Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje pitanje se odnosilo na Corvus Coraxa, ali tvoje vrednosti su lose (SNR), SNR bi trebalo da bude sto veci (>30), a Attenuation manji.
Kod mene je 32,5/34,5 i 12,3/9,2
Sto se tice DL, tesko da kao free user prebacim 200K !, ali zato pustim rapid,MU, i jos neke i svaki cepa po ~100K bude oko 400K

Poslednja izmena:
čekaj malo 520-530kb/s na studentskom 4Mbit ili imaš onaj od 6Mbit?
meni je na firefoxu download max 450 a uglavnom 420.

4Mbit, studentski paket. Kao free user skidam jedan fajl 450-500KB preko MU.

ti si ocigledno "privilegovan slucaj", koje su ti vrednosti za SNR i Attenuation (web konfigurator/status/system info)

SNR Margin Down/Up(dB) 19.0 / 21.0
Attenuation Down/Up(dB) 15.0 / 10.0

Poslednja izmena:
I nije ti neki rezultat, mora da se neko u Telekomu malo zaj** pa ti pustio vise :zgran:

Prilozi

• huawey.JPG
    huawey.JPG
    72.6 KB · Pregleda: 142
I nije ti neki rezultat, mora da se neko u Telekomu malo zaj** pa ti pustio vise :zgran:

Nije, veruj mi. 500 puta sam ih zvao u roku od nedelju dana, da se neko zeznuo, primetili bi do tada. Nego imam IPTV.

Drug koji je uplatio 1Mbit, jos pre 2 godine, skidao je jos tada brzinom od oko 600-700KB/s. E, kod njega su se nesto zeznuli. Ne znam da li se situacija promenila u proteklih 6 meseci kod njega. hehe :D

U tvom modu:

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 20184 / 1102
Bandwidth Down/Up(kbps) 10000 / 509

Ili:

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 12416 / 1072
Bandwidth Down/Up(kbps) 8128 / 512

U modu u kome ga ja koristim.

Poslednja izmena:
Pozoves bilo kog provajdera i pitas?

Da li ovaj Telekom ima više od 2 operatera u nazovi internet podršci? Juče mi ceo dan net nije radio, zvao sam da prijavim kvar x puta, i svaki put nazovite kasnije. Dobio sam ih tek u kasnim popodnevnim časovima.

^ To izgleda neki pad sistema u vise krajeva. Znam da juce ceo dan nije imalo neta u kosjericu i pozezi.
Sramota da bez ikakvog obavestenja iskljuce ceo grad.

jel zna neko na koji bi način mogao da odradim IPchange na pireliju, ali da se to ne odrazi na IPTV? (treba mi za rapid)

^ To izgleda neki pad sistema u vise krajeva. Znam da juce ceo dan nije imalo neta u kosjericu i pozezi.
Sramota da bez ikakvog obavestenja iskljuce ceo grad.

Jeste rekoše mi da je na teritoriji cele Srbije bio neki kvar, ali da su samo neki korisnici zahvaćeni. A što je još gore isto se desilo pre 15-ak dana.

Ja sam imao net dok nisam ugasio komp i pokusao da se nakacim preko ps3 na net. Pola sata sam cackao misleci dda sam nesto zeznuo na konzoli. Posle tek skontam da je bio krvar kada sam pokusao sa kompa ponovo bezuspesno da se nakacim.

Ех, писао сам 20 минута пост у револту према Телекому и онда схватим да ипак није на мом нивоу да толико прозивам и сл., и обришем цео пост :)

У кратким цртама: био сам да се распитам у пословници на Теразијама везано за студенстки АДСЛ.
Епилог је да прво морам да раскинем тренутни уговор, који истиче за 2 дана и да им вратим стару опрему. Онда требам да чекам икс дана без интернета (и приде да се молим Богу да мој порт није дат некоме другом на кориштење), па тек онда да потпишем нов уговор.
Нико старе кориснике не зарезује ни 2 промила изгледа.

Pazi ovako, treba mi neko ko je imao slicnu situaciju ili zna informaciju. U inostranstvu sam nekih 4 meseca pa sam u januaru prekinuo ugovor sa telekomom da ne bih placao 4mb paket dok nisam tu bezveze, ali sam ostavio IPTV da mi ne bi zaboli port u centrali. E sad se vracam ovih dana u srbiju i hocu da napravim novi ugovor.

Zanima me sledece. Dakle bio sam njihov korisnik nekih 2 godine pre nego sto sam raskinuo ugovor pa me zanima jel je oprema koja mi ostala (HG510) moje vlasnistvo ili oni nemaju tu foru? Zanima me pre svega zbog toga kada sad napravim novi ugovor na 12 meseci da li ce mi dati novi ruter, po mogucstvu bih trazio WiFi zbog mnogo stvari ili ce da mi kazu nema nista, imas vec ruter gajbi?

Druga stvar posto vec imam aktivan port u centrali zbog iptv-a, vreme prikljucenja bi trebalo da bude znatno manje, fazon samo mi opet puste adsl, posao od par minuta zar ne? Mislim u idealnom svetu, u realnom je to dan, dva jel?

Treca stvar a kapiram da cu i tako uraditi, da potpisem ugovor za paket click 1 ili 2 a ne odma 4mb zbog speedup-a, u ovu tematiku sam malo vise upucen. Dakle na primer click2 da bih eliminisao overhead prijavom na speedup pa odmah promena na 4mb da bih imao zapravo tih punih 4 a ne 3,5mb koliko vidim po speedtestovima ostalih. Koji je vremenski period od kako podneses zahtev za promenu na veci paket do njegovog izvrsenja ako neko zna otprilike?

Pazi ovako, treba mi neko ko je imao slicnu situaciju ili zna informaciju. U inostranstvu sam nekih 4 meseca pa sam u januaru prekinuo ugovor sa telekomom da ne bih placao 4mb paket dok nisam tu bezveze, ali sam ostavio IPTV da mi ne bi zaboli port u centrali. E sad se vracam ovih dana u srbiju i hocu da napravim novi ugovor.

Zanima me sledece. Dakle bio sam njihov korisnik nekih 2 godine pre nego sto sam raskinuo ugovor pa me zanima jel je oprema koja mi ostala (HG510) moje vlasnistvo ili oni nemaju tu foru? Zanima me pre svega zbog toga kada sad napravim novi ugovor na 12 meseci da li ce mi dati novi ruter, po mogucstvu bih trazio WiFi zbog mnogo stvari ili ce da mi kazu nema nista, imas vec ruter gajbi?

Druga stvar posto vec imam aktivan port u centrali zbog iptv-a, vreme prikljucenja bi trebalo da bude znatno manje, fazon samo mi opet puste adsl, posao od par minuta zar ne? Mislim u idealnom svetu, u realnom je to dan, dva jel?

Treca stvar a kapiram da cu i tako uraditi, da potpisem ugovor za paket click 1 ili 2 a ne odma 4mb zbog speedup-a, u ovu tematiku sam malo vise upucen. Dakle na primer click2 da bih eliminisao overhead prijavom na speedup pa odmah promena na 4mb da bih imao zapravo tih punih 4 a ne 3,5mb koliko vidim po speedtestovima ostalih. Koji je vremenski period od kako podneses zahtev za promenu na veci paket do njegovog izvrsenja ako neko zna otprilike?

Prvo, ruter je njihov i moraces kad-tad da ga vratis. Ali imas prava da trazis Wi-Fi ruter tj da zamenis trenutni za njega.

Drugo, ako je kao sto je kod mene bio slucaj (raskinuo ugovor za net, iskljucili mi i iptv i net, sutradan ukljucili oba i povecali brzinu, a onda prekosutra me zvali na potpisivanje novog ugovora), onda ces cekati max 2-3 dana. To sve zavisi od njih.

A trece, brzina se menja momentalno. Nakon prve aktivacije SpeedUp-a cekas 24h, nakon toga svaka aktivacija je momentalna i promena brzine je momentalna... P.S. A zbog toga ja ustvari imam pravih (pa cak i vise) 4Mbit, a ne 3.5Mbit kao vecina ovde... Eliminisao sam overhead pre, pa sada ga nema u novom paketu. Extra. ;)

Imam ADSL i IPTV.Raskinuo sam ugovor u sredu oko 15h,dodjem kuci,naravno net ne radi,dok iptv radi normalno,sl dan,u 7 ujutru pusten adsl u rad,4 mbita,a posle 3-4 dana sam potpisao ugovor. :D

http://www.speedtest.net/result/804056972.png
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 19816 / 544
Bandwidth Down/Up(kbps) 10000 / 510
SNR Margin Down/Up(dB) 14.3 / 20.5
Attenuation Down/Up(dB) 20.0 / 10.4
Power Down/Up(dBm) 10.3 / 0.3

Prvo, ruter je njihov i moraces kad-tad da ga vratis. Ali imas prava da trazis Wi-Fi ruter tj da zamenis trenutni za njega.

Drugo, ako je kao sto je kod mene bio slucaj (raskinuo ugovor za net, iskljucili mi i iptv i net, sutradan ukljucili oba i povecali brzinu, a onda prekosutra me zvali na potpisivanje novog ugovora), onda ces cekati max 2-3 dana. To sve zavisi od njih.

A trece, brzina se menja momentalno. Nakon prve aktivacije SpeedUp-a cekas 24h, nakon toga svaka aktivacija je momentalna i promena brzine je momentalna... P.S. A zbog toga ja ustvari imam pravih (pa cak i vise) 4Mbit, a ne 3.5Mbit kao vecina ovde... Eliminisao sam overhead pre, pa sada ga nema u novom paketu. Extra. ;)

Taj fazon, ja sam bio jedan od prvih koji je eksploatisao speedup prijavu na taj nacin hehe pa sam sa kasnijim prelascima na veci paket uvek imao punu brzinu i vise, mislim tako bi i trebalo da bude za sve a ne samo za one koji imaju net kod telekoma ali sta ces, surovo. Trebao bi opet da imam ovakak rezultat ako sve prodje ok.

Ispod 4.05 nije padalo a i ping je bio oko ove vrednosti stalno.

Sto se tice rutera ok, trazicu im Pirelli ako imaju, prosli put sam od ortaka uzeo pirellija a dao mu moj HG510 posto njemu wireless nije trebao tako da u rezervi opet imam ovu semu :d

nije tacno... svako treba da pogleda svoj ugovor. ja imam u ugovoru da oprema ostaje meni... opet u selu sam skopio ugovor pre godinu dana, i tamo ne pise u ugovoru da je oprema moja, znaci mora da se vrati...

Odakle vam to da ruter ostaje vama posle isteka ugovora? Meni je receno da oprema mora da se vrati. Neostecena.
Posted via Mobile Device

ruteri

Svi koji su sklopili ugovor 2007. godine, oprema nakon godinu dana ostaje u vlasnistvu kupca. Tako bar stoji u ugovoru (ja sam ga sklopio u martu 2007).

^ tacnije pre septembra 2007 (ne secam se tacno datuma),ukoliko je ugovor sklopljen kasnije (posle septembra),modem se vraca (iako je proslo 2.5 godine)

Taj fazon, ja sam bio jedan od prvih koji je eksploatisao speedup prijavu na taj nacin hehe pa sam sa kasnijim prelascima na veci paket uvek imao punu brzinu i vise, mislim tako bi i trebalo da bude za sve a ne samo za one koji imaju net kod telekoma ali sta ces, surovo. Trebao bi opet da imam ovakak rezultat ako sve prodje ok.

Ispod 4.05 nije padalo a i ping je bio oko ove vrednosti stalno.

Sto se tice rutera ok, trazicu im Pirelli ako imaju, prosli put sam od ortaka uzeo pirellija a dao mu moj HG510 posto njemu wireless nije trebao tako da u rezervi opet imam ovu semu :d

Da li to znaci da novi korisnici nikad nece imati punih 4 Mbps, nego 3.5? Konkretno prvi put uvodim adsl, studentski paket, da li ce se vremenom samo popeti na 4 Mbps?

Da li to znaci da novi korisnici nikad nece imati punih 4 Mbps, nego 3.5? Konkretno prvi put uvodim adsl, studentski paket, da li ce se vremenom samo popeti na 4 Mbps?

hoće :d

-raskini studentski ugovor
-potpiši click2 po normalnoj ceni
-uključi speedup
-promeni na click4 po normalnoj ceni

i imaćeš puna 4 mbita ako ti ostane zaglavljen speedup

sada imaš 4 puta bržu vezu od "starih" korisnika po istoj ceni... pa ako ti fali još tih par kb isprati uputstvo

Poslednja izmena:
Ruter je njihov sve dok ugovor ne istekne, posle je tvoje vlasništvo.
ne. u ugovoru lepo pise, da se nakon raskida ugovora oprema mora vratiti neostecena.

medjutim, u ranijem ugovoru (ja sam kuci sklopi ugovor na samom pocektu) pise da oprema ostaje u vlasnistvu korisnika...

ako zelite, skeniracu oba ugovora, imam ih

Samo za ugovore iz 2007-e u kojima je to eksplicitno navedeno, po isteku ugovora, oprema ostaje vama, a u slučaju prevremenog raskida ugovora dužni ste da platite 5000 din + PDV.

U svim ugovorima iz 2008-e i kasnije, stoji da je oprema u vlasništvu telekoma i mora se vratiti istom u slučaju raskida ugovora.

Poslednja izmena:

Nesto ne verujem da ce brzina ici na gore. Mada i ne treba, ovo je sasvim dovoljno :D

OK je, ali bi 10/1MB bilo optimalno :type:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno