Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma problem je sto meni nece da uhvati uopste. i cudno je sto ne radi restart dugme. zar ne bi trebalo da kada pritisnem to dugme da recimo sve lapice svetle?

Kada si na usb varijanti pristupas mu na 192.168.1.2

To vazi za Huawei modem ali ne i za Sagem kojem se pristupa po adresi 192.168.1.1 ma kako povezan bio (mreza ili usb)

Ljudi najzad ADSL na ISDN liniji u Krusevcu!!! I vec problemi. Povezao sam prvo sa mreznim kablom, pa posle otkazio mrezni i prikljucio na usb i nesto opasno *****ava. Spliter dobro povezan po uputstvu LINE liniije, DSL modem, PHONE telefon.
problem koji se javlja da dobijem vezu na par sekundi, povuce jedan sajt i zablokira, cak mu ni restart dugme ne radi vec moram on/off varijantu. i cini mi se da u tom trenutnku ne mogu da pristupim modemu, nece na 192.168.1.1, jednostavno ga ne vidi.
ovoliko cekanja, a sad idu problemi oko povezivanja. zna li neko u cemu je problem?

Proveri opet za svaki slucaj povezivanje i proveri ispravnost kablova.
Proveri da li si dobio spliter za POTS (obicna linija) ili ISDN

Proradilo. Problem je bio sto je samo trebalo ubaciti glavni kabal iz zidu u drugu uticnicu, pojma nemam zasto, kada je na isnd-u telefon radio i na prvoj.

Zanima da li je moguće preseliti ADSL sa jednog broja na drugi? Trebalo bi da se selim u skorije vreme, a vezan sam ugovorom na godinu dana..

Pretpostavljam da je Telekom u pitanju... Najbolje pitaj njih.

Ja sam imao isti slučaj prošle godine kod Beotela i tada mi rekoše da je prebacivanje moguće na drugi broj samo ukoliko se oba broja nalaze na istoj centrali. Pošto to kod mene nije bio slučaj, morao sam da raskinem postojeći ugovor, a zatim potpišem novi ugovor za novi broj. Naravno, na novoj centrali nije bilo slobodnih portova pa sam morao da čekam proširenje kapaciteta...

Tako da, seli se ako baš moraš :D

Moram da se selim zbog fakulteta. :D

Videću ovih dana za to pa ću da javim ovde ako kojim slučajem još nekome bude trebalo.

"Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(011) mrezna grupa Beograd - Sava Kovacevic (Zemun), Autokomanda
(013) mrezna grupa Pancevo - Pancevo Misa, Vrsac, Vrsac Hemograd
(026) mrezna grupa Smederevo - Papazovac (Smederevo)
(021) mrezna grupa Novi Sad - Liman 2
(024) mrezna grupa Subotica - Aleksandrovo, Kertvaros 1, Mali Bajmok, Novo Selo, TT Centar, Cetvrti juli, Senta, Senta 2, Palic, Backa Topola, Kanjiza

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama predvidjen je od 11.06.2007. godine."
Jos uvek se radi, nisu jos poceli sa odmorima.... :)

024 - od marta ima ADSL

ali pise da je izvrseno potrebno prosirenje, tako da ko nije imao port trebalo bi da ga sada dobije

Koliko se ceka od teh. prijema do pocetka realizacije ? Na mojoj centrali je juce odradjen teh. prijem.

vrlo kratko... obicno sve krene za nedelju dana.

i ja sam tako mislio ali posto na ovom spisku koji djalf objavio nema moje centrale, verovatno ce produziti to za jos nedelju dana, steta svi modemi su tu samo treba da krenu da dele :)

Zanima da li je moguće preseliti ADSL sa jednog broja na drugi? Trebalo bi da se selim u skorije vreme, a vezan sam ugovorom na godinu dana..

posto i ja planiram selidbu,pitao sam Telekom kakva je procedura,i evo odgovora:

Trenutno nismo u mogućnosti da izvršimo preseljenje vašeg ADSL-a iz
administrativnih razloga ali uskoro očekujemo da i taj problem prevaziđemo .

Preseljenje ADSl-a je tehnički izvodljivo i ako niste vlasnik
telefona na adresi na koju selite ADSL.

Da bi ADSL preselili na adresu telefona koji se vodi na drugog
korisnika biće potrebno da samo dostavite pismenu saglasnost overenu u
opštini da je vlasnik TF priključka saglasan da se ADSL priključi na
navedeni telefon i da telefon na koji se seli ADSL nije dvojnik i nije na
PCM uređaju .

Evo i mene na Telekomu i da kucnem u drvo radi odlicno za sada. Od prijave u njihovom korisnickom centru do poziva da pokupim opremu proslo je 5 dana ( ukljucujuci dane weekend-a)

!

Ma brzi su oni ...:-devil-:
resili da pokupe sto vishe ovaca pa posle shishanjeeeeeeeeeeeee:lupko:

shalu na stranu,
sto se tice uvodjenja ADSL stvarno su brzi (ne lice na sebe :S: )

Daj malo manje ih hvalite, vec su se ulenjili i ne sire taj ADSL nigde vise, samo se vrte po mestima u kojima su vec uveli isti :trust:

...a posto vidim da sam naceo jubilarnu 100-tu stranu, e u to ime ziveli i valjda ce se setiti i ostatka Srbije

Poslednja izmena:
i da povecaju brzine sto pre. ovo je beda. userem se u 256k...

Da,i u mestima kao što je moje gde je u prvi mah prijavljeno nekih 30-tak korisnika po dobijanju mogućnosti za adsl i gde nijedan nije bio za telekomov adsl trebalo im je 30 dana da dođu i urade šta imaju.Pri tom su pravili još neke probleme.

Ma nek se nose i oni i njihov ADSL, meni na zahteve da mi skinu PCM stalno odgovaraju da nemaju mogucnosti a pola kraja ima full linije sa mesecnim racunima od 200 dinara.:mad:

obi_van ti si u Banovcima, sto je nasa opstina, a od svih mesta jedino ovde u St. Pazovi funkcionise. A koliko sam cuo, Nova Pazova je planirana tek na jesen. Ako ide po velicini mesta prioritet spremi se na cekanje :S:
Nadam se da nije tako.

obi_van ti si u Banovcima, sto je nasa opstina, a od svih mesta jedino ovde u St. Pazovi funkcionise. A koliko sam cuo, Nova Pazova je planirana tek na jesen. Ako ide po velicini mesta prioritet spremi se na cekanje :S:
Nadam se da nije tako.

Sve znam, samo mi nije jasno kako ne vide da u Banovcima, Starim i Novim ima oko 40000 stanovnika ako ne i jace, pa ako im to nije dovoljno onda stvarno ne znam...a to za kraj godine mozda, to sam i ja cuo ***...

He, zvali me u ponedeljak da dodjem po ugovor za ADSL u Vrbasu, ali da dodjem u NS, danas potpisan ugovor, uzet modem, da namestim, racku, ne radi, zovi podrsku posle par pokusaja, kazu to mora da je do centrale. Mislim strasno, od ponedeljka ce videti sta je u pitanju, a ja nisam u vrbasu, a ostali ukucani ne razumeju se bas u sve ovo...eto kad se ne da...

Inace su me pitali za lampicu LINK koja uopste ne svetli

Zavisi i od broja prijavljenih...

Svako koga znam ovde a ima racunar je prijavljen, ne verujem da bi bilo ko zeleo i dalje da placa po par hiljada dial-up, a sve i da se niko nije prijavio za to bi trebalo kriviti Telekom jer onaj ko nije bas upucen u sve ovo ni nema pojma da se uopste uvodi ADSL bilo gde u Srbiji. Da reklamiraju ADSL kao sto reklamiraju dial-up verovatno bi se zalili da se previse ljudi javilo pa ne mogu da stignu za instalacijom opreme u svim mestima...nazalost ja docekah "leto" bez ADSL-a tako da ce sad svi oni sto prikljucuju opremu da odu na odmor do septembra oktobra :d pa onda opet sve u krug, bice u decembru, pa sredinom januara, pa krajem marta...ufffffffff :wall: :crash:

Ma nek se nose i oni i njihov ADSL, meni na zahteve da mi skinu PCM stalno odgovaraju da nemaju mogucnosti a pola kraja ima full linije sa mesecnim racunima od 200 dinara.:mad:

Pa stvori mogucnosti! :d Ja nisam imao fixni 6 godina, kao nema mogucnosti, pa komsija do mene dobije broj. Podneo sam milion zahteva, uvek dobijao isti odgovor. Ako imas par stotina evrica, sve se da resiti. Mitom protiv korupcije! :D

Pa stvori mogucnosti! :d Ja nisam imao fixni 6 godina, kao nema mogucnosti, pa komsija do mene dobije broj. Podneo sam milion zahteva, uvek dobijao isti odgovor. Ako imas par stotina evrica, sve se da resiti. Mitom protiv korupcije! :D Treba samo da poznajes prave ljude na pravom mestu...

Tacno, poenta je da TREBA da poznajes.:D Nazalost, ne poznajem nikog a i da poznajem ne znam da li bih zeleo da dam lopovima par stotina evrica.

"Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(011) mrezna grupa Beograd - Kijevo
(021) mrezna grupa Novi Sad - NS Koste Racina 13, NS Koste Racina 25, NS Hadzi Ruvimova 36, NS Hadzi Ruvimova 54, NS Hadzi Ruvimova 45, NS Hadzi Ruvimova 61, NS Hadzi Ruvimova 27, Backa Palanka - LS Sinaj, Novi Sad - LS Cirpanova, Novi Sad - LS Podbara
(025) mrezna grupa Sombor - Kula, Sombor, Sombor - IS Mlake, Sombor - IS Conopljanski put, Sombor - IS Cvorak, Gornja Varos, Goge, Selenca, Apatin
(018) mrezna grupa Nis - Mokranjceva

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama predvidjen je od 18.06.2007. godine."
Mashala :p

i opet nema moje mrezne grupe 019 :( nije mi jasno sta se ceka ako je vec sve spremno, ali moram da cekam

Jeee, dobih i ja ADSL (doduše ne na moj broj). Podneli smo nalog u sredu ili četvrtak i danas otišli buraz i ja (na njega se vodi pošto je njegov stan u pitanju) i pokupili modem.
Sad me samo jedno kopka.
Da li će mo se on (buraz) i ja videti preko mreže ako nakačim njega na USB, a mene na LAN?? Nemam trenutno mogućnosti da sebe nakačim pošto između mene i burazera je cross-over LAN kabl, a trebaju mi klešta da prepakujem kabl na normalan, a njih nemam :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno