Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Hvala vam. Hteo bih da upitam jos samo dali je pouzdan ovaj metod preko Usb-a, made cim nema druge opcije ostaje samo to. Dali znate dali je Android 11 posle update?
Имаш 2 решења за твој "проблем"
  1. остави тако да ради како ради - ако је све ОК и не чачкај ништа
  2. ажурирај ТВ на начин на који цео свет ажурира TCL телевизоре - путем USB флеша
Не постоји треће. На теби је да одлучиш.

Што се тиче платформе R51MT0х, андроид TV 9 је задња верзија за модел којег ти имаш (С825К). Исту платформу деле и Р725/728/635/638/735/737 С725/635 и за њих постоји R51MT02 са ATV11 као и R51MT05 са google TV 11. Да ли је могуће на твој С825К инсталирати новији андроид, јер је чипсет идентичан са осталим набројаним моделима, најсигурније је да питаш @stasiof . Он је наш човек у TCL свету и изузетно је упућен у све што се тиче фирмвера за TCL. Слободно га питај на ПП овде или на телеграму - сигурно ће ти помоћи.
Obavezno će TV sa 9 da skače na 11...
Његов модел вероватно да не, остали са исте платформе - ДА.

@Mandingo
C825k je za UK trziste? Kod nas si kupio?
Neko je na telegramu pitao ono sto i tebe interesuje. Nisam nasao potvrdu da li je instalacija bila uspesna.
Screenshot_2025-05-04-10-37-13-141_org.telegram.messenger.jpg

Pozdrav svima. Od danas sam prvi put vlasnik TCL televizora pa me zanima sta mogu da ocekujem od modela koji sam kupio. U pitanju je model 55 C655. I zanima me da li mogu sam da vrsim apdejtove tv-a ili ne. Posto sam negde procitao da cesto TCL objavljuje apdejtove. Hvala unapred na odgovorima. Procitacu u toku narednih par dana sve sto je vezano za TCL u ovoj grupi

Pozdrav svima. Od danas sam prvi put vlasnik TCL televizora pa me zanima sta mogu da ocekujem od modela koji sam kupio. U pitanju je model 55 C655. I zanima me da li mogu sam da vrsim apdejtove tv-a ili ne. Posto sam negde procitao da cesto TCL objavljuje apdejtove. Hvala unapred na odgovorima. Procitacu u toku narednih par dana sve sto je vezano za TCL u ovoj grupi
Sve šta si pitao je napisano u temi.

Imam nejasnoću vezanu za tajmer koji pokazuje vreme rada. C655 je u pitanju. Naime, tajmer konstantno teče, bez obzira da li je tv uključen ili nije. Negde sam pročitao da je to zato što tv ne bude potpuno isključen već bude u nekoj fazi mirovanja koja troši minimalno struje, a iz razloga da bi se što pre uključio. Da li to može da se podesi da se tv potpuno isključi? Ili je taj low power mod jedini način?

Da se nadovežem, našao sam podešavanje za klasično isključivanje tv-a. (System-power&energy-quick start) Ovako se pa predugo uključuje i više deluje kao da se restartuje pri isključivanju/uključivanju. Da li je uključen quick start štetan po trajanje tv-a jer sve vreme je faktički uključen, ili ne? Nadam se da razumete pitanje 😃

Nazad
Vrh Dno