Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Na Netflix-u ti je gotovo uvek bitrate oko 15-17 Mbps, za HBO MAX je veći, ali realno ne vidi se razlika u kvalitetu...
U zadnje vreme sam nailazio na 10 mbps 4k filmove - šrinkflacija na Netflix način. Onda pustim 80GB rip na Stremiju i naravno da se vidi razlika.

Ne vidi se razlika u kvalitetu između Netflix-a i HBO max-a, a stremio i slična piraterija je druga tema...

TLOS.png

Naravno ako se gleda remux koji ima bitrate od npr. 80 Mbps da će biti razlike u odnosu na 15 Mbps.

Mada i tu razliku ne primećuje svako (ista priča kao MP3 320 kbps i FLAC), ljudima je najlakša opcija Netflix dugme na daljincu, sve drugo je za veliku većinu korisnika cimanje.
Još ako je taj sadržaj u 4K i radi Dolby Vision (ili HDR10+) i Dolby Audio to je za prosečnog korisnika i više nego odlično :)

Poslednja izmena:
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V538
TV models ....
X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755
C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855
C955/ X955

V8-0012T01-LF1V538.002459

V538 OTA

DOWNLOAD:

https://www.mediafire.com/file/ssbli5094zv9l3e/V8-T653T01-LF1V538.zip/file

build date= Jul 09, 2025
build= 1752001406
security_patch= 2025-04-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS35:user/release-keys
revision= 002459
OTA size= 2.01 GB

Ja bih rekao da je zvuk solidno tiši na TV-u posle ovog update.
Prethodno skoro nikad nisam pojačao preko 20-21 (uglavom na 18-19 držao) a sad mi i 27 tiše od 19 nekad
Da, jačina zvuka je niža na par zadnjih Firware-a. Ja sam posle v509 instalirao v531 i v534, gde je čini mi se neznatno bolje. Ali evo sad čitam komentare u Telegram grupi za najnoviji V538 update, gde ljudi kažu da je to ispravljeno i da se primećuje značajna razlika na nekim modelima televizora. Evo na primer...

Telegram_Screenshot_1.jpg

Takođe kažu i da roblem sa Sharpness opcijom u Game modu i dalje nije ispravljen, što mene najviše izluđuje

Telegram_Screenshot_2.jpg

Lično, još uvek nisam instalirao novi update, ali ću svakako podeliti utiske ako ima nekih primetnih izmena

Poslednja izmena:
Ja sam (tj sam TV je ponudio pa bez pitanja / odobrenja instalirao to što nudi) sa v135 direktno skočio na v509 tako da je razlika u zvuku bila baaaš očigledna :(

I sad taj što je kao popravio zvuk update neće pustiti zvanično na TV do tipa marta 2026. 🤣

Ja sam (tj sam TV je ponudio pa bez pitanja / odobrenja instalirao to što nudi) sa v135 direktno skočio na v509 tako da je razlika u zvuku bila baaaš očigledna :(

I sad taj što je kao popravio zvuk update neće pustiti zvanično na TV do tipa marta 2026. 🤣
Ne moraš da čekaš zvanični udate, i ovo preko USB-a je OTA update. Tako možeš svaki da iprobaš i vidiš da li ti odgovara. A kad sa zvaničnim preskočiš 5-6 njih, možda i više, onda ne znaš da li si mogao da se zadržiš na nekom ili na koji da se vratiš kada prestanu sa podrškom

Znam da ne moram a ne instaliram ručno jer me i mrzi a i svaki noviji firmware sve više bagova.

Elem, eno upravo sam i matorcima za dnevnu sobu kupio isto TCL, ovaj put 55C655. Kao zamena za Tesla Q55S939GUS za koji sam donio povraćaj novca.
Na kratko razmišljao da li da se doplati još više za 55C6KS ali dosta im je i ovaj. Tako "još 10-15 hiljada" i na kraju bi završili na 77 za C765 🤣

Nazad
Vrh Dno