Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Sumnjam da je došlo do nekog problema sa difuzerom/polazatorom na tom televizoru, neko blago udubljenje ili je nešto upalo u sloj difuzora, kao neka fleka deluje. To mi deluje najlogičnije....

The new combined business will sell TVs carrying Sony and Bravia branding while using TCL's display technology.
The Japanese electronics giant plans to sell a majority 51 percent stake in its home entertainment arm to TCL, while retaining a 49 percent share.

Tri puta gledam i tri puta ne vidim gde je a znam da postoji opcija, podešavao sam je u prvom setupu tv-a.
Na home screenu, pojavio mi se tcl chanel, hoću da ga isključim i ostavim samo stremio i smarttube kanal, kao što je i do sada bilo podešeno.

da li se mogu isprogramirati dugmici na daljinskom da jednim klikom otvaraju drugu aplikaciju umesto predefinisane?

A imaš i ovu, ali je ta gore bolja i redovno se održava:

Ne zna niko?
Tri puta gledam i tri puta ne vidim gde je a znam da postoji opcija, podešavao sam je u prvom setupu tv-a.
Na home screenu, pojavio mi se tcl chanel, hoću da ga isključim i ostavim samo stremio i smarttube kanal, kao što je i do sada bilo podešeno.

Ne znam na sta tacno mislis, moze neka slika?

Ako mislis na home screen (kucica na daljincu) pa ceo red aplikacija-zadrzis na ikonicu aplikacije pa je pomeras.
Ako mislis na dugme gde saltas sa hdmi1 na hdmi2 itd. onda imas na kraju tok reda plus pa iskljucujes/ukljucujes sta hoce da bude vidiljivo. Daj svakako neku sliku da vidimo ako nije to.

Mslim na kanal TCL Chanel koji se sam pojavio i ne vidim opciju da ga uklonim (a trebala bi biti dostupna kad se skroluje skroz dole na home screen).
Smarttube i Stremio kanali su jedino što mi treba od kanala, a da je ovaj TCL Chanell skroz dole ignorisao bih ga a ovako u sredini mi bode oči.
11539.jpg
11538.jpg

Mslim na kanal TCL Chanel koji se sam pojavio i ne vidim opciju da ga uklonim (a trebala bi biti dostupna kad se skroluje skroz dole na home screen).
Smarttube i Stremio kanali su jedino što mi treba od kanala, a da je ovaj TCL Chanell skroz dole ignorisao bih ga a ovako u sredini mi bode oči.
Pogledajte prilog 524844
Pogledajte prilog 524845
Skini ADB TV na storu, prati uputstva imaš na netu ako zapne, ako nikad nisi koristio adb... nakon toga nađeš tcl partner apk(tako nešto ide nzm pun naziv paketa) i disable apk odradiš(preoruka) nemoj da brišeš za svaki slučaj da nešto ne poremetiš.

TCL's firmware version 590 currently exists as a manual update file and is expected to roll out soon via the TVs' built-in update feature.
The update is intended for TCL Google TVs powered by MediaTek Pentonic 700. First and foremost, it upgrades the Google TV platform from Android 12 to Android 14, ahead of the launch of the 2026 models, which will ship with Android 14 pre-installed.

TCL

More 'super quantum dot' models​

In addition, TCL is bringing the 'super quantum dots' technology from its flagship X11L to this year's 8- and 7-series QM8L and QM7L, which will replace last year's QM8K and QM7K, according to Tom's Guide.

These are the American model numbers, with the TVs likely to be marketed as C8L and C7L in Europe, but otherwise more or less identical. Dolby has confirmed that these will support Dolby Vision 2.

Not much else is known about these TVs yet, but we expect them to offer 4K resolution, Google TV, and thousands of miniLED dimming zones. Being "super", they are also expected to deliver high coverage of the BT.2020 color space for HDR.

A QM6L model (likely C6L in Europe) was also confirmed as a budget miniLED LCD TV. It will replace last year's QM6K / C6K, which was available in sizes up to 98 inches.

TCL's full 2026 lineup will be announced later this year. More details will follow as they become available.

Добар дан свима, дуго времена нисам био на форуму и молим за једну информацију. Интересује ме да ли је могуће активирати у исто време звук преко оптичког излаза и звучнике на ТВ-у?

Конкретно намеравам да узмем c8k модел.

Поздрав!

Ja tako ne mogu da uskladim zvuk, zvučnici od TV-a kasne, a DAC nema opciju delay, tako da moram da biram, ili TV ili veliki zvučnici. C805 imam.

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V650.
TV models....P755 (LA,CA) & C655 (LA,CA)
C64x & P74x & Q73x & QLED770
{P635/8(EU)} & P735 & C635 & 43/50C735
......(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V650.021344

V650 OTA

@FirmwareTCLbot
LINK (https://disk.yandex.ru/d/V7gWFRxNuN9v-g/V8-R51MT05-LF1V650.zip)

build date= Nov 07, 2025
build.date.utc= 1762526869
security_patch= 2024-12-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR11:user/release-keys
revision= 021344
OTA size= 1.76 GB

Одох да инсталирам 😉

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V650.
TV models....P755 (LA,CA) & C655 (LA,CA)
C64x & P74x & Q73x & QLED770
{P635/8(EU)} & P735 & C635 & 43/50C735
......(P725 & C725)

V8-R51MT05-LF1V650.021344

V650 OTA

@FirmwareTCLbot
LINK (https://disk.yandex.ru/d/V7gWFRxNuN9v-g/V8-R51MT05-LF1V650.zip)

build date= Nov 07, 2025
build.date.utc= 1762526869
security_patch= 2024-12-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR11:user/release-keys
revision= 021344
OTA size= 1.76 GB

Одох да инсталирам 😉
Ajde, pa javi sta mu fali.

eo samo da se javim da sam postao i ja clan tcl televizora,u pitanju je 65" C6k,uzeo sam ga u tehnomedija prodavnici (fabricki zapakovan). u gigatronu imaju modele samo koji su izlozeni na policama i rade po 12 sati dnevno. prelazim sa lg 42" plazme koja je jos uvek dobro drzi. veceras ga raspakivam i pustam u rad, pa ako imate neka pitanja tu sam da pomognem.

Jedva čekam da čujem tvoje utiske, pošto takođe planiram prelazak sa 42" na taj TCL model, samo još nisam odlučio da li 65" ili 75" 😎

Nazad
Vrh Dno