Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto 18og putujem u inostranstvo i tamo ostajem tri meseca, trebalo bi da otkazem adsl kod telekoma jer pretpostavljam da ne postoji nijedna druga alternativa da se zamrzne moj port bez placanja ta tri meseca? Ugovor sam sklopio 23.4.2008 tako da je minimalnih 12 meseci zavrseno.

Ono sto me zanima, posto takodje imam iptv, ako njega ne otkazem pretpostavljam da cu time sacuvati moj port u centrali, i omoguciti lakse ponovno prikljucivanje kada se vratim u aprilu, jel da? Da li je neko imao slicno iskustvo?

Gizmore, port ti sigurno ostaje ako ostaviš IPTV, a kad se vratiš samo prijaviš ADSL i možda ubodeš i akciju 3 meseca po 1 dinar, pa eliminišeš to što si plaćao IPTV džabe 3 meseca.
Pozdrav!

Ocigledno im nije dovoljno, oni bi samo jos i jos....

„Telekom“ danas odlučuje o štrajku

O zahtevima reprezentativnih sindikata „Telekom Srbije“ za povećanje zarada Vlada se ni juče nije izjasnila, ali ako odbije njihove zahteve sačekaće je nimalo ugodan štrajk, u kome je moguća i blokada kompletnog elektronskog finansijskog poslovanja. Stručna javnost je sa iznenađenjem primila vest da se, uz Elektroprivredu Srbije (EPS) i Termoelektranu „Nikola Tesla“ (TENT), na primanja žale oni čije zarade daleko premašuju prosečnu srpsku platu.

Dok su vođe sindikata „Telekoma“ iščekivale reakciju Vlade na njihove zahteve stigle su reakcije na odluku izvršne vlasti da zaposlenima u EPS ipak povećaju zarade.
- Neprihvatljivo je da se iz republičkog budžeta daje novac za povećanja zarada u EPS i da građani ne znaju šta je sve dogovoreno između Vlade i sindikata EPS. Neprihvatljivo je i to da sudbina zahteva štrajkača u Srbiji zavisi od toga koliki je nečiji ucenjivački potencijal – ocena je Saše Đorđevića, saradnika Instituta za tržišna istraživanja.
Nema javnog odgovora na pitanje zašto u državi ne postoji finansijska disciplina i zbog čega se Cvetkovićev kabinet ne drži vlastite odluke o zamrzavanju zarada u javnom sektoru, već pravi razliku među zaposlenima kojima je država poslodavac. Ali, očigledno je da iza takvog ponašanja Vlade stoji politički strah od talasanja koje bi izazvalo prevremene izbore „u nevreme“ za aktuelnu vladajuću koaliciju.
- U EPS-u, umesto povećanja zarada, treba najpre smanjiti broj zaposlenih, kao i troškove poslovanja, i tek tada uvećavati primanja, ali od novca kojeg EPS zaradi – smatra Đorđević.
Predstavnici Vlade i Sindikata EPS-a su 8. januara dogovorili da se iz dobiti ostvarene prošle godine, ali i iz dobiti koja će tek biti ostvarena do kraja ove godine, obezbedi 3,75 milijardi dinara za linearne isplate radnicima. To je do osam odsto mesečnog dodatnog primanja uz prošlogodišnju platu. Sa druge strane, uspeh u pregovorima imali su sindikati TENT jer su posle dvodnevnog štrajka dobili povećanje zarada od 8,5 odsto, koje je kreirano kroz plaćen rad u smenama.
Razlog za negodovanje javnosti je u tome što, prema podacima poslovodstva EPS, gubitak ovog javnog preduzeća za prošlu godinu iznosi oko dve milijarde dinara. Osim toga, zna se da je Vlada preuzela obavezu pred MMF da ove godine neće povećavati penzije i zarade u javnom sektoru.
Sindikati „Telekom Srbija“, međutim, u prvi plan borbe za povećanje zarada, isplatu regresa i toplog obroka stavljaju činjenicu da ne posluju sa gubitkom i da su prošle godine ostvarili rekordni prihod.
Slavoljub Kandić i Miroslav Joksimović, lideri dva reprezentativna sindikata, ističu da za ove zahteve imaju podršku poslovodstva i da je sada „sve u rukama Vlade Srbije“.
Dok Kandić očekuje da će sa „nekim iz Vlade“ sigurno biti postignut dogovor, Joksimović ističe da će danas njegov sindikat odlučiti o štrajku.
- I Jedinstveni sindikat, kao reprezentativni, doneće takvu odluku, samo što oni imaju drugačiju dinamiku. Nema sumnje da štrajkujemo ako naši zahtevi ne budu usvojeni – kaže za „Blic“ Joksimović..

Strah od prodaje
- Brinem da je sve ovo samo priprema za jeftinu prodaju Dojče Telekomu koji je pokupovao sve u okruženju. Znamo da je NIS procenjen na 2,2 milijardi evra, a prodato većinsko vlasništvo za 400 miliona evra plus investicije od 500 miliona evra. Mi u junu ove godine konačno izlazimo na berzu i ako „Dojče Telekom“ pokupuje akcije od građana i zaposlenih, sa vlasništva od 20 odsto doći će na 47 procenata, a onda im nije teško da postanu većinski vlasnici. Ovo je bitka za socijalni program – kaže Joksimović.

Pola srbije ce podrzati njihov strajk.... ako nam prvo dupliraju net :D

Ako stvarno nemci postanu gazde u Telekom to će biti ravno katastrofi. Nažalost, mislim da je to neminovno

A zasto tako mislis?

Zato što je prelazak takvog resursa u tuđe ruke uvek loša stvar. A posebno je loše što je telekom džin na tržištu telekomunikacija bez konkurencije, pa će nemci učiniti sve da tako i ostane svojim lobiranjem. I što će sva čista dobit odlaziti u Nemačku. A plate zaposlenih strogo ograničene, što je loše i makroekonomski, jer onaj ko ima manju platu, manje i troši...

Poslednja izmena:
Mene licni ne interesije makroekonomski sta ce biti. Ja samo znam ovo, kad god treba da se povecaju plate oni najave strajk i poskupe usluge, a njihova usluga ostaje na istom nivou. Umesto da se dobit ulaze na poboljsanje infrastrukture, ona odlazi ko zna gde, a garant kad se bude prodao pronacice se veliki dug kao i kod NIS-a. I na kraju ce ispasti da su nase najprofitabilnije firme u stvari veliki gubitasi koji su se pokrivali zahvaljujuci nama poreskim obveznicima.

Takođe se slažem sa Tepodong-om...sve to JAKO loše utiče na našu makroekonomiju. Mi svi mislimo da ćemo sa tim dosta dobiti, ali oni neće kupiti Telekom da bi nama bilo bolje, već da bi oni što više zaradili. Sve pare će naravno odlaziti u Nemačku i tamo će se ulagati u njihovu telekomunikaciju (ako uopšte ima i potrebe za tim) i tako mi opet nećemo dobiti ništa.
Isto to smo videli i sa VIP-om, koji je najavljivao neke extra cene, ali šta smo dobili? Konkurenciju? Kakvu konkurenciju? I dalje su razgovori skupi...ma...sve u svemu...katastrofa

Stvarno, kako pokvariti router? Hocu i ja da pokvarim svoj Huawei, pa da se okusam da vidim hocu li biti te srece da dobijem huawei sa WiFi ili Pirelli. :) Ko zna kako neka mi posalje PM.
I za koje vreme bih dobio novi router, otprilike? ^^

Telenor je koliko ja znam Norveski. teleNOR!!!

Isto to smo videli i sa VIP-om, koji je najavljivao neke extra cene, ali šta smo dobili? Konkurenciju? Kakvu konkurenciju? I dalje su razgovori skupi...ma...sve u svemu...katastrofa

Ja smatram da smo "dobili" trećeg operatera zato "jer smo ga tražili", po sistemu: "tražili ste ga - evo vam ga", a da kada smo ga tražili nismo znali kakvog da tražimo i naravno da nismo (ni mogli) imali sreće...

...Umesto da se dobit ulaze na poboljsanje infrastrukture, ona odlazi ko zna gde...

Koliko godina ti imaš? :d

BTW; jedna srodna tema:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=220594

Zato što je prelazak takvog resursa u tuđe ruke uvek loša stvar. A posebno je loše što je telekom džin na tržištu telekomunikacija bez konkurencije, pa će nemci učiniti sve da tako i ostane svojim lobiranjem. I što će sva čista dobit odlaziti u Nemačku. A plate zaposlenih strogo ograničene, što je loše i makroekonomski, jer onaj ko ima manju platu, manje i troši...

Pa zar sada plate nisu ogranicene? Vidis da se zaposleni u nasem telekomu bune - hoce povecanje! ;)

Posto sam bio tamo i video kako sve to funkcionise (dakle u Nemackoj, da ne bude Norveska) i mogu ti reci da u opste nemam zamerke na rad Deutsche Telekoma, ima i dosta zdrave konkurencije pa su cene dosta niske, evo na primer moj brat ide preko ovih: http://www.alice-dsl.de/. Tamo ljudi ne znaju sta znaci "da li ima portova u centrali". Imam kolegu koji radi u Stuttgartu u Deutsche Telekomu u tehnickoj podrsci - kaze da ne sme sam svoj zahtev da obradjuje (dakle ako on licno ima neki tehnicki problem kod kuce) - isto mora u red...

Jedno je kako to funkcioniše u Nemačkoj a drugo u ostalim zemljama (bivšim istočnim) koje im služe samo za ubiranje profita. Oni već sada u Telekomu preko grčkog OTE-a čiji su vlasnik upravljaju i zajedno sa tih 20% vlasništva imaju takva prava da je to čudo. Drugi deo je država i kad se to sve spoji imamo to što imamo.

Poštovani,

Telekom Srbija a.d. planira da omogući svojim korisnicima da izvrše zamenu postojećih za wireless ruter. U toku je izrada procedure.

Molimo Vas za strpljenje.

Ovo sam dobio kao odgovor na pitanje da li je moguće i na koji način zamenuti običan Pirelli ruter za Wireless. Dočekaću koliko ja vidim, procedura se izrađuje verovatno uz neku doplatu , čisto sumnjam izvolite samo pošto ste pod ugovorom.

Kada dash vishe para :)

Zar vi i dalje mislite da telekom mozhe da izgura vishe od 16Mbita? LOL mozhda kod 10% korisnika......

a sto bi davali vise para kada je i ovo sto nude preskupo a nekvalitetno!

naravno da mogu da daju vise od 16 mb samo nece jer samim time bi onda morali da uloze brdo novca u novu opremu da bi centrala bila adsl2+ a ne ovo oprema koju sada poseduju je adsl i to su dobili sa tendera polovnu!

naravno da se sve moze ali se nece. mnogo toga u ovoj drzavi se moze uraditi za dobrobiti gradjana ali sto bi se kada ima budala koje ce placati i ovo sto se daje po astronomskim cenama!

ali ako malo bolje pogledate nije ni sbb vise sto je bio, a zasto? pa pogledajte svi ovi koji su podpisali ugovor su poceli da kukaju i da se zale na brzinu jer nije to to!

tako da sada nam nepreostaje puno opcija ili adsl ili sbb pa ko se za sto odluci ali dok se prave pare neuloze u opremu, kablove, ljudstvo mi pravi net jos dugo vremena necemo videti!

Malopre sam dobio e-pismo od voljenog monopoliste, pogadjate već verovatno, nagradili su svoje verne korisnike uslugom "Muzikom"?! O ubrzanju/pojeftinjenju ni reči, odgovorio sam im kako dolikuje:

Baš vam hvala, ali ovo me ni najmanje ne zanima. Jedino što me zanima je da li planirate uskoro da bar poduplate protok na ADSL-u i tako se makar malo približite konkurenciji:

Kako ne razumete da nam nije do kojekakvih omnifona, 066 pripejd i postpejd brojeva, a sad i ovog Muzikom-a (ko li mu dade ovako glupo ime!?).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako sam se suzdržao, na kraju je razum ipak prevladao. Ne treba biti (jako :d) vulgaran sa njima, tako mogu samo da nam teraju inat. E što su nas usrećili Muzikomom :wall:

Kako vama rade torenti u poslednje vreme?
Jel se meni cini ili to telekom krajcuje torente :S
Sve sam podesio da radi ko bombona, otvoren port, ne blokira ga firewall ima seed-era kolko hoces i opet max. dl. je oko 30 kb/s (paket je 1024/128) s tim sto varira nenormalno od 5 pa do 30+ kb/s nema ni K od konstantnog :S
Ja stvarno ne znam...
koga zvati i kome se obratiti??

Poštovani,

Telekom Srbija a.d. planira da omogući svojim korisnicima da izvrše zamenu postojećih za wireless ruter. U toku je izrada procedure.

Molimo Vas za strpljenje.

Ovo sam dobio kao odgovor na pitanje da li je moguće i na koji način zamenuti običan Pirelli ruter za Wireless. Dočekaću koliko ja vidim, procedura se izrađuje verovatno uz neku doplatu , čisto sumnjam izvolite samo pošto ste pod ugovorom.

I mene ne bi cudilo da ti traze doplatu, mada bi ti svuda u normalnom svetu trebao da ga dobijes dzabe kao stari korisnik usluga, kad vec novim mogu da daju popust od 4 500 din, tj tri meseca fraj koriscenja usluga...i plus dobiju wifi ruter ....

Mažu mi oči sa takvim odgovorima već mesec dana i Mailom i telefonom a ja do Wireless rutera ću doći nikad. Nemogu da grešim radi mi ADSL 1MB bez ikakvih smetnji torrenti , Youtube sve ok kod mene u Novom Sadu (Petrovaradin) ali da mi se dočepati SBB a ne ove PTT KDS nemam ni kablovsku televiziju kako mu bog rekao a ne njihov Broadband. Otišao ja početkom decembra da potpišem ugovor ajd stigao port posle 2,5 meseci kad ono "Gospodine Wireless rutera nemamo ako želite običan može , ako ne želite nemojte ni potpisivati ugovor" Ja čekao port skoro tri meseca uzeo onu kutiju sa Pirellijem i izašao napolje iz poslovnice u NS.

Dobar si, ja sam dobio havaji mt882:S:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno