Šta je novo?
Ako je neko imao iskustva sa orocenom stednjom ovih dana koja banka je trenutno najbolja opcija za EUR. Generalno bas sam se iznenadio koliko su smanjili kamate.

Reklamirane kamate su takve kakve su, ali dosta banaka je spremno da odobri konkurentnih 3%. Taj procenat je i zvanična ponuda 3Bank na 6 meseci, kao i Alta banke na 12 meseci. Više od toga može na duži period, a Alta po 3% daje i rentnu štednju na 12 meseci.

AirSerbia i Visa potpisale su Ugovor o saradnji i izdavanju co-brand kreditne kartice, koja će biti deo novog programa lojalnosti. I dalje se ne zna koja će banka biti izdavalac kartice, nadam se da poštanska neće :D

Nigde ne piše da će biti kreditna mada u većini slučajeva co-brending kartice sa aviokompanijama jesu kreditne. Da vidimo konkretne uslove pa da procenimo, ovo sada je još uvek na nivou pozdravi i želje. Cenim da će verovatno biti Raiffeisen jer je jedna od retkih banaka koja još uvek valja Visa kartice malo ozbiljnije, ostale banke su uglavnom prešle na MC

erste banka presla je sa master card na vize.

Svi nesto prelaze na Vise,ne znam zasto.

Ne znam sada napamet statistiku, ali kod mene u maloprodajnom objektu, na POS terminalu, VISA oduvek ima ubedljivo dominaciju. A kada su strane kartice, mislim da u poslednjih nekoliko godina na prste mogu da izbrojim druge kartice. Sve VISA.

unicredit vecinski mc mozda imaju bese onu gold i world visu, erste samo visa, rai samo visa, nlb imaju mc ali vecinski visa, procredit mc, otp se okrece ka visi bih rekao dodali su virt kartice i to visu i dinu ali uglavnom mc, postanska valjda ide ka visa, intesa ni9sam sig al i amex imaju, halk ka visi, addiko mc, sto su se banke okrenule toliko ka visi ja ne znam, zar im nije mc povoljnija karticna kuca?

Pričam prvenstveno o karticama koje se "primarno" izdaju klijentima, kao dodatnu karticu uvek može da se uzme konkurentski brend. Visa je u poslednjih X godina dosta izgubila od MCa u Evropi generalno, izgleda se bude iz zimskog sna i kreću da rade domaći zadatak

• Like
Reagovanja: fiy
OTP izdaje virtuelnu Visa i Dina karticu odvojenu od racuna vec namenski prenosite na racun vezan za karticu.

• Like
Reagovanja: fiy
neko zna da li postoji banka koja ima samo deviznu mastercard karticu a da nema odrzavanja . Znaci ne treba mi obican racun i nista od toga samo mastercard devizna kartica povezana sa deviznim racunom i da nema odrzavanja tog racuna i te kartice

mastercard mislim da nema, u erste imas visa devizni samo jednokratno ne znam kolko bese 400 il 500, imas i u nlb sam proverio devizni besplatan ali nisu jasni po pitanju dal uopste mozes i karticu uz njega

Poslednja izmena:
AirSerbia i Visa potpisale su Ugovor o saradnji i izdavanju co-brand kreditne kartice, koja će biti deo novog programa lojalnosti. I dalje se ne zna koja će banka biti izdavalac kartice, nadam se da poštanska neće :D
U Nemackoj nijedna od tih kartica ne vredi ni pomena. Welcome bonusi su smejurija, a za bodove... treba 100k potrositi da bi se dobio jedan low-cost Eurowings let maltene.
Sto nije ni cudno, interbank fees su ograniceni u EFTA i kod nas.

Jedino Amex ima dobar welcome bonus - ali nju (imam business) nigde nisam mogao da iskoristim, sem na nekim booking sajtovima. Jos uvek ne nalazim da je negde prihvataju (sem preskupih restorana i sl) u DE.

Tako da sam uveren da ce ovo biti isto.. realna vrednost boda 0.01-0.1%. Nemaju odakle vise.

Zaboravljaš jednu sitnicu, a to je da Srbija još uvek nije ni u EU ni u EFTA i nikada nije do kraja prihvatila EU Payments Package i PSD2 direktive i tek se od skora usklađuje sa PSD3, tako da još uvek ima solidno prostora da benefiti zapravo budu iole upotrebljivi i bodovi iole vredni, mada se načelno slažem, ne očekujem previše od samih bodova koliko očekujem da će biti drugih benefita, tipa fast track kroz security, prioritet pri čekiranju prtljaga i kršteni pristup lounge-u. Nadam se da će novi lounge biti gotov na BEG do kraja godine jer onaj ćumez od Business Club-a definitivno ne zaslužuje taj epitet odavno...

Interbank fees u Srbiji su ogranicene kao u EFTA, kroz nase zakone.

Te benefite ja nisam vidjao da daju ovde ni uz dobru potrosnju.

Ne bih baš rekao, ali nebitno.

Čitam komentare na ovu vest na EX Yu Aviation blogu i pominje se Poštanska Štedionica kao banka izdavalac kartice. Izvor je naravno trust me bro ali uzevši u ozbir koliko je domaća politika infiltrirana u Air Srbiju, zapravo me uopšte ne bi čudilo da na kraju stvarno oni dobiju posao.

mozda ukljuce i unicredit, posto vec ima sa mts-om na 48 rate uredjaj i bonus 12k za kupovinu istog, ali pre bi reko da ce biti posted ali moguce i uni

@gdesikuco Da li to prave totalno novi business lounge koji bi zamenio ovaj postojeći na BEG? Ovaj trenutni je baš zreo za renoviranje, čak su i onaj wc ukinuli koji je bio u sklopu lounge-a. A i hrana im nije nešto, a frižider što im hladi ona pića ubilo se.

@gdesikuco Da li to prave totalno novi business lounge koji bi zamenio ovaj postojeći na BEG? Ovaj trenutni je baš zreo za renoviranje, čak su i onaj wc ukinuli koji je bio u sklopu lounge-a. A i hrana im nije nešto, a frižider što im hladi ona pića ubilo se.
Jes da je postalo već off topic, ali da odgovorim. Na Beogradskom aerodromu imaš 2 loungea. ErSrbijin i aerodromski business club. ErSrbijin lounge se seli u C hodnih i imaće pogled na pistu, dok će nakon toga aerodrom svoj lounge da preseli u prostor tada bivšeg ErSrbijinog lounge-a.

Da li mora u yettel banci da imate promet od 30.000 mesecno da bi odrzavanje bilo besplatno ili mora da primam platu u min. visini od 30.000 da bi odrzavanje bilo besplatno

ili ili, ili prenos zarade u min iznosu od 35k ili sa debitnom u toku kalendarskog meseca 30k i mora biti proknjizeno do zadnjeg dana u mesecu da bi bilo validno.

• Like
Reagovanja: uji
Zapravo je dovoljno da budu autorizovane u tekućem mesecu (za koji se određuje da li je održavanje besplatno), a smeju da budu proknjižene i u narednom.

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno