Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ja jos nisam upogonio moj 65 C6K, ali ako ima bilo sta od gore navedenih kasnjenja i sl gluposti koje trebaju da rade out of the box, leti i LG 65 C5 ga menja. Naravno nakon OTA updateova za streaming ili TV.

A sta sve neko moze da stavi u firmware sa yandexa i slicnih obskurnih izvora fajlova, ne zelim da znam 🙂

Što ste picajzle kad je C805 apsolutno savršen 😂😂
😔 Upravo sa Aliexpress-a narucio daljinski za moj C805 (RC833 GUB1). Uzeo ga za 233 din (coins) a kod nas 2.400 din na KP 😱.
Posle 2 godine koriscenja problem imam sa najvecim tasterom desno (>) treba malo jaci pritisak, a zvuk pri pritiskanju je drugaciji. Polovina numerickih tastera je vec izlizano, takodje i vol +, -. Dobro je i izdrzao posto je tv svakog dana upaljen i do 15h. Uglavnom ga klinci drndaju. Vecinu vremena je tv upaljen a da ga niko i ne gleda. Tesko da ce moj C805 izdrzati jos 3 god.

Malopre sam instalirao poslednju v613. Na prvi pogled nema nekih krupnih promena u odnosu na v590. Nova opcija u Motion/Motion Clarity Natural cinema nema nikakvog uticaja na motion. Tako da je motion isti kao pre.
Sada se bas primeti koriscenje opcije Super Resolution (povecanje ostrine sto rezultuje cistijom slikom) narocito u SDR modu (kablovska) u ovoj v613 u odnosu na v590.

to sa HDR -om sam i ja primetio ali samo na nekim filmovima, nije vezano sa FW. Kada vidim da je film "mracan" samo nadjem dolby vision kopiju i sve ok. Ovo sve sa Kodi-ja, moguce da neki drugi player-i drugacije i rade.

"Većina ažuriranja ne donosi spektakularne nove mogućnosti, već sitne ispravke grešaka i manje optimizacije koje prosečan korisnik teško da će primetiti."
Ovo je ključno, jer teško da će prosečan korisnik i procitati ovaj članak.

Vise je onih izmedju prosečnog i naprednog, cisto ljudi da se upute u tematiku da ih ne pravi neko budalom pri kupovini, bio tv, telefon, pegla.

Dobro je izgurao ako je bio kao monitor. Kod mene Samsung F6320 (2013), H6400 (2014), su po nekih 5godina i onda su krenule lampice otkazivati, a isto se dosta gledalo kao CRT nekada. TCL se manje gleda, nadati se da ce izgurati garanciju.

Svih 14 godina je radio i kao TV i kao monitor, otprilike u proseku 8h dnevno, tada kad je kupljen plaćen 750€ preko mađara, kod nas bio 1200€, 43” LCD (nije LED, zeznuo sam se), kako god, otplatio je svaki evro.

to sa HDR -om sam i ja primetio ali samo na nekim filmovima, nije vezano sa FW. Kada vidim da je film "mracan" samo nadjem dolby vision kopiju i sve ok. Ovo sve sa Kodi-ja, moguce da neki drugi player-i drugacije i rade.
Kod mene jeste. Isti sadrzaj pre update je radio skroz okej.

Sada se bas primeti koriscenje opcije Super Resolution (povecanje ostrine sto rezultuje cistijom slikom) narocito u SDR modu (kablovska) u ovoj v613 u odnosu na v590.
Ovo mi se sviđa, probaću, ako ne budem video razliku idem kod optičara, ionako je trebalo odavno.🤓

Ovo mi se sviđa, probaću, ako ne budem video razliku idem kod optičara, ionako je trebalo odavno.🤓
Obrati paznju na detalje. Pusti nesto sa kablovske... Najbolje se vidi kada je neka osoba u krupnom kadru. Tada u opcijama ukljucuj/iskljucuj opciju Super resolution i videces slika od muljave dobija na ostrini... Obrati posebno paznju na detalje na licu, odeci...Slican efekat je kao opcija Precision detail u DV. Naravno to se ne moze primetiti ako posmatras tv sa vece udaljenosti. Gledam tv (55" C805) sa oko 2.2-2.3m i primecuje se itekako poboljsanje uz napomenu da ja nosim naocare 🤓.

Poslednja izmena:
Pitanje: Da li primecujete blooming na MiniLED TV u veoma kontrastnim scenama (mali highlight na crnoj pozadini). Slika nije sa TV, ali ilustruje na sta mislim.

Prilozi

• M1-iPad-Pro-mini-LED-blooming-effect-1480x833.jpg
    M1-iPad-Pro-mini-LED-blooming-effect-1480x833.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 73
Obrati paznju na detalje. Pusti nesto sa kablovske... Najbolje se vidi kada je neka osoba u krupnom kadru. Tada u opcijama ukljucuj/iskljucuj opciju Super resolution i videces slika od muljave dobija na ostrini... Obrati posebno paznju na detalje na licu, odeci...Slican efekat je kao opcija Precision detail u DV. Naravno to se ne moze primetiti ako posmatras tv sa vece udaljenosti. Gledam tv (55" C805) sa oko 2.2-2.3m i primecuje se itekako poboljsanje uz napomenu da ja nosim naocare 🤓.
Stvarno radi super resolution. Nije neki wow efekat ali jeste oštrija slika - ono što je sharpness trebao da bude. I dalje zvuk na internim zvučnicima malo kasni. Ne smeta kad se gleda normalno, ali kad uključim i interne i velike zvučnike (preko optičkog kabla) čuje se eho. To mi nikako nije jasno, kako tako jednostavnu stvar ne mogu da poprave.

Pitanje: Da li primecujete blooming na MiniLED TV u veoma kontrastnim scenama (mali highlight na crnoj pozadini). Slika nije sa TV, ali ilustruje na sta mislim.
Ja ne na 55C805. Imam 99 problema ali blooming nije jedan od njih.

@mwsavko @spotpala i ostali sa TV-ovima update-ovanim na Android 14 firmware: poželjno bi bilo da neko testira kako vam TV-ovi puštaju interlaced video sadržaj pošto eno internet pun kukanja kako razni Android boxevi sa Android 14 ne rade deinterlace kako treba, tipa Ćomi box 3rd gen, Google Streamer... uz naravno komentare u fazonu "radilo sve ok dok nije bio update na Android 14".

У ком смислу не пуштају садржај како треба? На шта да обратим пажњу?
Претпостављам да говоре о IPTV листама, тј. каналима провајдера. Или баш да скинем неки 1080i видео па да погледам.

Pusti DVB-T2, DVB-C, DVB-S source... Ili braću pirate koji "preuzimaju" odatle i bez re-encode streamuju dalje & bez deinterlace na serveru u progressive.

Isto stream mu radi kako treba na FireTV uređaju a na Ćomi sa Android 14 brljavi deinterlace.

Nazad
Vrh Dno