Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Evo nakon nekih mjesec dana korištenja,da iznesem utiske o 65C7K. Da krenem od slike,Dolby Vision je odličan pun detalja i svjetline posebno dominira u mračnim scenama,lokalno zatamnjivanje radi dobar posao. Bluming sam samo primjetio kad se približim skroz blizu ekrana i iz ekstremnog ugla kad je skroz crna pozadina a ide tekst inače ovako se uopšte ne primjeti. HDR10 i HDR10+ isto su odlični, ali ja uglavnom gledam Dolby Vision i ponekad SDR a on je kako kad zavisi od fajla do fajla i od kodeka ali nije loš ni on. Zamjerka jedina kod Dolby Vision je to što mi stalno sam kvari moja neka podešavanja,ja stavim temperaturu boje na toplo 2 i oštrinu na 3 sledeći put kad pustim DV on stavio temperaturu na toplo 5 a oštrinu na 0. Valjda će to da se ispravi u nekom narednom ažuriranju. Kablovsku slabo gledam slika je dobra ako je fhd a sdr onako. Sistem radi brzo glatko, Google TV me je u početku nervirao sad sam se već navikao pa i ne obraćam pažnju na natrpani početni ekran. Jedino se desi kratko zastajkivanje kad pustim nešto preko Kodija pa otvorim podešavanje za sliku kratko zastane par sekundi ali brzo se vrati. Zadovoljan sam ovim televizorom za mene veliki napredak prelaska sa 50P615.

Aktiviraj apps only @sasa76 da oslobodiš natrpan ekran, možda u sticky neko da stavi?
Znam za tu opciju i bio sam ju aktivirao, ali ni tako mi se baš ne sviđa cijeli ekran aplikacije. Ja sam bio navikao na klasičan izgled Android ali nema to više neko je bio pomenuo ovde Projektiviti lončer pa ću možda nekad i njega da probam.

Preporuke aplikacija čije preporuke želiš i redosled redova sa preporukama onako kako ti želiš? 😏

= sve ono kako ne radi GoogleTV homescreen / launcher a kako je radio AndroidTV launcher.

Evo nakon nekih mjesec dana korištenja,da iznesem utiske o 65C7K. Da krenem od slike,Dolby Vision je odličan pun detalja i svjetline posebno dominira u mračnim scenama,lokalno zatamnjivanje radi dobar posao. Bluming sam samo primjetio kad se približim skroz blizu ekrana i iz ekstremnog ugla kad je skroz crna pozadina a ide tekst inače ovako se uopšte ne primjeti. HDR10 i HDR10+ isto su odlični, ali ja uglavnom gledam Dolby Vision i ponekad SDR a on je kako kad zavisi od fajla do fajla i od kodeka ali nije loš ni on. Zamjerka jedina kod Dolby Vision je to što mi stalno sam kvari moja neka podešavanja,ja stavim temperaturu boje na toplo 2 i oštrinu na 3 sledeći put kad pustim DV on stavio temperaturu na toplo 5 a oštrinu na 0. Valjda će to da se ispravi u nekom narednom ažuriranju. Kablovsku slabo gledam slika je dobra ako je fhd a sdr onako. Sistem radi brzo glatko, Google TV me je u početku nervirao sad sam se već navikao pa i ne obraćam pažnju na natrpani početni ekran. Jedino se desi kratko zastajkivanje kad pustim nešto preko Kodija pa otvorim podešavanje za sliku kratko zastane par sekundi ali brzo se vrati. Zadovoljan sam ovim televizorom za mene veliki napredak prelaska sa 50P615.
Sa srećom, da te dugo posluzi, a je l' isti daljinski kao i na C805 i C765?

Prilozi

• Screenshot_2025-10-24-20-57-20-526_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-10-24-20-57-20-526_com.android.chrome-edit.jpg
    133.1 KB · Pregleda: 7
Vrh Dno