Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Hvala za info, @nidza i @IgorilaTekila! Testiraću ga narednih par dana pa ću da odlučim da li da ga vratim ili ne.

@nidza Je li Soundpeats Air 4 povezujes direktno na TCL-ov Bluetooth?

Uglavnom, moja trenutna ocena za hardver TCL 43C655 je 9, a za softver 7.
Direktno. TV je kao Android telefon/tablet, isti đavo. Ne znam što si smanjio ocenu za softver.

Podesi Apps only prikaz u podešavanjima za korisnika.

Zvao ih, provereli su po serijskom broju i nakon toga mi poslali obrazar za prijavu kvara.
Procedura je da se popuni obrazac, nakon toga se slika, salje njima brzom postom i oni prosledjuju Beotronic-u. Nekad sve to moze i da potraje. Ukoliko ne mogu da poprave ili nema delova onda se dobija zamenski (novi) TV slicnih karakteristika/cene.
Ne znam da li da se upustam u tako nesto, verovatno cu mnogo da cekam a pitanje kako ce da bude posle otvaranja, ja sam nekako vise za fabricke delove :D Obzirom da mi istize garancija tek decembra sledece godine, imam fore da sacekam jos malo

PS: I meni se pojavilo sa svih strana ali se najvise vidi na gornjoj ivici
Koga si zvao da ti posalje obrazac za prijavu kvara? Bio sam u Tehnomaniji oni kazu potrazi ko je ovlasceni servis pa pisi vidi jer oni(Tehnomanija) imaju obavezu prve 2 godine a posle ide preko ovlascenog servisa.

Dobre slušalice nemaju primetno kašnjenje. Same slušalice kontrolišu jačinu, a može i daljinski.

Koristim razne modele Soundpeats slušalica, sve mi rade odlično. Najčešće Air 4 i ranije Capsule 3 Pro+.
Pozdrav. Ja sam probao sa Corsair Void Wireless 7.1 slušalicama koje imaju svoj USB dongle, koji sam uključio diderktno u TV (TCL C805). Ne mogu da kontrolišem zvuk ni preko njih, a ni preko daljinskog. Zvuk ne kasni, odličnog je kvaliteta, ali malo preglasan. Jel ima neko iskustva sa ovakvim tipom slušalica ili neku ideju kako rešiti problem bez DAC-a?

Koga si zvao da ti posalje obrazac za prijavu kvara? Bio sam u Tehnomaniji oni kazu potrazi ko je ovlasceni servis pa pisi vidi jer oni(Tehnomanija) imaju obavezu prve 2 godine a posle ide preko ovlascenog servisa.
Zvao sam Partum. Prodavnica ima obavezu oko garancije samo prve 2 godine, nakon toga moras sve sam da sredjujes sa ovlacenim servisom tacnije Partum, koji garantuje sve to, sredjuje. Saljes njima a onda oni dalje prosledjuju servisu.

Treba mi android tv i po preporuci da kupim TCL . Kupio bi ovaj ali mi se čini daje stariji model , ako se ne varam
TCL 55C805 55" , valja li šta , ako nije problem da kazete . Hvala
Valja, evo imam ga skoro dve godine, jedino što bih voleo da malo poraste u dijagonali. HDR, a posebno Dolby Vision izgledaju mnogo dobro. Dovoljno brz da mu ne treba box. Ne znam da li ga još uvek ima u prodaji, modeli koji ga direktno nasleđuju su C765 a posle njega C7K, svaki malo bolji od prethodnog.

Koliko je 55C7K na KP?

Za kikiriki ima na AliE optički konverter na činč i 3.5”. Uopšte ne treba to da bude preduslov kupovine. Ja sam tako povezao matoru plazmu sa zvučnicima.
Znam da postoji, ali me zanima koji modeli imaju ugradjen 3.5mm izlaz. Pitam to iz razloga jer ne zelim sumu kablova iza televizora koji stoji na podnom stalku.

Znam da postoji, ali me zanima koji modeli imaju ugradjen 3.5mm izlaz. Pitam to iz razloga jer ne zelim sumu kablova iza televizora koji stoji na podnom stalku.
Prvi izbor za TV slušalice treba da je BT, to valjda svaki TV ima a ako tražiš malo bolji kvalitet onda DAC sa pojačalom za slušalice. 3,5 mm izlaz na jeftinim televizorima nije nizašta.

Zasto nije nizasta?
Pa nije racionalno ugrađivati ništa osim najjeftinijih komponenti za nešto što 99% kupaca nikad neće koristiti. Lično sam se uverio na starom Philips teveu, ono je blagi užas, ali ok možda imaš sreće pa ti bar ništa ne krči. 😀

@Chukundeda vidim da su to neke gaming slušalice. One valjda ne treba da kasne sa svojim donglom. Čudo da uopšte rade, da ne traže neki drajver.
Rade jedino kada se izvor zvuka postavi na Auto. Zvuk ne kasni, kao što sam već rekao i izuzetnog je kvaliteta. Međutim ne mogu nikako da pojačam ili utišam, kada kliknem na Volume + ili - , na slušalicama i preko daljinskog i direktno na tasteru na TV-u, izbaci mi znak "Mute" na ekranu. Znači, Dongle prima neki signal, ali ga ne prenosi kako treba. Ali me čudi što se i preko daljinskog isto ponaša.
Valja, evo imam ga skoro dve godine, jedino što bih voleo da malo poraste u dijagonali. HDR, a posebno Dolby Vision izgledaju mnogo dobro. Dovoljno brz da mu ne treba box. Ne znam da li ga još uvek ima u prodaji, modeli koji ga direktno nasleđuju su C765 a posle njega C7K, svaki malo bolji od prethodnog.
Ima 98-ica još uvek u Gigatronu za 210.000 :sneaky:

Poslednja izmena:
Zašto u televizore stavljaju najbednije BT module? Sinoć iste slušalice povezao sa telefonom i čuju se jednu sobu dalje nego kad su povezane sa tv-om. Užas. Nije samo tcl, to mi je bilo i sa LG, Samsung, Fox webos...

Možda nešto smeta od ostale elektronike, ekran, ko zna koliko im je jednostavno za tako slabu energiju koju emituje BT. Meni recimo TV jedini pun gas u spavaćoj Wifi6, svi ostali uređaji se raspadaju. Zbog svih ostalih sam morao da postavim ripiter i razmišljam se o mesh, a TV uredno zakucan za glavni ruter kroz betonski pod.

Nazad
Vrh Dno