Šta je novo?

Telekom ADSL - 50% još povoljniji Click paketi!

Verujem da je jedan od razloga sto je Telekom ADSL najskuplji upravo agresivna reklamna kampanja. Eto zasto PTT ima tako jeftin ADSL. Ljudi ne znaju ni razliku izmedju PTT i Telekom, a kamo li da i PTT ima ADSL.

Ako mislis da je Telekom ADSL skup pogledaj onda EUnet pa ce ti sve biti jasno, po meni je mnogo isplativije uzeti net kod Telekoma nego od preprodavaca. Jer u slucaju nekog problema Telekom nema da vrda e kriv je onaj ili kriv je ovaj moze samo da bude nadprovajder kriv koji je zaduzen za nas Telekom i niko drugi a to se retko desava, dok kada odes kod ovih pilicara sto kupuju link od Telekoma pa ga preprodaju ostalima e tu onda dolazi do problema a onda krece fudbalska utakmica jer svako te suta od sebe u fazonu nije problem do njih nego do Telekoma, veruj mi prosao sam tu pricu sa Sezamom/Orion tako da znam o cemu pricam. A evo sada ce druga godina kako sam na Telekomu i zadovoljan sam istim, mozda za nijasnu jesu malo skuplji od tih ostalih pilicara ali bar sam mirniji.

16mb kod Telekoma kosta 4500din, a kod PTT je 2800din. To nisu nijanse.

Sto se tehnicke podrske tice, nisam imao nikakvh problema ni sa podprovajderima koje ti zbog negativnog iskustva sa Orionom sve nazivas pilicarima. To ne znaci da ih nema, ali ih isto tako ima i sa Telekomovom podrskom.

Zna li neko od koga PTT iznajmljuj link?

Pa od Telekoma, Telekom je cini mi se i vecinski vlasnik PTT-a

Zapravo, PTT je vlasnik Telekoma. Telekom postoji svega 11 godina, dok PTT postoji znatno duze i upravo on je osnivac Telekoma.

http://www.telekom.rs/AboutUs/AboutUs.aspx?temp=0&sid=1&id=112

Da li je i informacija da PTT kupuje link od Telekoma takodje tvoje cisto nagadjanje, ili postoji neki drugi izvor te informacije?

Poslednja izmena:
16mb kod Telekoma kosta 4500din, a kod PTT je 2800din. To nisu nijanse.

Sto se tehnicke podrske tice, nisam imao nikakvh problema ni sa podprovajderima koje ti zbog negativnog iskustva sa Orionom sve nazivas pilicarima. To ne znaci da ih nema, ali ih isto tako ima i sa Telekomovom podrskom.

Zna li neko od koga PTT iznajmljuj link?

Pa zato sto svi koji uzimaju link od Telekoma jesu pilicari i prave kojekave planove i ugovore a da negovorim koje pakete nude u svojoj ponudi i sada ti meni reci da nisu pilicari? Evo pogledaj Eunet, Beocity i bice ti sve jasno o cemu govorim. Neka njima niza cena ali ja znam da na Telekomu da mi jos niko nije udario sankcije na to koliko sam skidao podataka sa neta i sta sam radio sa netom dok su mi to u Sezamu bogami nabacivali na nos sto ja toliko puno skidam i za cega ce mi toliko, sta te briga za cega ce mi jesi ti stavio cenu koliko kosta flat paket jesi ako sam ja to platio onda necu da me niko ogranicava na nista niti zapitkuje ali naravno Sezam nije mogo a da negura svoj nos svuda pa tako da sam otisao od njih. Eto samo jednom prilikom sam uzeo kod Telekoma 16 mb net i za tih 2 nedelje sam bio svuko oko 2 TB, sta mislis da me je neko nazvao da pita sto sam toliko skidao i za cega ce mi, naravno da ne.

Ja sam koristio 16mb kod 5 provajdera i nikad me niko nije zvao zato sto sam "za tih 2 nedelje sam bio svuko oko 2 TB".

Orion nisam koristio, niti cuo da su nekoga zvali da ga pitaju sto ima veliki download.

Tako da nemas osnove da sve provajdere nazivas pilicarima zbog negativnog iskustva sa jednim provajderom.

Nadam se da si zadovoljan sa Telekomovim ADSL-om dovoljno da progutas tu ogromnu razliku u ceni zbog koje dajes svakog meseca vise para nego kod nekog drugog provajdera.

Uz 50% popusta kod Lelekoma nije neka razlika.
Steta samo sto je PTT cekao da snizi cene i ponudi sam taj popust, inace ne bi smo svi poletali kod Telekoma. Meni licno je trebao net sto pre, mada nisam verovao da ce se zavrsiti i ukidanje mirovanja telefona i ugovor za ADSL i rad za manje od 3-4 dana!

E sad ko je pilicar od firmi - uff, ne mogu da nadjem koja nije kod nas ;)

Dobro, ti sto si se navikao na provajdere u Koreji, tebi su sada svi pilicari ovde :p

Ja sam koristio 16mb kod 5 provajdera i nikad me niko nije zvao zato sto sam "za tih 2 nedelje sam bio svuko oko 2 TB".

Orion nisam koristio, niti cuo da su nekoga zvali da ga pitaju sto ima veliki download.

Tako da nemas osnove da sve provajdere nazivas pilicarima zbog negativnog iskustva sa jednim provajderom.

Nadam se da si zadovoljan sa Telekomovim ADSL-om dovoljno da progutas tu ogromnu razliku u ceni zbog koje dajes svakog meseca vise para nego kod nekog drugog provajdera.

Pa to ako ti nisi cuo ne znaci da ne rade ili su bar radili dok je bio SezamPro upitanju. A drugo ja imam 1.5 mb a sa zabagovanim speed up-om imam 6 mb a sve to placam 760 dinara posto sam podpisao ugovor za 50 % nizu cenu paketa. A mogu da kazem da su pilicari i ti tu ne mozes jednostavno nista posto to i jesu! Kao sto sam ti reko pogledaj Beocity i EUnet i pogledaj samo paket koje imaju u svojoj ponudi, tu bre treba da dovedes svetske naucnike da ti odgonetnu ovu zagonetku koju su oni sastavili. Bas sam bio gledao Beocity ponudi internet paketa i glava me je zabolela dok nisam skontao sta im sta znaci. Jedino sto sam upamtio je to da imaju neku listu sa desne strane u kojoj prikazuju koji paket koliko moze da skine gb ili tb a onda pored rubrika p2p sve to deset puta ako ne i vise umanjeno sto znaci da ogranicavaju download.

Ali da neulazimo u neku bespotrebnu raspravu, ako je tebi ok tu gde jesi ok meni je jos bolje. JA cu radije platiti malo vise pa bar znam da necu imati potrebu za zvanjem korisnickog a isto tako znam da me nece niko ni smarati sa pitanjem sta i kako i sto zbog cega.

Poslednja izmena:
Mali off, a i nije ... ističe mi obaveza tamo 20. avgusta .... šta sve treba da im vrtaim, nemam pojma šta mi je bilo u kutiji ... koliko mrežnih, koliko telefonskih, ona račva, ispravljač , modem ....

Mozda cak ni ne treba da vracas nista (ukoliko imas mtu882 ili kako vec). U svakom slucaju, procitaj ugovor. Tamo ti tacno pise da li, i sta sve treba da vratis.

Ma treba, uzeto prošlog leta kada bilo 3 meseca za 1 dinar ... onaj "radijator" je modem ...

ako mislis na hg520c radijator onda idu 2 lan kabla, radijator, telefonski kabl, adapter za struju, spliter, cd i uputstvo bar ja sam to dobio

OK .... Znači dva žuta LAN kabla, i samo jedan telefonski, jesi li siguran u ovo ? Mislio sam da idu dva. Jer posle splitera idu dva.

Ja sam dobio jedan telefonski kabl jula kad sam uzimao modem. Nije 520C nego 520S doduse.

Telekom traži samo ruter i ispravljač...ostalo nije neophodno ;)

Ma neka, imam ih ... samo moram kod nekog da nadjem d azamenimo ispravljač, ja sam moj sekao kabl na sredini i produćžavao, jer je tako na poslu bio grozan pristup struji.

Ili možda uspem da ga sastavim, malo crne izolirke, i neće ni primetiti ... :) :) :) Videću kod zeta on ima drugačiji, ali ista marka, možda je ispravljač isti . On je sada potpisao obavezu za ovaj 50 postp popust, a i nema mnogo izbora, SBBa nema kod njega u ulici, mi u PO i nemamo neki izbor ADSL provajdera, tako da će on još dugo biti kod njih ... a mislim čak i da on i ne mora da vraća, odavno je uzeo , onaj horizontalni sa antenom ...

Dva žuta, dva telefonska, svičer, sve je tu ... odlično, hvala puno ....

Bio u petak u telekomu da se prijavim za ovu akciju kad prc, više nije aktuelna, ukinuli je još one tamo nedelje.

A ugovor mi ističe 8 avgusta, sad ću plaćam punu cenu za click 4 :smackbum:

Predji na PTT.

Ok, znači kad mi istekne ugovor 8. avgusta odem lepo u Telekom i tražim migracioni kod, izmirim opremu sa njima i lepo odem u PTT sa tim migracionim kodom da tražim da pređem kod njih, da li i dalje važi akcija 50% kod PTT?
I kakvi su kao provajder, ja sam na Telekomu godinu dana i stvarno nemam nikakve zamerke na kvalitet veze, sve mi radilo besprekorno do sad sem što mi pregoreo ruter posle grmljavine, ali su mi ga brzo zamenili :d

Ne znam za vas, ali kad pogledam Beocity ima ubedljivo najjeftinije pakete. Posto se preseljavam za mesec dana u kucu i ja sam u dilemi s kim potpisati ugovor.

MIK KliketiClick 16/1 Mbps: 1899.00 mesecno

To nudi BC i mislim da je fantasticno.

Imam Telekomov ugovor iz januara i naravno trebam da poplacam sve pretplate do sl. januara ako hocu sa MIK da predjem na PTT ?

Da li mi neko moze reci malo vise o PTT-u kao provajderu, da li su pouzdani, da li imaju p2p restrikcije i slicne gluposti? Uzeo bih 16mbs kod njih pa zbog toga... Unapred hvala!

Vrh Dno