Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

diskutabilno je oko 2K. negde se vodi kao praktično FHD (1080p) a negde 2560x1440 (1440p)

Javljam kad mi stigne TV, nadam se u sledećih par dana. Još jedna bitna stvar, iako to u prodavnicama nije naglašeno, C6KS (izgleda) može da se registruje za dodatnie 3 godine garancije (2+3)

Može da se registruje, ima ga u ponudi na sajtu za 2+3.

Danas mi je stigao, solidan TV, ali ništa više od toga. Igram se još s podešavanjima, ali yettel kriminalno loše šalje signal. To mi je nekako glavni utisak. Šta god da uradim, ne mogu da im izoštrim signal.

Može da se registruje, ima ga u ponudi na sajtu za 2+3.

Danas mi je stigao, solidan TV, ali ništa više od toga. Igram se još s podešavanjima, ali yettel kriminalno loše šalje signal. To mi je nekako glavni utisak. Šta god da uradim, ne mogu da im izoštrim signal.
Ne mogu ni bolji modeli. Nije do TV-a. Prosto ne može od babe devojka. Pusti nešto na Netflix-u pa ćeš videti kakav je TV.

Ja imam skoro 20 dana TCL 65C6K (C6KX1) kupio sam ga na nekoj akciji 700€ nesto bolja verzija od C6KS, iskreno TV sa dosta bagova ima 144hz subwoofer sve to itd.... najveci problem kod ovog TV-a nzm dali je do serije modela ili svi TCL su isti VERTIKALNE LINIJE na tamnoj slici recimo sivoj primete narocito leva strana pokusavao na fabricki reset sve nista vide se kada bas bolje zagledas rezim slike inteligentan boze sacuvaj bole oci i glava posle duzeg gledanja GOOGLE TV 12 hmmm ****** XIOAMI-ov ANDROUD jedno dva puta bolji, sto se tice strming platforme hmmm najjaci kvalitet slike recimo za RTS ima aplikacija RTS PLANETA sa FHD bitom oko 10k ali 25fps, IRIS - EON svi kanali su max do 5k i 50fps na vecem ekranu se primeti razlika kao sto je moj 65 ali kada se gleda malo dalje ok je i 5k recimo sa 3 metara slika je ok, dali ima jos neko ovaj tv i kakva su iskustva ?

Može pomoć oko podešavanja slike za sport ili da me uputite na stranu u temi gde da tražim?
Možeš da staviš picture mode na standard, jer tamo imaš sve opcije otključane. Isključi sve u clarity, osim sharpness, to stavi kako ti se sviđa. Pod motion uključi judder reduction i blur reduction (meni na max, ako ti smeta smanji). Dynamic acceleration ne radi ništa, led motion clear umeće crne frejmove što pomaže kod brzih scena ali previše zatamni sliku, bolje da je off. Ostalo nije toliko bitno. Local contrast i dynamic contrast mogu malo da poprave sliku. Za brightness i color ne znam, zavisi koliko ti je svetao panel, verovatno treba da je color oko 50, a brightness vidi sam. Meni za SDR gamma BT.1886 izgleda najbolje. Peak luminance stavi na high dynamic.

Na NETFLIX na pojedinim filmovima-serijama gde je podrzan Dolby Vision IQ - Atoms slika je fantasticna crni detalji su extra sve je TOP ali NETFLIX nije nesto sto se koristi non-stop i kao sto sam naveo nije na svakom sadrzaju, HBO MAX nisam testirao nzm kakvog je kvaliteta....

Dakle, dobra je slika na HBO max, problem je što na tamnim scenama treperi (kao na starim CRT kad ima snega).

Ne znam da li je tako kod svakog TV, ali ovde sam primetio. Konkretno, pustio sam novi Space Jam klincu i video u početnim scenama to treperenje.

Isključeni su svi reduktori šuma i sharpness je na nuli.

Dakle, dobra je slika na HBO max, problem je što na tamnim scenama treperi (kao na starim CRT kad ima snega).

Ne znam da li je tako kod svakog TV, ali ovde sam primetio. Konkretno, pustio sam novi Space Jam klincu i video u početnim scenama to treperenje.

Isključeni su svi reduktori šuma i sharpness je na nuli.
Upravo pogledao na mom C805. Nije to sneg i treperenje. Sa tvojim tv-om je sve u redu. To je jednostavno "grain"...film grain. Nastaje obicno kao posledica loseg kompresovanja na steaming servisima u ovom slucaju na HBO Max-u. Takodje u produkciji se i namerno dodaje taj grain zbog estetike, atmosfere a i da sam film u digitalnom formatu izgleda kao da je snimljen na filmskoj traci.

Stigao mi 55C6KS u radnju, odem i preuzmem i malopre kad sam hteo da ga registrujem na sajtu vidim da mi se razlikuje serijski broj na TV-u i na kutiji za 1 broj. A na prvom koji je doneo iz magacina polomljen ekran, sva sreća pa je insistirao da ga otpakuje i proba.
Što se tiče TV-a nisam stigao puno da čačkam, za sad mi deluje dobro, probao LotR na HBO (običan, nije 4K HDR), "Movie" preset, brightness 20, contrast 100, sve ostalo čini mi se da je OFF, motion na Nature Cinema", sutra ću da se igram nakon što rešim ovo oko serijskog broja.

Стриминг платформе нису мерило квалитета нити видеа, нити екрана/приказа слике. Њихов битрејт је за 4К углавном 16 mbps, у најбољем случају иде до 22 mbps. Да би видели за шта је екран способан, пустите 4К remux неког филма (по могућству неки sci-fi, DCI/MARVEL, јер бекство из Шоушенка јесте врхунски филм, али је квалитет слике исти и на пегли и на 16К тевеу) где је проток 50-80 mbps (дакле филм од 100-тинак + гигабајта)

Jel ima neko iskustva sa tcl 50 c7k? Gledam sa ćaleta .. Interesuje me da li dobro radi upscaling i on najviše generalno gleda arena sport i filmove
Ja imam C805 55" koji ima isti hardver i nisam oduševljen, tačnije filmovi lepo izgledaju ali sport na našim kanalima ne baš. Tek od 3,5m je dovoljno oštra slika, cenim da bi 3m bilo ok za 50". Ali teško da će neki drugi TV po sličnoj ceni odraditi bolji posao.

Стриминг платформе нису мерило квалитета нити видеа, нити екрана/приказа слике. Њихов битрејт је за 4К углавном 16 mbps, у најбољем случају иде до 22 mbps. Да би видели за шта је екран способан, пустите 4К remux неког филма (по могућству неки sci-fi, DCI/MARVEL, јер бекство из Шоушенка јесте врхунски филм, али је квалитет слике исти и на пегли и на 16К тевеу) где је проток 50-80 mbps (дакле филм од 100-тинак + гигабајта)
Ne bih se u potpunosti slozio sa izrecenim.
Upravo se na materijalu slabijeg kvaliteta moze najvise primetiti razlika u kvalitetu televizora.

Nazad
Vrh Dno