Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam kod Telekoma 2,5 godine. Samo jedan problem sam imao kada mi je crko modem. U roku od dva dana zamenili mi i eto. Nikada mi nije pukla veza i nikakvih problema nisam imao! ZAhtev za Speed up realizovali su mi u roku od 24 casa!!!

Jel ima neko problema sa spajanjem na net. Znaci, modem (MT 882) mi se poveze, tj ona link lampica sija braon, ali internet nece da radi, tj u firewallu mi pokazuje da ide upload(ili bar programi pokusavaju da se povezu), ali od download-a nista. I tako moram da resetujem modem nekoliko puta dok ne proradi.

Umelo mi je nekad da se desi da je link lampica zelena, tj ne pojavi se braon i onda da ne radi, ali tada mi je mozda i imalo nekog smisla, ali sada kad se odmah poveze(sija braon) nikako ne kapiram cemu je fora, sto nece da radi.

Poslednja izmena:
Jel neko mozda zna da li ce biti povecanje protoka kod ADSL-a s obzirom da je SBB povecao brzinu svojim korisnicima.

Ma sto se povecanja tice to je postalo smesno. SBB je povecao brzine jos u maju, a ovo sada necu ni da komentarisem.

Ako hoces "odgovor", mogu da ti kazem da ce biti povecanja, ali ko zna kada. Znaci, precizno niko ne moze da ti kaze kada ce to biti, a pogotovo koliko ce to povecanje biti (ja se nadam da ce biti barem 1=>3(sto je u adsl brojkama oko 2,5), ako vec nece da daju 4 kao SBB).

nadaj se ti al od toga nema nista mi molimo boga da nam poduplaju a ti bi 3x da povecaju xD

ja mislim da ce do kraja februara uraditi nesto, vidis da svi pricaju o nekom iznenadjenju, sad sta ce to biti nzm, mada mislim da ce mozda biti onaj iptv+net za smesne pare al kontam da ce to tek kad po svim selim omoguce adsl. . .

Jel ima neko problema sa spajanjem na net. Znaci, modem (MT 882) mi se poveze, tj ona link lampica sija braon, ali internet nece da radi, tj u firewallu mi pokazuje da ide upload(ili bar programi pokusavaju da se povezu), ali od download-a nista. I tako moram da resetujem modem nekoliko puta dok ne proradi.

Umelo mi je nekad da se desi da je link lampica zelena, tj ne pojavi se braon i onda da ne radi, ali tada mi je mozda i imalo nekog smisla, ali sada kad se odmah poveze(sija braon) nikako ne kapiram cemu je fora, sto nece da radi.

Meni se to cesto desava, samo sto je moj modem Thomson ali ista stvar.
Nekada uopste ne svetli internet lampica a nekada isvetli ali nema neta. Juce se bs ponovo tako zabo i dok ga nisam resetovao jedno 6 puta nije hteo da se odslogira. Prethodni put uopste nije svetlela internet lampica i isto je morao da prodje kroz seriju reseta i cuda da bi proradio. Razgovor sa momkom iz call centra je tada trajao sat i po vremena. Ne znam u cemu je problem, da li je net, modem ili boga pitaj sta.

Pogledaj ovde sta se meni desava od utorka 05.01.2010

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=219990

pa ako opet ne budes imao net, uloguj se u ruter i javi koja ti je trenutno IP adresa dodeljena, da li je tipa 103.93.xxx.xxx

meni od pre neki dan se pocelo desavati sledece. Kad god upalim komp, nece da mi radi adsl, dok ne udjem u 192.168.1.1 i restartujem ruter. :smash:

I tebe bih zamolio isto. Znaci kad ukljucis ruter i posle 3-4 min nema neta , uloguj se na njega i vidi koja ti je IP adresa, kao ovde na slici, pa javi.
Izgleda da nas Lelekom bombarduje sa problematicnim IP adresama, pa da znam kako da im se "nacestitam nove godine" kad ih ponovo budem zvao :mad:
Hvala i pozdrav

Prilozi

• IP 109.93.jpg
    IP 109.93.jpg
    105.9 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
mogao bih i ja da vidim to, samo mi reci kako se to radi, ja imam hg510

mogao bih i ja da vidim to, samo mi reci kako se to radi, ja imam hg510

Pa u Internet Exploreru ukucas http://192.168.1.1/, zatim ce ti traziti lozinku i pass, ne znam za tvoj ruter pogledaj negde na forumu ako ne znas, za ruter hg520s je
username: admin
pass: ztonpk

pa onda kao na slici koju sam postavio, ides na Status > Service information i vidis, pa javi.

Da se ispravim, mislim i da sa

username: telekom
pass: telekom

mozes ovo da vidis, de ne juris admin pass ako ne znas.

Poslednja izmena:
iako na net-u pise da je admin, admin nije, ovaj je kao i kod hg520 admin, ztonpk

razlikuje se, valjda sam nasao ono sto treba

Prilozi

• hg510.JPG
    hg510.JPG
    132 KB · Pregleda: 67
Jeste, trenutna IP ti je 93.86.219.44 i meni je sada slicna i net nam radi. Ali ako ti se desi da posle restarta rutera nemas net, pogledaj ponovo tu i javi koja je bila ip adresa.

Poslednja izmena:
da, sad radi dobro, kad ne bude radio slikam ;-)

izgleda da ja imam malo drugaciji problem, malo pre sam gledao jedan snimak i znaci crveno ide ispred kuglice a sad opet gledam isti i zakoci, ali zasto samo na jbnom youyubu mi nekad koci video :(

evo sad, do pola koci i onda od pola snimka ide ispred, znaci kao da dolazi do oscilacija u ucitavanju, jos sam u drugoj polovini otvarao neke strane... ko ovde koga jbe ja nzm. . .

Poslednja izmena:
To sto seckaju video klipovi na pomenutom sajtu mislim da je objasnjeno ovde

http://www.elitesecurity.org/t290136-2#2487198

Posebno procitaj sta je napisao djricky , Senior Network Administrator VeratNet

E, sad sto svi to primecuju sem onih koji trebaju, ili vide a prave se ....neznam.

Poslednja izmena:
znaci nemocni smo xD

msm you tube je jedan od najposecenijih sajtova, morali bi to da srede evo sad i onaj snimak sto su postavili da secka, do 1/4 secka i onda ide ispred msm...

Evo jedno kratko pitanje :p

Je l' mogu ja nekako da se iskljucim na par meseci pa onda opet da se prikljucim? U ovom stanu imam ADSL, i tu sam zbog faxa, jelte. Ali preko leta cu biti kuci pa ne znam moze li se na neko vreme iskljuciti, da ne placam dva puta :p

Ne :)

Eventualno da radis seobu sa broja na broj pa ponovo kada se vratis.

Seoba ADSL-a moze da se radi ali to je rizicna operacija kod telekoma posto na taj nacin jedan moj drug ostao bez porta dva meseca. Inace na njihovom sajtu pise da moze da se radi seoba i izmedju gradova. Ja ne bih ovo preporucio posto i jednostavniji zahvati kod njih zavrsavaju neuspesno a da ne pominjemo nesto ovako "komplikovano".
Mislim da i kod telekoma postoji opcija na fazonu "parkiranja" naloga i tada se ne placa puna cena paketa vec samo jedan deo i mislim da je iznos oko 1000 din. sto i ne znaci puno ali... Procitaj ugovor i pogledaj na njihovom sajtu sada se ne secam gde sam to video ali znam da postoji nesto tako ili bar slicno.

Moj drugar je dobio skoro Pirelli krs-modem, i naravno nije dobio ADSL username/password. Pre 7 dana je poslao mail tehnickoj podrsci i zahtevao da mu posalju te podatke da bi mogao da koristi svoj adsl modem. Evo sta su genijalci iz telekoma odgovorili:

Поштовани,
нисмо у могућности да испунимо захтев и проследимо тражене податке модема Pirelli. Свако неовлашћено подешавање од стране корисника онемогућило би нашу техничку подршку приступу модему у случају евентуалних сметњи.

Молимо Вас да сами не вршите подешавања параметара јер ризикујете да модем не буде у стању да оствари Интернет конекцију.
Уколико корисник има више рачунара него што ADSL модем има портова, потребно је корисник докупи додатну опрему како би повезао остале рачунаре у мрежу са Интернет конекцијом. У принципу, довољно је у један обичан switch укључити мрежни кабл ADSL рутера и мрежне каблове свих додатних рачунара.

С поштовањем, Телеком Србија а.д.
www.telekom.rs

Pirelli nije krs, radi veoma dobro. Username/password za konekciju? Treba mu za bridge mode, zasto? Ne treba mu username/password za konekciju, samo treba da ukljuci LAN kabl u port 1, drugu stranu u komp i voila.

Oni su skapirali da mu treba user/pass za setovanje rutera. To je vec odavno poznato:

username: admin
password: tzlkisonpk

Moj drugar je dobio skoro Pirelli krs-modem, i naravno nije dobio ADSL username/password. Pre 7 dana je poslao mail tehnickoj podrsci i zahtevao da mu posalju te podatke da bi mogao da koristi svoj adsl modem.

Mozda si trebao da naglasis da ti treba username/password za pppoe konekciju a ne za ADSL konekciju, ja sam tako trazio i dobio u roku od par dana na kucnu adresu.

@vladojko

Gizmor ti je objasnio kako da se ulogujes kao admin u ruter.

Ako drugaru treba user name i password za njegovu ADSL liniju nije imalo potrebe da pisakara telekomu i da mu oni daju ovako debilni odgovor. On verovatno hoce da prebaci ruter u bridge mode pa da pravi PPPoE konekciju u racunaru ili hoce da doda svoj ruter.

Da bi dobio te podatke treba da uradi sledece.

Uloguje se kao admin u ruter (moze, mislim i sa onim telekom/telekom).
Ide u Advanced pa u Configuration File. U Configuration File imace dosta teksta i treba da dodje do sledeceg teksta koji se vidi na slici ispod.

password.jpg

Ovde se vidi njegov username u zagradi koji nije kriptovan. Password se nalazi red iznad i on se isto nalazi u zagradi ali je on kriptovan i sadrzi neka slova, tacke i znakve. Da bi otkrio koji mu je password treba da selektuje sve znakove izmedju zagrada(zagrade ne) i desni klik Copy.

Zatim ide na sledeci sajt:

http://www.zibri.org/2009/11/obfuscation-will-never-work.html

U odgovarajuce polje ide na Paste one selektovne hiroglife i pritisne Deobufuscate i dobice password za svoju ADSL liniju.

Ovo se odradi za 2-3 minuta i nema piskaranja telekomu, imate svoje podatke i mozete da koristite svoju opremu ako je ona boljeg kvaliteta od ovog rutera.

@vladojko

Ako drugaru treba user name i password za njegovu ADSL liniju nije imalo potrebe da pisakara telekomu i da mu oni daju ovako debilni odgovor. On verovatno hoce da prebaci ruter u bridge mode pa da pravi PPPoE konekciju u racunaru ili hoce da doda svoj ruter.

Ide u Advanced pa u Configuration File. U Configuration File imace dosta teksta i treba da dodje do sledeceg teksta koji se vidi na slici ispod.

password.jpg

Ovde se vidi njegov username u zagradi koji nije kriptovan. Password se nalazi red iznad i on se isto nalazi u zagradi ali je on kriptovan i sadrzi neka slova, tacke i znakve. Da bi otkrio koji mu je password treba da selektuje sve znakove izmedju zagrada(zagrade ne) i desni klik Copy.

U odgovarajuce polje ide na Paste one selektovne hiroglife i pritisne Deobufuscate i dobice password za svoju ADSL liniju.

Ovo se odradi za 2-3 minuta i nema piskaranja telekomu, imate svoje podatke i mozete da koristite svoju opremu ako je ona boljeg kvaliteta od ovog rutera.

Mozes li molim te da mi kazes gde se nalazi Configuration File za ruter HG 520s posto nije pod Advanced, tj gde mogu da vidim kriptovan PPPoE pass...

Poslednja izmena:
Mozes li molim te da mi kazes gde se nalazi Configuration File za ruter HG 520s posto nije pod Advanced, tj gde mogu da vidim kriptovan PPPoE pass...

Nazalost nigde, ovaj ruter nema Configuration File. Ja sam dobio ovaj ruter i dobio sam PPPoE password na papiru uz ugovor. U tvom slucaju napisi mejl telekomu da ti ga posalju(poslace postom) i da ti treba jer hoces da koristis svoj ruter. Tako su ljudima slali, ne znam da nisu promenili sada.

Nazalost nigde, ovaj ruter nema Configuration File. Ja sam dobio ovaj ruter i dobio sam PPPoE password na papiru uz ugovor. U tvom slucaju napisi mejl telekomu da ti ga posalju(poslace postom) i da ti treba jer hoces da koristis svoj ruter. Tako su ljudima slali, ne znam da nisu promenili sada.

Hvala na odgovoru
Pozdrav

@vladojko

password.jpg

Vec sam ja sve ovo odradio i dekriptovao password, a mail sam poslao pre 7 dana kada nisam znao za ovu proceduru. Ovo sam postovao samo da vam pokazem kakvi ****** rade u Telekomu. A password nam treba za fritz!box, koji ce da zameni Pirelli krshinu

Ping statistics for 209.85.229.104:
Packets: Sent = 51, Received = 51, Lost = 0 (0%
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 54ms, Maximum = 62ms, Average = 58ms

jel valjda za telekomov adsl u ns?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno