Šta je novo?

Telekom ADSL - 50% još povoljniji Click paketi!

A sta da uopste nisu dali? Mi nikad nismo zadovoljni. Godinama zivimo sa najskupljim i najsporijim netom u Evropi i ovo dodje kao osvezenje. Nije ni cudo sto je masa navalila da potpise taj ugovor. Ja kad sam bio u poslovnici, stajali smo ispred 30-oro. Dosao na red posle 45 min.

Imam samo jedno da kažem: hvala Bogu na telekomu.

Trenutno sam u Španiji na malo duže vreme, i kada sam hteo da uzmem adsl, očekujući da su cene u srbiji visoke, da mi daju nešto džabe pa da mogu da doplatim za bolji. Kad međutim...

Da bih uzeo adsl treba mi, pasoš, kopija pasoša, kreditna (ne debitna) kartica u nekoj španskoj banci (za koju treba da crknem dok je dobijem), ugovor o zaposlenju, ugovor o iznajmljivanju stana, pristanak vlasnika stana. Povrh svega toga, minimum je 9 meseci ugovorne obaveze, običan ruter se plaća oko 20€, wireless 40€, nakon isteka ugovora se vraćaju. Najsporiji net je oko 30€, ali to je tipa 20mb. Naravno, imaju fup, za flat se doplaćuje.

Uzmem ja neki jadni 3g sa usb modemom, sa 2gb saobraćaja punom brzinom, posle 64kb. Prvi mesec 40€, posle po 20.

A kod nas za 750 dinara mesečno dobiješ internet, kakav takav, meni bi i ovde odgovarao, sa wireless ruterom, uz malo sreće, dobije se se 6/1 za te pare. A sad što se vi ljutite što ste već vezani ugovorom, to je drugo, ljutio bih se i ja. Njihova poslovna politika, i kraj. Ja sam kod jedne promene kampanje prešao na mesec dana na ptt, vratio se posle i sve bilo ok.

Mislim da su se zeznuli sa cenama, zato svima govore da nemaju mogućnost za više od 6/1, inače ga niko ne bi ni uzimao. Razlika izmedju njega i 16/1 je par stotina dinara.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Juce stigo racun za prosli mesec (Jun) i stavrno 760 dinara i nesto sitno, tako da sam zadovoljan. Placam 1.5 mb a koristim 6 mb sa zaglavljenim speed up-om.

1372748157.png

Bio sam danas do Telekoma da potpisem ugovor za telefon i cuo sam da ova promocija vazi jos danas, zato sto im valjda Ratel pravi neki problem zbog konkurencije... Jel cuo jos neko za ovo?

Juce stigo racun za prosli mesec (Jun) i stavrno 760 dinara i nesto sitno, tako da sam zadovoljan. Placam 1.5 mb a koristim 6 mb sa zaglavljenim speed up-om.

1372748157.png

au, sta ce to biti kad si ti zadovoljan internetom? :)

Bio sam danas do Telekoma da potpisem ugovor za telefon i cuo sam da ova promocija vazi jos danas, zato sto im valjda Ratel pravi neki problem zbog konkurencije... Jel cuo jos neko za ovo?

Evo i na sajtu pise do 15jula meni ugovor istice 22jula znaci uzas....

Koji papci znaci nemogu da podnesem online prijavu.
Izbacuje mi non-stop da sifra ne zadovoljava kriterijum a nemogu uopste da pristupim sifri da je promenim!

Evo i na sajtu pise do 15jula meni ugovor istice 22jula znaci uzas....

Mozes otici kod PTT-a jer i on ima istu promociju u ponudi. Lepo odes kod Telekoma i trazis MIK i kazes razlog, kazes odlazim od vas jer meni je evo danas istekla ugovorena obaveza a posto vi vise nemate promociju za 50% nizu cenu ja idem kod drugoga ko ima. Pa ko zna mzoda ti ponude da podpises ugovor sa njima samo da ih nebi napustio. Pokusaj nista te ne kosta.

Ugovor mi istice pocetkom avgusta, znaci nista od lelekom popusta kod mene.Tragedija.

Mozes otici kod PTT-a jer i on ima istu promociju u ponudi. Lepo odes kod Telekoma i trazis MIK i kazes razlog, kazes odlazim od vas jer meni je evo danas istekla ugovorena obaveza a posto vi vise nemate promociju za 50% nizu cenu ja idem kod drugoga ko ima. Pa ko zna mzoda ti ponude da podpises ugovor sa njima samo da ih nebi napustio. Pokusaj nista te ne kosta.

Pa da sve to stoji ali koju podrsku ima ptt sta se sve dobija od opreme i da li net radi kako treba?

Pa da sve to stoji ali koju podrsku ima ptt sta se sve dobija od opreme i da li net radi kako treba?

Pazi ako net radi ok onda ti podrska ne treba, mada u vecini slucajeva ja net nisam uzimao zbog toga ko ima kakvu tehnicku podrsku nego sam gledao gde meni najvise uslovi odgovaraju a sve ostalo se da resiti na ovaj nacin ili onaj, sve zavisi koliko si uporan i istrajan u svojim odlukama. Sacekaj da ti prodje ugovorena obaveza pa probaj sa Telekomom da ih radis na onu foru pa ako prodje ok ako ne ili nastavi da koristis Telekom adsl do septebmra pa vidi kakve ce onda imati promocije ili uzmi mik pa idi kod PTT-a ili vec gde ti mislis da je tebi najbolje.

Kod PTT dobijaš klasičan modem/router TPLINK 8817 (USB,LAN) ako želiš wireless doplata je 2000din,inače možeš koristiti i svoj modem.Net radi OK,osim kad telekom nešto petlja(svi provajderi se oslanjaju na telekomovu mrežu od parica do radijus routera).Tehnička podrška je ...(ako se koristi komunikaciju preko email,uvek sam rešio problem).Račune za ADSL kod PTT plaćaš u bilo kojoj pošti bez provizije,isključuju te tek posle 3 meseca kad neplatiš,možeš da platiš i preko opšte uplatnice(onda ide provitizija).
Kao što ti kolege sa foruma kažu gledaj gde su ti uslovi najpovoljini.
Napomena:pošta je Javno preduzeće(državno) sve promene u vezi cena,akcija,nabavku modema i drugo mora odobriti upravni odbor zatim objaviti u službenom listu,čekati da neko ne uloži žalbu i tek se onda ide u praksu.

Hvala brancop, Smallville. Idem ovih dana da se raspitam do poste sta i kako, mada mislim da su druga iz poste poslali prekoputa u telekom i rekli tamo za adsl lol...Ako se i meni desi isto preko net-a podnosim zahtev i to je to :)

Interesuje me da li kod ptt-a ruteri dodju podeseni kao kod telekoma ili ne???

Poslednja izmena:
I ja sam izvisio za akciju. Sigurno je neko od drugih podprovajdera prijavio telekom Ratel-u za ugrožavanje konkurencije

Poslednja izmena:
Ej kakvi ljudi, odem 15. da se prijavim za taj 50% i kazu oni pa imas vazeci do 19. dodji tad ja dodjem kad ono crvc nema vise. Sad kao bice neki paketi od 1.8. pa cemo videti tada ste i kako ce biti.

Pa to bas i nije neka ponuda. Definitivno treba menjati Telekom. Jesu sigurni i u svakom trenunku imam internet ali brate mili skupo je.

Ja sam tako prosle godine potpisao ugovor na godinu dana, prva tri meseca za dz. I placao sam isto samo mi je brzina bila duplo brza. Sad kad mi je to isteklo, potpisao sam ovo sto je bilo sad da se placa 50% jeftinije godinu dana.
Mada telekom je meni dosta bezobrazan. Kada mi je trebao bezicni ruter nisu mi dali da potpisem ugovor tad sa njima, a delili su ga. Hteo sam da zamenim ono g. ruzno roze od modema. Kao samo vazi za nove korisnike. Pitao a mi stari? Korisnik sam vec preko tri godine, ona u fazonu ***. Za vas nista, sta vam mozemo. Tada su me bas jako iznervirali.

Defenitino PTT, ima li ga neko i koliko placaju sve to? Vidim da su cene manje nego kod Telekoma (6mbit), a vidim da se nesto modem placa klasican 1000din, wireless 2000din + 500 za spajanje ili sta vec.

Poštenije bi od Telekoma bilo da napiše da neka akcija traje dok postoje mogućnosti ili do nedefinisanog datuma, nego da odrede neki rok koga posle nenajavljeno skrate kako im se ćefne.

Ja sam video da je akcija do 31.07. i zbog drugih obaveza sam odlagao odlazak u NS na Spens da se prijavim za ovu akciju, računajući da imam još dovoljno vremena za to. Kad ono - cvrc, nema više! Da je rok akcije bio neodređen, prvo bih rešavao net a posle druge obaveze. Ovako sam znao da imam još dovoljno vremena pa sam radio suprotno, i zahebao se!

Šta ima da se kaže. ADSL zavisi od milosti Telekoma. Ne bitno kod kog ste provajdera. Čak ako ste kod nekog drugog a da nije Telekom, situacija Vam je još crnja. Ja imam Telekom Click 16. Plaćao do skora 4500 din. Onda Beocity ponudi isti paket za 1700 din. Ja se prijavim da i u drugi lokal uvedem ADSL (lokal do lokala, dva razlicita vlasnika, a igraonica u pitanju) i da vidim kako sve to sljaka kod Beocitija. Kad ono - max brzina moguca na infrastrukturi 8 mbita (tako je Telekom porucio Beocitiju). A Telekom mi u lokalu do daje 16mbita. Tako ja batalim Beocity i ostanem na Telekomu.

E sad, kreće akcija Telekoma. Telekom je reklamirao i na TV, po novinama, uz račune kako ko god uzme i potpiše ugovor na godinu dana sa Telekom - dobiće upola cene datu uslugu. Znači uzmete Click 16, potpišete ugovor i umesto 4500 din plaćate mesečno 2250 din. E sad - promocija važi do kraja meseca. Ali su je ladno prekunili 15.07. u petak. Ja otišao danas do Požarevca da potpišem ugovor na godinu dana i uštedim tako 27000 din za godinu dana kad ono šipak. Kampanja je obustavljena. Ja pitam zašto - ne znaju. Pa u normalnoj zemlji bi neko odgovarao zbog lažne reklame. Plus niko me nije obavestio o prekidu kampanje a poslali su mi uz račun reklamu. Puko sam 600-700 din za gorivo dok sam otišao do Požarevca i izgubio radni dan i za to nikog nije briga. Znači Telekom se preračunao, ne isplati mu se ta promocija, puno se ljudi javilo, i ladno obustavili. Goveda obična.

Videću da pređem na Beocity ali na isti broj gde mi je Telekom tako da ne mogu da kažu da nema tehničkih uslova za 16mbita.

Predji na PTT sa MIK-om. Tamo i dalje traje akcija za 50% popusta za sve pakete tokom svih 12 meseci koliko traje ugovorna obaveza. A standardna cena nez popusta je 2800din za 16mb

Btw, ne vidim (na onom uzasnom sajtu) da Beocity nudi 16mb za 1700din.

Poslednja izmena:
Povećao na 1900 ali i to je manje nego kod Telekoma u pola cene.

Zapravo, standardna cena za 16mb kod Beocity je 3299.00 sto je i dalje manje od Telekomove standardne cene, ali i dalje vece od standardne cene kod PTT-a.

Ta cena za 16mb od 1900din kod Beocity-a je za "KliketiClick" paket. Postoje cene i od 2200din, 2300din, 2600din i 1300din za pakete na brzini od 16mb.

Naravno, ne postoje bez potrebe te razlike u ceni. Svi ti paketi se razlikuju Na tebi je da se raspitas koje su karakteristike "KliketiClick" paketa tj po cemu se razlikuje od standardnog paketa (standardni paket je ekvivalent Telekomovim paketima). Razlike mogu biti brojne: smanjenje brzine protoka nakon potrosnje odredjene kolicine saobracaja, razliciti nivoi prioriteta, agregacija itd, itd
Razlika moze d abude i u opremi koja se dobija, i duzini ugovorne obaveze.

Tako na primer, za taj "KliketiClick" paket se ne dobija oprema, a ugovorna obaveza je od 3 do 12 meseci i pretpostavljam da samo tokom tih meseci vazi ta cena.

I za kraj, koristio sam BeoCity adsl i mogu reci da je BeoCity odlican provajder i da je bez razloga zapostavljen. Iz nekog razloga, ljudi kao muve bez glave uzimaju ADSL kod telekoma iako je najskuplji cak i sa akcijama (izuzev ove sa 50%).

A zasto PTT ne reklamira malo da ima tako jeftin 16Mbit? Ako jos vazi 50% popusta na tu cenu kod njih... steta da se ne iskoristi!

Verujem da je jedan od razloga sto je Telekom ADSL najskuplji upravo agresivna reklamna kampanja. Eto zasto PTT ima tako jeftin ADSL. Ljudi ne znaju ni razliku izmedju PTT i Telekom, a kamo li da i PTT ima ADSL.

Telekom je ubedljivo najskuplji i najbezobrazniji od svih provajdera.

Pa ja ne znam u čemu je razlika između PTT i Telekom, nek mi neko objasni. Ima li neko link pa toj ponudi PTT ADSL-a ?

Vrh Dno