Šta je novo?
@Condor evo gledam sad Flexi u AIK i pise da ako si novi korisnik moraju da ti otvore i Start racun koji je 250din/mesecno, tako da nije onda dzabe

Ja sam otvorio prije 20-ak dana i nije mi niko trazio da otvorim Start racun. Hajde ostavi link gdje si to procitao?

EDIT: Da, izgleda da su promijenili uslove (pise pod "Vise informacija"), rekao bih prije par dana, posto su nedavno osvjezili i citav sajt. Ironija je da na istoj strani i dalje pise "vođenje ovih računa je bez naknade".

Poslednja izmena:
Kakav je kurs evra u Otp banci na Prestiz paketu? Da li su ga vratili na srednji kao pre spajanja ili ne?

Jel to OTP banka nesto novo uvela pa ne radi mBank prenos? Pojavljuje se ova greska nakon ukucavanja PINa.

Prilozi

• Screenshot_2021-06-02-16-34-51-901_eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail.jpg
    Screenshot_2021-06-02-16-34-51-901_eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail.jpg
    22.5 KB · Pregleda: 92
Raspadaju se već mesec dana. Svakom ne radi ponešto, a nekom ništa. Nekome su nestali računi. I tako...

Pređoh iz mts banke u Sber. Učinio sam to zbog one kampanje za nove korisnike ako se prenese plata, banka časti 5.000 dinara i 6 meseci gratis održavanja. Računicom sam došao da je sa tim održavanje 'besplatno' 18 meseci, a nekih drugih troškova većih neću praviti sebi. Plaćanje online je 15, odnosno 30 dinara IPS. Plaćanje QR kodom je besplatno na mestu prodavca, što mislim da ne važi kad se plaćaju računi. Inače održavanje računa je 369 dinara, što nije jeftino, al kad potrošim bonus, tražićemo jeftiniju banku. :)

Ja danas bio u AIK banci da podignem kartice nakon vise od 3 nedjelje, i dalje nisu izradjene. Naravno, "nemaju informaciju kad ce biti" ali imaju mudre savjete tipa "cekaj SMS" (koji ocigledno nekima nikad ne dodje) ili "dodji sledece nedjelje" (i cekaj u redu). Danas je inace bio red od pet ljudi i cekanje od preko sat vremena dok nisam dosao na red (izludio sam naravno, ali kad sam zagazio nema nazad)! Radi samo jedan salter, dok na drugom obucavaju novog radnika. NS je u pitanju, poslovnica u samom centru grada... Raspad banka!

Raiffeisen iRačun – dinarski tekuci racun bez odrzavanja. On line se otvara…

Ne vidim preko mobilnog, piše li negde kolika je provizija na plaćanja sa računa, ako se naplaćuje?

Nije mi jasno koja je ovde zackoljica sa tim iRacunom...
Ako nema skrivenih troskova, ovo je fantasticna ponuda za neke osnovne potrebe.

Izgleda da nema provizija osim 1% na ino plaćanja i konverzija sa dinarskog po nepovoljnom kursu banke (119.1 trenutno). Za plaćanja u zemlji je sve besplatno.

Uf ovo izgleda dobro. Možda se prebacim sa student Unicredit računa na iRacun zbog RaiPay-a,tj. mogucnoscu plaćanja telefonom, to nema u Unicreditu. Samo da vidim posle koliko su ebanking plaćanja.

Ja samo mogu da zahvalim Intesi što me naterala da menjam banku. Trenutno mi samo nedostaje plaćanje telefonom ali opet bez toga mogu da živim.

Da li neko zna, da li je ovaj iračun samo dinarski ili možda multivalutni? Mislim, pretpostavljam da je dinarski ali ne vidim da to negde eksplicitno piše... Bilo bi dobro kad bi bio multivalutni.

edit: našao sam u OUP da je samo dinarski.

Poslednja izmena:
Ozbiljne pohvale za RF što se tiče postupka za otvaranje računa. Ukupno sa popunjavanjem, identifikacijom i sl. je trajala manje od 10 minuta. Sve od kuće... tastaturica, kamerica, kulturica.

Inače, ja sam u AIK Banci u ponedeljak kod savetnika provero 42 minuta dok je iskliktao na 200 mesta, ištampao tri toma ugovora i čega sve ne i pronašao karticu. RF obećava da će mi za nedelju dana kartica biti na vratima.

Da li neko može da okači dokument u vezi iračuna Rajfajzen banke? Uslovi poslovanja etc

Info za Sber.
Mali problem oko aktivacije paketa za A1 korisnike je bio do juna. Ja sam bio zamorce, pa su na meni ucili u jednoj poslovnici.
Elem, sve se lako sredi.
Dobih 5000 din dobrodoslice na racun, plus 2000 bodova na Super karticu i 6 meseci po dinar.
Ako bude problema, taman ce se razraditi sema za novi popust preko A1 kluba ili ovaj iRacun.

Ozbiljne pohvale za RF što se tiče postupka za otvaranje računa. Ukupno sa popunjavanjem, identifikacijom i sl. je trajala manje od 10 minuta. Sve od kuće... tastaturica, kamerica, kulturica.

Inače, ja sam u AIK Banci u ponedeljak kod savetnika provero 42 minuta dok je iskliktao na 200 mesta, ištampao tri toma ugovora i čega sve ne i pronašao karticu. RF obećava da će mi za nedelju dana kartica biti na vratima.
Kako vrse identifikaciju?
Vidim na sajtu pise da treba licna karta, ali ne pise sta rade sa istom?!

Pokaže se u kameru. Ja sam konkretno na laptopu sve završio a može i preko mobilnog.

Ako dobro tumacim, kvaka je u proviziji za uplate na sam racun. I u tom slucaju moze da bude ok za placanje racuna za jedno domacinstvo, dok za vise od toga, tesko.

Prilozi

• rfiracun.png
    rfiracun.png
    104.1 KB · Pregleda: 74
Ako dobro tumacim, kvaka je u proviziji za uplate na sam racun. I u tom slucaju moze da bude ok za placanje racuna za jedno domacinstvo, dok za vise od toga, tesko.

ja sam imao tri uplate sa drugih računa i nije naplaćeno ništa. Možda ako se uplaćje na šalteru?

interna transakcija racunam da je na salteru (ovo sto pise 1%).
a odlicno ako ne naplacuju nista za uplate sa drugih racuna, mada ne znam na sta im se onda odnosi ova stavka od 1,5% za eksterne transakcije. Doduse, priznajem da nisam citao ceo dokument, samo sam pretrazio ono gde spominju iracun.

Ja mislim da je to za interni i eksterni transfer ubačeno zbog onog na vrhu Transakcija izeđu klijenta i banke - Bez naknade. To bi moglo u užem smislu da znači između računa klijenta i banke a u širem između klijenta banke i bilo kog računa banke. Pa su onda korisnicima iRačuna dodelili iste naknade kao licima koja nisu klijenti banke za interni (gotovina na račun Rai) i eksterni (gotovina na račun neke druge banke) transfer.

Pise uplata gotovog novca. Najverovatnije je to kad dodjes u ekspozituru i zelis nekome da uplatis novac, interno ili eksterno razlicite su cene. One koje imaju iRacun tretiraju kao i ostale koji nisu klijenti banke. Znaci sve dok tebi neko uplacuje novac ili ti placas elektronski sve je bez provizije.

Ostaje da se proba sa uplatom preko bankomata, a ne može bez kartice za sada.

Info za Sber.
Mali problem oko aktivacije paketa za A1 korisnike je bio do juna. Ja sam bio zamorce, pa su na meni ucili u jednoj poslovnici.
Elem, sve se lako sredi.
Dobih 5000 din dobrodoslice na racun, plus 2000 bodova na Super karticu i 6 meseci po dinar.
Ako bude problema, taman ce se razraditi sema za novi popust preko A1 kluba ili ovaj iRacun.

ja sam dobio samo ovih 5000 din? kako ove bodove? jel sam to trebao odmah da im dam super karticu? nisu mi nista rekli? kapiram da je sad kasno? pre 2 dana mi uplatili bonus dobrodoslice

ja sam dobio samo ovih 5000 din? kako ove bodove? jel sam to trebao odmah da im dam super karticu? nisu mi nista rekli? kapiram da je sad kasno? pre 2 dana mi uplatili bonus dobrodoslice
Pa uz paket za dz ide platna super kartica, a uz karticu nakon prvog placanja (valjda u partnerkoj radnji) ide 2000 bodova na poklon, bodovi koje redovno skupljas idu duplo tom karticom...
Nisu ni meni rekli za karticu, ali sam provalio citajuci na sajtu iste

Nazad
Vrh Dno