Imam samo jedno da kažem: hvala Bogu na telekomu.
Trenutno sam u Španiji na malo duže vreme, i kada sam hteo da uzmem adsl, očekujući da su cene u srbiji visoke, da mi daju nešto džabe pa da mogu da doplatim za bolji. Kad međutim...
Da bih uzeo adsl treba mi, pasoš, kopija pasoša, kreditna (ne debitna) kartica u nekoj španskoj banci (za koju treba da crknem dok je dobijem), ugovor o zaposlenju, ugovor o iznajmljivanju stana, pristanak vlasnika stana. Povrh svega toga, minimum je 9 meseci ugovorne obaveze, običan ruter se plaća oko 20€, wireless 40€, nakon isteka ugovora se vraćaju. Najsporiji net je oko 30€, ali to je tipa 20mb. Naravno, imaju fup, za flat se doplaćuje.
Uzmem ja neki jadni 3g sa usb modemom, sa 2gb saobraćaja punom brzinom, posle 64kb. Prvi mesec 40€, posle po 20.
A kod nas za 750 dinara mesečno dobiješ internet, kakav takav, meni bi i ovde odgovarao, sa wireless ruterom, uz malo sreće, dobije se se 6/1 za te pare. A sad što se vi ljutite što ste već vezani ugovorom, to je drugo, ljutio bih se i ja. Njihova poslovna politika, i kraj. Ja sam kod jedne promene kampanje prešao na mesec dana na ptt, vratio se posle i sve bilo ok.
Mislim da su se zeznuli sa cenama, zato svima govore da nemaju mogućnost za više od 6/1, inače ga niko ne bi ni uzimao. Razlika izmedju njega i 16/1 je par stotina dinara.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk