Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam kao Vip korisnik dobio Click1plus paket po ceni Click1 paketa :p

@Gizmor Koji brzinu imas (i koji ruter - ja imam hg520s)?

Ja imam 4Mb i na st-u najveci rezultat mi je 3,51 Mb. U realnosti maksimalna brzina koju izvlacim je 425-426 KB/s. Mada sam ocekivao malo vise (bar nekih 450) s obzirom da mi je pre, kad sam jedno vreme imao 2 Mb, maksimalna brzina bila 229 KB/s.

Click 4 i prijavljen za speedup, ruter Pirelli wireless. Brzina ide od 490-520 KB/s, najcesce se vrti oko 497 KB/s.

Im ali neko problem zadnjih dana sa adslom ? bilo koji provajder... imam uzasan lag i SPIKE u bilo kojoj online igrici, ai ucitavanje stranica ponekad zabaguje... sta se to desava ?
ping je realtivno normalan ali desava se da i to ode u bestraga... ima li neko neku informaciju dal i nesto rade ili je to sve posledica sto NISTA ne rade... telekom ADSL

@gizmor

A kako si uspeo da se sa paketom click 4 prijavis za speedup?

Nikako, nemoguce je. Potpisao sam ugovor na click 1, uradio speedup pa presao sledeci dan na click 4. Jedino tako moze.

Nikako, nemoguce je. Potpisao sam ugovor na click 1, uradio speedup pa presao sledeci dan na click 4. Jedino tako moze.
Nemere ni tako ;)
Ti imaš tu brzinu zbog IPTV a ne zbog SpeedUP-a.
Jednostavno Telekom je preuzeo overhead na sebe jer im plaćaš IPTV

Kako sam menjao brzinu više puta ove godine: od Click1 do Click16 u zavisnosti od potrebe naučio sam proceduru :d
Svaki put kad promeniš Click paket moraš ponovo da se prijaviš za SpeedUP bez obzira da li menjaš sa na brže ili sporije (bar tako je na centrali Tošinom Bunaru)

Veoma moguce. Kao sto sam napisao ranije u ovoj temi, cim sam potpisao ugovor na click 1 imao sam punih 1mb a da nisam radio speedup. To mi je bilo jako cudno ali sam ipak odradio speedup da bi bio siguran, izgleda da nije imalo potrebe.

Pokusavam da se setim koji sam paket imao pre nego sto sam uzeo IPTV pre godinu ipo dana i ipak je to bio click 1, tek kasnije sam presao na click 4. Ja sam bio ubedjen da je speedup od tog click 1 paketa bio zasluzan za brzinu clicka 4.

Kako je kod drugih ljudi bez iptv-a? Jel stvarno ne moze nikako da se predje 3.5-3.7mb za click 4? Vidjao sam rezutlate drugih ljudi da imaju isto punih 4mb ali izgleda da su svi oni imali iptv.

Slazem se uz post boZZaP. Speedup aktiviran na "jednom ugovoru" nema veze sa "drugim ugovorom".

Inace moje iskustvo sa Telekomom, Odlazio sam tri puta da se prebacim na studentski paket. Prvi put bila neka luda baba, pa sam odustao. Drugi put jedna mnogo normalnija osoba, nakon mog raspitivanja o gubljenju porta, kaze da dodjem odmah na pocetku njihovog radnog vremena. Treci put odem u osam ujutru, nema guzve sve neke ljubazne tete. Sredile su sve tako da sam za 15 minuta dobio ukljucen studentski paket.

EDIT: @gizmor, pa i ja sam bio aktivirao speedup na starom paketu (click 1). A kad sam pitao u telekomu dok sam cekao na potpisivanje novog ugovora, potvrdili su da zahtev ne vazi na novom paketu. Mora se ponovo aktivirati (samo sto u slucaju paketa click 4, to je nemoguce).

Poslednja izmena:
Veoma moguce. Kao sto sam napisao ranije u ovoj temi, cim sam potpisao ugovor na click 1 imao sam punih 1mb a da nisam radio speedup. To mi je bilo jako cudno ali sam ipak odradio speedup da bi bio siguran, izgleda da nije imalo potrebe.

Pokusavam da se setim koji sam paket imao pre nego sto sam uzeo IPTV pre godinu ipo dana i ipak je to bio click 1, tek kasnije sam presao na click 4. Ja sam bio ubedjen da je speedup od tog click 1 paketa bio zasluzan za brzinu clicka 4.

Kako je kod drugih ljudi bez iptv-a? Jel stvarno ne moze nikako da se predje 3.5-3.7mb za click 4? Vidjao sam rezutlate drugih ljudi da imaju isto punih 4mb ali izgleda da su svi oni imali iptv.

