Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^+1

Imam PTT KDS, ali od Interneta ništa... Ne koristim ADSL jer želim, već mi je to jedina normalna opcija za broadband.

Konacno je stigao ADSL i u moje mesto..!
Razmisljam da uzmem onaj studentski paket sa 3 meseca gratis...e sad posto nisam ranije imao ADSL (matora centrala) zanima me kako da se prijavim za ovu uslugu...da li da im posaljem prijavu preko neta ili da cekam u redovima u Novom Sadu...(a novosadjani znaju koliki su redovi)..Kontam da cu morati da odem do neke njihove poslovnice zbog licne karte i indexa...
Hvala

ako nemas dobru centralu,pozdravi se sa adsl-om :) zar nemas kablovski u ns ?

@one1

Mislim da je broj za informacije i prijavu ADSL usluge 9813 pa najbolje da ih pozoves i da se raspitas sve sto te interesuje.

Drugar ima problem sa ovom ADSL promocijom, naime ostala mu je stara oprema od telekoma sa ruterom hg520s a potpisao je novi ugovor za studentsku promociju i port je prekonfigurisan na brzinu 4.
Problem se javlja jer njemu ne prelazi brzinu od 1 dok kada sam isprobao moj ruter pireli brzina je bila 4.Da li neko zna u kakvom podesavanju bi bila razlika izmedju rutera kada sa mojim radi normalno.Napominjem da je isproban jos jedan ruter marke Airlive WT-2000ARM sa kojim je isto davao brzinu 1.

evo,mozda nije najbolji kvalitet ali je premijerno
promo flajer za akademski ADSL (tj. studentski)
slikano je mobilnim pa je zato lose
bice i druga strana samo kad stignem :)

Prilozi

• IMG_0261.JPG
    IMG_0261.JPG
    248.9 KB · Pregleda: 202
Drugar ima problem sa ovom ADSL promocijom, naime ostala mu je stara oprema od telekoma sa ruterom hg520s a potpisao je novi ugovor za studentsku promociju i port je prekonfigurisan na brzinu 4.
Problem se javlja jer njemu ne prelazi brzinu od 1 dok kada sam isprobao moj ruter pireli brzina je bila 4.Da li neko zna u kakvom podesavanju bi bila razlika izmedju rutera kada sa mojim radi normalno.Napominjem da je isproban jos jedan ruter marke Airlive WT-2000ARM sa kojim je isto davao brzinu 1.

Isti problem imam. Konačno sam dobio adsl (studentski paket), ali brzina je 1024/128. U statusu rutera stoji ova brzina, download ne prelazi 100KB/s. Zvao sam tehničku podršku, zaveli su problem i kao biće rešeno za maksimalno 48 sati, u šta sumnjam. Dobio sam havajca HG510, nisu imali nijedan wireless ruter. :mad: Napomenuli su da će uskoro nabaviti veću količinu wireless rutera, kao i da će starim korisnicima biti omogucena zamena, ali se ne zna pod kojim uslovima. Verovatno će morati da se doplati ~2K dinara.

Pisao sam već na ovoj temi o problematici prelaska sa starih telekom paketa na studentski bez gubljenja porta. Konačno sam prešao na ptt gde ću biti jedan mesec i onda nazad na telekom. Elem, sada sam odmah uzeo 4Mb, da se naviknem :D, kad ono medjutim

:D
Nažalost, neka je greška, realno torrentujem sa oko 420kb/s, al bi bilo lepo...

ako nemas dobru centralu,pozdravi se sa adsl-om :) zar nemas kablovski u ns ?

Ja sam u Begecu to ti je na 15 km od NS...tako da nemam kablovsku a do skoro nisam imao ni adsl...Medjutim jutros mi salje beotel net mail da su se stekli uslovi za uvodjenje adsl-a u Begecu i da ih kontaktiram...
2 sata posle njih me zove na mobilni sezam pro i oni me cimaju da zakljucim ugovor sa njima...Svi se otimaju oko mene :laugh:

Bio sam na kraju do telekoma (sreca pa nije bila guzva) i ostavio podatke pa sada treba samo da cekam da me nazove njihova sluzba i da potpisem ugovor...

No kad smo vec kod studentskog promo paketa devojka koja radi za salterom mi je rekla sledece:

"potpises ugovor na godinu dana, prva 3 meseca su ti besplatna a ostalih 9 meseci placas cenu za paket click 1 (1Mb) a imaces click 4 (4Mb)"

U prevodu placacu 9 meseci 1400 din a protok ce mi biti 4 Mb/s...
Mislim da se ona malo zeznula...

Predjoh i ja na studentski paket. Jako sam zadovoljan brzinom i kvalitetom veze sa internetom. Testove mozete videti u mom potpisu.

No kad smo vec kod studentskog promo paketa devojka koja radi za salterom mi je rekla sledece:

"potpises ugovor na godinu dana, prva 3 meseca su ti besplatna a ostalih 9 meseci placas cenu za paket click 1 (1Mb) a imaces click 4 (4Mb)"

U prevodu placacu 9 meseci 1400 din a protok ce mi biti 4 Mb/s...
Mislim da se ona malo zeznula...

Nije se zeznula, lepo ti je rekla.

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem...To je onda ekstra ponuda...samo da mi odobre do 30. juna...

Nije vazno da li ces da dobijes do 30. juna, vec je samo vazno da se prijavis za vreme trajanje akcije, a ti si to i uradio.

ja imam klik 1 i ok je za igranje (16 na 16 i ping je oko 20-40 prosecno,zavisi od servera do servera)

Od danas mi nesto net mnogo tripuje.:wall: Koristim Havajca 520s i ADSL lampica se brzo upali ali da se upali Internet lampica treba mu citava vecnost (od nekoliko minuta do 1 sat).:wall: Kada se konekcija u potpunosti uspostavi onda sve radi normalno. Ako pokusam da se rekonektujem...onda deja vu.:wall:

U poslovnici Telekoma u Zajecaru kazu da je sa portom sve uredu a call centar u BG nema sanse da se dobije.

Da li ovo moze da bude problem do Telekoma ili pocetak kraja Havajca ?

Od jutros isti sluchaj i kod druga na HG520s. Nece da uspostavi PPPoE vezu kada se rekonektuje, pa mu treba oko sat vremena da se zakachi.

Poslednja izmena:
Znaci raspad sistema.:wall: Voleo bih da Vuk ima neku insajdersku informaciju o razlogu ovog problema.

hmm. ja imam jetspeed i nije mi radio pre sat vremena.... zona jug takodže.

To telekom izvodi radove na ubrzanju postojecih paketa zato dolazi do prekida:d....:wall:

Isti slučaj i kod mene....a internet se vuče ceo dan... (kad konačno zasvetli internet lampica ;) ) Kakvo li je stanje na PTT-KDSu ? Ozbiljno razmišljam da im se vratim...

Poslednja izmena:
U bg su rekli da se radi na povecanju...tacnije,danas su testirali da nam svima povecaju duplo ali ce polovini paliti i gasiti "lampice" na sat vremena naizmenicno prvoj i drugoj grupi...to su testirali a spremaju i akciju za stare korisnike koji ce potpisivanjem novog ugovora na 99 godina dobiti privilegiju koja ce se zvati "2 sata imas 1 nemas"...cim zavrse testiranje paljenja i gasenja lampica bice objavljena akcija ali samo u novom "telekonj" zurnalu koji ce se simbolicno naplacivati 99din a svi ce dobiti obavestenje da dodju u najblizu poslovnicu da podignu zurnal pod uslovom da spreme sitan novac ili nista od povecanja a i zurnala...:D;)

Meni je glavna gnjavaza nestajanje, tj, zamiranje signala. U zadnja dva meseca deshava se konstantno, par puta dnevno.

Znachi, bash temeljno podeshavaju protok :p

kod mene nocas prekid jedno 3-4h normalno se konektuje na centralu ali lampica internet ni da trepne a kamoli da se upali :)

... Ma i ovako sam se zamalo posvadjao sa babom u mts-u. Ja pitam ako vec nemaju bezicni da li onda imaju obican ruter? A ona kaze da oni daju samo modeme i nikad nisu ni davali i jos pocinje ona da pizdi, kad sam krenuo da objasnjavam razliku. ...

Ne mogu da verujem! Ista priča u mom slučaju pre 2god!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno