Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Možda je do kompjutera? Ako je na njemu HDMI 1.4 onda to možda pravi problem, mada bi ta verzija trebalo da radi na 30Hz u 4K rezoluciji. Svakako ti treba 60Hz, tj. HDMI 2.0 ili 2.1. Ne znam ko može da gleda 30Hz.
Kabl ne znam koji je, kartica je rx6600 tako da je 2.1, ali me buni zašto 24 a ne 30. 24 se uključuje za BR filmove (koji su 24p) i tako mi je kod kuće na plazmi, to uključim da ne bih imao soap opera efekat, ali zašto to fiksira kad je komp izvor nemam pojma. Kupiću 2.1 kabl pa ću probati sledeći put kod odem u vikendicu.

Kabl ne znam koji je, kartica je rx6600 tako da je 2.1, ali me buni zašto 24 a ne 30. 24 se uključuje za BR filmove (koji su 24p) i tako mi je kod kuće na plazmi, to uključim da ne bih imao soap opera efekat, ali zašto to fiksira kad je komp izvor nemam pojma. Kupiću 2.1 kabl pa ću probati sledeći put kod odem u vikendicu.
Kod mene je C645 tv,kompjuter kada se pali bude na 30hz cim se podigne sistem automatski se prebaci na 60hz u FHD.
Inače komp je star 10godina sa Radeon HD 7700 grafikom.
Mozda da pogledas u podesavanjima same graficke karte i izbor rezolucije na kompu.

Stigao 43c645 u familiju. Juče ga čačkah malo. Neki osnovni utisci su da je TV za ovaj cenovni razred OK. Kvalitet slike preko streaming servisa jako dobar, a sa domaćih TV aplikacija bi mogao biti bolji. Pretostavka je da su u većoj dijagonali te mane još uočljivije. OS je najsporiji sa kojim sam se sreo i ovo je do sad najlošije iskustvo sa Android/Google Tv. Box je "must have" ako nećete da gubite živce. Ono što mi je najveći utisak a da nema konkretno veze sa slikom jeste toplota koju TV emituje. Bez preterivanja sa dva ovakva TVa u sobi možete da pregurate neku blažu zimu, a potrošnja max stotinjak W. Leti će već biti vrlo neprijatno u sobi.

Edit: koji je poslednji firmware za ovaj TV?

Koliko je brz Android na 55C805?
Da li je neko imao iskustva sa TCL Kasko i sta zapravo pokriva?
Dobar. Android TV je cak nekim kasnijim updejtima postao brzi (fluidniji). Apsolutno upotrebljiv cak i za zahtevnije korisnike. Nema potrebe za nekim dodatnim android box-om.
Evo opstih uslova produzene garancije:

Kupio TCL 55V6B prvi utisci su dobri, imam malo problema sa stelovanjem slike ima puno opcija pa se bas ne snalazim u istima.Dali moze neko da mi da neka stelovanja da probam, inace najvise se gleda kablovska MTS. Interesuje me jos jedna stvar dali televizor sam radi azuriranja ili ja to trebam da radim rucno,ako moram ja da radim rucno odakle se skida azuriranje i kako se instalira.

Problem uopšte nije bio do TVa nego do Radeon softvera. Kada sam isključio GPU scaling i postavio scaling na full screen dobio sam osvežavanje na 60Hz.

Imam problem. Na c735 tv-u ubacim isb od 32 Gb i radi, ubacim od 256 Gb i odmah napiše da je izbačen. Probam na kompjuteru radi. Inače priključio sam ga preko usb adaptera sa 4 usb-a. Na kompjuteru radi sa usb adapterom ali na tv-u neće. Formatiran je na NTFS

IMG_3906.jpeg
Kako da ugasim da mi izbaca ovo preporučeno i šta sam gledao 65c805 je u pitanju?

Apps only mode, ili drugi launcher

Stigao 43c645 u familiju. Juče ga čačkah malo. Neki osnovni utisci su da je TV za ovaj cenovni razred OK. Kvalitet slike preko streaming servisa jako dobar, a sa domaćih TV aplikacija bi mogao biti bolji. Pretostavka je da su u većoj dijagonali te mane još uočljivije. OS je najsporiji sa kojim sam se sreo i ovo je do sad najlošije iskustvo sa Android/Google Tv. Box je "must have" ako nećete da gubite živce. Ono što mi je najveći utisak a da nema konkretno veze sa slikom jeste toplota koju TV emituje. Bez preterivanja sa dva ovakva TVa u sobi možete da pregurate neku blažu zimu, a potrošnja max stotinjak W. Leti će već biti vrlo neprijatno u sobi.

Jel moguće da je toliko spor OS? Gledam neki TV klincu za njegovu sobu, pa sam u pretrazi filtrirao Google TV, jer mi fantastično radi, na doduše daleko skupljem Sony OLED-u.

Ниси ти седео поред већих плазма тв. :)

Jel moguće da je toliko spor OS? Gledam neki TV klincu za njegovu sobu, pa sam u pretrazi filtrirao Google TV, jer mi fantastično radi, na doduše daleko skupljem Sony OLED-u.
Pa za moje prohteve je vrlo spor, ume i da zakoči na sekund kad mu izdam neku komandu. Možda neki noviji firmware malo popegla stvar, mada ne verujem u neki veliki boljitak. Sa druge strane slika na streaming platformama je po meni stvarno dobra za ovaj novac. Taj Sony ima sigurno daleko bolji procesor pa nije za poređenje.

Ниси ти седео поред већих плазма тв. :)
Veruj mi to grejanje je stvarno preterano. Razni Samsunzi, Soniji, Eldzijevi… sa kojim sam se sretao u većim dijagonalama su daleko manje toplote odavali. Ne znam da li je to normalno kod TCLa.

Ne znam da nije do konkretnog primerka, ako ima još neko ovde iskustvo sa ovim modelom neka ga podeli. U sobi od nekih 16m2 (centralno grejanje) postalo je neprijatno toplo posle nekog vremena uz TV, dok je u ostatku stana normalna t. Ovo je baš ostavilo utisak na mene, da sam se šalio (a u šali pola zbilje) da ako kupe još par istih TVa mogu komotno da otkažu grejanje. Šteta što nemaju kalorimetar na radijatoru fino bi uštedeli.

Da ponovim problem. Na c735 tvu neće da mi radi usb od 256 GB. Na kompjuteru radi, na telefonu radi, na xiaomi smart boxu radi ali na tvu ne radi. Formatirao sam ga i ništa. Usb od 64 GB radi normalno. Da li još neko ima ovaj problem i zna li rešenje?

Nazad
Vrh Dno