Šta je novo?
Ne citate... treba mi obratni smer, KA Nemackoj😁

A nije jeftino/free ka Srbiji vec 2 godine, 50e na sve preko 2000e, sto je dranje...

Možda da pogledaš Paysend, on valjda uzima 1 ili 1.5%, ako se ne varam?🤔

@Tilek

Zašto onda u tvojoj linkovanoj strani stoji "Send Money Online from Germany"?
Tako ispada da je to DŽ za slanje iz Nemačke u Nemačku, zar ne bi trebalo da stoji "Send Money Online from Serbia"ako je slanje odavde u pitanju?

@alfaunits

Sve te muke biće prošlost od Maja dogodine kada startuje primena SEPA zone za teritoriju Srbije bez Kosova.

Čitam. Postoji i opcija ka Nemačkoj. Upravo tu opciju sam i linkovao gore.

Pogledajte prilog 496095
Isprobaj pre sledeceg posta, please?
Slanje iz Nemacke u Nemacku je 5e. Prvo slanje je free ali to mi nista ne znaci jer je limit KARTICE i maks 5000e. I vazi samo kada se salje IZ Nemacke, ne i IZ Srbije.
Meni treba vise od toga da prebacim iz Srbije a ne platim preko 10e.
Western nije opcija uopste - kosta gore od banke. Pogledaj sa srpskog, ne DE WU sajta.
PaySend nije opcija - 1-1.5% je opet gore od banke.

Da treba 500e da se posalje, ja bi iz Nemacke poslao na IBAN. Treba mi da posaljem SEBI iz Srbije a da to ne kosta preko 10e. Ranije je to moglo iz KB u Commerzbank DE, ali ne vidim vise tu opciju u tarifniku. Ne znam ima li druge opcije sada, jer WU/PS i obican SWIFT su preskupi, a treba mi sada, ne kad zazivi SEPA - koja nece biti jeftina svejedno.

Da li jos nesto treba da dodam?

I vazi samo kada se salje IZ Nemacke, ne i IZ Srbije.
Zašto onda u tvojoj linkovanoj strani stoji "Send Money Online from Germany"?
Tako ispada da je to DŽ za slanje iz Nemačke u Nemačku, zar ne bi trebalo da stoji "Send Money Online from Serbia"ako je slanje odavde u pitanju?

Fora je što je svejedno odakle je jer plaćaš karticom. Sajt je .de, ali prihvatiće bilo koju karticu Visa/MC bez obzira što nije izdata u Nemačkoj.

Ljudi su slali "From Germany to Kosovo", plaćali srpskom karticom na svoje ime i dizali keš na šalteru WU na Kosovu bez ikakve provizije. Čak je u tom slučaju bio i instant nalog, dok se ovde čeka. Dakle, to "from" je ako plaćaš karticom nebitno odakle je. Samo se razlikuju podržan načini podizanja novca u zemlji prijema novca.

Poslednja izmena:
Q: jel' NLB (kao nasledstvo KB) ima i dalje onu tarifu za jako jeftino slanje na racune u CommerzBank? Ranije je bilo ispod 10e.
Izvod iz tarifnika se može naći ovde. Fiksno je pet evra ako se šalje unutar NLB grupe, dok drugih povlastica nema. Uopšteno se čini da se ukidaju računi i usluge iz KB, a ostaje se samo pri NLB delu.

Ako prvi put salje besplatno je
Čak ima i referal linkova da se nađu na netu gde je prva dva puta besplatno.
A uvek možeš sa novim tel.brojem da se prijaviš kao novi Paysend korisnik pa onda umesto 2 puta imaš 4 puta gratis, itd.
Fora je što je svejedno odakle je jer plaćaš karticom. Sajt je .de, ali prihvatiće bilo koju karticu Visa/MC bez obzira što nije izdata u Nemačkoj.

Ljudi su slali "From Germany to Kosovo", plaćali srpskom karticom na svoje ime i dizali keš na šalteru WU na Kosovu bez ikakve provizije.
Jer to samo prvi put fraj?

Ako prvi put salje besplatno je
Do 150 ili 300e je free limit valjda, ne 10.000e+. Svejedno - kartica iz RS ce imati nizak limit za WU/PS slanje.

@Tilek, kartice nisu opcija, ne postoji nacin da jeftino prodjem sa srpskom karticom, i WU mi nece dati toliku sumu da prebacim.

Alfa druže sa paricama je uvek glavobolja, nezgodacija je kad ih nemaš dovoljno a još veća kad ih imaš dosta pa onda lomiš glavu kako ćeš šta ćeš da izvedeš da te što manje usput drpišu - svakako ti za transfer od 10k+ ne gine cepkanje na manje sume i slanje iz više delova, mi smo ovde očigledno iscrpeli naše lokalno znanje, a ti ako otkriješ foru za taj transfer za ispod 10EUR, svakako podeli s nama ostalima.
Da smo već operativno u SEPA-i svakako bi bilo lokalnih banaka sa FREE transferima ka drugim SEPA računima jer je tada valjda zakonski fora da oni koji nude gratis transfere u RSD moraju pod istim uslovima da nude i transfere u EUR npr. Raiffeisen banka.
By the way, zašto neko fizički ne prenese parice tamo - ja sam godinama iz jedne druge strane države sa drugog kontinenta redovno slao pare preko poznanika čija je jedina provizija bila čokolada ili flaša vina.

Pa opet je kartica nasa ogranicavajuci faktor 🤷‍♂️

Zašto je naša kartica ograničavajući faktor? Kupuješ direktno na platformi.

Screen Shot 2025-06-16 at 9.03.46 AM.png

Zašto je naša kartica ograničavajući faktor? Kupuješ direktno na platformi.

Pogledajte prilog 496307
VI mene zezate :)
Kojom karticom mogu da posaljem 50.000e? Ne 5.000e.. to mogu u kesu poneti - 50.000e?
I da me kosta u pi pi pi.. crypto ce mi uzeti vise nego hohstaplerski SWIFT...

Izgleda da je samo jedna osoba ukapirala sta mi treba :(

Možda bi i mogao sa Visa Infinite ili Master World Elite, uz dodatno povećanje dnevnih i mesečnih limita, ali to je sad pitanje koliki su prateći troškovi i gde, odnosno šta su moguće dostupne opcije gde te ne bi odrali.

VI mene zezate :)
Kojom karticom mogu da posaljem 50.000e? Ne 5.000e.. to mogu u kesu poneti - 50.000e?
I da me kosta u pi pi pi.. crypto ce mi uzeti vise nego hohstaplerski SWIFT...

Izgleda da je samo jedna osoba ukapirala sta mi treba :(
Ne zeza te niko i pokušavamo da pomognemo. Nisam naveo Trustee kao jedino soluciju - ono na šta ciljam je da to podeliš na više rešenja, jer trenutno ne postoji jedno savršeno. Ovde imaš ljude koji su radili top up na Trustee iz Srbije, pa istraži dalje sam. I'm out.

Ako nađeš način da pošalješ odjednom 50 000€ za 10€ troškova - napiši. 😁

Koliko znam, kod banaka je za to najjeftinija opcija oko 10 000 rsd naknade.

Ne zeza te niko i pokušavamo da pomognemo. Nisam naveo Trustee kao jedino soluciju - ono na šta ciljam je da to podeliš na više rešenja, jer trenutno ne postoji jedno savršeno. Ovde imaš ljude koji su radili top up na Trustee iz Srbije, pa istraži dalje sam. I'm out.
Pa to nije resenje, jer ja treba KA Trustee da posaljem a da to me ne kosta... kripto otpada skroz zbog toga.
PaySend/WU otpadaju jer su limiti 5000e po transakciji (ne moze da se poveca za kartice preko toga za ovaj tip koriscenja, samo za obicna placanja tj. kupovine moze - money transfers card code ne moze). Mada i to otpada, najveci iznos koji mogu mesecno da posaljem je 22.000e cak i da radi ova fora da na nemacki WU koristim nasu karticu, a 50.000e ne moze godisnje.

Dakle, ovako, ranije je bila fora iz KB da se posalje na racun u Commerzbank za ispod 10e provizije, preko 50.000e - ima li sta sada tako?
Ako imaš dokaz o poreklu novca možeš tu sumu preneti preko granice uz uredno prijavljivanje graničnoj policiji.
:D

Pre nego što si out, da se nadovežem s jednim pitanjcem - da li ova opcija sa donje slike BUY mora de se odradi putem platne kartice ili može i preko PayPal-a?
Cilj mi je da sa PayPal-a direktno izađem u USDT, pa ako znaš da ova ILI NEKA DRUGA SLIČNA platforma može da bude od koristi u tom smislu. Hvala!

Prilozi

• Screen Shot 2025-06-16 at 9.03.46 AM.png
    Screen Shot 2025-06-16 at 9.03.46 AM.png
    444.5 KB · Pregleda: 17
...za ispod 10e provizije, preko 50.000e - ima li sta sada tako?
Nema sigurno.
Obzirom da su ti pare u banci - znači imaš papir o poreklu, zašto izbegavaš najočiglednije najjednostavnije rešenje sa 0% provizije?
Ja sam u torbi srednje veličine svojevremeno nosio preko 100k USD i tebi će u odnosu na to biti puno jednostavnije budući da dolari nemaju veći apoen od stotke, a tebi bi trebalo 5 puta manje prostora ako tražiš da ti isplate u apoenima od 500 EUR.

Pre nego što si out, da se nadovežem s jednim pitanjcem - da li ova opcija sa donje slike BUY mora de se odradi putem platne kartice ili može i preko PayPal-a?
Cilj mi je da sa PayPal-a direktno izađem u USDT, pa ako znaš da ova ILI NEKA DRUGA SLIČNA platforma može da bude od koristi u tom smislu. Hvala!
Ne verujem da može. Za to bih probao Paybis. Ako bude zezao, onda probaj Changelly, CEX.IO, Bitpapa, Zengo Wallet ili Best Wallet.

Nema sigurno.
Obzirom da su ti pare u banci - znači imaš papir o poreklu, zašto izbegavaš najočiglednije najjednostavnije rešenje sa 0% provizije?
Ja sam u torbi srednje veličine svojevremeno nosio preko 100k USD i tebi će u odnosu na to biti puno jednostavnije budući da dolari nemaju veći apoen od stotke, a tebi bi trebalo 5 puta manje prostora ako tražiš da ti isplate u apoenima od 500 EUR.
Pa.. zato sto verujem u sacekuse..

S obzirom da smo odavno napustili ideju da se novac legalno prenese preko banke (ne shvatih zašto), svaka dalja priča na ovu temu je postala off-topic. @alfaunits će se već snaći, a ovde možemo da nastavimo o tekućim računima u bankama i bankarskim uslugama direktno vezanim za te račune.

Nazad
Vrh Dno