitao na ovom forumu je plaćanje snimanja na zahtev 99 din bez pdv-a i tokom prve godine u kampanji ADSL Click 4 po ceni Click 1 + IPTV.

Drugo, da se zahtev može podneti lično u Prvomajskoj ulici ili na telefone:

024/650-038
024/650-051
024/650-054

Ima li danas neko problema sa Telekom ADSL=om? Trenutno ne radi u Zrenjaninu, na routeru sijaju sve lampice, u statusu routera vidim da mu je na WAN portu dodeljena IP adresa i Gateway ali internet ne ide...

Ma kakvih 460kB/s, kome to ide toliko? Kod ortaka sa studentskom kampanjom ne prelazi 420kB/s, a cini mi se i da vecini sa foruma ide isto toliko...

Meni net trenutno radi normalno, 1mbit paket, DL zakucan na 107kB/s, drajveri sa ATi (AMD) sajta.

4 mbps ni netreba da bude 400kB/s nego 512kB/s mada na ADSL-u je ova brzina samo teorecka... u praxi je do 460kB/s...

Evo da te demantujem u praksi je itekako 500kb/s download a evo i dokaza 4mb/s Adsl a ovaj film sam ubacio sad da se skida cisto zbog testa ne obracajte paznju :p

Prilozi

• DOwn.jpg
    DOwn.jpg
    190.1 KB · Pregleda: 122
Ispadne da je kod tebe na 4Mbps manji overhead nego kod mene, a i kod domcale i svih drugih na 1Mbps.
Tacno je neizvodljivo da je tih 505KB/s prava i realna brzina, pre ce biti do 460 ili tako nesto.

Nikad nisam imao Speedup bio klik 1 i sad sam presao na 4mb+iptv mozda ima veze sto zivim od poste 20m:) u proseku je izmedju 460kb/s do 500kb/s download ja sam zadovoljan.

Nikad nisam imao Speedup bio klik 1 i sad sam presao na 4mb+iptv mozda ima veze sto zivim od poste 20m:) u proseku je izmedju 460kb/s do 500kb/s download ja sam zadovoljan.

nije zbog poste nego zbog iptv-a imas toliki download, probaj da ugasis iptv pa pokusaj nesto da skidas trebalo bi da imas jos vecu brzinu.

znam neke ljude koji imaju iptv + click 1 i download im ide do 700 kb/s.

znam neke ljude koji imaju iptv + click 1 i download im ide do 700 kb/s.[/QUOTE]

Uf brate bas ga pretera ja na sbb-u nisam nikada presao preko 490 kb.

Uf brate bas ga pretera ja na sbb-u nisam nikada presao preko 490 kb.

pa to sto ti nisi to ne mora da znaci da nisu drugi dobili greskom od telekoma takvu brzinu.

evo samo par primera kod mene: u februaru predjem sa paketa click 1 na click 6 naplate mi racun 5 dinara, prebacim se sa click 6 na click 1, sa click 1 predjem na click 2 aktiviram speed up i dobijem click 4 koji sam koristio do proslog meseca (smanjio brzinu zato sto nisam imao vise para da placam click 2), predjem sa click 2 na click 1 aktiviram speed up i dobijem click 2 (i sada placam click 1 a koristim click 2). eto samo jedna od primera koliko je telekom nemaran. a da negovorim o ljudima koji imaju iptv i pusteni im najveci paketi za iptv i mogu da koriste za download ili eto kao moj prijatelj..

ako ga danas navatam zamolicu ga da dodje da postuje i da okaci sliku i speedtest.
i to cu da ga navatam samo zbog tebe nevernog tome.

Ma ,u redu ,verujem ti ,nekom greskom da.Znam moj drugar /ranije si imao mesec dana gratis izaberes sam paket i normalno on uze najveci paket kao i svi ,od 16 mb/,i bez obzira sto je presao na click 1,on je mesecima imao ovaj najveci.

Ma ,u redu ,verujem ti ,nekom greskom da.Znam moj drugar /ranije si imao mesec dana gratis izaberes sam paket i normalno on uze najveci paket kao i svi ,od 16 mb/,i bez obzira sto je presao na click 1,on je mesecima imao ovaj najveci.

ne meni je bila istekla promocija pa su greskom umanjili racun a isto mi se bilo desilo i pre par meseci kada sam trebo da platim click 2 racun i pise mi iza umanjene racuna za toliko i toliko i dobio racun 1.18 (ko da sam imao onu promociju od tri meseca gratis samo sto su mi naplatili taj jedan mesec gratis) vec sledeci racun je bio normalan.

bilo kako bilo dogod telekom na svoju stetu radi a dobro po nas korisnike ja se ne zalim.

Isto i u Subotici na nekim lokacijama, kod mene radi.

I u Staroj Pazovi nije bilo neta skoro dva dana. Kada sam ih zvao rekli su da je problem gotovo na citavoj teritoriji Vojvodine i da ce biti sredjeno u toku dana (a to je bilo juce). Naravno, net tek danas oko pov 6 proradio :)

I u Staroj Pazovi nije bilo neta skoro dva dana. Kada sam ih zvao rekli su da je problem gotovo na citavoj teritoriji Vojvodine i da ce biti sredjeno u toku dana (a to je bilo juce). Naravno, net tek danas oko pov 6 proradio :)

Pov šest' ?? :D

Kod mene je net radio sve vreme normalno... :)

evo da se i ja malo pridruzim ovoj raspravi o adsl promocijama... stari sam korisnik adsl-a, ugovorna obaveza mi je istekla odavno, juce sam otisao u telekom na terazijama, dao index i licnu kartu i trazio da me prebace na studentski paket, dva puta su mi rekli da to ne moze, treci put su rekli da ipak moze, oni su tamo u kompu odmah to sve podesili, ja potpisao ugovor na 12 meseci i sada imam click 4 za cenu click 1 plus prva tri meseca za dinar. znaci bez vracanja opreme, raskidanja ugovora ili bilo kakvog prekida neta, samo treba biti uporan i otici u poslovnicu koja ovo tehnicki moze da izvede (ja znam da moze i u bul. kralja aleksandra).

Telekom je najvece ZLO koje kada te zarobi ne pusta te i onda ti je jedina mogucnost na silu da se cupas od njih. Ja sam resio da im ne placam vise ADSl i kada mi presele uvescu drugi NET a necu im vratiti ni opremu i jedva cekam sudjenje. Nece da ti oslobode rezervaciju za druge provajder, moras 24 meseca aktivno da imas, meni fali 2 da bi mogao da im vratim opremu i oni ne daju. Cekam ko zna koliko dok oni presele 50 m ADSL a ne smem da raskinem ugovor. Kada bi morao da im platim sigurno bi im naneo nekakvu stetu 5 puta vecu.
Znam da im jedan korisnik ne znaci nista ali sam mislio da sve imam ugovor tamo i ADSL iOpen IPTV i postpaid mob. Sada vise nista sa njima, Nikada. Za opremu i placanje ce oni mene zivkati a ne da ja na nedelju dana idem da vidim sta je sa ADSl-om. Bas cu da vidim na koliko zovu onda a ja cu biti tada u Nemackoj, Kini, Bangladsu pa kada se vratim. Mozda do 2020 i iscupaju neke 2000-3000 od mene.

Poslednja izmena:
^^Cek polako, u cemu je problem? Ne razumem. Ako si potpisao na 24 meseca, normalno je da ne daju, plati raskid ugovora ako ti ne odgovara. Ne podnosim telekom zbog njihove nakaradne politike, ali ne bih rekao da si u pravu.

Telekom je najvece ZLO koje kada te zarobi ne pusta te i onda ti je jedina mogucnost na silu da se cupas od njih. Ja sam resio da im ne placam vise ADSl i kada mi presele uvescu drugi NET a necu im vratiti ni opremu i jedva cekam sudjenje. Nece da ti oslobode rezervaciju za druge provajder, moras 24 meseca aktivno da imas, meni fali 2 da bi mogao da im vratim opremu i oni ne daju. Cekam ko zna koliko dok oni presele 50 m ADSL a ne smem da raskinem ugovor. Kada bi morao da im platim sigurno bi im naneo nekakvu stetu 5 puta vecu.
Znam da im jedan korisnik ne znaci nista ali sam mislio da sve imam ugovor tamo i ADSL iOpen IPTV i postpaid mob. Sada vise nista sa njima, Nikada. Za opremu i placanje ce oni mene zivkati a ne da ja na nedelju dana idem da vidim sta je sa ADSl-om. Bas cu da vidim na koliko zovu onda a ja cu biti tada u Nemackoj, Kini, Bangladsu pa kada se vratim. Mozda do 2020 i iscupaju neke 2000-3000 od mene.

Druze ako je situacija takva kako si je opisao to sudjenje sa njima ces GLAT da izgubis.Kad gos nesto u zivotu potpisujes uvek predji preko ugovora da ti se ne bi dogodilo da na kraju zahtevas neki raskid na koji ugovorom nemas pravo pre njegovog isteka,u slucaju Telekoma 24 meseca.Srecno ali slaba vajda od tvoje rabote.

Verovatno ste u pravu i recite mi ako gresim ali je najbolje da se vise za Telekom ADSL i Open IPTV I Postpaid ne interesujem uopste, kada ukljuce ukljuce ADSL nebitno koristim 2 meseca to je nekih 3.000 din. Necu ga ni ukljucivati i tog dana kada istekne sve to vratim im opremu koja je spakovana. A da sada u utorak odem i probam WiMAX i neki druge opcije imam. Mozda ne tako dobre ali cu biti srecniji da nemam posla sa Telekomom.

Jedino mozda kazem za godinu-dve kada vec dugo budem koristio drugi net ako kazu nema portova angazujem nekoga ko moze da ispita o cemu se radi i ako je bilo mogucnosti a nisu me povezali nanesem im neku ogromnu stetu.
Jedino ne znam sta se desava kada bi sada hteo da promenim broj jer i na taj novi stavljaju ADSL ili ne???
Nisam samo ja u pitanju ceo kraj muci muku sa netom a slabo znam ljude koji su kod Telekoma, BeotelNet uglavnom a morali su da se svadjaju sa Telekomom da nece kod njih, zivkali svaki dan da im oslobode liniju i da oce kod drugog provajdera. Jer su samo pitali kako sta koji uslovi a oni ih ubacili uproces odmah.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno