Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

@SaleExyu tema za Philips televizore

Dvoumim se hissense mini led Ili tcl. Ima neki novi model c6k ili 765 tcl ili možda je bolja opcija neki hissens. Vidim da je neko napisao da nije baš oduševljen slikom tcl 765 mini led
Pozz

Nemoguće je a i moguće da kolega sa foruma nije zadovoljan sa c765
Možda je subjektivna procena ako mu je Sony prirastao za srce
Tcl 75c655 ima vrhunslu sliku - drug je kupio po mojoj preporuci taj tv , našao sam mu ga za bednih 75.000 din i rekao mu samo internet kupovina sa 5 god garancije zbog fenomenalne opcije gde kupac u roku od 14 dana može da vrati tv bez ikakvog razlaga zašto odustaje od kupovine

To je bila u tom trenutku pre 20 dana najbolja kupovina na planeti za 75 inča
Tcl c765 je tv za klasu bolji od c655 ali je cena u tom trenutku bila skoro duplo veća a budžet je bio ograničen

Preporučujem kupovinu preko Ananasa, jer su najekspeditivniji kad je povrat para i robe u pitanju. Lično sam to proverio prilikom više kupovona preko internet prodaje

Mi ne znamo šta je kolega očekivao od tog c 765 , vrv da iz momenta obriše pod sa Sony- jem koji nije šala i koji je koštao mnogo para u svoje vreme kupovine . To se ne radi tako
Specifikacije na papiru su te koje govore pre izbora kupovine tv-a
To je sklop mnogih stvari i parametara koje treba sagledati pre kupovine . Budžet je broj jedan pa ide sve ostalo

Da ne bi rastezao priču imate vodiče i emisije na Benchmarku za kupovinu novog tv-a

Ja jedino mogu sa kažem da je c765
vrhunski model tv-a
Ne znamo kako je kalibrisao sliku
Ne znamo dali je uporedjivao slike samo na tv kanalima na kojima je ulazni signal uglavnom hd
Tcl uz Hisense ima najbolje cene na tržištu
Poštujem oba Brenda ali sam se lično odlučio za Hisense 75e7nq pro jer ima neuporedivo bolje karakteristike za malu razliku u ceni
Ips - ads panel sa VRR do 144 Hz , FALD , FreeSync, ALLM

Cena je bila 93.000 , i svaki dinar razlike vredi ako ne i više
Kalibrisao sam juče sliku I rezultati su zapanjujući
Drugari na kraju sam uhvatio neku akciju i uzeo 65 Oled Philiphs. Konačno crna je crna :) TV je super nisam stigo nesto da istrazim a prednost je što je Google tv android
Ako ne znaš šta je dobro kupi Oled
Vrh lestvice kada je slika u pitanju
Naravno i cena govori u prilog tome

Nisam bas detaljno ispratio, "pretrcao" preko postova, i to juce, ali moguce da kolega sa C765 kojeg poredi sa Sonyjem, da je gledao samo SDR sadrzaj (moguce i to samo preko kablovske).
Ipak su danas TV (pogotovo barem klasa/dve iznad osnovnih budzet klasa) pravljeni za HDR/DV sadrzaj, tj. ne pravljeni ali tada se vidi najveca razlika.

Vrh Dno