Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Epic fail u Srbiji.

Strasno ovi se izgleda zaj....... sa ljudima:-devil-:
Telekom Srbija je, za sve Open ADSL korisnike, od 1. januara 2010. godine, pripremio novo muzičko iznenađenje – servis Muzikom.

Ovaj servis omogućava Open ADSL korisnicima da sa portala Telekoma Srbija, potpuno besplatno preuzmu i, na svom računaru, slušaju odabrane numere u periodu od mesec dana.

Katalog Muzikom servisa nudi izbor više od 150.000 muzičkih numera, sortiranih po žanrovima.

Da biste koristili servis Muzikom potrebno je da prijavite unošenjem korisničkog imena i lozinke, koje inače koristite za prijavljivanje na sve internet servise Telekoma Srbija.
Muzikom servis omogućava svim Open ADSL korisnicima da sa portala Telekom Srbija potpuno besplatno preuzimaju i preslušavaju muziku.
U katalogu pesama nalazi se više od 150.000 naslova muzičkog digitalnog sadržaja, a pesme su rangiranih prema žanrovima.

Korisnicima je na raspolaganju osnovna pretraga koja se vrši prema izvođaču, naslovu pesme ili albuma i napredna pretraga, putem koje je moguće praviti i detaljnije upite.
Sve pesme koje korisnik preuzima koriste DRM (Digital Rights Managment) zaštitu od kopiranja i mogu se slušati isključivo na računaru sa koga su preuzete. Za svaku pesmu dobija se pojedinačna licenca koja traje mesec dana.
Pesme se preslušavaju korišćenjem programa Windows Media Player koji se dobija uz operativne sisteme Windows XP, Windows Vista, Windows 7.

Muzikom portal nalazi se na adresi http://www.muzikom.rs. Da biste koristili servis Muzikom potrebno je da prijavite unošenjem korisničkog imena i lozinke, koje inače koristite za prijavljivanje na sve internet servise Telekoma Srbija (npr. za e-mail @nadlanu.com ).

Prosto se pitam ko ce to da koristi, i ko ima takve biserne ideje u Telekomu? Po meni je to totalna glupost i trosenje novca i resursa. Mogu da se kladim da je neko na osnovu ovog "odlicnog servisa i ideje" dobio povecanje plate ili cak unapredjenje. Ako se dobro secam i Telenor je imao nesto slicno pre 6 meseci, preuzimanje pesama...
Sto se mene tice, ja sigurno necu koristiti, priznajem posetio sam sajt da vidim kako izgleda. :)
Razmisljam da se bunim jer nema narodnjaka. ha ha ha ;)

Vidi se da su profesionalci i strucnjaci radili. Nisam znao da se velicina necega, tacnije fajla meri tezinom!? To je za mene novost. ;)

Prilozi

• aa.jpg
    aa.jpg
    18 KB · Pregleda: 189
Ne, greota je što su potrošene pare na teko nešto a ne na instaliranje nvoih vodova, centrala ili čega sve ne pametnog... :( Tuga.

Moj jedini komentar je:

1212348932002.jpg.%5Broflposters.com%5D.myspace.jpg

Pozdravljam ljude na ovom forumu i sve najlepše želje u novoj godini a najlepša želja je prelazak na brži paket ADSL-a normalno za iste pare. Ja probao nam novi music poklon od našeg cenjenog nam ISP Telekom ali začudio se "Nemate pravo da koristite servis". Pa mi nije jasno kakva je ovo zaje....... da mi korisnici sa potpisanim ugovorom nemožemo koristiti servis (ili neko može neko ne) .Servis mi nije potreban ali čisto iz principa ako nam već mažu oči pa nek zamažu do kraja.Bruka živa. A usput ako može pitanje imam Pirelli ruter A-216 radi sve perfektno ali mi nije jasno kako da iskoristim USB host port na njemu (na primer externi hard) da prikačim na njega da mogu ga koristiti sa dva kompa. Svaki savet bi mi dobro došao. Nisam glupav imam dosta godina radim 20 god. u elektrotehničkoj struci ali j.b.ga zapelo znanje.(file server i ostale stvari kad podesim kako da ja pristupim tom hardu sa kompova preko mreže).

Poslednja izmena:
Znaci nista od ubrzanja?
Nemogu da verujem koje su to bitange tamo u Telekom-u?Svasta ce vec izmisliti samo da korisnici najgore prodju,ali da mogu reci da je bilo nekih novina!!!

Srecna Nova Godina svima,i da nam se ostvare sve zelje,pa i ovo ubrzanje..kad ga bude...ko ima nadu ima sve.

Ovo je nesto najkretenskije sto sam procitao u poslednje vreme. Sramota. Prica o 4G a jos uvek prenos podataka naplacuju dranjem koze s' ledja pa je broj ljudi koji kod nas koriste mobilni internet zaista mali ("kol'ko to skida kredita?" sindrom) u odnosu na jevropske zemlje kojih su im puna usta. ***, serviraju price koje su kombinacija erotike i kvantne fizike...

Kako vam radi Youtube ovih dana? Meni katastrofa, protok se krece od 20-70kb/s treba mu citava vecnost da ucita clip :smash:
Download ide normalno, ne znam o cemu se radi, da li je problem do mene, Youtube-a ili Telekoma?

Ma vec danima, nedeljama Telekom ADSL ne radi kao sto je radio nekada. Ocigledno njima ADSL vise nije posebno interesantan. Pretpostavljam da su trenutno zaokupljeni pronalazenjem vune koja ce da kupi licencu za fiksnu telefoniju pa da ih oderu za iznajmljivanje infrastrukture. Ko ce da se zeza sa ADSL-om, tehnickom podrskom, stalnim povecavanjima brzine ...

Ja sam sacekao 1.1. da vidim hoce li biti povecanja brzine jer mi je ovo sto trenutno dobijam od njih zaista preskupo. Povecanja nema, obecanja "ne lipsi magarce do zelene trave" me ne zadovoljavaju tako da odoh kod IKOM-a pa sta bude.

Meni u Novom Sadu radi sasvim dobro ali sam pripremio čekić od kilu stavio ga pored Pirellija A-216 i ako mi niko ne pomogne kako da zakačim USB ext-hard na USB host port rutera zovem podršku telekoma i izvinte mogu li da dobijem još jedan ovaj je stradao.

Vi bar imate neki izbor, ja ovde imam dve mogucnosti:
Telekom i kakav takav net ili da nemam net :(
tako da...

Ja sam do pre tri godine imao dvojnika. Onda sam na jedvite jade dobio ADSL, naravno, kod Telekoma. Tek od pre mesec-dva imam mogucnost da uzmem kablovski internet kod mog provajdera kablovske televizije. Kako ce ta avantura da izgleda (u zgradi niko ne koristi njihov internet) tek cu da vidim.

Ja sam se te muke resio_Od 28.12.2009 vise nisam korisnik telekomovog adsl-a.Posto u zgradi u kojoj stanujem vec postoji sbb lepo sam raskinuo ugovor kod telekoma paket od 2 mb/sec i presao na sbb.Za sada net leti a kako i ne bi kad mi je download 950kb/sec.Uzeo sam paket od 8 mb/sec i dobio i d3 digitalnu kablovsku.I to sve za cenu od 2765 dinara.
Cekao sam i nadao se da ce telekom ubrzati net ali posto nisu nije mi preostalo nista drugo nego da raskinem ugovor kod njih.I ne zalim.

Poslednja izmena:
Ja sam se te muke resio_Od 28.12.2009 vise nisam korisnik telekomovog adsl-a.Posto u zgradi u kojoj stanujem vec postoji sbb lepo sam raskinuo ugovor kod telekoma paket od 2 mb/sec i presao na sbb.Za sada net leti a kako i ne bi kad mi je download 950kb/sec.Uzeo sam paket od 8 mb/sec i dobio i d3 digitalnu kablovsku.I to sve za cenu od 2765 dinara.
Cekao sam i nadao se da ce telekom ubrzati net ali posto nisu nije mi preostalo nista drugo nego da raskinem ugovor kod njih.I ne zalim.

Eh, pa da imam SBB u zgradi ne bi me video ADSL :)

Takodje. Eh, sto se nema uslova za sbb...mada, kazu da ce u 2010 SIGURNO biti povecane adsl brzine...pitanje je samo kad

Takodje. Eh, sto se nema uslova za sbb...mada, kazu da ce u 2010 SIGURNO biti povecane adsl brzine...pitanje je samo kad

To su isto meni rekli pre 3-4 meseca kad sam i potpisao ugovor sa njima :mad:

Ako Bog da i sve prodje kako treba,uskoro cu i ja preci na kabl odnosno na SBB...SBB je trenutno i tata i mama sto se tice net-a

.. i to verovatno sa 1 mbit na 1.5 mbit tamo možda na jesen,možda...ebem im onda ubrzanje!Šteta što nema svugde SBB jer onda bi se sigurno ubrzavali... :wc:

Iskreno, bio bih zadovoljan i sa toliko, bojim se da ne bude i manje, znajuci njih :) a ovo za povecanje pricao je neki njihov u blicu, cini mi se. Rekli su da im je adsl jedan od prioriteta, jer nema para u fix telefoniji. Al zato ovamo deru

Poslednja izmena:
Nesto imam osecaj da ce biti 2x256 ove godine da se hvale da su cak 2 puta povecavali brzinu.

Download stao skroz. Čak i sa mirror.etf.bg.ac.rs se vuče na 30-50 KB/s. Mogu samo da se nadam da nešto rade, ali slutim agregaciju, shaping ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno