Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, eliminisan ti je overhead jer si se prijavio za iptv, iz cega proizilazi veca brzina. Vratice ti na staro ako ne uzmes iptv, a kad zavisi od njih.

Pojma nemam šta si mi sad rekao, ali protumači mi ovo.

A jesam se prijavio za iptv, tako da je to stvarno moguće. A mogu li ja njih da zavlačim, kao hoću iptv, samo ne sad, pa nisam u bg i tako dalje :D? Hoće li mi isključiti ove blagodeti?

Iz prilozenog screenshota se jasno vidi da ti je port otvoren na 10mbit-a, i da si sada software-ski ogranicen na 4mbit odnosno nisi vise podlozan duplom overheadu, teoretski bi sada trebao da imas od 468-492kb/s, sve zavisno od rutera MTU-a i ostalih parametara.

Jedina korist od IPTV-a je upravo ovo.

Poslednja izmena:
Vuče, a mi koji smo prijavljeni za speed-up na manjim paketima, kod nas je takodje znaci otvoren port na sledeću veću brzinu, i softverski je ograničn bandwith, tako da i mi gubimo tu overhead, može se primetiti da je i ping niži za otprilike 10ms, možeš li malo bolje pojasniti ovo za dupli overhead

Danas pre podne mi nije radio adsl, dioda za internet svetela je crveno (jetspeed router) , posto je bio neki nestanak struje pomislio sam da s nije mozda router pokvario, odneo sam ga kod ortaka, nije radio, takodje sam njegov (isti) doneo kod mene takodje ni on nije radio.
U priču sam ubacio još jednog ortaka i njegov hg520c router, takodje isprobano sve kombinacije (svaki kod svakoga) i na kraju se ispostavi da ne možeš da se s'nekim menjaš sa ruterom, jer taj ruter na drugoj telefonskoj parici neće da establish-uje PPPoE protokol sa adsl serverima i nema ništa od internet-a, a ranije je valjda moglo, Da li su nešto menjali?

@Peet

Juce od recimo 8:00 do 14:00 identicni simptomi ..
Ruter nije mogao da uspostavi vezu jer nije prolazila autorizacija username-a i password-a kod telekoma. Ili su nesto cackali ili ponovo nesto "sredili" .. Tako je bilo i pre 2 meseca ako se ne varam.

Meni od pre 2-3 dana se opet ne otvaraju neki sajtovi. Ima neko sličan problem?

Meni pre neki dan nije htelo da otvori Google sajtove... Ali proradilo posle par sati.

Imao sam problema sa linijom zadnjih par dana i iz Telekoma su mi ponudili da svoj Huawei HG520s(koji inače radi normalno) zamenim za HG520c.Zna li neko koji je bolji od ova dva rutera?Ovaj 520c je noviji,ali ne znači da je bolji.

Neki savet?

Inače,Telekomov serviser koji je dolazio da popravi liniju je rekao da je bolje da zadržim ovaj 520s jer navodno ima veći w-fi domet...ali nešto mu i ne verujem.

Poslednja izmena:
Ne uzimaj HG520c nikako, nije dobar uopste. Bolji je HG520s i koliko sam citao zapravo ima veci domet, a HG520c dosta los.

O cemu pricas, meni na telekomu ovo sto si linkovao otvara bez problema. Jedino da se bezi na SBB jer osim toga ne postoji bolji internet od telekomovog.

trojici vec danima ne otvara.. sad mi je otvorilo kad sam prebacio na google dns onaj 8.8.8.8

Da sa 8.8.8.8 DNS-om otvara.

Majku mu, trebalo bi napraviti spisak hostova i sajtova koji su blokirani u DNS-u pa da se rese ti problemi.

Mislim da se odgovorna lica za ovaj problem nalaze u Vase Carapica 13

Interesantno, probajte sa Chrom-om meni ga otvara bez problema, dok FF nece, isto telekom adsl

otvara ali telekom adsl google dns
nikad nisam drzao telekomove dns-ove..manje problema

Meni sve otvara (jos kada sam uzeo ADSL, odmah sam stavio Google DNS)

PS
Koristan link (ovaj prvi)

i na kraju se ispostavi da ne možeš da se s'nekim menjaš sa ruterom, jer taj ruter na drugoj telefonskoj parici neće da establish-uje PPPoE protokol sa adsl serverima i nema ništa od internet-a, a ranije je valjda moglo, Da li su nešto menjali?

od pre jedno godinu dana ne mozes da se kacis sa dve razlicite MAC adrese u nekom periodu pola sata/sat. iscupaj jedan ruter, iskuliraj jedno vreme pa nakaci drugi i uzivaj.

Bila je pre tu neka tema za ubrzanje paketa kod telekoma, a sad ne mogu da je nadjem (mozda je i kasno pa ne vidim). Sobzirom na ponude mrtvog sbb-a telekom je trenutno preskup za ono sto nudi. Da li neko ima neki info hoce menjati protok na paketima ili nista od toga ni ove godine ?

to ti je isto ko da si pito milana tarota hoces dobiti na loto...

od povecanja adsl-a za ovu godinu je pitanje dali ce ga uopste biti i ako ga bude pitanje je kako ce njihova centrala to da izdrzi?

a vec sam jednom reko da od povecanja sigurno ove godine nema nista jer su oni dostigli svoj limit na centrali... sada da bi mogli da izguraju povecanje oni moraju da u svojoj centrali zamene vec ionako dotrajalu polovnu opremu koju su kupili za adsl na tenderu i da ugrade opremu za adsl2+ ali pod uslovom da opet nadju neku polovnjacu jer para za nove se zna da nemaju (odnosno imaju ali nece stoka da da)...

tako da je to za povecanje jako diskutablino pitanje...

jos sada kada se uzme da iptv koisnici mogu da imaju dva ona box-a pa to je po jednom iptv korisniku dupli protok neta zabog ta dva box-a onda se necudite sto vam net na nekim deonicama ili delovima grada radi losije od drugih delova grada a da negovorim koliko se malo paznje poklanja za korisnike sa najmanjim paketima i koliko se ustvari oni sakate na brzinama...

ovo nebih pricao napamet jer sam imao kod telekoma click 1 i tacno se vidi da ne moze da izgura ni tih 110 kb kojih bi trebalo kada nesto skida da budu zakucani nego brzina non stop varira (imao sam ukljucen i speed up ali tu brzinu od 125 kb nikada nisam video) dok kada sam presao na click 2 e tu je stanje bilo malo bolje ali opet nije ni tu bajano dok sada na click 4 mogu da kazem da je stanje stabilno i da imam tu brzinu do 420 kb uvek zakucanu na torrentima ili ako skidam sa http-a...

Poslednja izmena:
sto kaze Smallville da Telekom ne obraca paznju na korisnike sa najmanjim paketima je 100% tacno!!

To ide dotle da su ih u mom gradu totalno i zaboravili i onda se desio neki kvar koji i dan danas traje , punih 3-4 meseca!!!!!! Znaci ovo sto pisem je 100% provereno tako da pojedini (ne mali broj ) korisnika klik 1 paketa ima download do 900kb/s i nikom nista jednostavno to niko ne primecuje!!!!!!!!
Tako da se ljudi sluze i kazu sto je brz ovaj klik 1 , KIDA!!!!!!!!

Korisnik sam paketa klik 1 (1024/128) e sad podneo sam zahtev za speedup kada odobre kako ga pokrecem u zeljeno vreme? Ili ga oni pokrenu za 24 sata kako je naglaseno prilikom zahteva pa sad u koje te vreme zatekne?
merio sam protok preko speedtesta....

http://img130.imageshack.us/img130/139/stest.jpg

naravno provericu da li je isti download sutra ali pitam da neke stvari pojasnim ranije u iscekivanju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno