Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi,javljam se sa bratovog kompa u Nišu u ulici Vojvode Mišića br. 50(zgrada Niške televizije).Ima ADSL od kraja novembra 2006. BeoTelNet-ov.Zadovoljan je .Nišlije bolje znaju na kojoj je to centrali.nesha_70 kaži šta misliš?

To ti je na centrali "Krive livade", eventualno centar, posto je podjednako udaljeno od obe.

Ma znam ljude iz Niskog predstavnistva BeoTela, mislim, ok su.
Dobro me podseti da odem u petak na kaficu ;-)
Meni za sada Lelekom fercera fenomenalno.

evo i primera:
09.02.2007 1,996,916 KB 408,339 KB
10.02.2007 1,644,321 KB 546,537 KB
11.02.2007 1,843,152 KB 488,090 KB
12.02.2007 1,249,050 KB 192,839 KB
13.02.2007 501,658 KB 15,246 KB
14.02.2007 2,238,376 KB 344,279 KB
15.02.2007 1,067,537 KB 216,253 KB

to sto fale 7.02 i 8.02 i sto je 13.02 mali protok je zbog Linuxa. Za njega nemam evidenciju.

Ne radim download 100% vremena i sve vreme kad sam uz racunar surfujem, a torrenti u pozadini samo pice :D :D :D

Poslednja izmena:
Hvala nesha_70.Nije loše za Telekom .Videćemo da li će za par meseci da udvostruče i brzinu uz istu cenu.Što da ne ali prvo nek uvedu bar 10.000 ADSL u Srbiji kome treba i ko hoće.

Proverio san Krive livade su u pitanju.Centar ne mogu da uvedu još jedno bar 2 meseca.

Znaci Krive livade dobile ADSL. Cestitamo.

Poslednja izmena:
Vračaj nešto da dobiješ ADSL valjda si iz Vračara.

Jedino da napravim lutkicu koja predstavlja Draska Petrovica pa da je bockam iglama.

Prvu bi joj iglu zabio u glavu. :d

Poslednja izmena:
Samo vi sa Krivih livada provocirajte sad ce da se javi istureni stepen Cortanovci da pitaju d'i je nas adsl? :d

Poslednja izmena:
Pazi, to sto su Krive livade za Nis isto je i Guberevac ili recimo Senjak za Beograd
uostalom, 90% mesta po Srbiji kao i delovi gradova nose nazive po nekadasnjim njivama, tako da ne razumem bas najbolje cemu ta sprdnja

Ma zahebavamo se malo, sto ste na kraj srca odmah. Naravno da svi treba da dobiju adsl, to se podrazumeva.

Cak i Marinkova bara u Beogradu. :D

Ma zahebavamo se malo, sto ste na kraj srca odmah. Naravno da svi treba da dobiju adsl, to se podrazumeva.
Cak i Marinkova bara u Beogradu. :D
MCRadisha, poštuj malo reda. Prvo idu Korićani, Krčagovo, Buđanovci, Jezdino polje, Krive livade, Deronje...
a onda Beograd i Novi Sad...
he..he ovi pre BG i NS bi mogli svi da stanu u jednu zgradu... ali nije važno. Bitno da se broj mesta u kojima ima ADSL rapidno povećao..

!

Tako je.
Prvo kvantitet:zgran: , pa ondak kvalitet;)

Pazi, to sto su Krive livade za Nis isto je i Guberevac ili recimo Senjak za Beograd
uostalom, 90% mesta po Srbiji kao i delovi gradova nose nazive po nekadasnjim njivama, tako da ne razumem bas najbolje cemu ta sprdnja

Sinko, vi iz BG (vi sam namerno napisao malim slovima) patite od velicine je vas problem. Da bi o necemu mogao da pricas i pises trebas upoznati isto. Mozda bolje poznajem BG od tebe (nije cudno s obzirom na godine :d ). Da se razumemo, ni meni se ne svidja kako se neke lokacije neposredno oko centra zovu, ali sta je tu je. Krive livade su za Nis isto sto i Slavija za Beograd.:d :D :d

Poslednja izmena:
Ne znam zasto si uopste mene citirao kad se ovo sto si rekao poklapa sa onim sto ja pokusavam da dokazem.
a sto se tice poznavanja beograda, ako ga tako dobro poznajes trebalo bi i da znas da senjak > slavija ;)

Poslednja izmena:
Woooohoooo... jutros mi nije radio telefon sat vremena, i pre 20 minuta me zovu iz Telekoma da vide da li radi telefon, jer su propustili ADSL signal. I zvace me u toku sledece nedelje da uzmem opremu... Pisemo se krajem sledece nedelje sa Telekom ADSL-a ljudi... :D

Pozdrav.

!

... za srecu su potrebne male stvari :laugh:

I NBG je za Beograd isto sto i Niska Banja za Nis, pa u Niskoj Banji jos nema ADSL-a. Na stranu to sto je Niska Banja u kraljevini Srbiji i kraljevini Jugoslaviji bila elitno odmaraliste.

P.S. Ni jedno naselje na celoj teritoriji Srbije ne sme da bude manje vazno od nekog drugog, pa makar se nalazilo na vrh neke cuke (da ne kazemo negde u nekoj vuko_ebini).

P.P.S. Malo strpljenja i svi koji budu hteli i mogli da plate, vozice ADSL. Bwe ja sam na 1000m od centra Nisa, pa do pre 9 dana nisam imao mogucnosti za ADSL, a do 2003 nisam mogao da dobijem svoj telefon. A, Komren, koji je za Nis isto sto i Kaludjerica za Beograd, vec godinu dana ima ADSL:d :d :d :d

@Milos_SD

Ja sam zvao 9813 pre nekih 30 minuta i rekli su mi da Telekom područje 026 kao provajder planira da radi tek u drugoj polovini 2007, ali da tehinčkih uslova ima na centralama i da možemo ako hoćemo da se prijavimo kod bilo kog drugog internet provajdera.

I NBG je za Beograd isto sto i Niska Banja za Nis, pa u Niskoj Banji jos nema ADSL-a. Na stranu to sto je Niska Banja u kraljevini Srbiji i kraljevini Jugoslaviji bila elitno odmaraliste.

Mozda Telekom planira da uvede ADSL u Nisku Banju kad Srbija opet postane kraljevina? :d

Poslednja izmena:
@Milos_SD

Ja sam zvao 9813 pre nekih 30 minuta i rekli su mi da Telekom područje 026 kao provajder planira da radi tek u drugoj polovini 2007, ali da tehinčkih uslova ima na centralama i da možemo ako hoćemo da se prijavimo kod bilo kog drugog internet provajdera.

Ne, nisi se dobro informisao telekom vec sklapa ugovore u Smederevu ali se nece raditi ostali gradovi podrucja 026 Velika Plana, Smed. Palaka itd. do druge polovine 2007. godine, sto se tice uslova oni postoje jos od 2003. godine kada je u centralama postavljena alkatelova centrala.

Na to obecanje druga polovina 2007. imam samo jedan komentar obecanje ludom radovanje nego idem sada lepo kod wireless provajdera da porazgovaram kakvi su uslovi za uzimanje wireless-a.

Dobio sam pouzdanu informaciju da danas stizu ADSL modemi za ISDN u Jagodinu, nadam se da u ponedeljak dobijem i ja :). Ovo znaci da su modemi za ISDN stigli u Srbiju definitivno!

Poslednja izmena:
Valjda ce ovi smradovi da prosire jos koju centralu u bg-u u skorije vreme...
Misli cekam vec mesecima na port... stvarno bolesno.
btw. prosle nedelje sam prijavio 4 osobe na raznim delovima grada i niko nema sanse jer nema slobodnih portova mislim stvarno pa gde moze taj adsl u bg-u.
Znaci Mirijevo, Zvezdara, Denkova basta nista... :wall:

Ljudi nije bitno gde su poceli da rade i da li ce biti adsl u nekoj tamo krivoj livadi ili u bog zna gde.Bitno je da su poceli nesto da rade i da narod polako dobija adsl.Ipak je bolje ista,nego nista.I ja cekam jos od novembra,pa se nebunim.Kud svi tu i ja!

Dobio sam pouzdanu informaciju da danas stizu ADSL modemi za ISDN u Jagodinu, nadam se da u ponedeljak dobijem i ja :). Ovo znaci da su modemi za ISDN stigli u Srbiju definitivno!

Ja nemam takvu informaciju. Naime, danas je moj drug, koji takodje ceka ADSL modem za ISDN, bio u Telekomu kod prijatelja koji tamo radi i kaze da mu je ovaj rekao da modemi jos uvek nisu stigli ali da se ocekuje da stignu sledece nedelje.

...sporo, sporo sve to ide :wall: ...ja cu da vidim neki wireless da uplatim pa koliko kosta da kosta ne mogu vise da se smaram nadajuci se...

sad me zvali iz telekoma da u ponedeljak dodjem po "opremu".u pitanju je Arandjelovac.

Zavrseni problemi sa Telekomom

Jutros sam konacno dobio korisnicki servis i prijavio problem. Ljubazna devojka :) je, na moje insistiranje, pristala da obavesti ljude u centrali da pogledaju port.

Popodne sam ih zvao jos jednom, da pitam da li je stvar sredjena i receno mi je da nemaju povratnu informaciju, ali da je sigurno sredjeno. I neverovatno, ali kada sam stigao kuci, modem ispisuje da je link 509/124! Sad mi ostaje samo da ih pitam da li cu, za ova 3 dana na 256k, dobiti 5 dana 768?

Btw, sto se tice blokade Metacafe sajta i eunet mail-a, to je bilo do programa Peer Guardian. O:) Dakle, nije bilo do Telekoma. A inace, ko nije probao, taj program, pored kompanija kao sto su BBS, Limelight i Disney, na 4. mestu po "kopanju" prijavljuje - SezamPro! :d

Najnovija informacija.Danas mi je potvrdio (direktor lokalnog Telekoma ) da je juče ugradio prvi ADSL na ISDN za sebe kući u Prokuplju.Kaže da piči.Pošto smo komšije na jedno 100-150m rekao mi je da iz Niša danas dolaze 60-tak modema za ISDN linije a prijavljeno je do sada 40-tak,tako da će u prvom naletu da uzmu i više nego dovoljno za start.Ja idem u utorak od sabajle da čekam ispred vrata ako me niko ne zove u ponedeljak.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno