Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kalendarski meseci su u pitanju. Racun ti se ispostavlja do 1og u mesecu.
Ne zezaj da imam samo 2 meseca gratis !!!!!

Ako je stvarno tako, zvacu sutra da pitam, raskinucu ugovor, jer ja 28og potpisao ugovor, i da mi prvi gratis mesec istekne posle 2 dana.

Poslednja izmena:

Ako je stvarno tako, zvacu sutra da pitam, raskinucu ugovor, jer ja 28og potpisao ugovor, i da mi prvi gratis mesec istekne posle 2 dana.

ne da je stvarno neko je jasno ko dan! zato sam ja lepo bio sacekao da istekne mesec novembar pa sam u decembru bio podpisao ugovor pa sam imao tri meseca gratis!

Poslednja izmena:
^ ne znam kako je kod vas,

ja sam imao gratis mesec dana (od 17.feb do 17.marta) tako da
mi je click2 za mart iznosio 790 din, što mu dođe račun za period
od 17. do 31. marta.

meni su rekli jos u cetvrtak kad sam se raspitivao o studentskom adsl-u da ce mi racunati i april. ali sto se toga tice bas me briga 4x je brze za cenu 4x sporijeg.

ma nece racunaju ti tri meseca (90 dana) od kada si potpisao ugovor
evo ti moj primer: potpisan ugovor i uzet ruter 12. septembra
racuni od septembra do decembra

kvartal.jpg

racun za decembar kad su poceli da naplacuju posle 3 meseca (90 dana)

decembar.jpg

da ne pominjem da dok sam podneo zahtev za adsl i promuvao se malo po buvljaku, kad sam dosao kuci vec me cekao signal od ADSL (imao sam svoj ruter zakacan ali nisam imao user/pass koji sam dobio sutra kad sam potpisao ugovor)

@boZZaP U kojoj poslovnici si odradio ugovor.
Malo je ovo nejasno podneo si zahtev za ADSL pa si tek sutradan potpisao ugovor.

Kod njih je procedura totalno drugacija, potpisujes ugovor pa onda sve dalje.

Zato me prosto cudi gde ti je odradjeno tako.

Tako je bilo i u mom slucaju.

It's up and running:), jos da proverim ovo za 3 meseca gratis, pa da bude sve full.
Malo tehnikalija. Molim komentar.

u sobi wifi

lan

wlan na 30 cm od rutera

Namestio sam samo filtriranje po Mac adresi, mislim da je to dovoljno, praticu razvoj situacije preko nettools i sl. app.

Evo i torrent

Poslednja izmena:
^
Komentar za brzine, ili za torent? ;)

Elem, na EUnet-u sam pa me interesuje ko je u sličnoj situaciji, a da je i dalje (večiti) student, tj. koji je vremenski rok od raskida ugovora sa sadašnjim provajderom to zaključenja i puštanja signala ovog "akademskog". Nagužvano je dosta u Telekom prostoriji samo za ovakvo pitanje, pa ako postoji neki info iz prve ruke.

evo iskustvo sa sezama
podneo zahtev za mik prošli četvrtak, čekao 3 sata, odneo u telekom, tamo me svašta propitali, dali mi cedulju sa nekim kodom i rekli da čekam, kući nakačio stari sezam usb modem pošto sam ruter morao da im vratim da bi mi dali mik. koristio net bez problema. u utorak oko 9 ujutro pustili 4Mbit a u sredu oko 11 me zvali da mogu doći po opremu. bio tamo oko 18h potpisao ugovor dali mi taj novi wireless ruter sa built in antenom i to je to. rekli mi da su ih juče dobili oko 11 ujutro pa su odmah počeli da zovu sve koji su čekali na rutere.

i još nešto, zaposleni( tj ženska populacija) na spensu su jako prijatni i vole da se zezaju, tako da je proteklo u prijatnoj atmosferi što moram priznati uopšte nisam očekivao.
znači sezam mi nije gasio net svo to vreme ali je telekomu trebalo 5 dana da pusti četvorku. Možda ko je u gradu dobije brže, ja sam u Veterniku.

P.S.
trenutno jedini problem je pronalaženje torrenata koji idu 430kb/s. privatni HD trackeri uglavnom idu maximalno ali ovi ostali baš i ne. sad bih već mogao da razmislim o rapidu pošto ovim ugovorom sam dosta uštedeo na netu.

Poslednja izmena:
ma nece racunaju ti tri meseca (90 dana) od kada si potpisao ugovor
evo ti moj primer: potpisan ugovor i uzet ruter 12. septembra
racuni od septembra do decembra

Ugovor sam potpisao sredinom novembra 2009. godine i imao sam besplatno do kraja novembra, ceo decembar i januar .. Februarski racun je dosao u punom iznosu .. A i sami su mi sluzbenici i operater na 9813 rekli da se racuna kalendarski mesec .

Poslednja izmena:
@boZZaP U kojoj poslovnici si odradio ugovor.
Malo je ovo nejasno podneo si zahtev za ADSL pa si tek sutradan potpisao ugovor.

Kod njih je procedura totalno drugacija, potpisujes ugovor pa onda sve dalje.

Zato me prosto cudi gde ti je odradjeno tako.

posta u Pohorskoj
verovatno su bili novi sa procedurom
u svakom slucaju 90+ dana na najvecoj brzini :wall: (1536/768) a kad sam smanjio na potpisanu u ugovoru usledila su ona dva povecanja

evo iskustvo sa sezama
podneo zahtev za mik prošli četvrtak, čekao 3 sata, odneo u telekom, tamo me svašta propitali, dali mi cedulju sa nekim kodom i rekli da čekam, kući nakačio stari sezam usb modem pošto sam ruter morao da im vratim da bi mi dali mik. koristio net bez problema. u utorak oko 9 ujutro pustili 4Mbit a u sredu oko 11 me zvali da mogu doći po opremu. bio tamo oko 18h potpisao ugovor dali mi taj novi wireless ruter sa built in antenom i to je to. rekli mi da su ih juče dobili oko 11 ujutro pa su odmah počeli da zovu sve koji su čekali na rutere.

i još nešto, zaposleni( tj ženska populacija) na spensu su jako prijatni i vole da se zezaju, tako da je proteklo u prijatnoj atmosferi što moram priznati uopšte nisam očekivao.
znači sezam mi nije gasio net svo to vreme ali je telekomu trebalo 5 dana da pusti četvorku. Možda ko je u gradu dobije brže, ja sam u Veterniku.

P.S.
trenutno jedini problem je pronalaženje torrenata koji idu 430kb/s. privatni HD trackeri uglavnom idu maximalno ali ovi ostali baš i ne. sad bih već mogao da razmislim o rapidu pošto ovim ugovorom sam dosta uštedeo na netu.

veruj mi nije vredno to sto ces da uzmes rapidshare kad ti se isto vata ali samo ces vise vremena provoditi kraj racunara! probaj na neke od ovih prihatnih torrenta da se uvalis i bices prezadovoljan sa brzinama: www.bitsoup.org http://lasttorrents.org www.partis.si

Poslednja izmena:
Hvala kolezi scheilinkin-u na konkretnoj informaciji. :) Priupitao sam danas pomenute ljubazne gospoje (začuđujuće, uopšte nije bilo gužve), i dobio sličnu informaciju da se radi o svega par dana uz taj migracioni kod ako sam dobro zapamtio. Eh, jos samo da se pronađe taj indeks...

drugari...ja vec imam telekom adsl...znaci vise od godinu dana..istekao mi je onaj 12-mesecni ugovor...e sad jel imam pravo da sklopim ovaj ugovor sa povoljnostima za studente?

A zar bash na svakoj strani neko mora da pita ?? Prelistaj 5-6 stranica unazad i nacicesh odgovor...

drugari...ja vec imam telekom adsl...znaci vise od godinu dana..istekao mi je onaj 12-mesecni ugovor...e sad jel imam pravo da sklopim ovaj ugovor sa povoljnostima za studente?

pa ako si student ondak imaš :)
moraš prvo da raskineš taj ugovor koji se nakon isteka 1 godine automatski produžava, pa potpišeš novi. to sam pitao za komšiju koji je u istoj situaciji kao i ti.
To što si na telekomu znači da nećeš uopšte čekati.

Brzina je kao sto sam postovao, nekih 15% ispod deklarisana, sto je valjda u redu za ADSL i nije problem pri DL, ali surf nije bas, kod brata na SBB-u se strane otvaraju trenutno, a meni bas i ne!

Hm. Ne znam zasto je tako kod tebe. Kod mene je brzina cak i visa. Pogledaj moj sig. A strane se extra brzo otvaraju, ili kao sto ti kazes "trenutno".

Pa cekaj, ti imas i vise od deklarisane 4096/256!

meni čak brže deluje na laptopu preko wifi-ja, nego na računaru preko etherneta. sve se otvara trenutno, a streamnig u okviru homegrupe radi odlično. baš imam Lost blu-ray ripove u 720p od 2gb po epizodi i ni da štucne.

Zna Kleopatra ali ne radi vise u Srbiji:wall:.

Meni na click 4 paketu download 120KB/s, pet puta sam sve proverio, zvao tehnicku podrsku i dobio odgovor da ce proveriti imam li smetnji (a SNR i attenuation odlicni).

speed test je ok :)

ali dzabe down nece pa nece.

Poslednja izmena:
kad radis sppedtest iskljuci avirine guardove !

Meni na click 4 paketu download 120KB/s, pet puta sam sve proverio, zvao tehnicku podrsku i dobio odgovor da ce proveriti imam li smetnji (a SNR i attenuation odlicni).

speed test je ok :)

ali dzabe down nece pa nece.

lol? Kakvi rezovi za 4Mbit-a! :D
Ma dok ne zoves svaki dan nedelju dana, i ides od vrata do vrata, tvoj problem nece biti resen. Tako sam ja resio problem, kada sam im se na glavu popeo i kada nisu imali kud. Meni DL ide do 520-530KB/s, zavisno od torrenta. Preko MU-a ide oko 450-500KB/s. Skinem film za ~25min.

kad radis sppedtest iskljuci avirine guardove !

To si njemu rekao? Ja ne koristim Aviru. Zar Avira hoce da lazira Speedtest rezultate?

Poslednja izmena:
ti si ocigledno "privilegovan slucaj", koje su ti vrednosti za SNR i Attenuation (web konfigurator/status/system info)

Na kraju u cemu je bio problem?

SNR Margin Down/Up(dB) 14.3 / 32.4
Attenuation Down/Up(dB) 9.6 / 8.1

Pre dok sam bio na click 1 bile su i manje vrednosti.

a ovo je neko stvarno stanje

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno