Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Kaa ga formatiras formatiraj ga na NTFS a ne na exFAT.

Проблем је, вероватно, у величини складишне меморије коју ТВ може да "види". Тај податак би требало да буде уписан негде у документацији од ТВ-а. Дакле - прегледај 'артије које си добио уз ТВ.
Решење - вероватно да не постоји. Ако се питаш зашто ћомин бокс види (и телефон) а ТВ не - чипсет на ТВ-у је такав какав је (на већини ТВ уређаја). Није планирано да види дискове те величине.
Опет да подвучем - ово написано није нужно ОБАВЕЗНО. Зависи и од чипсета, наравно, којег убацују у телевизоре. А може да буде и до произвођача. Нпр, Amlogic S905x4 чипсет чита USB NTFS дискове, а ONN 4K pro их не види - дакле мора бити форматиран у FAT32.

Da li zna neko kako se ove poruke skidaju da ne pokazuju notifikacije za USB Flash, USB HDD itd?

Prilozi

• BE7465C0-D3FE-4761-9302-1DDAD8A08A9E.jpeg
    BE7465C0-D3FE-4761-9302-1DDAD8A08A9E.jpeg
    128.9 KB · Pregleda: 61
  • BF4B75D3-C167-47FF-97AF-D4EE58EE17DB.jpeg
    BF4B75D3-C167-47FF-97AF-D4EE58EE17DB.jpeg
    110.2 KB · Pregleda: 64
Kaa ga formatiras formatiraj ga na NTFS a ne na exFAT.
Formatirao sam ga na NTFS. Formatirao sam ga i na xiaomi set top boxu i on prepoznaje ali tv ne prepoznaje i odmah napiše da je izbačen. Uputstvo sam gledao online i nisam ništa našao o veličini usb memorije koja može da se koristi. Inače, isti taj 256GB usb radi i na običnom smart, a ne android, philips televizoru.

Formatirao sam ga na NTFS. Formatirao sam ga i na xiaomi set top boxu i on prepoznaje ali tv ne prepoznaje i odmah napiše da je izbačen. Uputstvo sam gledao online i nisam ništa našao o veličini usb memorije koja može da se koristi. Inače, isti taj 256GB usb radi i na običnom smart, a ne android, philips televizoru.
A onaj manji fles prepoznaje redovno na NTFS?
Jesi probao ovaj veci na FAT32?
Ako jesi onda jednostavno ima neki limit na lupam 128GB :/

Usb od 128 GB nemam pa nisam ni probao.
ccc, pa majku mu na taj od 256GB napravi (npr sa MiniTool Partition Wizard) da ima samo jednu particiju od 128GB a ostatak ostavi unallocated i testiraj da li radi na tom TV-u koji ne vidi 256 GB.
I kad se već igraš sa Partition Wizard iskoristi priliku da proveriš da li razliku tom problematičnom TV-u pravi da li je GPT ili MBR partition table. Pošto je i to znalo da pravi razliku kod nekih TV modela (ako se dobro sećam pisao je ovde neko u Hisense temi).

Poslednja izmena:
Veći ne može da se formatira na fat32. Usb od 128 GB nemam pa nisam ni probao. Manji prepoznaje i na fat 32 i drugi na ntfs
moj C735 npr SSD od 128GB ne vidi ceo, Mislim da vidi samo 64, nisam siguran, provericu danas u toku dana. Formatiraj kao FAT32 posto ga skoro svi androidi prepoznaju.

Najveća particija na FAT32 je 32GB. Najveći fajl na FAT32 je 4GB. Postoje programi koji mogu da formatiraju i preko 32GB ali limit za fajl je 4GB. 4K i 4GB možda...

To nije limit FAT32 file sistema nego Windows-ove formatter aplikacije ;) Pravi limit za particije je 2 TB.
Pa da napisao sam postoje programi... ali nisam naveo krivca i nisam mogao da se setim koliki je limit. FAT32 je poprilično star i exFAT nije baš za 4K. Verovatno ko plati Microsoftu može da čita NTFS ili je do fleša. Ako može da pozajmi drugi fleš...

Imam problem. Na c735 tv-u ubacim isb od 32 Gb i radi, ubacim od 256 Gb i odmah napiše da je izbačen. Probam na kompjuteru radi. Inače priključio sam ga preko usb adaptera sa 4 usb-a. Na kompjuteru radi sa usb adapterom ali na tv-u neće. Formatiran je na NTFS
Nisam ispratio od pocetka tvoj problem, ali ako instaliras recimo sistem update, formatiraj fles na FAT32, ni moj C735 ne vidi NTFS, sa FAT32 sve ok

Pogresio sam, ipak vidi ceo HDD . Dakle u pitanju je 120GB SSD fs FAT32. A evo probao sam i veci koji je na ntfs.

Prilozi

• IMG_20241113_021035.jpg
    IMG_20241113_021035.jpg
    177 KB · Pregleda: 32
  • IMG_20241113_021518.jpg
    IMG_20241113_021518.jpg
    388.2 KB · Pregleda: 29
  • 1731460947040137977805217962663.jpg
    1731460947040137977805217962663.jpg
    132.8 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Koja je bolja kupovina 65C805 ili 65C835 cena je slična ?

Vezano za USB, a da nije do samog usb na tv-u. Nema dovoljno struje za 256Gb. Ja na projektor mogu da nakačim SSD disk od 256Gb i čita ga dok 2.5" HDD od 256Gb neće da pročita. Oba su u potpuno istom kućištu sa usb-c konektorom,

Kada smo vec kod USB-a. Ako se neko seća(u nastavku moj post), "zalio" sam se na TCL C805. Imao sam problem kada se ugasi tv, ne mogu da ga ukljucim dok ga ne izvucem iz struje. Dok nisam slučajno provalio da ga USB SSD 256 gb zeza. Držao sam ga u tvu sve vreme(ne znam sto, samo sam ga drzao). Kada sam izvadio usb, tv se uključivao normalno. Formatirao sam usb, vratio ga i funkcionisao je jedno vreme. Pa je opet poceo da zeza. Od tada ne drzim vise USB u tvu i nemam vise problema. Da li tv ima nekih problema sa usb portom ili samim USB-om nemam pojma, ali jeste cudno!? Eto, mozda nekome pomogne ako bude imao sličan problem.
Cao, ljudi. Uzeo sam TCL C805. Normalno je funkcionisao nekih mesec dana, sada kada ga ugasimo nikako ne mozemo da ga ukljucimo. Moramo da ga iskljucimo iz struje da bi ga upalili. Da li ima neko slican problem? Nisam uspeo da nadjem na foru sa je neko imao slicnu situaciju.

Na 65C645 u poslednje vreme sam imao problem sa youtube aplikacijom. Kada pustim 4K SDR sadrzaj nekako mi boje budu prezasicene, pogotovo crvena pa lica izgledaju neprirodno. Kada spustim rezoluciju videa ispod 2160p boje se vrate u normalu. Ovo se desava bez obzira koji mod odaberem (standard, bioskop...). Na HDR sadrzaju se to nije desavalo. Nasao sam na netu resenje, iskljucio automatsli update aplikacija u play storu i deinstalirao sva azuriranja youtube aplikacije. I sada je sve normalno. Da li je jos neko imao ovaj problem?

Jel ima ko problema sa Dolby Vision sadržajem na C805? Konstantno se javlja stutter, probao da isključim interpolaciju, isti slučaj... Mislim da sam na v142 firmware-u, provjeriću kad dođem kući. Vidim da je aktuelan v412, možda on rješava taj problem ?

Jel ima ko problema sa Dolby Vision sadržajem na C805? Konstantno se javlja stutter, probao da isključim interpolaciju, isti slučaj... Mislim da sam na v142 firmware-u, provjeriću kad dođem kući. Vidim da je aktuelan v412, možda on rješava taj problem ?
Ja sam i dalje na v135, kod mene sve okej

Poslednja izmena:
Ima i test version 11 sa novim UI-em. Lepo izgleda. Nadam se da ce implementirati u buducim updejtima.
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in test M999.
TV models ....98C655/ 85C655Pro
98P745/ 98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list

V8-T653T01-LF1M999.001396

M999 OTA (Test version #11)
  • For first install rename to V999 and remove "_Test_Version_11" in file name!
  • For users with M999...just remove "_Test_Version_11 in file name!

build date= Oct 29, 2024
build= 1730195029
security_patch= 2024-11-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS30:user/release-keys
revision= 0001396
OTA size= 1.908 GB
U pitanju je V143. I da motion je losiji nego na V135. Kod mene na C805 na V143 najvise se primecuje na kablovskoj narocito fudbal (arene). Dok kod Dolby Vision-a sam primetio mozda u par scena. Moguce poboljsanje je ukljucivanje judder na 3 max 5, mozda donekle pomogne i dinamic acceleration. Verovatno je poboljsano u V412. Nema puno potvrda. Procitao sam samo da je jedan korisnik sa telegrama potvrdio da je motion bolji.

Poslednja izmena:
Na 65C645 u poslednje vreme sam imao problem sa youtube aplikacijom. Kada pustim 4K SDR sadrzaj nekako mi boje budu prezasicene, pogotovo crvena pa lica izgledaju neprirodno. Kada spustim rezoluciju videa ispod 2160p boje se vrate u normalu. Ovo se desava bez obzira koji mod odaberem (standard, bioskop...). Na HDR sadrzaju se to nije desavalo. Nasao sam na netu resenje, iskljucio automatsli update aplikacija u play storu i deinstalirao sva azuriranja youtube aplikacije. I sada je sve normalno. Da li je jos neko imao ovaj problem?
I ja mislim da nema veze sa tv-om. Meni se to desava samo na benchmark kanalu.

Nazad
Vrh Dno