Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
moj ruter

A jel moze neko ko ima dobru konekciju da zakaci ovde sliku iz menija modema, cisto da uporedim sa mojim stanjem jer me ping ubija vec vise od nedelju dana.
Evo kako kod mene izgleda:

A nece da se jave na 0800100100, zovem vec 4 dana! :mad:

Evo kako je meni. Sve radi i sve bi trebalo da je o.k.

Prilozi

• router.jpg
    router.jpg
    76.6 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Razliku vidim samo u CRC, FEC i HEC....cemu to sluzi? ..a uz to i ne radi :S:

Nije mi povezano preko splitera, telefon na jedan prikljucak a ADSL na drugi. Znaci ipak mora spliter da ne bi doslo do pucanja veze, to ce biti malo teze izvesti jer dosta daleko od kompa mi je prkljucak za telefon

vec su ti odgovorili ali najjasnije:

na svakom nezavisnom prikljucku (uticnici) koju koristis moras imati spliter. znaci nije problem gde je kompjuter vec treba kupiti jos jedan spliter (jedan u dnevnu sobu drugi u svoju sobu) i iza splitera prikljuci uredjaje kao sto ih i sad koristis.

znaci odmah posle uticnice u zidu stavi spliter pa onda uredjaj koji hoces :wave:

Spliter se stavlja samo ispred tel. aparata, za modem/ruter on nije potreban, znaci samo za telefone. Ne mora ni odmah posle uticnice (npr. ako je tel. aparat udaljen od uticnice 10ak m moze se staviti na kraju tog kabla od uticnice pa tek onda u telefon).
Zap ovo se ne odnosi na tvoj post nego, da ne bude zabune.

Bilo kakav download mi uništava upload. Seedujem torrent i najobičnije učitavanje youtube-a obori mi brzinu sa max na nešto bedno.

11iip9w.jpg

nije mi se to pre dešavalo, zna li neko u čemu je problem ?

. . . .ja sam "provaljen".. . . nema vishe 2Mbita po ceni 1og :D

Jos samo fali da nam sinhronizuju rutere na stara [sporija] podesavanja. :crash:

Verujem da je sve to samo marketinski trik nista vise . Obnavljaju ponudu svakih 6 meseci. Zadnji put je Speed Up trebao da traje zakljucno sa 30.06.2009. godine pa je produzen do 31.12.2009. pa ce nakon toga verovatno za jos 6 meseci produziti i tako dok za 20 godina na uvedu "suludo brzih" 16mb kao osnovni (verovatno i jedini) paket u ponudi i time Speed up postane nepotreban.

Super i ovako su nejjeftiniji u "regionu"... :S:

Od svega navedenog meni najjaci utisak ostavlja tvrdnja o 15 milijardi profita. Pod hitno revizora u Telekom! Moze i ovaj drzavni.

ja sam mislio da ima skoro 1 milion korisnika adsl u Srbiji,kad ono tek oko 400.000 portova do sad,tu su valjda i ostali mali provajderi,ipak sve ide preko telekoma,ili se misli samo na telekomove korisnike.

Nemozes gledati koliko ima korisnika na osnovu prodatih portova. Mislim da u praksi na jedan port dolazi vise korisnika ako je recimo porodica u pitanju

Gled'o malopre na HRT-u, podatak za polovinu 2009. U Hrvatskoj 870,000 hiljada prikljucaka na sirokopojasni internet tj. ima mu pristup vise od 50% gradjana. Sve to uz inicijalnu podrsku (i subvenciju) drzave. Samo prenosim ...

oni su i poceli sa adslom pre nas, a telekom srbije je ocigledno i dalje jako spoooor, u svakom smislu.
i sta zapravo oni podrazumevaju kad kazu "u regionu"? sta taj famozni region obuhvata.

Poslednja izmena:
ja u poslednje vreme imam OGROMNE probleme sa Pireli modemom i naravno telekomom :( Sve je super, ali dešava mi se da se konekcija izgubi na 10-15 sekundi...a to ume MNOGO da nervira kada se igrate i kada je neka "bitna" partija u pitanju

ja u poslednje vreme imam OGROMNE probleme sa Pireli modemom i naravno telekomom :( Sve je super, ali dešava mi se da se konekcija izgubi na 10-15 sekundi...a to ume MNOGO da nervira kada se igrate i kada je neka "bitna" partija u pitanju

ja imam u novom sadu taj ruter nisam primetio da se resetuje ali koliko sma svatio da ti sam nemas sta da podesavas na tom ruteru jer je on vec od strane telekoma konfigurisan za rad adsl-a! tako da svako cackanje moze da ti jos vise ugrozi rad interneta pa ti je najbolje da skupis zivaca i da zoves podrsku ali kao sto je meni receno ili rano ujutru ili kasno uvece posle deset jer tada ces ih pre dobiti na telefon nego u toku dana!

pa meni nije problem da čačkam, ali svo čačkanje koje sam dosad uradio nije ništa napravilo, a i kao što sam napisao konekcija se izgubi, a ne da se ruter resetuje. Jednom sam samo zvao korisnički servis i digao sam ruke od njih...a stvarno me nervira kada mi u 2h noću pukne konekcija...

Nego, hteo sam da pitam nešto. Šta je PVC Management u Network connections? Probao sam sve, ugasio sam IPTV (barem dok ne dođe, tada ću da ga upalim opet) ali i dalje se sve isto dešava, više nemam ideje šta da radim, a ovo za prebacivanje u G.DMT standard ne mogu da nađem nigde :(

Poslednja izmena:
Telekom Srbija je, za sve Open ADSL korisnike, od 1. januara 2010. godine, pripremio novo muzičko iznenađenje – servis Muzikom.

Ovaj servis omogućava Open ADSL korisnicima da sa portala Telekoma Srbija, potpuno besplatno preuzmu i, na svom računaru, slušaju odabrane numere u periodu od mesec dana.

Katalog Muzikom servisa nudi izbor više od 150.000 muzičkih numera, sortiranih po žanrovima.

Da biste koristili servis Muzikom potrebno je da prijavite unošenjem korisničkog imena i lozinke, koje inače koristite za prijavljivanje na sve internet servise Telekoma Srbija.
Muzikom servis omogućava svim Open ADSL korisnicima da sa portala Telekom Srbija potpuno besplatno preuzimaju i preslušavaju muziku.
U katalogu pesama nalazi se više od 150.000 naslova muzičkog digitalnog sadržaja, a pesme su rangiranih prema žanrovima.

Korisnicima je na raspolaganju osnovna pretraga koja se vrši prema izvođaču, naslovu pesme ili albuma i napredna pretraga, putem koje je moguće praviti i detaljnije upite.
Sve pesme koje korisnik preuzima koriste DRM (Digital Rights Managment) zaštitu od kopiranja i mogu se slušati isključivo na računaru sa koga su preuzete. Za svaku pesmu dobija se pojedinačna licenca koja traje mesec dana.
Pesme se preslušavaju korišćenjem programa Windows Media Player koji se dobija uz operativne sisteme Windows XP, Windows Vista, Windows 7.

Muzikom portal nalazi se na adresi http://www.muzikom.rs. Da biste koristili servis Muzikom potrebno je da prijavite unošenjem korisničkog imena i lozinke, koje inače koristite za prijavljivanje na sve internet servise Telekoma Srbija (npr. za e-mail @nadlanu.com ).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno