Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Eto ga baš gore ažuriranje za C765, flešuj to, odradi I Reset All I Reset Shop I vidi ima li pomaka.

Takođe instaliraj i najnoviju verziju 6.8.1.2 HBO MAX aplikacije:

New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V560
TV models ....
X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755
C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list

V8-0012T01-LF1V560.002xxx

V560 IMG (PKG)

To nije OTA fajl pise da je IMG (PKG) on se drugacije flesuje ranije je pisano sta i kako treba uraditi.

Evo meni danas stigao 75 c7k za 2360km! Stvarno je tv wow kad sam.vidio boje i crna je stvarno crna! Sad imam pitanje za raju koja vec ima ovaj model trenutno je LF1V543 instaliran na njemu na telegramu sam nasao IMG update na LF1V560 jel se isplati update uraditi? I posto imam firestick 4k max jel pametno i njega koristit ili je dovoljno na tv instalirati netflix, stremio, tivimate i sl...

Evo meni danas stigao 75 c7k za 2360km! Stvarno je tv wow kad sam.vidio boje i crna je stvarno crna! Sad imam pitanje za raju koja vec ima ovaj model trenutno je LF1V543 instaliran na njemu na telegramu sam nasao IMG update na LF1V560 jel se isplati update uraditi? I posto imam firestick 4k max jel pametno i njega koristit ili je dovoljno na tv instalirati netflix, stremio, tivimate i sl...
Firestick 4k max odmah odlozi negde da skuplja prasinu...
C7K je itekako sposoban tv. Nema potrebe ni za stick-om, boxom...
Nema potrebe da zuris sa updejtom...
Updejti i sami dodju online. Uzivaj u TV-u i neka te dugo sluzi.

Ja ga koristim bez dodatnog uređaja boxa ili sticka radi odlično

Firestick 4k max odmah odlozi negde da skuplja prasinu...
C7K je itekako sposoban tv. Nema potrebe ni za stick-om, boxom...
Nema potrebe da zuris sa updejtom...
Updejti i sami dodju online. Uzivaj u TV-u i neka te dugo sluzi.
To sam i ja pomislio da cak ovaj tv radi brze i bolje nego firestick! Bas sam izenadjen brzinom i fluidnoscu tv-a! Imal kakvih preporuka za kalibraciju slike? Jer koliko sam vidio ima posebno kalibracija sa sdr i hdr

To sam i ja pomislio da cak ovaj tv radi brze i bolje nego firestick! Bas sam izenadjen brzinom i fluidnoscu tv-a! Imal kakvih preporuka za kalibraciju slike? Jer koliko sam vidio ima posebno kalibracija sa sdr i hdr
Da. Podesavas sliku za svaki mod slike. Za SDR Movie mode, brightness nema potrebe veci od 50/60, gamma podesi po tvom izboru (BT. 1886). Local dimming medium/high. Po potrebi podesi kako tebi odgovara colour temperature (2) i colour saturation (60)... Mozda i u motion motion clarity na low. To su najbitnija podesavanja koja podesavas po tvojoj zelji. Za Dolby vision brightness obavezno na 100. Peak Luminance high ( light ili dynamic). Local dimming obavezno na high. Gamma (2). Meni je za DV najbolji je Dolby vision IQ mod u clarity obavezno Precision Detail ukljuciti. Colour temperature (2). Motion po potrebi na low ili neka custom podesavanja blura i juddera kako tebi odgovara. Ali stavljaj manje vrednosti (1) da izbegnes soap opera efekat. Za HDR 10 : filmmaker ili move mode, brightness 100, gamma 1.8, local dimming high

Dobar dan svima u TLC zajednici.
Nećete zameriti, ja kao padobranac iz LG teme o televizorima ulećem kod vas.
Tamo (u LG temi) nahvališe C7K seriju, kao skoro moze da menja OLED LG i druge televizore za mnogo manje para i bez nekih oled problema...
Pogledah specifikacije za TLC 50C7K i koliko vidim tv NEMA USB portove.
Jel moguće da tv NEMA usb?
Kako resavate nepostojanje usb portova?
Meni trebju barem 2 a bobro bi dosla i 3-4...
Ja na zalost zbog mesta gde se nalazi tv, prostora i namestaja, ne moze tv veci od 120x80, znaci samo 50" je kao maximum jer svaki 55" vec prelazi maogucih 120cm širine.

Ako ti treba USB za filmove i serije
Koristi plex

Dal bi radio adapter HDMI muški na USB-A ženski + usb hub?
Trebaju mi 2 fleske barem za tv.
Nikad te programe bilo koje vrste nisam korstio za gledanje filmova i serija, niti prebacivao sa kompa na tv sliku.
Štedim struju pa kad lezim i gledam tv ne palim komp. :)

Tačno.
Hvala.
Nadjoh u korisničkom uputstvu.

Screenshot 2025-11-14 094321.jpg

Glupo pitanje (iako nema glupih pitanja vec samo glupih odgovora), ovaj tv, ova TLC C7K linija podrzava DTS zvuk, znaci film sa fleske koji ima samo dts zvuk ce biti pusten tv player-om sa zvukom?
Jedno pametnije pitanje, da li u tv moze da se menja boja prevoda u filmovima sa fleske koji se pustaju?

Poslednja izmena:
Trebaju mi 2 fleske barem za tv.
Nikad te programe bilo koje vrste nisam korstio za gledanje filmova i serija, niti prebacivao sa kompa na tv sliku.
Štedim struju pa kad lezim i gledam tv ne palim komp. :)
Nemam iskustva sa takvim HDMI-USB A adapterima ali bi trebalo da rade. Malo su "nezgodniji" usb to lan adapteri. Jer negde rade a negde ne. Evo ja na mom TCL C805 zbog potrebe povezivanja tv-a direktno na lan a da bih iskoristio maksimum mog interneta ( svi tv su ograniceni na 100 Mbps zicno) kupio sam Ugreen gigabitni usb 3.0 lan adapter. Koji pored lan prikljucka za net ima jos 3 usb 3.0 prikljucka.
Screenshot_20251114_101121_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Ja na zalost zbog mesta gde se nalazi tv, prostora i namestaja, ne moze tv veci od 120x80, znaci samo 50" je kao maximum jer svaki 55" vec prelazi maogucih 120cm širine.
Ne kupuj TV prema nameštaju nego obratno :)
Neki TCL modeli imaju postolje na sredini pa pogledaj pre kupovine...
Ovo isto pogledaj:

Jedno pametnije pitanje, da li u tv moze da se menja boja prevoda u filmovima sa fleske koji se pustaju?
Naravno da može da se menja - od pozicije do boje/veličine...
Dobrih plejera za AndroidTV bar ima:

Poslednja izmena:
Meni trebju barem 2 a bobro bi dosla i 3-4...
nijedan televizor nema više od 2 USB-a, da ja znam
znaci samo 50" je kao maximum jer svaki 55" vec prelazi maogucih 120cm širine.
neki televizori imaju postolje/nožice na sredini. inače, 55" je neki današnji standard za dijagonalu. do pre ~5 godina je to bilo 50"
USB-ovi na televizorima mogu da prepoznaju, osim fleševa i eksternih diskova, i periferije u vidu miševa, tastatura, tastatura sa nekim vidom tačpeda, bilo žično bilo bežično, LAN adaptera. imati na umu da ne moraju biti podržani svi proizvodi iz navedenih kategorija
slobodno proveri šta je podržano na Android TV/Google TV
može i to na nivou celog sistema

Nećete zameriti, ja kao padobranac iz LG teme o televizorima ulećem kod vas.
Tamo (u LG temi) nahvališe C7K seriju,
link gde je u toj temi nahvaljen model druge marke

Poslednja izmena:
Naručih TCL 50 C 6KS jer nisam imao mesta za TCL 55C6K , falilo malo prostora da se moze funkcionisati .
Jedino sto ću ga čekati 2 nedelje ,jer nisam hteo kurirskom službom da mi šaljui , da me nazove kurir i kaže evo nas za pola sata , a ja na poslu . Tako mi se desilo za poručeni telefon pa moljako da odsedi u kafiću 2 sata dok ne dođem , častio ga i isplaćo sve šta je popio u kafiću .

Nazad
Vrh Dno