Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ima ih i na KP za oko 1000 din., što je malo skuplje od klasičnog. Nije ih ranije bilo, a sad su, iz nekog razloga, počeli da se pojavljuju na više mesta i to nekorišćeni.

Da, stvarno ima ih na KP za oko 800 - 1000 din
I to novi 🙂

eondaljinac.png

Poslednja izmena:
tema za daljinske, primenljiva i na televizore ove marke

Od pre dva dana vlasnik C7K-placen u Win... 73600 rsd. uz kod za popust 8 mart, za sada sam prezadovoljan. Stoji na stalku dok ne nadjem vremena da ga okacim na zid gde je bio prethodni Sony 32 koji sluzi vec 12 godina. Moralo se preci na nesto vece, a za Sony se para nema 🙂 Nisam za sada cackao nista oko podesavanja slike, ali se i ovako fabricki cini sasvim korektno. Nadam se da ce kada stignem da ga podesim biti jos bolje. Gledam filmove preko kodija i kablovsku sbb, za sada nema previse duhova na kablovskoj, gledam sa udaljenosti od 3.5 otprilike i srednje osvetljenoj sobi. Za sada ne nudi nikakvo azuriranje softvera, ako ga ponudi ne znam da li ce se nesto pozitivno sa njim i dobiti. Mozda zbig prelaska sa 32 na 55, ali meni ovo deluje top 🙂

Nisam pratio temu...Nemam nikakvo prethodno iskustvo sa TCL brendom... Uzeo bih 55C6K, pa me zanima da li ima mogućnost instaliranja eon, stremio, hbomax aplikacija?

Ja sve odgadjao da preko USB azuriram sistem i danas evo ga OTA na 604, ne znam koja je prethodno bila verzija ali je bio A12. Ukljucio sam Super resolution ali nisam primijetio neku razliku iskreno kada je to ukljuceno i isključeno. Inače vidim da sada na daljinski bolje i brže reaguju, sve radi fluidnije brze

Nakon update primijetio sam na IPTV da kanali za koje imam dvije linije, prva je slabije kvalitete druga boje i ova druga sada izgleda kao da su boje isprane, slika presvijetla, kao da nema kontrasta nikako

Nakon update primijetio sam na IPTV da kanali za koje imam dvije linije, prva je slabije kvalitete druga boje i ova druga sada izgleda kao da su boje isprane, slika presvijetla, kao da nema kontrasta nikako
Proveri da posle updejta nije promenjen picture mode. Ponekad se posle updejta tv prebaci i u energy saving (power saving) mode ili eco mode. U nekim verzijama firmware-a se naziva i light sensor. Takodje proveri i podesavanja gamme. Mozda su tu promenjena podesavanja. Stavi gammu na BT.1886 ili 2.4 kod SDR-a (kablovska). Ako nista ne pomaze onda factory reset.

Sve sam probao ništa ne utiče na sliku jednostavno na ovom uključio isključio dinamični kontrast nikakvog uticaja na sliku. Color space kad prebacim na native nikakvog poboljšanja ne primijetim isto je na auto/native

Prilozi

• Screenshot_2026-03-20-11-36-37-142_com.miui.mediaviewer-edit.jpg
    Screenshot_2026-03-20-11-36-37-142_com.miui.mediaviewer-edit.jpg
    179.5 KB · Pregleda: 65
  • Screenshot_2026-03-20-11-37-44-740_com.miui.mediaviewer-edit.jpg
    Screenshot_2026-03-20-11-37-44-740_com.miui.mediaviewer-edit.jpg
    149.4 KB · Pregleda: 65
Po meni bolje ništa ne dirati ako radi
Evo kod mene od kako je bio update katastrofe slika, jednostavno ne reaguje kada prebacim na SPORT način slike na neke kanale i moram iz struje da ga ugasim pa upalim da radi sve kako treba. Nadam se da će se to riješiti vraćanjem na fabricke postavke ali moram odvojiti vremena pa da mogu sve aplikacije ponovo podesiti kako su bile

Znaci ako je sve ok ne diraj kakav update 😁

Je l' ima neko iskustva sa tcl 50c6ks vs 50p7k? Sto se tice velicine 50incha je idealno u mom slucaju zbog razdaljine. Video sam u gigatronu ponudu za 50c6ks za 42000, mislim da je to ok ponuda za mini-led. Generalno je upotreba za HBO, Disney i Netflix.

Nazad
Vrh Dno