Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malocas sam prvi put nakon nekih ~20ak dana (studentski paket) izgubio konekciju, restartovao sam ruter i proradilo je ponovo:type:

hmm, evo ponovo prekid, promenio sam lan port i za sada radi

Poslednja izmena:
Budi sretan ako ti uvale Pirelli jer je to najkvalitetniji ruter u ponudi.

okaci ti to macku o'rep da je to najkvalitetniji ruter u njihovoj ponudi... pa ja sam u decembru bio dobio pirelija wifi i ***** je crklo posle 4 meseca koriscenja! a dok sam kod verata koristio tp link 8817 e to ti je moj prijatelju ruter za pozeleti, mali mocan, lak za podesavanja, pregledne opcije a ovde da se covek pogubi sa svime a o preglednosti istog to necu ni da komentarisem! jednom reciju los ruter, dobio sam ponovo isto ****** samo sto nije wifi... za sada radi a dokle ce e to ce da vidimo?

Sta da ti kazem, ja nemam takvo iskustvo sa Pirellijem. Podesavanja su mu ok, podeljeno je lepo u kategorije. Brz je i ne brljavi nikad, signal mu je fenomenalan, hvatao sam 40% signal od ortaka preko puta mene na 300 metara, a bolji je i od HG 520s i one nove propasti HG 520c. Mislio sam na telekomovu ponudu rutera sta mi sad pominjes TP link heh. Sta jos daju od rutera bese?

Svaki provajder bi trebalo da gleda da svojim korisnicima obezbedi kvalitetnu opremu. Sto to telekom kao najmocniji kod nas ne radi, to je pitanje. Ceo spektar rutera koje daje telekom je los.

Svaki provajder bi trebalo da gleda da svojim korisnicima obezbedi kvalitetnu opremu. Sto to telekom kao najmocniji kod nas ne radi, to je pitanje. Ceo spektar rutera koje daje telekom je los.

Ali je zato taj spektar jeftin, što njih u celoj priči očigledno jedino zanima. Meni su dali HG510 i ne mogu reći da imam primedbi (osim na dizajn uredjaja koji je odvratan), ali verovatno to može i mnogo bolje...

Sta da ti kazem, ja nemam takvo iskustvo sa Pirellijem. Podesavanja su mu ok, podeljeno je lepo u kategorije. Brz je i ne brljavi nikad, signal mu je fenomenalan, hvatao sam 40% signal od ortaka preko puta mene na 300 metara, a bolji je i od HG 520s i one nove propasti HG 520c. Mislio sam na telekomovu ponudu rutera sta mi sad pominjes TP link heh. Sta jos daju od rutera bese?

pa pominjem ga iz razloga jer je bolji od ovog pirelija, ovo cudo od rutrea a i onaj prosli ko da nezna sam da se rekonektuje na net kada mu pukne veze nego mu treba svinjska godina da bi budala skontala da je izgubila konekciju i da treba ponovo da je nadje a dok se nepoveze sa serverom to je da covek osedi, dok opet pominjem tp link sve to radi mnogo bolje i kvalitetnije!!!

@PeeT

nazalost ne...

Jel Pirelli ima ona podesavanja da filtrira MAC adrese? Ako ga dobijem kako da zastitim Wifi? Video sam ga par puta ali ga nisam nikada cackao!

Jel Pirelli ima ona podesavanja da filtrira MAC adrese? Ako ga dobijem kako da zastitim Wifi? Video sam ga par puta ali ga nisam nikada cackao!

Imaš mac filltering, i još wpa, wpa2,wpa and wpa2, 802.1x wep, non-802.1x wep, authentication only (mislim da sam sve prepisao :)), pa biraj.

Poslednja izmena:
Tnx, to me je zanimalo! Da znam ako mi donesu Pirelli-ja, a on to nema, da se odmah bunim!

Ništa, nego mislim da pirelija nećeš da dobiješ, jer sad dele neki što liči na nekakav mini radijator.

Lol, mini radijator. Nije mi to palo na pamet :D

HG520c%20view.jpg

Ako dobijes ovaj HG520c bice veselo jer je ubedljivo najgori u ponudi. Retko ruzan ruter.

Taj modem deluje kao pravi radijator na prvi pogled kada se pogleda fotografija.
A sto se ticine brzine, ADSL mi je 1.mb/s paket. Vec nekoliko dana mi je ovaj down.

Poslednja izmena:
Telekom za nove korisnike nudi godinu dana besplatnog LOKALNOG poziva za sve nove ADSL korisnike.

Za one iz Beograda to otprilike znači da će moći da zovu sve Bg brojeve.
Malo nedoumica da li to važi ia za one Bg brojeve koji počinju brojem 8 s obzirom da se zvanje tog broja iz užeg Beograda smatra pozivom međumesne a ne mesne linije.

Upravo sam dobio pojacanje za centralno grejanje u stanu! Jos jedan u nizu radijatora!! Al je gadan, pa za medalju! Hahaha! Upravo mi je bio lik iz Telekoma i odneo namuceni HG520s da bi mi uvaljao HG520c!
Bili su brzi,nemam zamerki! Mogu sutra da gledam fudbal! :cigar:

Uzeo sam studentski paket 4Mb/s pre oko mesec dana. Radilo je OK. Danas dodjem kuci i osetim da net radi sporije, odem na speed test i izbaci mi sledece:
.

Otvorim podesavanja rutera i vidim sledece:
Bandwidth Down/Up(kbps) 2449 / 253
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 3440 / 456
:) :) :) Videcemo kako ce ujutru biti .

Poslednja izmena:
Meni se promenilo sa 4095/253 na 4096/256, a promenili su se i snr i ostalo, za ovih skoro mesec dana

Telekom za nove korisnike nudi godinu dana besplatnog LOKALNOG poziva za sve nove ADSL korisnike.

Za one iz Beograda to otprilike znači da će moći da zovu sve Bg brojeve.
Malo nedoumica da li to važi ia za one Bg brojeve koji počinju brojem 8 s obzirom da se zvanje tog broja iz užeg Beograda smatra pozivom međumesne a ne mesne linije.

Koliko ja znam pre par godina je izjednacena cena poziva za lokalne i pozive na 8 koji su bili 4x skuplji. Tako da bi trebalo da vazi za sve 011 brojeve ako si u Bg.

Ipak je bilo prolazno, sad se sve vratilo u normalu. Malo sam se uspanicio :)

Koliko ja znam pre par godina je izjednacena cena poziva za lokalne i pozive na 8 koji su bili 4x skuplji. Tako da bi trebalo da vazi za sve 011 brojeve ako si u Bg.

Koristim ADSL ali mi provajder nije Telekom.
Nisam znao da je cena izjednačena dok to nisam pročitao u tvom postu, znam da je ranije poziv ka vangradskim linijama poput Padinske skele, naseljima pod Avalom, kao i prema Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu koji takođe obuhvataju osmicu.

Opet se vratilo usporenje preko Telekonja i ni jedna IP adresa ne valja.:wall: Download je 20 puta sporiji.:wall:

Poslednja izmena:
jes vala opet se vuce ko puz

Kad se brzina vrati na normalu nemoj slucajno da kazete kako nije bilo ubrzanja ove godine! :p

i to vise puta ove godine xD

ns, jedino je ping malo veci, obicno bude oko 35

neznam kako je kod vas ali kod mene u novom sadu u centru grada nema usporenja... osim sto oce neki put kasno uvece da pukne veza i to nije tako cesto nego primetim jednom u dve nedelje da se to dogodi, e sada mozda je to mnogo cesce samo ja nevidim jer nisam ni ja non stop kraj kompa!

evo mog testa...

[URL=http://www.speedtest.net][/URL]

a evo testa i na malo vecu udaljenost, osim sto je ping veci brzina je skoro pa izjedancena...

@Gizmor Koji brzinu imas (i koji ruter - ja imam hg520s)?

Ja imam 4Mb i na st-u najveci rezultat mi je 3,51 Mb. U realnosti maksimalna brzina koju izvlacim je 425-426 KB/s. Mada sam ocekivao malo vise (bar nekih 450) s obzirom da mi je pre, kad sam jedno vreme imao 2 Mb, maksimalna brzina bila 229 KB/s.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno