Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

У ком смислу ради како треба?
Kod bilo kakvog pokušaja premotavanja Hbo Max se smrzne, za svaku novu epizodu moraju ponovo da se odaberu odgovarajući titlovi. Ubaciću ovaj poslednji firmver pa ću videti.

Ja sam preuzeo OTA V637 sa linka gore, bez problema se apdejtovao na C805 preko fleške. Ranije mi se dešavalo da se javi eror, pa krene ispočetka, jednom sam morao i hard reset da uradim. Mislim da je do fleške. HBO max se premotava normalno. Apdejt nije komplikovan, fleška se formatira, snimi se zip fajl, utakne u TV i ide na apdejt preko menija (settings, system, about, system update, usb update).

Sada sam pisao podršci za update za TCL 65C6K, ubacili za par minuta. Dobio sam v637 od 10.04.2026, a sve zbog super resolution. Suma sumarum, nema razlike kad se upali i ugasi, kako vi vidite da je bolje, ja sam ćorav izgleda 😂

Poslednja izmena:
Baš se primeti razlika kada se uključi super resolution. A što se tiče produžene garancije, pisao im ono veče kada sam ovde pitao, ali nisu tu noć odgovorili 😂. Tek sutradan oko 12h poslali mail.

Ono što sam primetio posle ažuriranja, da kada daljinskim od bokas upalim isti, pali se i TV ali kada ga ugasim, TV ostane upaljen i onda bude poruka da nema signala.

Ranije se i TV gasio automatski. Kako je kod vas? Logično mi je da se i TV ugasi, po opcijama deluje sve da je kako treba namešteno, da li je ovo neki bug ili?

Da li neko imao iskustvo da mu je c805 previše glasan na najnižem mogućem nivou kada je povezano na HDMI arc na sound bar i woofer (konkretno je Philips u pitanju). U večernjim satima kada želim da imam tih ton, ipak je televizor/soundbar preglasan

Nazad
Vrh Dno