Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Hvala vam. Hteo bih da upitam jos samo dali je pouzdan ovaj metod preko Usb-a, made cim nema druge opcije ostaje samo to. Dali znate dali je Android 11 posle update?
Имаш 2 решења за твој "проблем"
  1. остави тако да ради како ради - ако је све ОК и не чачкај ништа
  2. ажурирај ТВ на начин на који цео свет ажурира TCL телевизоре - путем USB флеша
Не постоји треће. На теби је да одлучиш.

Што се тиче платформе R51MT0х, андроид TV 9 је задња верзија за модел којег ти имаш (С825К). Исту платформу деле и Р725/728/635/638/735/737 С725/635 и за њих постоји R51MT02 са ATV11 као и R51MT05 са google TV 11. Да ли је могуће на твој С825К инсталирати новији андроид, јер је чипсет идентичан са осталим набројаним моделима, најсигурније је да питаш @stasiof . Он је наш човек у TCL свету и изузетно је упућен у све што се тиче фирмвера за TCL. Слободно га питај на ПП овде или на телеграму - сигурно ће ти помоћи.
Obavezno će TV sa 9 da skače na 11...
Његов модел вероватно да не, остали са исте платформе - ДА.

@Mandingo
C825k je za UK trziste? Kod nas si kupio?
Neko je na telegramu pitao ono sto i tebe interesuje. Nisam nasao potvrdu da li je instalacija bila uspesna.
Screenshot_2025-05-04-10-37-13-141_org.telegram.messenger.jpg

Pozdrav svima. Od danas sam prvi put vlasnik TCL televizora pa me zanima sta mogu da ocekujem od modela koji sam kupio. U pitanju je model 55 C655. I zanima me da li mogu sam da vrsim apdejtove tv-a ili ne. Posto sam negde procitao da cesto TCL objavljuje apdejtove. Hvala unapred na odgovorima. Procitacu u toku narednih par dana sve sto je vezano za TCL u ovoj grupi

Pozdrav svima. Od danas sam prvi put vlasnik TCL televizora pa me zanima sta mogu da ocekujem od modela koji sam kupio. U pitanju je model 55 C655. I zanima me da li mogu sam da vrsim apdejtove tv-a ili ne. Posto sam negde procitao da cesto TCL objavljuje apdejtove. Hvala unapred na odgovorima. Procitacu u toku narednih par dana sve sto je vezano za TCL u ovoj grupi
Sve šta si pitao je napisano u temi.

Imam nejasnoću vezanu za tajmer koji pokazuje vreme rada. C655 je u pitanju. Naime, tajmer konstantno teče, bez obzira da li je tv uključen ili nije. Negde sam pročitao da je to zato što tv ne bude potpuno isključen već bude u nekoj fazi mirovanja koja troši minimalno struje, a iz razloga da bi se što pre uključio. Da li to može da se podesi da se tv potpuno isključi? Ili je taj low power mod jedini način?

Da se nadovežem, našao sam podešavanje za klasično isključivanje tv-a. (System-power&energy-quick start) Ovako se pa predugo uključuje i više deluje kao da se restartuje pri isključivanju/uključivanju. Da li je uključen quick start štetan po trajanje tv-a jer sve vreme je faktički uključen, ili ne? Nadam se da razumete pitanje 😃

Uzeo si odličan model. Imam isti, prvih par dana sam čačkao sve i svašta, na kraju vrati skoro sce na fabrička podešavanja, par nekih stavki prilagodio sebi i evo 4 meseca šljaka perfektno.

Pozdrav svima. Imam već 7-8 meseci model 50C805 koji je vrlo brzo po kupovini update-ovan preko OTA na v135. Bio sam prezadovoljan do sada, slikom, tonom, a naročito u PC modu gde koristiim TV kao monitor u rezoluciji 1080p + HDR. Međutim, pre 2 dana mi je izašao ponovo preko OTA zvanični update na v486, i sada je slika blago zamućena, nema oštrinu, niti reaguje na Sharpness podešavanja u PC display settings. Generalno, kao da ima mnogo manje opcija za podešavanje ili je većina zatamnjena bez pristupa. Da li je još neko primetio ovo i da li ove novije verzije firmware-a rešavaju ovaj problem? Hvala!

Pozdrav svima. Imam već 7-8 meseci model 50C805 koji je vrlo brzo po kupovini update-ovan preko OTA na v135. Bio sam prezadovoljan do sada, slikom, tonom, a naročito u PC modu gde koristiim TV kao monitor u rezoluciji 1080p + HDR. Međutim, pre 2 dana mi je izašao ponovo preko OTA zvanični update na v486, i sada je slika blago zamućena, nema oštrinu, niti reaguje na Sharpness podešavanja u PC display settings. Generalno, kao da ima mnogo manje opcija za podešavanje ili je većina zatamnjena bez pristupa. Da li je još neko primetio ovo i da li ove novije verzije firmware-a rešavaju ovaj problem? Hvala!
Tebi vec stigao? Meni nije a iz istog smo grada. 😂 Jos uvek sam na v143. v135 je mozda imao losiji motion ali je tv tada bio najsvetliji.
Mozes instalirati v509. Potvrdjeno je da sharpness radi ( primetno je posle 50).
Hteo sam da instaliram v509 ali citam kod nekih korisnika se sada javlja mala nesinhronizovanost slike i zvuka.

New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V509
TV
models ....
X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
[98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755]
[C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855]
[C955/ X955]
Full models list

V8-0012T01-LF1V509.002303

V509 OTA

@FirmwareTCLbot
Mega
Google Drive

build date= Apr 22, 2025
build= 1745252805
security_patch= 2025-02-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS34:user/release-keys
revision= 002303
OTA size= 1.97 GB

HOW TO INSTALL

Preparation:
  • USB drive has to be FAT32
  • it should contain nothing else than the firmware
  • prefer using the USB 2.0 slot on your tv
  • prefer using a USB 2.0 drive
  • if it fails, re-download the file again
  • if it still fails, try another usb drive
  • Use a windows pc, no macos as macos unzips it wrong automatically
  • disable developer options in the android settings if it fails

OTA (this will NOT wipe any data)
1. Download zip
2. copy zip to USB Drive (FAT32)
3. plug it in TV (preferably USB 2.0)
4. in the settings -> update -> choose local update

IMG (this will wipe your android data)
1. Download zip
2. unpack zip file (contains one "update.img" file) & copy to USB (FAT32)
3. plug it in the tv
4. shut down the TV by pressing and holding the power button on the remote until a „shut down“ pop up appears
(or unplug TV from power).
5. then press & hold the power button on the TV (not remote) for 10-15 seconds (or plug TV to power back), until the LED start flashing and appear blue installation screen,then wait for it to be installed.
The power button is on EVERY TV, can be found most of the time bellow the front status LED in the middle of the TV or behind TV.

Tebi vec stigao? Meni nije a iz istog smo grada. 😂 Jos uvek sam n v143. v135 je mozda imao losiji motion ali je tv tada bio najsvetliji.
Mozes instalirati v509. Potvrdjeno je da sharpness radi ( primetno je posle 50).
Hteo sam da instaliram v509 ali citam kod nekih korisnika se sada javlja mala nesinhronizovanost slike i zvuka.

New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V509
TV
models ....
X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
[98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755]
[C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855]
[C955/ X955]
Full models list

V8-0012T01-LF1V509.002303

V509 OTA

@FirmwareTCLbot
Mega
Google Drive

build date= Apr 22, 2025
build= 1745252805
security_patch= 2025-02-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS34:user/release-keys
revision= 002303
OTA size= 1.97 GB

HOW TO INSTALL

Preparation:
  • USB drive has to be FAT32
  • it should contain nothing else than the firmware
  • prefer using the USB 2.0 slot on your tv
  • prefer using a USB 2.0 drive
  • if it fails, re-download the file again
  • if it still fails, try another usb drive
  • Use a windows pc, no macos as macos unzips it wrong automatically
  • disable developer options in the android settings if it fails

OTA (this will NOT wipe any data)
1. Download zip
2. copy zip to USB Drive (FAT32)
3. plug it in TV (preferably USB 2.0)
4. in the settings -> update -> choose local update

IMG (this will wipe your android data)
1. Download zip
2. unpack zip file (contains one "update.img" file) & copy to USB (FAT32)
3. plug it in the tv
4. shut down the TV by pressing and holding the power button on the remote until a „shut down“ pop up appears
(or unplug TV from power).
5. then press & hold the power button on the TV (not remote) for 10-15 seconds (or plug TV to power back), until the LED start flashing and appear blue installation screen,then wait for it to be installed.
The power button is on EVERY TV, can be found most of the time bellow the front status LED in the middle of the TV or behind TV.
Hvala komšo na brzom odgovoru. Već sam stavio v509 na flash, kao i v503, ali nisam do sada radio update sa USBa, pa zato i hoću ovde da prioverim ima li nekih "nus-pojava"? Tipa, nema srpski jezik ili se gubi garancija ako nije OTA ili neće da radi OTA update nakon USB flash-a i slično.
P.S. Pokušavam da skinem v497, jer sam pročitao ovde da je neko isprobao sve verzije i da je ova kao najbolja. Pozdrav

@Chukundeda Mozes li videti koji je Project ID tvog tv-a? Kod mene je 38.
Settings -> System -> About ->Product information -> Software
Nemoj sve verzije na isti flash. Prvo jednu verziju. Mnogi napominju da na flash-u mora biti samo jedan fajl. Ne bih znao kako bi se tv ponasao kada bi mu bocnuo flesh a na njemu vise verzija. Mozda kod ovih OTA koji se ne otpakuju ne bi bilo nikakvih problema.

Poslednja izmena:
@Chukundeda Mozes li videti koji je Project ID tvog tv-a? Kod mene je 38.
Settings -> System -> About ->Product information -> Software
Nemoj sve verzije na isti flash. Prvo jednu verziju. Mnogi napominju da na flash-u mora biti samo jedan fajl. Ne bih znao kako bi se tv ponasao kada bi mu bocnuo flesh a na njemu vise verzija. Mozda kod ovih OTA koji se ne otpakuju ne bi bilo nikakvih problema.
Kod mene je Project ID: 39. Kada kažeš OTA koji se ne otpakuju, misliš na zvanične OTA ili ima negde download?

@Chukundeda Da. Zvanicni koji ide preko network updejta i kao zip verzija v509 koju sam postovao gore. Sve ove verzije v486, v503, v 509 su dosle u razlicitim regionima ali za novije modele kao network update. Najavljeno je da ce za nase starije modele takodje sa Pentonic 700 cipsetom biti tih updejta.

@mwsavko Reci mi molim te samo, jel mogu da očekujem kasnije OTA ako bude za neku noviju verziju, a sada instaliram na primer v497 preko USB-a? Ne znam da li ću nešto da poremetim na taj način? Buni me zbog toga što na zvaničnim verzijama kod mene u Release Log stoji V8-0012T01-LD1V... , a sve ove verzije za USB update imaju nazive V8-T653T01-LF1V...

@mwsavko Reci mi molim te samo, jel mogu da očekujem kasnije OTA ako bude za neku noviju verziju, a sada instaliram na primer v497 preko USB-a? Ne znam da li ću nešto da poremetim na taj način? Buni me zbog toga što na zvaničnim verzijama kod mene u Release Log stoji V8-0012T01-LD1V... , a sve ove verzije za USB update imaju nazive V8-T653T01-LF1V...
Nisi jedini sa problemom na v486. Citao sam takodje da su pojedini imali problem sa zamucenjem i problem sa sharpness-om. Ne brini za release log. Promenjen je ovim updejtima kod svih pocev od verzije v486. Da updejti ce dolaziti. Dakle mozes redom instalirati sada v497, pa 503 eventualno v509. Ne mozes se preko ovih OTA updejta vracati npr sa v509 na v497. Moraces preko IMG (PKG) fajla (ima postupak gore u uputstvu) da se vratis na v135 ili v412 ( jedino dostupne) pa tek onda pomocu OTA (zip) na verziju koju zelis. Ne znam da li bi ti vracanje na v135 na koju si navikao resio problem. Ne znam da li je moguce uspesno blokirati naredne updejte.
Ako si jos uvek na v486 probaj factory reset. Mozda bude bolje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno