Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene je ista situacija, MSN ne radi vec par dana a otvaranje stranica takodje radi sporije nesto dok download ide normalno...

Ja sam nemestio po uputstvima iz threada u ovom podforumu i evo shljaka bez frke.

evo danas sam presao na telekom i download je super, ALI nece mi ucita ikone neke sa sajta (bench,myspace,itsvet itd.)korisitm firefox 2.0.0.12 thompson ruter.
Sve je radilo pre. ima li neko ideju ?

Isti su problemi i kod mene a sinoc mi je msn pucao svakih 20sekundi jedno 3h posle toga je bilo ok

Zadnja tri dana imam problema sa Telekomovim adslom npr puca mi konekcija.
Meni uglavnom pukne oko 2-3 ujutru i ne pali mi se lampica za internet na Thompsonu vec moram da ustanem i da se rucno konektujem :mad:

Poslednja izmena:
ja sam resio problem bio je bug u ruteru.
i sada radi neverovatno brzo

pa iscupo ruter iz struje i proradio
ali radio sam to i pre pa nije, nemam pojma samo je proradilo

Ja preko Telekoma imam vec skoro 4 meseca adsl preko isdn-a, dobio sam Huawei modem i preko Asusa 500g premium napravio wireless mrezu u stanu.
Za sve ovo vreme ama bas nikakvih problema , ja sam na centrali Bezanija.
Modem se automatski konektuje i ja ne znam moj username i password (sto me je zabrinulo u startu jer moram da koristim samo njihov modem) pa sam ga u Asusu stavio da ga prepozna kao kablovski da bi moglo da funkcionise, i to funkcionise besprekorno.

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta je ovo al od juce svakih par minuta puca veza i mora restart routera ...

Kaze mi drugar da je i kod njega nepodnosljivo losa veza zadnji dana.

Negde sam procitao da Telekom trenutno uvodi softswitch tehnologiju sirom svoje mreze i da to dovodi do problema sa pristupom nekim servisima. Kad zavrse trebalo bi da budu potpuno spremni za IPTV i ostale naprednije usluge.

Evo to pise ovde

Poslednja izmena:
Jel ima neko problem, neznam kako da resim telekom adsl je u pitanuju,desava se da posto se na tom kompu igra world of warcaft kako se digne slusalica ili se javi na telefon dodje do pucanja veze kako to da resim

To je do samog aparata problem. Moj drugar u Zelezniku koristi usluge Beotel-a i cim neko krene da koristi Siemens bezicni telefon (neki DECT je u pitanju), veza odmah puca. Cim se Siemens zameni nekim drugim telefonom, sve radi ok.

A možda si loše zakačio ADSL @ DaChaS. Mora biti na prvom priključku u stanu/kući, a sve da ide posle ADSL-a. Ako nemaš mogućnost da zakačiš na prvi priključak (kao što je kod mene bilo zbog rasporeda u kući), kupi mikrofiltere u netiksu i zakači pre svakog telefona u stanu/kući.

To je do samog aparata problem. Moj drugar u Zelezniku koristi usluge Beotel-a i cim neko krene da koristi Siemens bezicni telefon (neki DECT je u pitanju), veza odmah puca. Cim se Siemens zameni nekim drugim telefonom, sve radi ok.

Ne mogu da verujem a ja ladno imam siemensov bezicni telefon :))

nije mi naj jasnije kako to da bude prvi posto sam u stanu, imam na jednom mestu 3 prikljucka mislis da na taj jedan ide odmah.

nije mi naj jasnije kako to da bude prvi posto sam u stanu, imam na jednom mestu 3 prikljucka mislis da na taj jedan ide odmah.
Ako na jednom mestu imas uticnicu sa tri prikljucka, ADSL spliter spojis na jedan od ta tri prikljucka (na ostale ne ukljucujes nista). Posle splitera, onaj "telefonski" izlaz mozes da paralelno delis na koliko god hoces delova. Naravno, vazi i ostatak onooga sto je rekao BaalBehrit (u vezi sa filterima).

ljudi, news mi se gega, google mi se otvara na madjarskom. jel ima neko slicnih problema?

Ok, news je jutros leteo kao i uvek, ali problem sa google-om mi ostaje. Juče nije bilo struje pola dana (novi beograd), kad se vratila, umesto google.com dobijam google.hu.

Jel ima neko iz kraja, tj hood-a, na telekomu, a da ima isti problem?

Juče sam imao problema sa newsom, noćas je bilo ok ali danas opet ista priča, je-dva se vuče, tj skoro da ne ide. Komšiluk na yubc-u nema tih problema.

jel moguce da lelekom nema modema, kad su mi rekli ja ne mogu da verujem, kazu gotov ugovor sve da dodjes da potpises al nemamo modem da ti damo

http://209.85.135.104/translate_c?hl=en&u=http://offres.neuf.fr/adsl/adsl.html%3Fcmpid%3DAFC-CD100&prev=/search%3Fq%3Dfrance%2Badsl%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:eek:fficial%26hs%3DVSt

Evo sta Francuzi dobijaju za 30e!!! :p

20Mb/s ADSL + Besplatno telefoniranje sa 50 lokacija (koliko sam razumeo, valda sa 50 mesta u kojima postoji taj provajder ili tako nesto) :mad::mad::mad::mad::mad:
Kakve veze ovo ima sa pocetkom Telekom ADSL-a?:trust:
Pored toga, kada bi mogli da biraju izmedju 20 Mb/s za 30 evra i 0.5 Mb za 15 evra, mnogi bi kod nas izabrali ovo drugo.

Pored toga, kada bi mogli da biraju izmedju 20 Mb/s za 30 evra i 0.5 Mb za 15 evra, mnogi bi kod nas izabrali ovo drugo.

Sto jes', jes'. Samo mnogo je lepse i lakse kada ima vise operatera fiksne telefonije, onda su ukupne cene primetno nize, mada kod nas to ocigledno nema veze evo tri mobilna operatera, pa cene samo vece nego ranije.

Jesi li propustio da procitas onaj deo u kome pise da se dobija i telefoniranje za dz???

30e je oko 2500 din. Kod nas je mesecni ADSL od 0.5MB 1400 din. 3000-1400=1600din

Koliki vam je telefonski racun u proseku? Meni oko 2000 din. Tako da bi se ovo veoma isplatilo. Ali tamo su drugi uslovi ima vise provajdera, vece je trziste...

A i sta ce nama sve to... Dovoljno nam je i 52kb/s :mad: :mad: :mad:

A jos nesto, jel ste gledali ADSL ponude u Hrvatskoj??? E tu sam po*beep vec.

http://www.iskon.hr/za_kucu/internet/iskon_adsl/vise/narudzba_opcija_2

1 Mbps/256 Kbps za 129kn
Evo i kursa
http://www.google.com/search?q=kuna...s=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
Znaci 1 kunda je 11.11 dinara

Sto mu dodje 129*11.11=1433.19 dinara!!!

Kod njih duplo brze u odnosu sta mi dobijamo za te pare + veci upload 256 naspram 64!!! :wall:

Sorry, mozda sam i pogresio temu :) Htedoh da napisem u TeLelekom lopovi i monopolisti ;) :-devil-:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno