Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Telekom, fiksna kao i sve mobilne telefonije kod nas su velika pljacka! Bez daljnjeg...

Poslednja izmena:
Dobro, ajd umesto tolikog hejta na telekom da li moze neko da mi pomogne?

Imam Aolynk modem i desilo mi se vec 4. put da mi se "stane" net dok radi torrent, tacnije skida nesto sa mininove. Da li je moguce da traceuju ono sto se skida pa gase net?

Inace ostalih problema nemam, download mi je uvek 56-57 i za sad sam zadovoljan osim tok malog bug-a. Da napomenem da mi se to desava samo na mininovi...

Evo meni danas od 12h nikako da proradi telekomov adsl,dosad je radio sve odlicno,nadje on link sve al nikako da se konektuje :S dal je neko imao ovakav problem?

Smesna stvar, ovde u Subotici u mom naselju cesto nestane ADSL konekcije izmedju 19 i 21 cas, kada ih zoves oni se prave ludi a pola naselja zove call centar, naravno sledeci dan jer gospoda u to vreme ne rade.

Evo sta Francuzi dobijaju za 30e!!! :p

20Mb/s ADSL + Besplatno telefoniranje sa 50 lokacija (koliko sam razumeo, valda sa 50 mesta u kojima postoji taj provajder ili tako nesto) :mad::mad::mad::mad::mad:

Srbijooooo.... A onaj novi direktor TeLelekoma jos pominje povecanje cena fiksne telefonije :whip::wall:

Hmmm...moj drug u jednom Pariskom predgradju placa 4Mbit down/512kbps up, negde oko 70 HD tv kanala i 200 pocetnih minuta razgovora + 500 sms poruka 29.99 Eur mesecno, pa ti vidi (ugovor na 2 godine).

Hmmm...moj drug u jednom Pariskom predgradju placa 4Mbit down/512kbps up, negde oko 70 HD tv kanala i 200 pocetnih minuta razgovora + 500 sms poruka 29.99 Eur mesecno, pa ti vidi (ugovor na 2 godine).

Hmmm... Bolje da ne gledamo sta ljudi u svetu koriste :mad: Lose je to za srcku :p

Imam jedan problem sa prokletim telekom adsl-om. Od sajtova koje koristim, ne radi mi sk forum, google malo radi malo ne radi, ne radi mi myspace, ne radi youtube kao sto je pre radio... Otprilike radi sa youtubeom kao da je na internetu malo brzem od dial upa. I sto je najbitnije, non stop me disconnectuje sa WoW-a. :mad:

Imam 512/64 paket flat rate sa onim huawei gay modemom, routerom sta li je. :p

telekom rekonfigurise kompletnu mrezu. I meni je jedno dva dana bilo tako dok se sada stanje normalizovalo. Po nekim glasinama mozemo ocekivati pocetak uzivanja u carima ostrijeg shapinga saobracaja... :)

Skaarj je napisao(la):
telekom rekonfigurise kompletnu mrezu. I meni je jedno dva dana bilo tako dok se sada stanje normalizovalo. Po nekim glasinama mozemo ocekivati pocetak uzivanja u carima ostrijeg shapinga saobracaja...

a po cijim to glasinama, jel moze nesto detaljnije.

Poslednja izmena:
Pa znas kako idu te varijante. Neki korisnik na ES je pokrenuo temu na osnovu toga sto je cuo u firmi koja radi Cisco opremu da su Telekomu isporucili uredjaje sa takvim mogucnostima. E sad koliko je to pouzdano reci ti meni... :)
A sto se tice rekonfiguracije mreze to imas i na ovom linku.

mislim nije iskljuceno tako nesto, samo me interesovalo iz kog izvora dolazi informacija :)

Poslednja izmena:
stigo net konacno, posle dužeg perioda :)

Imam jedan problem sa prokletim telekom adsl-om. Od sajtova koje koristim, ne radi mi sk forum, google malo radi malo ne radi, ne radi mi myspace, ne radi youtube kao sto je pre radio... Otprilike radi sa youtubeom kao da je na internetu malo brzem od dial upa. I sto je najbitnije, non stop me disconnectuje sa WoW-a. :mad:

Imam 512/64 paket flat rate sa onim huawei gay modemom, routerom sta li je. :p

Izgleda i ja imam ovakvih problema... Juce i danas ceo dan, net se vuce k'o slina :(

Malo radi, puno vise ne radi, Google ponekad otvori, Bench otvori takodje tesko, ostale forume ne mogu da otvorim, YouTube je jako spor... Uzas :(

Od aprila prosle godine, kada sam uzeo Telekom ADSL (sada je u pitanju 512k) nisam imao nikakvih vecih problema, ali mi se ovo sada ne svidja uopste.

Ovu poruku sam hteo da tresnem ovde na forum :

Dakle o cemu se radi.Pre par dana sam se odselio sa mesta na kom sam isto imao TELEKOMOV ADSL i sve uvezi downloada i rapidshare-a je radilo u najboljem redu.Koristeci brzinu 512 skidao sam zahvaljujuci svom rapidshare accountu kojeg imam , bez vecih problema. I onda nastaje mrak. Selim se na drugu adresu koja isto ima telekom adsl 512 varijantu i onda cvrc. Rapidshare sajt postaje nocna mora. Cas radi cas ne radi.Istovremeno svi ostali sajtovi na koje pomislim rade bez problema. Dok radi Internet download manager lepo obavlja svoj posao i skida bez problema ali kad ne radi sajt, normalno, ne radi mi ni download sa njim.Pitanje. Dali potoji mogucnost da telekom ogranicava pristup sajtu jer vidi da sa njega skidam po 3 gb dnevno.U ugovoru za adsl kojeg smo potpisali na 2 godine minimum koriscenja ne stoje nikakva ogranicenja. Dakle jel stvar tehnicke prirode il politika doticne kuce. Molim odgovor. Unapred hvala.

Ovo je bilo dok nisam procitao poslednjih par postova.Dakle definitivno je moguce da je trafic shaping u pitanju i kod mene.Jel postoji neki nacin da se to sve zaobidje ili...

Ljudi, zvali me kao iz Telekoma, i spominju nešto kao rade i u osnovi zahtevaju od mene da vradim router i kao dobijem novi (wtf?!)

Jel neko isto dobio sličan poziv, jer ne mogu da provalim da li su ozbiljni ili je neki prank od nekog retarda?

Ovu poruku sam hteo da tresnem ovde na forum :

Dakle o cemu se radi.Pre par dana sam se odselio sa mesta na kom sam isto imao TELEKOMOV ADSL i sve uvezi downloada i rapidshare-a je radilo u najboljem redu.Koristeci brzinu 512 skidao sam zahvaljujuci svom rapidshare accountu kojeg imam , bez vecih problema. I onda nastaje mrak. Selim se na drugu adresu koja isto ima telekom adsl 512 varijantu i onda cvrc. Rapidshare sajt postaje nocna mora. Cas radi cas ne radi.Istovremeno svi ostali sajtovi na koje pomislim rade bez problema. Dok radi Internet download manager lepo obavlja svoj posao i skida bez problema ali kad ne radi sajt, normalno, ne radi mi ni download sa njim.Pitanje. Dali potoji mogucnost da telekom ogranicava pristup sajtu jer vidi da sa njega skidam po 3 gb dnevno.U ugovoru za adsl kojeg smo potpisali na 2 godine minimum koriscenja ne stoje nikakva ogranicenja. Dakle jel stvar tehnicke prirode il politika doticne kuce. Molim odgovor. Unapred hvala.

Ovo je bilo dok nisam procitao poslednjih par postova.Dakle definitivno je moguce da je trafic shaping u pitanju i kod mene.Jel postoji neki nacin da se to sve zaobidje ili...
Iste sam probleme imao kod kuce na Telekom ADSL,dok na poslu recimo sve radi(ne bash dobro u zadnje vreme doduse).Znaci problemi sa rapidshare su normalni zbog nove IP polise koju primenjuju:cim popijes DC na delic sekunde menja ti se IP,cim ti se promeni IP popijes privremeni ban i ne mozes ni www.rapidshare.com da otvoris sa te IP adrese.E sad koliko traje ban?Proizvoljno izgleda.Mene nekad banuju na 15-ak minuta ili pola sata,a jednom na celo jutro pre neki dan...E sad ja sam zbog tih cudnih problema presao na Sezam i kad tako nesto pocne da se desava ja zovnem tehnicku podrsku oni verovatno puste nalog da se proveri centrala i meni net proradi.Dok sam bio kod Telekoma nisu hteli da puste nalog jer su sigurno svesni problema i odgovara im(znaci kada zovem tehnicku podrsku naprave me na ludog i cak me i saslusaju ali ne zele da rese problem).Moj savet:migriraj na nekog provajdera koji se trudi da klijentima net radi,jer sa Telekomom ces samo proplakati,njima je ok ako vecina ljudi dobije po par DC dnevno jer tada stede protok time sto pijemo banove sa RS i sto nam torrent losije radi.Plus bonus ukoliko se nekome od par DC ubaguje modem ili router tim bolje nema skidanja vise dok ne dodje kuci da ga resetuje :) .Inace za razliku od Telekom ADSL na poslu Sezamov ovde kod kuce radi mnogo agilnije(da, koristim openDNS na poslu, jer da koristim Telekom DNS bilo bi 10X gore),znaci sajtovi se ucitavaju obicno bez onog zastajkivanja i bez fora tipa ucitala se stranica do pola pa mora refresh jer nece vise da makne,ucitala se stranica al nisu slike...

Poslednja izmena:
Disconnect :d

Nesto zanimljivo se desava u sezamu, Direkt@home bezicni ADSL.
Koristi se bez posrednika (telekoma), stabilna veza,
odnos dovnload-upload 2/1 ( 512/256 - 1345 din.)

Direct@Home je internet servis baziran na ADSL tehnologiji i koriscenju postojece telefonske instalacije. Na zgradu se postavlja antena koja se povezuje sa DSLAM urdjajem koji se instalira kraj ormana sa telefonskim paricama zgrade iprikljucuje se korisnicima direktno na liniju,
U stanu se razdvajaju signali kao kod ADSL-a ruterom.
Dobijes stalnu, neprekidajucu vezu, kao sto nije slucaj sa klasicnim ADSL-om,
jer dosta zavisi kvalitet veze od telekoma, dosta brzi upload.
kod standardnog ADSL-a je odnos 1/12.5 ili ti 512/64 kbps, kod Direkt@Houm-a je
prenos 512/256 kbps.

Kome došo onaj pin ima prva dva filma za dzaba.
Nisu ni velike cene 60-100 din po filmu i možeš da ga vrtiš mesec dana.Za 60 dinara nema ni pivo.
Dobra fora samo mali izbor za sada.

Poslednja izmena:
Imam ADSL nalog na SezamPro-u i iako generalno dobro funkcionise, desava se da mi puca veza bez ikakvog saobracaja(idle), torrenti ponekad pucaju itd. Zbog toga se mislim da predjen na Telekom - pitanje je da li gresim i koliko je jedan bolji/gori od drugog?

Ne znam za Sezam ali sam kod Telekoma jedno dva i po meseca i često se dešava da kada ostavim preko noći da skida ujutro nema konekcije, dešava se nekad i preko dana da pukne veza pa onda neće uvek da uspostavi konekciju i tako. Kod komšije isto tako da mi nisu jasne one priče kako ljudi kod njih po tipa godinu dana nisu imali nikakav problem. Ja lično nisam preterano zadovoljan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno