Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
tu si negde, vidi kako stoji kod mene:

Pinging 209.85.229.104 with 32 bytes of data:

Reply from 209.85.229.104: bytes=32 time=46ms TTL=51
Reply from 209.85.229.104: bytes=32 time=45ms TTL=51
Reply from 209.85.229.104: bytes=32 time=46ms TTL=51
Reply from 209.85.229.104: bytes=32 time=47ms TTL=51

Ping statistics for 209.85.229.104:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 45ms, Maximum = 47ms, Average = 46ms

Pirelli nije krs, radi veoma dobro. Username/password za konekciju? Treba mu za bridge mode, zasto? Ne treba mu username/password za konekciju, samo treba da ukljuci LAN kabl u port 1, drugu stranu u komp i voila.

Oni su skapirali da mu treba user/pass za setovanje rutera. To je vec odavno poznato:

username: admin
password: tzlkisonpk

Kada smo vec kod Pirelli-ja da ne otvaram novu temu, naime sve radi pristojno, jedini problem koji se meni desio da dok sam jednim PC-jem nakacen preko Wireless-a na njega ponekad ne mogu da se ukacim sa iPhone-om, tj. ukacim se ali nema neta, dok Pirelli u tom trenutku vidi oba client-a ali net radi samo na racunaru. Onda ugasim komp, restartujem router i na iPhone-u proradi net... cudno.

Ako neko ima slicnu kombinaciju kuci voleo bih da cujem utiske, ili bar bilo kakva 2-3 clienta preko WLAN-a...

Ne znam da li je slicna situacija ali meni lepo radi u isto vreme na primer wireless na ps3, na laptopu , i net na glavnom kompu preko lan-a bez ikakvih problema. To za iphone ne znam sta bi moglo da bude.

Ja sam na Huawei-u imao problem da kada se nakacim preko wlan-a sa jednog kompa koji je blizu rutera, onaj koji je dalji izgubi signal... :\
Tacnije imam i dalje...
I kad smo kod toga, da li ovaj Pireli ima "jaci" wireless od huawei-a? Da se (ne) za'ebem da uzmem njega...

Da li je neko uspeo da zameni router zato sto mu se htelo??? Ja hocu wlan da bih i iz spavace sobe mogao na net sa lapom a to ne mogu sa H510, potreban mi je wlan a ne znam da li ce oni hteti da mi zamene!?

Da li je neko uspeo da zameni router zato sto mu se htelo??? Ja hocu wlan da bih i iz spavace sobe mogao na net sa lapom a to ne mogu sa H510, potreban mi je wlan a ne znam da li ce oni hteti da mi zamene!?

Nece hteti da ti ga zamene iz cista mira to znam 100%, pricalo se dosta o tome ovde. Jedino da ga pokvaris namerno (i o tome je bilo reci :D) pa onda imas sansu da ti daju pirelli ili hg520s, mada mogu najopustenije da ti daju opet hg510 koji je neko drugi vratio.

Moje pismo korisnikoj sluzbi Telekoma,bez okolisanja....

Pitanje: Da li Telekom razmislja o povecanju brzina DSL-a? Razlog za ovo pitanje je to da imam ponudu kablovskog operatera sa cenama duplo jeftinije nego Telekom (ili drugacije formulisano,za iste pare duplo vecu brzinu). Telekom bi trebao da bude iskren prema svojim korisnicima i saopsti korake i datume koje preuzima u tom pravcu a ne da svojim cutanjem nas baca u zablude i intrige koje jedino koristi Telekomu da nam zavlaci ruke u dzepove. Molim vas za odgovor sa podacima o povecanju brzine naravno sto pre jer mi nije u interesu da za neki proizvod bacam pare a 2 metra dalje imam to isto za upola cene.Hvala!

Cc: Info ([email protected])

Poštovani,

trenutno ne postoje precizne informacije o povećanju brzina Paketa usluge ADSL.

Telekom Srbija a.d. svakako misli na svoje verne, postojeće korisnike usluge ADSL i istima periodično organizuje Kampanje u okviru kojih ostvaruju pogodnosti prilikom korišćenja drugih usluga Telekoma Srbija a.d, u određenom vremenskom periodu. Do sada smo npr. u ponudi imali Kampanje usluga: Speed up-a, IPTV, prepaid 066 SIM kartice, Omnifon, kojom su obuhvaćene usluge: Identifikacija pozivajućeg pretplatnika, Preusmeravanje dolaznih poziva-bezuslovno, Konferencijska veza tri učesnika, Poziv na čekanju.

Shodno navedenom, Telekom Srbija a.d. u budućem periodu priprema iznenađenja za svoje postojeće korisnike usluge ADSL, o čemu će korisnici biti blagovremeno obavešteni putem sredstava javnog informisanja i našeg sajta na adresi: http://www.telekom.nadlanu.com/

Uz zahvalnost na ukazanom poverenju u usluge koje pruža Telekom Srbija a.d, srdačno Vas pozdravljamo, u nadi da ćemo i ubuduće uspešno sarađivati na obostrano zadovoljstvo.

S poštovanjem, Telekom Srbija a.d.

www.telekom.rs

Hahahaha koji carevi ovi iz telekoma :D

U fazonu nemamo pojma da li ce povecanja biti, ali budi zahvalan sto imamo druge beskorisne stvari koje nabrajaju. Nebitno je to sto imaju duplo manje brzine za duplo vise para, ali eto nadoknadicemo to novim servisom "Muzikom" i Konferencijskom vezom sa cak tri učesnika haha.

Dolazak Telenora mora da promeni neke stvari pod hitno.

ma jok samo bi se ljudi bezveze ponadali otvorenom topicu kao i uvek i onda kad procitaju smore se :D

Nece hteti da ti ga zamene iz cista mira to znam 100%, pricalo se dosta o tome ovde. Jedino da ga pokvaris namerno (i o tome je bilo reci :D) pa onda imas sansu da ti daju pirelli ili hg520s, mada mogu najopustenije da ti daju opet hg510 koji je neko drugi vratio.

Upravo tako, ja sam cak iz Telekoma dobio "savet" da pokvarim 510-ku koju koristimo u firmi, nebi li dobili wireless model. Normalna procedura za zamenu ne postoji.

sad kad krenemo da kvarimo ima da nas skontaju

ja ne bih imao nista protiv pa makar i da zamene ovaj moj hg510 za isti jer cini mi se da nisam ubo bas neki primerak :D

@EDIEDI

Ovaj odgovor koji si dobio od telekoma je u stilu Sojica i Pantica.
"Ocu li ja jos dugo biti mladji referent Sojicu?"
"Neces, Panticu, neces..."
Ma kakvo crno iznenadjenje. Verovatno da skidamo neku divnu muziku besplatno.

Ah po cemu... ima 4 LAN porta od kojih su dva neaktivna, ima mogucnost konfigurisanja SIP klijenata (sa admin sifrom)koja ne radi, drugar se zali da mora da ga cesto resetuje jer mu se internet prekida, telekom ima mogucnost da se poveze na njega i prcka ti po lokalnoj mrezi. Mozda neko ima dobra iskustva sa njim, ali meni se nikako ne dopada...

Ah po cemu... ima 4 LAN porta od kojih su dva neaktivna, ima mogucnost konfigurisanja SIP klijenata (sa admin sifrom)koja ne radi, drugar se zali da mora da ga cesto resetuje jer mu se internet prekida, telekom ima mogucnost da se poveze na njega i prcka ti po lokalnoj mrezi. Mozda neko ima dobra iskustva sa njim, ali meni se nikako ne dopada...

Sva 4 porta mogu da se otkljucaju veoma lako. http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2000535&postcount=26. Sva 4 porta su mi u upotrebi trenutno, glavna konfa, sporedna konfa, ps3, IPTV. Za SIP client nemam pojma, sta ne radi sifra ili podesavanje?

Nisam imao potrebu da ga resetujem vec dve nedelje, internet je uvek dostupan, nikakvo prekidanje. Zasto bi ti telekom prckao po lokalnoj mrezi? Lose iskustvo sa ruterom ga nikako ne cini krshinom.

@max21

Youtube juce i danas jedva da radi uopste. Obican klip mi zabada stalno pa ga baferuje 10 sekundi pa ponovo stane, pa u krug. Pre toga je ucitavao savrseno, mora da je nesto do youtuba-a posto ostalo radi dobro.

Youtube juce i danas jedva da radi uopste. Obican klip mi zabada stalno pa ga baferuje 10 sekundi pa ponovo stane, pa u krug. Pre toga je ucitavao savrseno, mora da je nesto do youtuba-a posto ostalo radi dobro.

Youtube nije do youtube-a već do telekoma :mad: jer na SBB-u i ostalim provajderima radi OK.

Ne mogu da verujem da su toliko nesposobni :smash:

Kao sto rekoh mene nije kacilo ovo sto pricaju ovde http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=218723

Taj njihov problem je bio odavno, radilo je sve dobro do juce. Nije realno da youtube radi toliko lose na click4 paketu, zato sto ne znam sta mogu da urade u telekoma da pogorsaju toliko.. Dajte jos informacija kako vam radi ovde ili u temi kojoj sam linkovao da vidimo u cemu je problem.

Hahahaha koji carevi ovi iz telekoma :D

U fazonu nemamo pojma da li ce povecanja biti, ali budi zahvalan sto imamo druge beskorisne stvari koje nabrajaju. Nebitno je to sto imaju duplo manje brzine za duplo vise para, ali eto nadoknadicemo to novim servisom "Muzikom" i Konferencijskom vezom sa cak tri učesnika haha.

Dolazak Telenora mora da promeni neke stvari pod hitno.

Mislis 4 puta manje(za osnovni paket). Jer to vezivanje na godinu dana (kod Telekoma cak i mora to vezivanje bez ikakvih povlastica, jedino sto s vremena na vreme daju kao do 3 meseca besplatno, a posle ih zabole) onima koji koriste adsl i ne predstavlja neki problem, jer niko nece da ostane bez porta.

I da nam Telekom poveca duplo , imacemo vise nego duplo manje od SBB-ovaca(zbog vecih gubitaka na adsl-u). Bio bi red da i oni ponude tako nesto s ugovorom.

Zar ne mislite da smo smesni sto ocekujemo nesto od telekoma? Ljudi napravili 17 milijardi EU profit za godinu dana i bas ih zabole da nam nesto daju kada im dobro ide...ko moze,prelaz kod SBB, a niste ni svesni koliko je mali broj takvih ljudi da ocigledno nisu ni uzbudili telekom,za koju godinu mozda ali sada ih nisu dotakli...ni SBB nista ne bi davao nego vodi borbu za korisnike kako bi preuzeo bar pola tog telekomovog profita a ako se to desi i on ce kao telekom da nam da sipak...
Za IPTV znam 10-ak prijatelja koji cekamo vise od 4 meseca...eeejjjj,ja cekam da postanem redovan korisnik i da se ugovorom obavezem na godinu da cu tebi da placam uslugu???I tebe zabole za to?...dajte malo realnosti,to je trzisna ekonomija i tako se igra svuda u svetu a zasto ne otkazemo ADSL u znak protesta?Malo sutra,mozemo da ostanemo bez porta a i nemamo drugih alternativa i vi stvarno mislite da u telekomu to ne znaju???
Ja se ne nadam nicemu,relativno smo brzo u Srbiji dobili bar ovakav ADSL po relativno podnosljivoj ceni a sto ima bolje-ocigledno nema u velikoj vecini jer bi svi presli na to i ova tema ne bi ni postojala...
Isto sam revoltiran kao i vi sto telekom nije odgovorio bar malo a korisnik sam adsl-a od samog pocetka ali nemojte misliti da su drugi puno bolji.Ja imam mogucnost SBB i necu preci jer u ovom stanu nema prikljucka i stan nije na moje ime i pored raznih taksi koje moram da platim za uvodjenje (sto sam naravno hteo) a bolje da vam ne pricam sta su mi sve trazili od dokumenata sa sve overama u sudu i jos ako posle toga ako hocu da promenim paket ne moze nego samo vlasnik stana i ni u kom slucaju ne moze racun da dolazi na moje ime pa tako ne mogu ni da menjam pakete...e pa necu makar dali 100 megabita...svi su oni isti,a za korisnike je najvaznija sreca gde upadnes...

Zar ne mislite da smo smesni sto ocekujemo nesto od telekoma? Ljudi napravili 17 milijardi EU profit za godinu dana i bas ih zabole da nam nesto daju kada im dobro ide...ko moze,prelaz kod SBB, a niste ni svesni koliko je mali broj takvih ljudi da ocigledno nisu ni uzbudili telekom,za koju godinu mozda ali sada ih nisu dotakli...ni SBB nista ne bi davao nego vodi borbu za korisnike kako bi preuzeo bar pola tog telekomovog profita a ako se to desi i on ce kao telekom da nam da sipak...

da se nisi malo zabrojao? pre ce biti u dinarima

Mislis 4 puta manje(za osnovni paket). Jer to vezivanje na godinu dana (kod Telekoma cak i mora to vezivanje bez ikakvih povlastica, jedino sto s vremena na vreme daju kao do 3 meseca besplatno, a posle ih zabole) onima koji koriste adsl i ne predstavlja neki problem, jer niko nece da ostane bez porta.

I da nam Telekom poveca duplo , imacemo vise nego duplo manje od SBB-ovaca(zbog vecih gubitaka na adsl-u). Bio bi red da i oni ponude tako nesto s ugovorom.

i ti si se izgleda zabrojao...
lepo je covek rekao: duplo manje.... za duplo vece.....=====> 2x2=4 puta je razlika izmedju sbb i telekoma

Naravno dinara ne EU,sorry...menja li to nesto?155 mil EU malo li je?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno