Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Pa ne stavlja gde treba tj kako treba "po srpskom" 'locale', niti pri unosu dozvoljava unos zareza. Mi ne koristimo zarez kao separator za hiljade niti tačku za decimale. To je po engleskom a kod nas je kontra. Ti kad upišeš tipa "69999"i klikneš van tog polja za unos to bude prikazano kao '69,999.00".
Druže, vrati Tcl, uzmi bilo šta drugo i nećeš morati da razmišljaš o tome, da ne kažem o nebitnim stvarima.

TCL C655

Pa sad salje se slika fiskalnog racuna i ja mislim da je vrv. nije toliko bitno ako neko stavi onaj drugi broj ( normalno tacan ) kao broj racuna , ako oni posalju potvrdu sa dodatnom garancijom ( daje se i serijsli broj i tu nema nedoumica ) ali i pitanje je ako mora da se poteze ta garancija ( sto bi voleo da se nikom ne desi i da bude nepotrebna ) da li ce da smaraju tipa oko popunjene garancije i drugih stvari sto @shamanNS razveza u sitna crevca
Mozda je i bolje sve unapred razjasniti mada i ja bas nisam od takvih ali sva sreca i na ovom forumu ima ih i koji citaju sve u detalje i ono malim slovima 😁😉

Zar to sto ti oni posalju na mail posle registracije na Partum, nije ta popunjena garancija? Dobiju se dva dokumenta, u cijem nazivu i stoji "warranty". Kada otvoris u naslovu pise Sertifikat o produzenoj garanciji, svaki ima svoju sifru garancije, vrstu garancije (prvi-pokrice rizika, drugi-produzenje garancije) i trajanje garancije (prvi pise 24 meseca, drugi 36). Ispod toga sadrze podatke o kupcu i predmetu garancije. To je valjda to.

Ne znam šta šalju pošto se još nisam registrovao, ali "garantni list" koju dolazi u kutiji TV-a je nepopunjen. I ostaje nepopunjen osim ako ga korisnik naknadno ne nosi u prodavnicu da ih tamo smara 😂😂
Nekad se to uredno popunjavalo od strane prodavca (kad se kupovalo HDD, procesori, grafičke...)... datum kupovine, serijski broj bla bla i pečat naravno 😁😁

Ne znam šta šalju pošto se još nisam registrovao, ali "garantni list" koju dolazi u kutiji TV-a je nepopunjen. I ostaje nepopunjen osim ako ga korisnik naknadno ne nosi u prodavnicu da ih tamo smara 😂😂
Nekad se to uredno popunjavalo od strane prodavca (kad se kupovalo HDD, procesori, grafičke...)... datum kupovine, serijski broj bla bla i pečat naravno 😁😁
Au samane, sada si me razocarao, ja sam mislio da ti sve znas 🤣

Pozdrav svima, dvoumim se izmedju C805, C835, C765 sve opcije u 65inch. Dosta sam istrazivao, i nikako mi ne ide u glavu da slabiji model moze biti bolji od jaceg. Po svemu sudeci i po specifikacijama po netu C765 dodje kao najjaci od njih. Da li neko poseduje taj tv? Za 805 cujem i hvale i probleme, za 835 jako malo uspevam da nadjem, ali taj tv je jedini sa okvirom od aluminijuma, postoljem od aluminijuma i 2.1.2 zvukom. Sta je najpametnije kupiti, cenu zanemarite ona mi niie bitna, bitno mi je da imam dobar tv, dobar zvuk, kvalitet komponenti , i brzinu u radu.
I takodje, ako ima neko da je sa ovih tcl presao na Oled molim da mi kaze sta mu je bolje na Oledu, jer ja koliko sam uspeo testova i foruma sa iscitam, tcl ima najblizu Crnu Oledu, a s druge strane daleko daleko svetliji ekran za Hdr. Hvala svima.

Pozdrav svima, dvoumim se izmedju C805, C835, C765 sve opcije u 65inch. Dosta sam istrazivao, i nikako mi ne ide u glavu da slabiji model moze biti bolji od jaceg.
noviji model iz slabije serije može biti bolji od starijeg modela iz jače serije. ništa čudno

C765 je iz ove godine, C805 iz prošle a C835 iz pretprošle

Pozdrav svima, dvoumim se izmedju C805, C835, C765 sve opcije u 65inch. Dosta sam istrazivao, i nikako mi ne ide u glavu da slabiji model moze biti bolji od jaceg. Po svemu sudeci i po specifikacijama po netu C765 dodje kao najjaci od njih. Da li neko poseduje taj tv? Za 805 cujem i hvale i probleme, za 835 jako malo uspevam da nadjem, ali taj tv je jedini sa okvirom od aluminijuma, postoljem od aluminijuma i 2.1.2 zvukom. Sta je najpametnije kupiti, cenu zanemarite ona mi niie bitna, bitno mi je da imam dobar tv, dobar zvuk, kvalitet komponenti , i brzinu u radu.
I takodje, ako ima neko da je sa ovih tcl presao na Oled molim da mi kaze sta mu je bolje na Oledu, jer ja koliko sam uspeo testova i foruma sa iscitam, tcl ima najblizu Crnu Oledu, a s druge strane daleko daleko svetliji ekran za Hdr. Hvala svima.
Sva 3 modela su iz različitih godina, normalno različite karakteristike i cene...
Imaš ovde detaljno poređenje:

Ali ako kažeš da ti cena nije problem i pričaš o oled-u onda što gledaš dalje od LG G4, a od ova 3 najnoviji i najbolji je 65C765 :)

skrenuo bih pažnju da nije tema šta kupiti, i da se ne predlažu druge marke

Nego, zaboravih da napišem ranije: Zašto TCL C805 sa Android 12 nema frame rate matching opcije kad je to dodato od strane Google baš sa Android 12??

To nema još uvek ni na tim najnovijim V4xx firmware build-ovima?

Nego, zaboravih da napišem ranije: Zašto TCL C805 sa Android 12 nema frame rate matching opcije kad je to dodato od strane Google baš sa Android 12??

To nema još uvek ni na tim najnovijim V4xx firmware build-ovima?
Nema. Jedino u podesavanjima motion-a imas opciju Dynamic Acceleration da povecas refresh rate. Ja sam ukljucivao u Max aplikaciji kod live prenosa olimpijade jer je bilo negledljivo i ponekad ukljucim kod fudbalskih prenosa kada primetim seckanje.

To jedno sa drugim nema veze.
Džabe i da gasiš motion opcije kad je je ceo OS setovan na 60 Hz (& bez izbora da to promeniš makar na 50 Hz) a ti mu daješ da pušta 50 i 24 fps sadržaj.

Buđavi Android... i 14, 15 verzija kasnije nema implementirane sve najosnovnije stvari koje jedan multimedia OS mora da ima... i što ima dozvoljavaju proizvođima da ne bude dostupnost na sertifikovanim uređajima 😂

Caos ljudi, od skoro sam vlasnik c805 modela, pa bih zamolio da neko podeli resenje za pustanje prevoda preko online filmove its. sajtova iz built in browsera ?
Jedno vece pusti, sutradan na istu i drugu epizodu kad se selektuje nece da ucita. Probao sam i druge sajtove, pc i telefoni ucitavaju bez problema.

Je l ima neko iskustva sa time, matorci mi postaju dzangrizavi u vezi toga :)
Hvala!

Kupih danas 50" C805 kao zamenu za prastari "smart" Samsung koji je ispustio dušu za vikend.
Na prvu loptu sam se razočarao kada sam posle setup-a i update-a firmware-a dočekao sliku na TV-u, pogotovo što TV koristim i kao monitor za macOS.
Ali, posle malo drndanja u podešavanjima naštelovao sam sliku koja je prilično dobra, bez uključenog HDR-a u okviru macOS-a. Probao sam sa uključenim HDR-om, ali su boje toliko izveštačene (kao da je farbano temperama), da sam momentalno isključio i nikad više neću ni da uključujem. Da li je do macOS-a ili je ovaj "šatro" HDR toliko loš, ne znam, ne zanima me.
Zvuk je tanak, tako da će tu da radi HiFi kao podrška, ostalo je sasvim okay za 60K RSD i 2+3 godine garancije.
Čak je i dizajn sasvim okay, sveden, a ja to volim.
GoogleTV OS nisam nešto istraživao, sve to (i bolje) imam kada startujem macOS, tako da se verovatno neću zamlaćivati.

Nije tv namenjen za to.
Pozdrav Gileb,
Proveo sam celo popodne jureci resenje i sa velikim ushicenjem nadjoh, skinite Browser ili TV BRO(smesno zvuci) i preko njih ce ucitavati prevod bez problema.

Jedino sto ne mogu da resim jos, a to je da sa AMD 6900xt castujem na TV, telefoni i DELL Optiplex castuju bez problema dok sa mog PCa se javlja artefakti kao na slici u prilogu.
Probao sam da ukljucim additional optional feature Wireless Display i da dodam kljuc u registry al kod mene nema vajde. Nasiroko nadjoh da AMD ima problema sa Miracast, sto i DXdiag logger pokazuje.
"
Miracast: Not Supported by Graphics driver
"
Chromecast radi bez problema al je browser limitiran u sirem smislu.

Prilozi

• WhatsApp Image 2024-11-20 at 15.40.42_cc2b7311.jpg
    WhatsApp Image 2024-11-20 at 15.40.42_cc2b7311.jpg
    302.9 KB · Pregleda: 32
Probao sam sa uključenim HDR-om, ali su boje toliko izveštačene (kao da je farbano temperama), da sam momentalno isključio i nikad više neću ni da uključujem. Da li je do macOS-a ili je ovaj "šatro" HDR toliko loš, ne znam, ne zanima me.
Kako si testirao HDR?

@Nidza_boy
Druze skini plex i strimuj film ili seriju kao covek...

U mom slučaju je malo specifična situacija.
Naime, TV koristim i kao monitor za mac mini, a kada sam ga priključio macOS je prepoznao da TV ima HDR i ponudio mi da ga uključim.
Kad sam ga uključio (ovo sam uradio bez prethodnog setovanja u samom TV-u) sve je bljesnulo kao za Novu Godinu, iz aviona se vidi da veštak. Kada sam startovao iz macOS-a HDR film izgledalo je sve veštački, neprirodne boje, osvetljenje, kontrast, ma sve napucano veštački…odvratno.
Isključio sam HDR i nikad ga više neću uključiti.
Podesio sam setovanja TV i sad izgleda jako dobro i kad gledam TV SD/HD i kad koristim mek.

Pozdrav. Skoro sam kupio c643 ikao sam naručio c645 al kupac me ubijedi da nema razlike. Međutim kad je TV stigao kući doživio sam blago razočarenje sve se nadajući da ću moći kalibrisanjem slike nešto postići, al slika je neukrotiva. Ugao gledanja katastrofalan, Kockanje i svjetlinu neću ni da spominjem. Najveći problem se javlja kod sportskih kanala gdje slika sjecka na bližim kadrovima. Poslao sam TV na servis čekam da mi se vrati da vidim šta su odradili. Može li se šta utegnuti slika firmwireom, ako može može li mi neko reći gdje ga mogu naći. Hvala!

Pozdrav. Skoro sam kupio c643 ikao sam naručio c645 al kupac me ubijedi da nema razlike. Međutim kad je TV stigao kući doživio sam blago razočarenje sve se nadajući da ću moći kalibrisanjem slike nešto postići, al slika je neukrotiva. Ugao gledanja katastrofalan, Kockanje i svjetlinu neću ni da spominjem. Najveći problem se javlja kod sportskih kanala gdje slika sjecka na bližim kadrovima. Poslao sam TV na servis čekam da mi se vrati da vidim šta su odradili. Može li se šta utegnuti slika firmwireom, ako može može li mi neko reći gdje ga mogu naći. Hvala!
Možeš. Evo ti link, tu objavljuju zvanične updejtove.

Gde gledas sportske kanale? Da li je kablovska TV ili nesto drugo u pitanju...poput neke aplikacije.?

Caos ljudi, od skoro sam vlasnik c805 modela, pa bih zamolio da neko podeli resenje za pustanje prevoda preko online filmove its. sajtova iz built in browsera ?
Jedno vece pusti, sutradan na istu i drugu epizodu kad se selektuje nece da ucita. Probao sam i druge sajtove, pc i telefoni ucitavaju bez problema.

Je l ima neko iskustva sa time, matorci mi postaju dzangrizavi u vezi toga :)
Hvala!
Preko sta gledas filmove.? Nisam te bas razumeo...da li mislis preko pretrazivaca ili si mislio na neku app kao sto je stremio.?

U mom slučaju je malo specifična situacija.
Naime, TV koristim i kao monitor za mac mini, a kada sam ga priključio macOS je prepoznao da TV ima HDR i ponudio mi da ga uključim.
Kad sam ga uključio (ovo sam uradio bez prethodnog setovanja u samom TV-u) sve je bljesnulo kao za Novu Godinu, iz aviona se vidi da veštak. Kada sam startovao iz macOS-a HDR film izgledalo je sve veštački, neprirodne boje, osvetljenje, kontrast, ma sve napucano veštački…odvratno.
Isključio sam HDR i nikad ga više neću uključiti.
Podesio sam setovanja TV i sad izgleda jako dobro i kad gledam TV SD/HD i kad koristim mek.
Pročačkaj macOS grafička podešavanja. Meni na PC-ju HDR izgleda normalno, imam 55C805. Zapravo za desktop ni ne koristim TV ali nekad pustim film sa kompa ili igram igre. Sa izuzetkom BF2042 sve igre izgledaju bolje kad uključim HDR.

Nema u macOS-u opcija da se HDR nešto specijalno podešava, možeš samo da ga uključiš (i dobiješ brightnes) ili da ga isključiš.
Igre ne igram, pa mi generalno i ne treba.

Nazad
Vrh Dno