Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Probaj drugi put da obrišeš samo keš memoriju i resice problem. Ja tih problema imam sa C715 i odradim samo keš i resim problem ali u poslednje vreme mi se dešava da slika ide ubrzano i nestane zvuk, e onda moram da ga ugasim na duže držanje dugmeta za gašenje I tek onda dodje sve normalno. Sta je uzrok tome ne znam, možda tv, možda Android, ko će ga znati.

C6K imaju i više RAM memorije - 2,5GB, naspram 2GB kod C6KS. Meni se čini da vredi dati 10k više za C6K kad se sve uzme u obzir. Dobra vest je da C7K modeli dolaze i ako baš zacene 65C7K, planiram da uzmem 65C6K.
Gde si nasao taj podatak o ram memoriji?
ja ga nisam nasao nigde a trazio sam, cak nisam nasao da postoji razlika oko toga.
To je google certified uredjaj tako da je u pitanju Google odobren hardware i za memoriju a optimizovan rad uredjaja garantuje Google.

Korisnici o tome ne bi trebali da brinu, jedino oko storage memorije.
Google oduvek cicijasi sa ram memorijom kao i Apple, i idu na optimizaciju OS-a, pa taj podatak je uvek negde u zapecku sakriven

Evo ja sam danas uzeo C6KS jedva sam ga nasao svuda su rasprodati
Iz prve ruke ima 2/16Gb memorije
Google TV 12

C6KS i C6K imaju isto kuciste, mislio sam da postoji razlika, oba su tanka i elegantna
osvezavanje od 60-120hz

Slika i zvuk su odlicni za moje pojmove

Daljinski je novi tip sa sitnijim tasterima pa trazi malo navikavanja.

najveca zamerka je na napojni kabl; koji je prekratak za TV od 65", (uzeh kabl od prethodnog LG ali i on je kratak)
a prikljucak za napajanje se nalazi na boku TV i svi prikljucci su bocno
tako da cu morati kupiti par novih kablova (spdif, hdmi, napojni C7) zbog same velicine TV

Google asistent radi i kada je iskljucen TV
(TV ima mikrofon), sto je u skladu sa mojim ocekivanjima.

Poslednja izmena:
Je l' probao neko da nakači USB wifi adapter na TCL tv? 2.4ghz mi je zagušen baš, a 5ghz mi je na DFS kanalu zato što jedino tu nema nikoga, ali TV ne vidi DFS kanalu uopšte. Pa kontam da probam sa dongle

LG daje takav dupli 90 kabl uz TV,
TCL daje obican ravan a konektor za napajanje se nalazi sa bocne strane TV
Mozete da se slikate sa njim, bas nisu vodili racuna o tome.

problem je sto TV ima 160cm a kabl je otprilike toliki ako nije i kraci tako da sa njim ne mozete nista, jos nije pod 90 stepeni.

Stvarno su omasili sa ovakvim napojnim kablom za ovu dimenziju TV

btw, ovaj TV ima sve konekcije sa desne strane (vecina TV ima na levoj)
jedino je naponski konektor sa leve strane. cudan raspored.
ledja su cista, samo dva zvucnika pozadi, lepo kuciste.

Nazad
Vrh Dno