Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Kesa ispred tebe, jedes i pratis 😀.
Kakvi su utisci za update kada te vec prevarilo da li i mi da puštamo?
Nije los updejt v509. Dosta novih opcija pisao sam o tome. Sada mi se bar SDR cini malo boljim. Local dimming malo bolji. U ranijim verzijama u SDR modu iskljucivao ili na low, sada na medium. Motion i dalje isti mada se za nijansu moze ublaziti sada sa novim opcijama. Pored custom ima low, medium i high. Low donekle ublazava motion. DV i HDR ok kao pre.
Na ranijoj v143 mi se desavalo da C805 izgubi mrezu a povezan je gigabitnim usb to lan adapterom. Pa je morao restart tv-a. Jednom cak i podesavanje vremena i datuma. Sada toga nema. Dakle pozitivne stvari ovog updejta bolji SDR i novi interfejs sa nekim novim opcijama.

Pozdrav svima
Da li je u Beogradu dobio neko updejt v509? Meni stalno pise da imam najnoviji ,sada sam na v420 i ako sam mu ponudio da uptejduje nekolik puta stoji na automatski utdejt.To pitam jel vidim da je mwsavko iz Vranja i da se povoljno izrazio o novim performansama.

Ono što sam primetio da je drugačije jeste meni za biranje source-a (HDMI1, 2, 3, itd) i lepše izgleda ali kao da su frejmovi niži dok se krećeš kroz taj meni. Kada npr ugasim Sony i dobijem da na tom ulazu više nema signala, slika izgleda drugačije, tamnija je, što mi i ima smisla, stara je bila dosta svetlija. Osim toga, nisam primetio da je nešto drugačije/lošije. Sve ove stvari oko podešavanja slike što ljudi pominju u temi nisam isprobavao, jer ja koliko god da sam to menjao odmah nakon kupovine TV-a, nisam uspeo da vidim razliku.

Једни кукакју како не добијају ажурирања, други би да их никако не добијају.
Мој савет је да оставиш укључено, мада... Ја за ове 4 године колико имам C725 нисам ни једном добио ажурирање ОТА. Да ли је добро да се добију надоградње система? Што се тиче TCL-a сигурно да, јер проверено исправљају пропусте. Ево, полазим од себе. Када сам купио овај ТВ да нисам проверавао шта од верзија фирмвера добро ради са ЕОН апликацијом, тј. да сам оставио фабрички да ради давно бих га продао или бацио у контејнер.
Опет да напоменем да људи требају да разграниче, тј. одвоје мобилне телефоне од телевизора и андроид боксова. Проблеми које имају у свету мобилних телефона нису подразумевани у свету телевизора и андроид боксова. А поготову што је платформа другачија - јесте да је андроид базирана али није иста. Говорим о андроид ТВ платформи (што јесте и гугл ТВ).

55V6B
Budzet 300e. Racunam bolji je o Tesle a ima 2+3 g garancije. Ima neko ovaj model?

Kako se kotira ovaj c6ks model sto se pojavio naspram c765

Nazad
Vrh Dno