Telekom je morao da uradi taj "reset" SpeedUP-a posle promene brzine. Praksa je pokazala da od uvođenja SpeedUP-a posle promene brzine (bez obzira na brzinu novog paketa) uvek si ostajao ograničen brzinom koju si imao sa SpeedUP-om dok te SpeedUP služba ne oslobodi.
Do ovih zadnjih par meseci uvek sam nekoliko dana ranije pre nego što mi treba povećavao brzinu uvek računajući na dva-tri dana limita dok sluižba koja menja brzinu Click paketa reši problem sa SpeedUP službom.
Očigledno da su najzad uveli proceduru da kada menjaš brzinu automatski ti se resetuje SpeedUP status. Tako da posle svake promene moraš ponovo da se prijaviš za SpeedUP

Na manjim centralama u manjim mestima brzina konekcije je uglavnom određena kvalitetom tehničke podrške u centralama. Tako da me ne čude rezultati koje pojedini korisnici imaju sa speedtestom (koji je ionako samo orijentacioni pokazateljk brzine)

Znam primer lika koji je vozio 10mbit/512kbit (kad je najveća ponuđena brzina bila 1536/192kbit) par meseci u besplatnom promotivnom periodu za IPTV i nikad nije ni uzeo ni instalirao opremu za IPTV :d

Kako vam radi danas ADSL? Meni prosto leti. Odmah sam primetio na Google strani, prvo sam mislio da sam se istripovao, onda sam probao jos 10-tak zahtevnijih strana i ucitao ih je za tren oka! Evo sta kaze na slici.Imam 2mbita adsl.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    29.7 KB · Pregleda: 105
Da nisi možda prijavljen na IPTV?

Onda ćuti i uživaj, pošto je očigledno došlo do greške.

EDIT: Pazi, meni je download isti, oko 230kB/s, ali sve je nekako brze. Evo radi mi download u FlashGetu na 230kB/s, a ja otvaram neke velike strane brze nego juce bez downloada u toku, koji dodatno sve usporava. Evo sad npr. YouTube stranu sam probao i otvara je kao sa hard diska, bez ucitavanja kesa, znaci iznova.

Meni se od malopre ubrzao net. Imam Click 1 paket i prijavio sam SpeedUp oko nove godine. Tada mi se zaglavio net na 2mbit. Od pre jedno 2 sata net mi radi na 4 mbit. Bas lepo sa njihove strane

pa kada u telekomu rade drinkeri koji kada podesavaju brzinu ili su vec odavno nadrinkovani ili im je mrsko ujutru da gledaju sta rade pa prave greske!

to se i kod mene dogodilo, pa imo sam click 2 i trazio sam tri dana da mi aktiviraju speed up oni mesto speed up-a da mi puste, puste 4 mb, ok ja se nezalim... sada cekam da vidim racun za ovaj mesec ako dodje na 2 mb uredu je ali ako dodje na 4 mb e onda ce da bude rasprave sa telekomom...

Koliko je malo potrebno da nam se vrati nada da ce biti ubrzanja :D
Odma neki izolovani slucaj i to je to, pada ubrzanje sigurno hehehe.

Od jutros mi se vratilo na 2mbit :(

Im ali neko problem zadnjih dana sa adslom ? bilo koji provajder... imam uzasan lag i SPIKE u bilo kojoj online igrici, ai ucitavanje stranica ponekad zabaguje... sta se to desava ?
ping je realtivno normalan ali desava se da i to ode u bestraga... ima li neko neku informaciju dal i nesto rade ili je to sve posledica sto NISTA ne rade... telekom ADSL

i ja imam isti problem a koristim telekom ADSL od 4MB/s ali od kad je uvedena i druga IPTV linija sve je krenulo nizbrdo mada da ne gresim dusu prvih par dana a mozda i celu nedelju je sve radilo kako treba cak sam imao i 1MB/s uploada!!!
a sad ne mrda dodje mi :crash:il da :wall:!!!
znaci ako neko ima kakav savet......

P.S.
savet ne treba da sadrzi druge internet provajdere kao sto su naprimer SBB ili kablovski net jer je to meni trenutno nedostupno !!!

kada mi zazvoni fiksni internet se prekine
a kada pricam na fiksnom telefon susti i sagovornik nista ne cuje
u cemu je problem?

Nisi stavio spliter na sve linije koje imas u kuci.

a) Spliter pokvaren
b) Spliter ne postoji
c) Spliter postavljen na pogrešno mesto

Imao sam isti problem. Spliter je postojao,pravilno stavljen itd itd, Problem je u paricama,loshe su,ne mogu da izvuku bandwitch za iptv+dsl. Imao sam preveliku autenaciju,i prenisku SNR marginu,kao i milione CRC greshaka za svega par minuta uspostavljene veze. ;) Kucaj 192.168.1.1 admin/ztonpk,i daj ss (screenshot). Ako je ovo kao sto sam naveo,,nazovi tehn. sluzbu,ili poshalji mail,s' obrazlozenjem,koje sam gore naveo. Verovali ili ne,ja sam god dana se ganjao sa njima.Preko 20 mailova,i 3 intervencije kod mene,dok nije sve doslo na svoje mesto.

Kod mene recimo ne puca internet ali se cuje sustanje u slusalici.
Imam dva IPTV stb-a i povezana su dva kompa na HG510.

Pitanjce...prešao sam sa Sezama na Telekom zbog ovog studentskog paketa, naravno, pa mi nije jasna jedna stvar...kod Sezama su mi dali proxy za ne daj bože, nekada je i korisno.
Sada nisam dobio proxy, a naravno da nigde ne mogu da nađem info. Da li uopšte ima ta varijanta kod njih i kako glasi, hvala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno